Retro domácí pochoutkový salát
Retro domácí pochoutkový salát. Pochoutkový salát je klasika, na kterou dodnes mnozí Češi nedají dopustit a z pultů lahůdkářství mizí závratnou rychlostí. Zkuste si tento oblíbený salát připravit doma podle starých receptur ČSN z roku 1976.
Podobné recepty jako Retro domácí pochoutkový salát
Výborná polévka s čerstvým zelím a čočkou
4 porce. 60 minut. česká. Suroviny. čočka (minimálně 2 hodiny namočená ve vodě) 400 g. brambory 400 g. zelí (čerstvé ) 300 g. šunka (Pražská ) 300 g. máslo 1 lžíce. česnek 5 stroužků. kuřecí vývar 1,2 l. zakysaná smetana 1 kelímek. mletý kmín. ocet 1 lžíce (podle chuti) čerstvě namletý pepř (bílý )
Podobné recepty jako Výborná polévka s čerstvým zelím a čočkou
Poctivá gulášová polévka
Poctivá gulášová polévka. Poctivá gulášová polévka Zdroj: Cat & Cook - Ivana Jindřichová. 38x. Hustá sytá polévka je nejlepší volbou v (pod)zimních měsících. Nesporná výhoda gulášovky tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Takže jí klidně uvařte víc.
Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka
Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou
1 porce. 120 minut. Tang zhong. hladká mouka (pšeničná ) 20 g. voda 25 g. plnotučné mléko 60 g. Těsto. hladká mouka (pšeničná ) 400 g. pšeničná chlebová mouka (hladká ) 200 g. cukr krupice 150 g. droždí (čerstvé ) 20 g. plnotučné mléko (vlažné ) 200 g. máslo (rozpuštěné ) 60 g. vejce 1 ks (pokojové
Podobné recepty jako Dýňoví skořicoví šneci s cukrovou polevou
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli. Tato polévka plná zeleniny, cizrny a těstovin je sama o sobě hlavním chodem. Pokud ji nebudete podávat hned a necháte ji chvíli odstát, těstoviny nasáknou tekutou složku a z polévky se stane hutný pokrm.
Podobné recepty jako Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli Prima Fresh
Jahodová bublanina
1 porce. 60 minut. Suroviny. máslo (změklé ) 200 g. cukr krupice 200 g. vejce (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks. citronová kůra (nastrouhaná ) z 1/2 citronu. vanilkový cukr 1 sáček. polohrubá mouka 120 g. hladká mouka 80 g. prášek do pečiva 1 lžička. jahody 400 g. mandle (mandlové lupínky) 2 hrsti. mouč
Podobné recepty jako Jahodová bublanina
Dort z žitného chleba se šlehačkou a třešněmi
Šlehačku s cukrem a kapkou likéru ušlehejte dotuha. Každý korpus nejprve potřete trochou zbývajícího amaretta a vrstvou džemu. Pak na něj navršte šlehačku, kraje poklaďte třešněmi a slepte, jak jste zvyklí. Horní vrstvu ozdobte šlehačkou a čokoládovými hoblinami.
Podobné recepty jako Dort z žitného chleba se šlehačkou a třešněmi
Jahodové gazpacho podle receptu restaurace Nota Bene ...
Jahodové gazpacho podle receptu restaurace Nota Bene Zdroj: archiv Nota Bene. 9x. Studené polévky si každé léto najdou cestu do jídelníčku mnoha z nás. Není divu, jsou neskutečně osvěžující a v horkých dnech naprosto adekvátní.
Podobné recepty jako Jahodové gazpacho podleu restaurace Nota Bene ...
Řecká citronová polévka Avgolemono
4 porce. 60 minut. Suroviny. celé kuře (malé kuře z volného chovu) 1 ks (asi 1 kg) bobkový list 2 ks. červená cibule (nakrájená na čtvrtky) 1 ks. rýže (těstovinová rýže orzo) 250 g. vejce 3 ks. citronová šťáva (čerstvá ) 5 lžic. pažitka (nakrájená,na posypání) 1 hrst. sůl. čerstvě namletý pepř (čern
Podobné recepty jako Řecká citronová polévka Avgolemono
Polévka z pečené cibule a tyčinkami z listového těsta s ...
4 porce. 90 minut. Suroviny. cibule (velké bílé ) 5 ks. česnek 3 stroužky. zeleninový vývar 500 ml. smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml. sýr (typu niva) 100 g. listové těsto 200 g. máslo 30 g. bílý vinný ocet 100 ml. vejce 1 ks. muškátový oříšek. cukr. tymián (čerstvý ) sůl. čerstvě namletý pepř.
Podobné recepty jako Polévka z pečené cibule a tyčinkami z listového těsta s ...
Kuře na citrónech
25 nejlepších receptů na kuře. Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá... Postup přípravy. Nejprve si připravte ingredience a předehřejte troubu na 170 °C. Vymačkejte si
Podobné recepty jako Kuře na citrónech
Malinový crumble s mandlovou drobenkou
Malinový crumble s mandlovou drobenkou. Crumble znamená anglicky rozdrobit, rozdrolit a přesně to je podstatou tohoto dezertu – zapečenému ovoci dodá drobenka žádanou křupavost a sladkost. Spojení mandlí a malin působí elegantně a lehce, skvělý dezert nejen do plavkové sezony.
Podobné recepty jako Malinový crumble s mandlovou drobenkou
Kuřecí šavarma s chlebovou plackou
Kuřecí šavarma s chlebovou plackou Zdroj: Kublanka.cz. 5x. Vůni grilovaného masa teď ucítíte asi úplně všude, sezona grilovaček je totiž tu! Skvělým jídlem, které můžete připravit na ohni, je také šavarma – pokrm populární v arabské kuchyni, ale také jinde po světě. Jde v podstatě o obdobu kebabu ne
Podobné recepty jako Kuřecí šavarma s chlebovou plackou
Perlička s libečkem a limetkou
Jako příloha se hodí vařené brambory, vařená mrkev s nasekanými lístky libečku a čtvrtka limetky. 4 porce. 90 minut. Suroviny. cibule (nakrájená) 1 ks. olivový olej 1 lžíce. česnek (nadrobno nasekaný) 1 stroužek. kuřecí vývar 150 ml. perlička 1 ks. libeček (lístky ) 1 vrchovatá velká hrst + na ozdob
Podobné recepty jako Perlička s libečkem a limetkou
Toskánský jablečný koláč
Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat. Šťavnatý jablečný koláč z Toskánska vás zavede až do slunné Itálie. Višňový likér Marascchino dodává dezertu pravou středomořskou chuť.
Podobné recepty jako Toskánský jablečný koláč
Pivní cibulačka
Pivní cibulačka. Horká hustá cibulová polévka zahřeje a smíří vás s tím, že teplé dny pomalu končí. Pokud máte ještě vytažený gril, zapečte ji sýrovou čepicí rovnou v misce, pokud ne, položte opečené krajíčky bagety se sýrem na dno misky nebo polévkového talíře a horkou polévku přes ně přelijte.
Podobné recepty jako Pivní cibulačka
Dort Princezna Prinsesstårta
Prinsesstårta čili dort Princezna stojí na vynikajícím spojení šlehačky, vanilkového krému, marcipánu a piškotového těsta. Jeho příprava není úplně snadná, proto si ho většina Švédů raději kupuje hotový, domácí ovšem chutná o sto procent lépe. 1 porce. 90 minut. Korpus. vejce 8 ks. cukr krupice 240
Podobné recepty jako Dort Princezna Prinsesstårta
Toscakaka
sůl 1 špetka. Mandlovo-karamelová poleva. mandle (blanšírované) 200 g. máslo 125 g. třtinový cukr (světlý) 125 g. mléko 50 ml. sůl 1/2 lžičky. vanilkový extrakt 1/2 lžičky. Postup přípravy. Troubu předehřejte na 160 °C. Otevíratelnou dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicí
Podobné recepty jako Toscakaka
Snídaňová nádivka co dům dal
Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, poté odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut, až bude povrch zlatavý a upečený dokřupava. Před podáváním nechte nádivku 5 minut odpočívat. Nakrájejte ji na porce a podávejte posypanou nasekanou petrželí. PRIMA TIP: Nádivku můžete obměnit podle chuti nebo podl
Podobné recepty jako Snídaňová nádivka co dům dal
Džuveč
Zužitkujete do něj spoustu zeleniny ze zahrady, rajčata, cukety, papriky a fazolky. A vše upečete v jednom pekáči, ideální! 1 porce. 90 minut. Suroviny. vepřová plec (nebo libová krkovice) 750 g. cibule 2 ks. brambory (větší ) 8 ks (4 natvrdo, 4 ke smetaně) bílá paprika 2–3 ks. rajčata (velká masitá
Podobné recepty jako Džuveč
Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
4 porce. 120 minut. americká. Suroviny. mrkev 1 ks. petržel 1 ks. řapíkatý celer 1 řapík. česnek 2 stroužky. cibule 1 ks. mleté hovězí maso 500 g. červené víno 100 ml. rajčata (sekaná rajčata z plechovky) 250 g. rajský protlak 1 lžíce. koriandr (mletý) chilli (mleté ) fazole (sterilované fazole, sli
Podobné recepty jako Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Čočkový eintopf s cizrnou a zeleninou
4 porce. 60 minut. Suroviny. brambory (varný typ B) 300 g. řapíkatý celer 3 řapíky (200 g) česnek 2 stroužky. cibule (menší ) 1 ks. olivový olej 2 lžíce. bobkový list 2 ks. zelená čočka 140 g. krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g. cizrna (předvařená ) 400 g. voda 350 ml. hladkolistá petržel (naseka
Podobné recepty jako Čočkový eintopf s cizrnou a zeleninou
Bramborová pizza – Pizza di patate
V některých receptech na bramborovou pizzu se bramborová kaše přidává do normálního těsta na pizzu, což chutná výborně, ale pizza je trochu hůř stravitelná a samozřejmě obsahuje pšenici! Recepty na oblíbenou pizzu v různých provedeních. Postup přípravy. Předehřejte troubu na 200 °C (plynovou troubu
Podobné recepty jako Bramborová pizza – Pizza di patate