Výborný domácí chléb z žitného kvásku
...chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí...
Bezlepkové dalamánky
Bezlepkové dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek. Nejchutnější jsou ...
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
...chléb nejčastěji připravuje tradičním způsobem z žitného kvásku nebo se k jeho nakynutí používá droždí....
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
...či kvásek z droždí. Příprava pečiva z drožďového kvásku je sice jednodušší a rychlejší, ale vzniklé ... a kvasinkami. Vytvoří se z předem připraveného kvásku, který je obohacený o větší, předem určenou porci ... místo mouky celozrnné, pšeničnou chlebovou. Z kvásku odebereme dvě lžíce, které posílíme lžící mouky a...
Babiččiny dalamánky
Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte....
Bezlepkové dalamánky
Bezlepkové dalamánky jsou nejlepší úplně čerstvé. Stejně vám totiž o moc déle nevydrží, protože jsou výborné....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
...např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá, rychlá večeře...
Jak si vybrat ten správný chléb?
...tvar i chuť. Tradiční evropský chleba se pekl z kvásku a pšeničné či žitné mouky. Má dobrou strukturu a ... stále peče, nebo se vrací k pečení chleba z kvásku, ačkoliv při použití kvasnicového droždí těsto...
Jak se jedlo za první republiky
...byste si jako člověk z venkova tak dali kousek žitného chleba (pšeničná mouka byla drahá, pekli se z ní...
Pečená vepřová žebírka s pikantní omáčkou
Pečená vepřová žebírka s pikantní omáčkou jsou delikatesou přímo pro labužníky. Můžeme je podávat i společně s různými z...
Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Bezlepková veka na chlebíčky
Bezlepková veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád chlebíčky. ...
Polopatě
...omáčka, kde kvásek použijeme. Vyrobením domácího kvásku nám odpadne jedna ze základních položek...
V těle napáchá více škody nežli užitku: Lepek!…
...směsi“) místo dlouhodobé fermentace za pomoci kvásku. Kvásek přitom hraje zásadní roli při výrobě...
Výroba droždí doma
...dal. Péct lze dvěma základními způsoby, a to z kvásku nebo z droždí. Jak si droždí, které občas bývá...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Meruňkový koláč s drobenkou
Meruňky jsou skvělé ovoce, velmi prospěšné pro lidské zdraví. Podporují činnost střev, zlepšují zrak a zvyšují imunitu. V...
Hrnečku vař! Tipy, jak připravit dokonalé kynuté těsto
...ale ani horké, které by je spařilo. K výrobě kvásku proto používáme suroviny vlažné nebo pokojové...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
...hladké mouky 2 vejce 100 g cukru + lžičku do kvásku 2 vanilkové cukry 300 g rozinek 1 lžičku...
Domácí chléb se smetanou
Domácí chléb se smetanou je nejlepší hned po vychladnutí. Úplně čerstvý. Stejně se po něm jen zapráší....
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dalamánky z žitného kvásku recepty