Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je pros...
Kachní vývar s kapustičkami
Kachní vývar s kapustičkami je skvělá polévka. Na nedělní oběd jak stvořená. Její nezaměnitelná vůně a chuť vás dostane....
Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)
...ochutnali jsme nové menu. Vřele můžeme doporučit: Kachní kaldoun, Tygří krevety v tempuře, Zauzená...
Top recepty se zázvorem pro sychravé dny
Vytrvalá bylina zázvor je na pohled vcelku nenápadná. Kvete zřídka, dorůstá do výšky několik desítek centimetrů, ale to, ...
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Kachní prsa na medu
Kachní prsa na medu podávejte třeba s kari rýží. Také čerstvá zelenina nebo zeleninový salát je skvělá volba....
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Recepty na čtvrtek
Čtvrtek je v českém občanském kalendáři (a podle normy ISO 8601) čtvrtým dnem v týdnu. Odtud tedy i jeho název. Podobné j...
Co vlastně víte o vejcích?
Není vejce, jako vejceVejce se v české kuchyni používají celkem často – většinou při zapékaní pokrmů, pečení moučníků či ...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Hovězí zadní maso
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Kuře v kari omáčce
Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou....
Charakteristika všech druhů steaků, abyste příště netápali
Jestli patříte mezi ty, kteří si rádi dopřejí pořádný kus masa, tak jste na správném místě, protože vám představíme jedno...
Kluci v akci – poslední díl
Televizní cyklus Kluci v akci o vaření přitahoval diváky k televizorům celých 15 let. Jeho protagonisty byli – tehdy ješt...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Tzaziki s bramborami jako salát
Bramborový salát je už trochu profláknuté jídlo. Při vyřčení jména tohoto pokrmu se každému rozzáří oči a každý jej zná. ...
Kuře teriyaki
V západních zemích patří kuře teriyaki k nejoblíbenějším asijským receptům a tuhle japonskou klasiku si snadno uvaříte i ...
Jablečný koláč: snadný recept na rychlý podzimní dezert
Podzim, jablka, voňavá skořice a teplo domova… To jsou atributy, které navodí v chladném období roku příjemnou atmosféru....
Jedinečná francouzská kuchyně, co ochutnat?
Kuchyně s dlouholetou tradicíFrancouzská kuchyně patří mezi ty nejlepší na světě. Je rozmanitá, charakteristická je pro n...
Kuře pečené na cibuli
Kuře pečené na cibuli je pikantní, jemné a když přidáte pečené nebo vařené brambory, ale klidně i hranolky, pochutnáte si...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Česneková polévka
Česneková polévka, neboli česnečka patří mezi stálice kuchyní i hospod. Jde o zázračnou polévku, která nejenže zahřeje, a...
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Guacamole
Guacamole je skvělý jednoduchý recept na klasický mexický dip(omáčku). Rychle se připravuje a jde dobře s nachos chipsama...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Králík na víně s žampiony
Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ...
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Králík na paprice
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře ...
Smažené králičí řízky
Smažené králičí řízky podávejte s bramborovou kaší . K tomu se bude hodit i salát z čerstvé sezónní zeleniny, třeba rajča...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Tatarák
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republic...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Dýňové noky
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou ...
Filátko a pyré s kaštany
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Quesadillas se šunkou a sýrem
Mexické placky quesadillas jsou vynikající jako lehká večeře. Můžete podávat i s pálivou salsou....
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Hlíva se zeleninou z pekáčku
Hlíva ústřičná je jedna z nejvíce ceněných českých hub, jelikož obsahuje látky, které podporují naši imunitu. V tomto rec...
Koprová omáčka s vařenými vejci
Koprová omáčka s vařenými vejci je dobrá s vařenými brambory, nebo i s houskovými knedlíky. A chutnat nám bude třeba i s ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kachni ctvrtky zadni recepty