Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Top 10 jídel z vepřového masa
Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyšší energetickou hodnotu. Jeho výhodou je větši...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
...masa a z celé řady masných výrobků – vepřového boku, slaniny nebo špekáčků. Říká, že 15 až 20 minut...
Polévka z vepřového srdce
Recept na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí, která vás může potěšit, představují levn...
Kroupová polévka z vepřového masa
Kroupová polévka z vepřového masa je sytá a přidáte-li k ní čerstvé pečivo, může z ní být výborná večeře nebo teplá svači...
Pečené rolky z vepřového masa
Pečené rolky z vepřového masa jsou takovou sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramb...
Top marinády pro grilované vepřové maso
...vám několik tipů na kořeněné zálivky pro naložení vepřového masa. Příprava je důležitá Než se...
Jak uchovat zeleninu na zimu? Vyzkoušejte pickles!
...si však lze vychutnat i jen pár hodin či minut po naložení. Fermentovat totiž začíná okamžitě po naložení. ... dlouhodobém a zelenina bude slanější. Co je pro naložení třeba Velmi populární jsou poslední dobou...
Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Minutky z vepřového masa
Minutky z vepřového masa lze připravit mnoha různými způsoby. Záleží na koření a ostatních ingrediencích. ...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Guláš z vepřového masa
Guláš z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem. Maso je jemn...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...husí játra, vepřové maso nebo třeba škvarky. Při naložení do sádla sklenice ještě zavaříme v zavařovacím...
Jak na ryby?
...propláchneme vodou. Filetování Seřízneme maso z boku ryby od hlavy směrem k ocasu. Získáme pak maso...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Kvašáky
...a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka. Na naložení použijeme velkou skleněnou nebo kameninovou...
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové
...vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Maso je po naložení opravdu šťavnaté a ztratí svou typickou pachuť +...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
...nádoby a uskladníte při teplotě do 4 °C. Doba naložení závisí na tom, o jaký druh masa se jedná. U...
Mořidlo s octem na zvěřinu
Naložte si zvěřinu do skvělého mořidla, které vám zaručí jedinečnou chuť a šťavnatost masa. Určitě se to vyplatí....
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Houbový kuba
...temnu a chladu. Tradiční způsob přípravy je také naložení v sádle, kdy houby jsou konzervovány. Stačí je...
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého vepřového masa je pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina. Jako příloha se...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách je skvělé jídlo s báječnou omáčkou. Jako příloha se velmi hodí rýže, ale i s knedlíky to chutná výtečn...
Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s b...
Vepřový prejt
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv uprav...
Smažený řízek z vepřové krkovice
Tahle česká klasika k naší kuchyni prostě patří. Pokrmy připravované smažením sice nejsou podle zásad zdravé výživy, ale ...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Karbanátky pečené v troubě
Karbanátky pečené v troubě z mletého vepřového masa a slaniny jsou šťavnaté a pikantní. Podáváme je třeba s hrachovou kaš...
Fettuccine Bolognese
Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a k...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Gulášová polévka s mletým masem
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, b...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Naložení vepřoveho boku recepty