Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Top 5 recepty na červenec 2021…
Červenec je symbolem zralého ovoce, které nás osvěží v nejteplejším měsíci roku. Inspirujte se našimi sezónními tipy na l...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Podzimní rajčatové čatní
Podzimní rajčatové čatní je jednou z lákavých zeleninových pochoutek, které vždy najdou v naší kuchyni uplatnění. Snadno ...
Jak zpracovat rajčata
Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Muffiny s červeným rybízem
Ovocné muffiny jsou snadný dezert, který můžete podávat ke kávě, jako snídani nebo svačinu. Červený rybíz dodá sladkému m...
Připravte si osvěžující domácí limonádu
Domácí limonády se v posledních letech těší velké oblibě. Už si je celkem běžně můžete dát v kdejaké kavárně či restaurac...
Bez cibule to prostě nejde!
Co o ní víte?Cibule původně pochází ze Střední Asie. Zmínky o ní byly nalezeny na hliněných tabulkách Sumerů, ale i na pa...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Braňte se nemocem posilováním střevní mikroflóry
Sezona respiračních onemocnění nepolevuje, naopak! Náš organismus musí nyní čelit novým výzvám, třeba i té v podobě koron...
Jak posílit imunitu? Jednoduše – kvalitním a pestrým jídelníčkem.
Vitamíny v tabletkách by měly být používány jen jako doplněk pestré stravy, nikdy ne jako náhrada jídla. Na tom se shoduj...
Rybízový likér
Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
Ať už je čerstvě natrhané z vlastní zahrádky, nebo zakoupené na trhu, letní ovoce je jedním z důvodů, proč se tak těšíme ...
Není ocet jako ocet
Ocet se vyrábí dvěma způsoby. Alkoholovým kvašením se za přítomnosti kvasinek mění přírodní cukr na alkohol, a kyselým kv...
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Rychlá rybízová bublanina
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe sam...
Rybízový koláč
Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu....
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiv...
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou čatni z rybizu recepty