Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Utopenci nejlepší co známe recept
Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Lák na okurky recept
Tématické fráze: lák na okurky lák na houby okurkový lák recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky výborný lák na okurky výborný lák na okurky znojemský nejlepsi lak na okurky lák na okurky na jednu sklenici lák do okurek nálev na okurky okurkový nálev lák na okurky do jedné
Podobné recepty jako Lák na okurky
Nálev na Znojemské okurky
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene.
Podobné recepty jako Nálev na Znojemské okurky
Výborný nálev na okurky recept
Sladkokyselý nálev nejen na okurky. Recept je chuťově opravdu výborný! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Výborný nálev na okurky
Svíčková od babičky recept
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Utopenci dle mé prababičky recept
Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na klasika utopenci recept na utopence recept na klasické utopence utopenci naložené buřty
Podobné recepty jako Utopenci dle mé prababičky
Tradiční utopenci recept
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Z octa, vody, cukru a koření si připravíme nálev, který 10 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout. Buřty podélně nakrojíme, posypeme paprikou a pomažeme hořčicí. Do řezu vložíme kolečka cibule. Tradiční utopence naskládáme do sklenice a zalijeme je vychladl
Podobné recepty jako Tradiční utopenci
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Necháme na č. 6 dokud nezačne papíňák syčet - potom stáhneme sporák na č. 3 a necháme hodinku vařit. Když je uvaříno, tak vyndáme masíčko, zeleninu scedíme a propasírujeme. Vrátíme zpět do hrnce a na č. 4 necháme vařit. Když to začne bublat, tak do hrnce vlijeme zakyslou smetanu, kterou jsme si před
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Znojemské okurky recept
Na jednu sklenici okurek potřebujeme 2 - 3 plátky cibulky, 2 - 3 kolečka mrkve, 1 - 2 hřebíčky , 5 - 6 kuliček celého pepře, 5 - 6 kuliček nového koření, 1 malou lžičku hořčičného semínka, 1 malý bobkový list, malý kousek křenu, mladý vinný list a snítku kopru. Vše dáme do sklenice a doplníme okurka
Podobné recepty jako Znojemské okurky
Lak na okurky, houby, zeleninu recept
Lak na okurky houby zeleninu nahlásit komentář Nevím jestli to někdo zkoušel já hrášek ne,ale nakládám do toho směs zeleniny jako je cuketa,paprika, cibule,květák a je to výborné sladkokyselé.
Podobné recepty jako Lak na okurky, houby, zeleninu
Okurky velmi dobré recept
Tématické fráze: lak na okurky dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky výborný lák na okurky znojemský lak na znojemske okurky recepty z okurek nálev na okurky s cukerinem jak dlouho vařit okurky lák na okurky do sklenice recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic zaváře
Podobné recepty jako Okurky velmi dobré
Nálev na červenou řepu recept
Tématické fráze: lak na cervenou repu nálev na řepu červená řepa nalev nalev cervena repa červená řepa recepty nalev červená řepa ve sladkokyselém nálevu lák na řepu nálev do červené řepy nalev na cervenu repu jak sterilovat červenou řepu červená řepa v nalevu červená řepa v sladkokyselém nálevu čer
Podobné recepty jako Nálev na červenou řepu
Moji utopenci recept
Na to naskládáme oloupané rozkrojené naplněné špekáčky a cibulí. A znova cibuli, koření, špekáčky a pořád skládáme až nahoru, zalijeme vychladlým lákem a zaděláme víčkem nebo kdo nemá, stačí sáček, upevnit a dát do lednice na 5 dní.
Podobné recepty jako Moji utopenci
Naložené grilované makrely recept
Na delší nasolení bych volila spíš slaný lák, rybí maso je dost háklivé. I tak - když udíme makrely, namáčíme je do láku přes noc, déle nikdy ... na gril lák na makrely grilovaná makrela koření na makrely grilovaná uzená makrela recept grilujeme makrely nalev na makrely lak na makrelu jak naložit ma
Podobné recepty jako Naložené grilované makrely
Kvašáky recept
hosta: Já na tohle nemám pořád odvahu, zavařit v mikrovlnce. Ale říkám si, že bych to mohla zkusit, prostě bych u toho stála a kdyby se něco začalo dít, tak bych to mohla stihnout vypnout. Jinak u té nerez oceli - určitě záleží na kvalitě, protože mám dvě stejné nerez misky a 1 z nich mi v mikrovlnc
Podobné recepty jako Kvašáky
ZNOJEMSKÉ OKURKY recept
Tématické fráze: nalev na znojemske okurky znojemsky nalev na okurky znojemské okurky nálev nálev na pravé znojemské okurky domácí lák na okurky recept na znojemský nálev na okurky lak na okurky znojemský macerát znojemsky nalev vyborne znojemské okurky nalev pravy znojemsky nálev na okurky macerát
Podobné recepty jako ZNOJEMSKÉ OKURKY
Lak na okurky, houby, zeleninu recept
Velmi dobrý nálev na výborné okurky houby i zeleninu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Lak na okurky, houby, zeleninu
Nakládané pečené vepřové koleno
mivy | 12. 1. 2011 15:40. nakládám ty kolena skoro stejně,akorát přidávám do láku drcený muškátový oříšek,dá to masu uplně jinou chuť.na kolena si dělám marinádu kterou je po celou dobu pečení potírám cca po dvaceti minutách a můžu vám říct že tak dobré kolena jsem ještě nikde neměl a to si je dávám
Podobné recepty jako Nakládané pečené vepřové koleno
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Pikantní nakládaný hermelín
Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den). 3. Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny
Podobné recepty jako Pikantní nakládaný hermelín
Jednoduchý nálev na okurky recept
Na zavařování má už každý svůj postup, já preferuji starou pračku Romo na 20 sklenic, ohřát k varu a vypnout, asi po 20 minutách vyjmout z vody a v mírně teplé vodě (asi 40 stupňů) pomalu vychladit. I vycucnutí pod zvonem u sklenic hned po vyjmutí z ohřevu není marné. A to je vše, dobrou chuť.
Podobné recepty jako Jednoduchý nálev na okurky
Okurkový salát-sladkokyselý
Ve škole jsem měla skoro samé jedničky, ale škrabku na brambory podle přítelova tatínka držím jako prase kost a jak by ne, když jsem na stůl dostala všechno hotové, i ten okurkový salát. Neměla jsem ani mamku a ani taťku, který by mi poradil a naučil jak na to a tak se musím buď vyptávat přítelovi m
Podobné recepty jako Okurkový salát-sladkokyselý
Milotické okurky bez vařeného nálevu recept
Na 1 sklenici je třeba asi 300 g okurek (podle velikosti). Poznámka Takhle zavařovaly okurky naše babičky, konečně jsem našla recept, kde byly napsané poměry surovin, proto jsem ho sem dala.
Podobné recepty jako Milotické okurky bez vařeného nálevu
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborov
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na okurky od maminky recept
Dále přidám 3 kolečka mrkve, 3 až 4 kolečka křenu(nebojte se nepálí, ale prý tím zůstanou okurky křupavé), trochu kopru, 1 malou cibuli, když nemám tak větší, dám půlku nebo čtvrtku, na to vše naskládám okurky zalijipůl až 3/4dl 8% octu, pozor ne z LIDLU, nejraději mám BZENECKÝ(i na chuti octu zálež
Podobné recepty jako Nálev na okurky od maminky
Znojemský nálev na okurky recept
Postup přípravy receptu. Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-3 minuty a dám nálev vychladit. Na dno do sklenice vložím 1-2 kolečka mrkve, 1-2 kolečka křenu, 1-2 plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté ok
Podobné recepty jako Znojemský nálev na okurky
Rybí zavináče
Na 5 kg rybek - 3 litry vody, ve které dobře rozpustíme 0,3 kg jedlé soli, není od věci použít sůl se zvýšeným obsahem jodu. Rybky naskládáme třeba do 10 litrového vědra, zalijeme lákem a dbáme na to, aby se dostal ke každému kousku masa. V chladnu necháme 3-4 dny odležet.
Podobné recepty jako Rybí zavináče
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky recept ...
Promícháme a necháme stát na chladném místě asi půl hodiny. U hlávek salátu odstraníme spodní košťál (raději nepoužíváme nůž, ale ruku - salát by mohl zhořknout. Rozebereme ho na jednotlivé listy a vnitřní růžičky necháme vcelku (ty jsou pro dětské strávníky).
Podobné recepty jako Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky ...
Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky. Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody. Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Lák na okurky recept
Vyzkoušejte tento lák na uchování okurek, papriček a čalamády. Neznám lepší recept! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Lák na okurky
Moje kuřecí čína
Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes noc odležet. 2. Na pánvi si rozehřejeme olej, krátce osmahneme oříšky a hned přidáme maso, na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou papriku.
Podobné recepty jako Moje kuřecí čína
Hlávkový salát s nálevem recept
Salát omyjeme a nakrájíme na proužky. Svaříme vodu s octem a cukrem. Množství dle chutí, zhruba platí stejné množství cukru moučky a stejné množství octa (já dávám po lžících). Je ale třeba chutnat, i já to někdy chutnám několikrát, záleží i na octu. Poté co se to prohřeje necháme zchladit.
Podobné recepty jako Hlávkový salát s nálevem
Nakládané ryby na kyselo
Porce ryb naskládáme na těsno do větší sklenice (cca 1/5 l od okurek), proložíme vařenou zeleninou z nálevu a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice. 5. Uzavřenou sklenici necháme na chladném místě a po 10-14 dnech, kosti změknou a lze rybu konzumovat. ...
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Domácí utopenci recept
Špekáčky - párky oloupneme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme uležet 7 dnů v chladu.
Podobné recepty jako Domácí utopenci
Základní nálev na hovězí maso recept
Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny. Důkladně propracujeme rukama, aby zelenina pustila šťávu. Připravené maso pečlivě potřeme směsí a obložíme po celé ploše. Uložíme do ledničky nejméně na 1 den. Poté dále zpracováváme.
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso