Křehké hruškové koláčky z listového těsta
...hruškové koláčky z listového těsta voní karamelem a k čaji nebo ke...
Koláčky s houbami
...V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme koláčky na plechu vyloženým pečícím papírem asi 20 minut...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
...v tomto článku - a navíc vám poradíme, jak sůl správně nakupovat, jak ji používat a jaká jsou ... řešení, když to s ní přeženete. Sůl je pro lidské tělo základní živinou, jednoduše...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
...pšenice, ta, ze které se dodnes vyrábí bílá mouka. Díky dvojitému obalu a také díky tomu, že nikdy ... pšenice, kukuřice a ostatní obiloviny. Špaldová mouka se vyrábí z celého zrna včetně obalu. Její ... další výhodou je i krátká doba vaření. Špaldová mouka tedy prospívá našim kostem, kloubům, vlasům i ... trpí syndromem dráždivého trakčníku není špaldová mouka vhodná. Ze špaldové mouky můžeme péci slané i...
Cuketové koláčky
...No, dobrá zpráva je, že můžete udělat nádherné koláčky s cuketou. Netřeba dodávat, že Cuketové koláčky jsou šťavnaté a tak báječné! Koláčky začněte ... cca 180 stupňů. Připravte si pečící pánev na koláčky. Potřete je máslem. Smíchejte cukr, olej a ... vejce a promíchejte. Přidejte kakao, mouku, sůl a jedlou sodu a pořádně zamíchejte Poté, ... dohladka. Nelejte na na připravené vychlazené koláčky Užijte si lahodný dezert...
Rychlé tvarohové koláčky
...tvarohové koláčky z listového těsta, tvarohu a jahodového džemu...
Jablečné koláčky z listového těsta
Jablečné koláčky z listového těsta, to je rychlý moučník ke kávě, když máte na delší pečení málo času. A je moc dobrý....
Sůl – ve větším než malém množství nebezpečná celoživotní přítelkyně
...základním ingrediencím. V českých pohádkách je sůl nad zlato a naši dávní předkové by bez blahodárné ... účinky nadměrné konzumace soli. Protože na sůl můžete narazit i na místech, kde byste ji...
Himalájská sůl, je opravdu tak zdravá?
...povolená. A jak je to s tou solí?Himalájská sůl je kamenná sůl, která se těží v pakistánském ... Pandžábu. Svou charakteristickou, a pro sůl atypickou barvu, má díky obsahu malého množství...
Svatební koláčky s tvarohem
Svatební koláčky s tvarohem se určitě nemusí péct jen na svatby. Jsou tak dobré, že si je budeme rádi dopřávat ke kávě i...
Party houbové koláčky
...košík hub a přemýšlíte co s nimi? Party houbvé koláčky jsou výborná volba. Můžete jimi pohostit návštěvu...
Slané koláčky na piknik
Slané koláčky na piknik upečeme rychle a snadno. Použijeme totiž hotové listové těsto. Troubu předehřejeme na 200 stup...
Omezte sůl ve stravě, jinak se zdravotním problémům nevyhnete!
...minerální látky, aby mohl správně fungovat. Sůl kuchyňská, neboli NaCl, je zásobárnou sodíku a...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
...voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý ... již bylo řečeno, základem pro vytvoření těsta je mouka, voda, sůl a přísada, která zajistí kynutí – tedy ... s lehce nakyslou vůní, do níž se přisypává další mouka, koření a dle chuti i semínka. Kváskové pečivo má ... tomu užší uzavíratelná sklenice, žitná celozrnná mouka, pšeničná chlebová mouka, voda a trocha...
Linecké koláčky
...troubě (200 stupňů) dozlatova. Vychladlé koláčky slepíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem...
Pouťové koláčky
Pouťové koláčky s makovou, povidlovou, tvarohovou nebo jablečnou náplní chutnají jako od ty od babičky. A nejen o pouti. ...
Sůl s medvědím česnekem
...i vařené pokrmy. Na jaře se přímo nabízí, abyste sůl obohatili o bylinku medvědí česnek. Její chuť je...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
...focaccie je totiž velmi prostý, stačí k němu mouka, voda, olivový olej, sůl a troška droždí. Možná i ... zalijeme ji mlékem vodou, přidáme olej, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme v ... kašičku, přidáme vodu, olivový olej, mouku, sůl a vypracujeme těsto, které zakryjeme a necháme...
Těstoviny se v naší kuchyni připravují velmi často. Známe je dobře?
...víc než 300 druhů? Přitom k jejich výrobě stačí mouka, voda a vejce. Ale už známe i těstoviny ... těstoviny se vyrábějí ze semoliny, což je mouka ze speciální tvrdozrnné pšenice. Tato pšenice má...
Segedínský guláš
Segedínskému guláši kysané zelí dodá tu známou chuť, pro kterou je tak oblíbený pro mnohé z nás. Podáváme ho s houskovým...
Česnečka s majoránkou a bramborami
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večí...
Jak udělat strouhanku
...tak může obsahovat například rostlinný olej, sůl, cukr, enzymy, látku zlepšující mouku E300, ... začíná v obrovských silech, do kterých je přidána mouka, droždí, sůl a také dostatek vody. Obrovský...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...sterilizovat. K výrobě kompotů nám pak stačí voda, cukr a ovoce. A po uskladnění sklenic se ... zeleniny a ovoce používáme hlavně ocet a sůl. Nakládáme okurky, zelí, houby, květák, papriky a ... rybízové marmeládě, kterou potíráme linecké koláčky, nebo uvařit kulajdu z naloženého kopru. A třeba...
Výborná kmínová polévka
Pojďme si uvařit polévku ze surovin, které má každý doma. Kmínová polévka je rychlá a okouzlí svou vůní. K tomu čerstvé p...
Kuře na smetaně s houbami
Kuře na smetaně s houbami podáváme buď s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky. Je to rychlé a chutné jídlo pro celou r...
Cuketová polévka
Cuketová polévka je rychlá, zdravá a cukety se letos zase urodily, takže proč ne?...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Zapečené nové brambory s čedarem
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezó...
Dýňová krémová polévka
Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. D...
Lahodný těstovinový salát se špenátem
Máte rádi posezení s přáteli? Připravte jim těstovinový salát se špenátem. Určitě si pochutnají a strávíte příjemný večer...
Cizrna se sušenými rajčátky (špenátem)
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji. Podáváme ji samosta...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Vepřové plátky s křenem
Vepřové plátky s křenem podáváme většinou s vařenými bramborami. Dobré jsou také hranolky nasucho upečené v troubě....
Smažený patison
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na tr...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Rybí filé zapečené s houbami
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatno...
Vepřové řízky ve smetanové omáčce
Vepřové řízky ve smetanové omáčce obvykle podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží. Je to rychlé a jednoduché jídlo s k...
Fazolová polévka
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete ...
Kuřecí řízek s parmezánem
Kuřecí řízek s parmezánem společně s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem je komfortní oběd, na kterém si poc...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Vánoční mandlové sušenky
...na jazyku a podle mnohých jsou chutnější než koláčky z lískových nebo vlašských ořechů. Takže nemusíte ... péct jenom recept na linecké koláčky, ale i pomocí našeho receptu zkuste vánoční...
Ruské čajové koláče
...Musíme dodržet vzdálenost mezi jednotlivými koláčky asi 5 cm, protože se při pečení zvětší. Koláčky pečeme v předehřáté troubě přibližně 8 až 9 ... vychladnout. Po úplném vychladnutí hotové koláčky ještě jednou obalíme v cukru a můžeme servírovat...
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Oblíbený chléb
Každý má svůj oblíbený chléb. Upečte si ho doma. S pekárnou je to snadné a téměř bez práce. ...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Listové těsto
Co si upéct jablečný štrúdl? Nemáte doma listové těsto? Pojďme si ho udělat. ...
Omáčka z hlívy ústřičné
Máte rádi houbové omáčky? Určitě vás potěší smetanová omáčka z hlívy ústřičné....
Výborný kmínový chléb
Máte rádi kmín? Tak vás potěší výborný kmínový chléb. Dobrý pomocník je pekárna. Zamíchá, nakyne a upeče. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Koláčky mouka voda sůl recepty