Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Jak uvařit hlávkové zelí
...listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí ... a čínské zelí u nás zdomácnělo teprve nedávno, hlávkové zelí má v naší kuchyni, jako příloha k masu,...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
...zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
...bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti....
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
...o jednom a tom samém. Na jemné proužky nakrájené hlávkové zelí se procesem mléčného kvašení mění právě na...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
...úpravě i pozitivních účincích na zdraví, patří hlávkové zelí k oblíbeným druhům zeleniny. Jeho sezona je...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
...recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dobře!...
Dušené zelí
...masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Vepřová klobása a dušené zelí
...klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Irské dušené hovězí
...sytá večeře v chladných zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé...
Dušené hovězí s hříbky
...dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...
Pomalu dušené hovězí na víně
...třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na...
Košťálová zelenina - přírodní zásobárna vitamínů, minerálů a vlákniny
...sem především květák, kapusta, růžičková kapusta, hlávkové zelí, kedlubna, brokolice, kadeřávek, čínské a ... košťálovou zeleninou je červené a bílé hlávkové zelí. To se dnes používá v mnoha kuchyních po ... upravené. A kdo z nás by neznal naše klasické dušené zelí zahuštěné jíškou, které nesmí chybět u...
Podzim v našem jídelníčku
...chuť na salát, je dobrý coleslaw – nastrouhané hlávkové zelí, mrkev, majolka, bílý jogurt, ocet, cukr, ... také červená řepa s kozím sýrem či mozzarelou. Hlávkové zelí nastrouhané s jablky a trochou čerstvé...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a...
Řecké dušené hovězí
...dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví je lehké zdravé jídlo. Podávejte ho s brambory, houskovými knedlíky, těstovinami, nebo tř...
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Dušené kuřecí závitky
Dušené kuřecí závitky podávejte s rýží nebo třeba s italskými těstovinami. Ale ani vařené brambory nebo noky nebudou špat...
Dušené sladké vepřové maso
...také patří do této skupiny. Sladké, lehce pálivé dušené vepřové rovněž patří do základu každé kuchyně,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dušené hlávkové zeli recepty