Hovězí krk
...pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení,...
Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
...i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného...
Silný hovězí vývar je všelék
...hovězí žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na...
Hovězí přední
...na guláš. Je o něco méně prorostlá než hovězí krk, z něhož se dají připravit například skvělé...
Hovězí na hořčici
...vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso vhodné na dušení...
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s hous...
Jíst či nejíst hovězí maso?
To je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se t...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
...může to být i jakékoliv jiné hovězí maso, třeba krk, žebro, apod. Pokud byste si chtěli kopr...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Druhy skopového a jehněčího masa
...Nyní si představíme druhy tohoto masa. Druhy Krk Maso na krku je celkem prorostlé tukem, proto je ... nebo k dušení. Šrůtka Najdeme ji přímo za krkem, na začátku hřbetu. Je také prorostlejší. Je...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
...si z květů bezu černého vytvořit zábal na krk. Květy bezu černého zabalte do šátku, pokapejte ... vroucí vodou a alkoholem. Krk si namažte jakýmkoliv krémem (třeba krémem na ... abyste ho nespálili alkoholem. Potom už stačí jen krk tímto naplněným šátkem obvázat a nechat působit...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na v...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Grilovaná hovězí pečínka
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou ...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Vepřová krkovice pečená na zelenině
...v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u pečené krkovice obvyklé...
Krůtí prsa na zelenině
Dušená krůtí prsa na zelenině podáváme s vařenými brambory. Je to jídlo jak pro diabetiky, tak i pro celiaky....
Kuřecí prsa na zelenině
Kuřecí prsa na zelenině podáváme s brambory opečenými nasucho v troubě. Také s dušenou rýží natural budou výborná. Chutná...
Vepřové kotlety na zelenině
Vepřové kotlety na zelenině podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami. Kdo dává přednost těstovinám, může je použít ta...
Králík na zelenině
Králík na zelenině je dobré jídlo po kterém určitě nepřiberete ani deko. Můžete jako přílohu uvařit brambory....
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je křehké a šťavnaté. Uvařte k němu brambory nebo dušenou rýži....
Kuřecí stehenní řízky na zelenině
Kuřecí stehenní řízky na zelenině můžete podávat s jakoukoliv přílohou. Díky zeleninové omáčce se hodí knedlíky, brambory...
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Králičí stehna v zelenině
Králičí stehna v zelenině podávejte s vařenými bramborami, nebo i s těstovinami. Podle vaší chuti....
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je vynikající pokrm s jednoduchou přípravou. Navíc můžete použít zeleninu kterou máte právě v obl...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Hovězí mleté maso se zeleninou
Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Hovězí polévka s fazolkami
Hovězí polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného celo...
Masová hovězí roláda s vejci
Masová hovězí roláda s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát....
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hovezi krk v zelenine recepty