Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Lečo s cuketou
...česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...ptáčky, kuře na paprice, plněné papriky, lečo s uzeninou a mnoho dalších masových jídel. Pozor, ... špagety s omáčkou, nebo zeleninou, bezmasé lečo, jednodruhová zelenina, směsi zeleniny a další...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Lečo se šunkou
Lečo se šunkou není zrovna pro vegetariány. Pokud ale netoužíme po mase, vůbec nic se nestane, když šunku prostě vynechá...
Lečo
...i v zimě, když mi zbyde trocha paprik a rajčat. Lečo lze připravit čistě jen ze zeleniny a vajec. Kdo...
Lečo s kvalitní uzeninou
...zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší...
Jak zpracovat rajčata
...receptu. Můžeme si do sklenic připravit směs na lečo, nebo třeba omáčku z pečených rajčat, možností...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
...oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Masové špízy video recept
Recept na masové špízy inspirované řeckými Souvlaki vás ani vaše hosty určitě nezklame. A navíc se nepředřete - udělá...
Top 10 saláty
Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekaných, druhů potravin, okořeněné čerstvým nebo sušeným koře...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Katův šleh podle Pohlreicha
Tahle “specialita” českých restaurací většinou zvedá známému šéfkuchaři tlak, ale když přijde na lámání chleba, tak si na...
Bylinkový dresink
Bylinkový dresink na saláty a přílohy jídel. Všechny bylinky opláchneme a zbavíme nečistot. Očištěné bylinky nakrájíme...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Libanonská kuchyně
Je to trochu jiné, než u nás Libanonská kuchyně je vyhlášená a oblíbená po celém světě. Než si jí blíže popíšeme, zmíníme...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Pečené kuře a gnocchi se špenátem
Jednoduchá večeře pro celou rodinu. Neobvyklá, ale příjemná kombinace masa a přílohy....
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Bezlepková dieta
Až 15% obilí tvoří bílkovina. Jedná-li se o ječmen, pšenici, žito či oves, tvoří tuto bílkovinu převážně gluten, neboli l...
Dvoudenní dieta
Profesor klinické onkologie z Universitní kliniky v jižním Manchesteru ve Velké Británii Tony Howell se společně s význam...
Květák na slanině s vejci naměkko
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude ...
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou fascinují svou chutí a jemností. Můžeme je servírovat klidně i bez přílohy. Proč n...
Pečené kuře s nádivkou z těstovin
Pečené kuře s nádivkou z těstovin můžete klidně podávat bez přílohy. Nebo přidejte dušenou zeleninu....
Čevabčiči
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvý...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažené kuře s bramborovou kaší
Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naloži...
Květáková rýže
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouha...
Salát s vejci a uzeným lososem
Zelený salát, rukola, rajčata, uzený losos, vejce a mozzarella tvoří základ tohoto salátu, který spolehlivě zastoupí hlav...
Marinovaná kuřecí prsa na grilu
Marinovaná kuřecí prsa na grilu jsou jemná a křehká. Přílohou mohou být třeba hranolky pečené nasucho v troubě a čerstvá ...
Pažitková omáčka
V Rakousku vám pažitkovou omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Česneková bramborová kaše
Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí naši...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Kuřecí špízy v pita chlebu
Kuřecí špízy v pita chlebu s jogurtovou omáčkou můžete připravit jako rychlé pohoštění. Jsou pikantní a lehké. Připrav...
Grilované kuře Nachos
Grilované kuře Nachos je rychlé jídlo na mexický způsob. Pikantní pokrm plný exotických chutí. Gril předehřejeme na vy...
Banánové lívance
banánové lívance doplněné našimi přílohami jsou skvělé pro milovníky sladkých jídel. A dětem budou chutnat v každém přípa...
Gazpacho - studená zeleninová polévka
Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme...
Kuřecí polévka s rýží
Kuřecí polévka s rýží je sytá a zároveň velmi osvěžující. Můžeme k ní zakousnout čerstvé pečivo, nebo si na ní pochutnat ...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Grilovaná hovězí pečínka
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Lečo a přilohy recepty