Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Domácí housky bez kynutí
Domácí housky bez kynutí se u vás doma ani neohřejí, to mi věřte. Navíc podle tohoto receptu je upečete snadno a rychle....
Čas na domácí pečení je možná právě teď
V současné situaci, kdy většina z nás tráví mnohem více času doma než jsme byli zvyklí, můžeme si vyzkoušet, jak snadné j...
Tipy na originální pohoštění na zahradní párty
Léto je v plném proudu a všichni si tak konečně můžeme užívat zasloužený čas dovolené, se kterou jsou neodmyslitelně spja...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
Bez pečiva se v českých domácnostech obejde jen málokdo. V našem jídelníčku má své pevné místo a obložený chleba, housky ...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Toast se ztraceným vejcem
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně. Připravíme si housky...
Bagel: houska s dírou, kterou stojí za to vyzkoušet
Svačina na newyorský způsob, to je bagel! Bohatě obložené pečivo se dostalo do povědomí českých strávníků především díky ...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Hovězí burgery
Když sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se může velmi významně li...
Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Karbanátek z lososa
Česká klasika, to je mleté maso vytvarované do placičky, tedy karbanátek. Tradičně se připravuje z hovězího a vepřového m...
Na nákupech mají zelenou textilní sáčky a tašky - dejte vale plastům...
Doba, kdy jste každý kus zeleniny zabalili zvlášť do mikrotenového sáčku a pak jste si celý nákup odnesli domů v igelitce...
Diabetes Mellitus - ohroženi jsme všichni, nenechte se překvapit tímto onemocněním...
Víte, že každý rok v České Republice každoročně cukrovkou nově onemocní 60 tisíc lidí? Toto onemocnění je velmi podceňova...
Žemlové knedlíčky do polévky
Žemlové knedlíčky do polévky se hodí do všech masových vývarů. Z obyčejné polévky rychle udělají polévku sváteční....
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Vepřový perkelt
Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těsto...
Ekologická domácnost na dosah ruky – žijte chytře
Planeta Země je jediné, co máme všichni společné, základní podmínka života. Visí v nekonečném nehostinném prostoru, který...
Rozhovor o jídle s Vendulou Krejčovou moderátorkou Objektivu nejen o exotickém jídlu jako jsou Cvrčci
Vendula Krejčová je tváří i tvůrkyní Objektivu – legendárního cestovatelského pořadu České televize, který se vysílá už o...
Hamburger
Hamburger je oblíbená pochoutka, kterou si můžete v létě připravit na grilu i na zahradě. K plátku masa si přidejte gril...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Rybí karbanátky
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější....
Houbové knedlíčky
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo z...
Špekové knedlíky
Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slanin...
Pečené kuře se sváteční nádivkou
Ideální recept pro nedělní rodinný oběd, který se hodí také jako velikonoční sváteční pokrm. Nádivku lze péct zvlášť, neb...
Špenátová polévka s opečenými krutony
Špenátová polévka s opečenými krutony je zdravá, sytá a vaření vám nezabere příliš času. Třeba jako teplá svačinka v chla...
Tuňákový salát s černými olivami
Tuňákový salát s černými olivami je neuvěřitelně chutný. Doplněný strouhaným čedarem a zapečený krátce v briošce bude skv...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Naložená kuřecí prsa
Kuřecí prsa, která si před smažením naložíme, vás příjemně překvapí svou jemností a zajímavou chutí....
Plněné papriky zapečené v troubě
Plněné papriky zapečené v troubě voní krásně parmezánem . Podáváme je třeba s restovanými brambory....
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Kapustové karbanátky
Karbanátky jsou velmi oblíbený rodinný pokrm, který je rychlý a snadno proveditelný. Nemusí však být vždy připraveny z ml...
Houbová nádivka do drůbeže
Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná ho...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Velikonoční nádivka z uzeného masa
Tradičně se nádivka obohacená jarními bylinkami podává o velikonočních svátcích. Chutnat však může i během roku. Uzené ma...
Nádivka se slaninou
Nádivka se slaninou může být samostatným jídlem, nebo ji můžete podávat s pečeným kuřetem jako přílohu....
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Jemná bylinková polévka s krutony
Jemná bylinková polévka chutná nejlépe na jaře a z čerstvých zelených bylin. Klidně přidejte i některé další, podle vlas...
Zapečená žemle se sýrem
Zapečená žemle se sýrem je rychlá a všemi oblíbená večeře. Radši jich udělejte víc. Koření vyberte podle vlastní chuti, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou (housky z dom recepty