Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte...
Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Tajemství italských kuchařů odhaleno! Jak připravit tu nejlepší pizzu?
...na závěrečné posypání pizzy-A další dle chuti.... Postup: -Rozdrobte droždí do misky, posypte...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Plněný grilovaný hermelín s pivní omáčkou
Vylepšete si letní grilování nevšedním hermelínem plněným houbami a ořechy. Přidejte pečené brambory na které se skvěle h...
Grilovaný hermelín na pánvi
Grilovaný hermelín na pánvi je labužnická pochoutka. Pikantní a lahodná. Přílohou může být čerstvé pečivo nebo vařené či...
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
Začínáte řešit svůj jídelníček a nevíte, co za potraviny zařadit? Jíte pořád to samé dokola a hledáte inspiraci pro vaše ...
Máte rádi sýr? A umíte ho správně používat v kuchyni a skladovat?
Všechny sýry se vyrábí srážením mléka kyselinou mléčnou nebo syřidlem. Tento mléčný výrobek pak obsahuje tuky, mléčnou ky...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě jsou rychle připravenou svačinou nebo lehkou večeří. Můžeme k nim podávat různé omáčky, nebo zelen...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou
Tentokrát přinášíme rozhovor s hercem a djem Josefem Vaverkou, kterého můžete znát ze seriálu Ulice, z divadel Disk a Pal...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Hermelín v kabátku
Hermelín v kabátku je trochu jiný, než je ten známý, smažený. Takový malý slaný koláč, který může být třeba sytou svačin...
Smažený hermelín s anglickou slaninou
Smažený hermelín s anglickou slaninou podávejte s bramborovou kaší. I když vhodné jsou brambory v jakékoliv podobě. Někdo...
Vegetariánská pizza
Malé děti rádi pomáhají s vařením. Vegetariánská pizza je jednou z možností, jak své ratolesti zapojit a užít si s nimi...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
Připravuje se v Indii již po staletí, ale stále větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho po...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Hermelínová pomazánka
Skvělá a na přípravu jednoduchá hermelínová pomazánka, která bude chutnat celé rodině. Uvaříme vajíčka natvrdo. Nak...
Slaný dort
Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho př...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Rozhovor s DJ Mike Trafikem o jeho výborné restauraci Jam and Co. a samozřejmě o jídle i muzice
DJ Mike Trafik, jeden z architektů zdejší hip-hopové kultury, člen legendárních pražských muzikantů PSH a vyhledávaný hud...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Hrnková bábovka
Hrnková bábovka je jednoduchý moučník, který zvládne upéct úplně každý. Tento recept je na mramorovou bábovku, ale klidně...
Rajčatový galette
Rajčatový galette Oslavte léto tímto lahodným jídlem plným italských chutí. ...
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Cuketová bábovka podle Kluci v akci
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří bezesporu cukety. Přidat se dají i do moučníků, které jsou díky nim krásně vláčné. Bá...
Jednoduchá buchta ze salka recept
...buchta nebyla obyčejná, můžete ji vylepšit salkem... tradá a z obyčejné buchty je spíše zákusek! Jak...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Dýňové noky s bylinkovým máslem
Noky jsou u nás doma docela často na talíři a nikdy by mě nenapadlo, zkusit si je vyrobit doma. Vždyť ty z pytlíku z obch...
Pracny
Pracny patří ke stálicím vánočního období a na sváteční tabuli tak neodmyslitelně náleží ve většině domácností. Už máte s...
Belgické vafle
Když jsem jako dítě ochutnala belgické vafle, na které mě vzala máma, věděla jsem, že takovou dobrotu nejím naposledy. Pr...
Borůvkový koláč s podmáslím
Borůvkový koláč s podmáslím je křehký a lahodný dezert. Kromě borůvek můžeme použít i jiné drobné ovoce. Ve velké míse...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Nejjednodušší jahodový koláč
Nejjednodušší jahodový koláč bude chutnat báječně s dobrou kávou nebo čajem. Jahody přece v létě všichni milujeme. Ve ...
Pomazánka z Nivy
Pomazánkou z Nivy můžeme namazat plátky veky a ozdobit je podle vlastní fantazie a chuti. Třeba plátky čerstvé zeleniny....
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Hermelínová silvestrovská pomazánka
Hermelínová silvestrovská pomazánka je lehce pikantní. Namažte ji na opečené topinky z chleba nebo z veky. Může být celo...
Sýrové taštičky z listového těsta
Sýrové taštičky z listového těsta jsou tak jednoduché, že jejich přípravu můžete svěřit i větším dětem. Můžete použít dva...
Cuketa zapečená s Hermelínem
Cuketa zapečená s Hermelínem bude chutnat s brambory v jakékoliv podobě. Také ale stačí kousek čerstvého pečiva....
Zapečené brambory se šunkou a sýrem
Skvělá chuťovka nebo předkrm, který rozhodně neurazí. Rozpůlené brambory naplněné směsí sýra, šunky, smetany a vajíčka, r...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Sýrový salát s balzamikovým dresinkem
Sýrový salát s balzamikovým dresinkem je lehký oběd pro horké letní dny. Nebo si ho můžeme připravit večer, přidat sklenk...
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka s pečeným česnekem a s jarní cibulkou je pikantní a hlavně strašně jednoduchá. Ať už ji namažete na...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hašanovy kotouče (hermelín v bramborákovém těstě) ... recepty