Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
...vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české ... žeber prozrazuje Zdeněk Pohlreich? Vepřová žebra patří mezi stálice Vepřová žebra mají výhodu v...
Vánoční katastrofy: pozor na oheň i rybí kosti
...je třeba strom navíc dobře upevnit. Rybí kosti K Vánocům neodmyslitelně patří také pokrmy z...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
...vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti, ... výborná je třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ještě před...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba če...
Silný hovězí vývar je všelék
...se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné ... nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to pro váš vývar plusové body. Kuřecí...
Módní trendy v gastronomii
...z libového hovězího hrudí nebo pupečního žebra. Maso se nakládá, dlouho peče, vaří na páře a...
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
...pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi...
Ragú z hovězích žeber
...houby namočíme do dvou hrnků horké vody. Hovězí žebra omyjeme, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci ... rozehřejeme sádlo nebo olej a žebra na něm opečeme, asi 3 minuty po každé straně. Pak ... a bobkové listy. Do toho všeho vložíme opečená žebra a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Žebra musí ... až 3 hodiny, až maso odpadne od kostí. Pak maso a kosti vyjmeme a odstraníme bobkové listy. Zeleninu v...
Silná hovězí polévka
...Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové kosti, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek...
Proč bychom vlastně měli dávat přednost biopotravinám?
Co jsou to biopotraviny? V poctivém ekologickém zemědělství, kde se při pěstování plodin nepoužívají pesticidy, umělá hno...
Jak na vývar?
...dosáhli silného, chutného vývaru, vkládáme kosti do studené vody. Získáme tím i vyšší výživovou...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Kroupová polévka s uzeným masem
...novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto polévku osolte až na...
Zvěřinová omáčka
...Do této omáčky se přidává jalovec a odřezky a kosti, takže získá sytější zvěřinou chuť. Když se mi...
Top 3 výhody užívání potravinových doplňků s obsahem kolagenu…
...3. Mohl by zabránit ztrátě kostní hmoty Naše kosti jsou tvořeny převážně z kolagenu, který jim...
Přehled těch nejdůležitějších minerálů pro náš organismus
Pro naše tělo je důležitá řada pochodů, které nás udržují při životě. Správné fungování organismu by nebylo možné bez vit...
Osso Buco
...a převážeme kuchyňským provázkem, aby drželo u kosti. Ze všech stran ho osolíme, opepříme a obalíme v ... 3/4 ponořené. Jakmile začne maso odpadávat od kosti a je dostatečně měkké, vyndáme ho do servírovací ... mísy a odstraníme motouz a kosti. Z omáčky odstraníme i svazek koření (bouquet...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Kroupová polévka se zeleninou
Kroupová polévka se zeleninou a s vývarem z kostí je jednoduchá a s čerstvým pečivem ji můžete podávat jako sytou svačinu...
Top 5 receptů na polévky
...množství vitamínu K, který je důležitý pro zdravé kosti, také buněčný růst a srážlivost krve. Takže jeho...
Jak posílit imunitu? Jednoduše – kvalitním a pestrým jídelníčkem.
...vápníku, takže je velmi důležitý pro naše kosti. Podle některých odborníků při jeho nedostatku ... Také zlepšuje paměť a má dobrý vliv i na naše kosti. A co bychom měli jíst abychom ho měli dostatek?...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Žebírka BBQ
Delikátní žebírka v BBQ omáčce, lahodné potěšení pro všechny milovníky grilování. Domácí BBQ omáčku můžete skladovat v le...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Ďábelské kuře
Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, ...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Špagety s masovými kuličkami
...a restujeme asi 2 minuty. Chleba nakrájený na kostičky nasypeme do misky s mlékem. Mleté hovězí...
Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami
...ze kterých jsme předtím odstranili silnější žebra. Zalijeme je zálivkou a dobře promícháme. Necháme...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Krůtí přírodní řízečky
Večerní lahůdka pro náročné. Krůtí prsíčka jsou šťavnatá a rozplývají se na jazyku....
Kuřecí polévka se zeleninou
Polévka je něco úžasného. Lze ji podávat jako součást menu nebo jako samostatné jídlo. Spolu s čerstvým pečivem např. ja...
Česneková omáčka
Česneková omáčka a její recept se výborně hodí například ke kuřecímu masu, zelenině nebo k rybám....
Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka a její recept se hodí zejména k minutkovému masu. Jde o teplou přílohovou omáčku s vůní a chutí hořčice,...
Sardelová omáčka
Sardelová omáčka se nejlépe hodí ke grilovaným a pečeným rybám. Když si tento recept upravíte a uděláte omáčku hustší, de...
Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Světlá hovězí polévka
Světlá hovězí polévka je vlastně taková jednodušší varianta hovězího vývaru, když nemáte dost času na klasický hovězí výv...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Kyselá rybí polévka
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou...
Celerová polévka
Celer obsahuje spoustu zdravých látek, minerálů, vlákniny a vitaminů, že by byl hřích neudělat z tohoto zázraku vydatnou ...
Kedlubnová polévka
Recept na kedlubnovou polévku se dnes už moc nepoužívá. A tak si myslíme, že právě to je příležitost udělat si jednu supe...
Krémová květáková polévka
Recept na hustou a vydatnou květákovou polévku, která vás zahřej, což určitě v zimě ocení každý. K přípravě krémové květá...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Adamova žebra kosti recepty