Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
...vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české ... žeber prozrazuje Zdeněk Pohlreich? Vepřová žebra patří mezi stálice Vepřová žebra mají výhodu v...
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Netradiční fitness zdravé obědy
Jste spokojení se svou postavou? V dnešní době je každý druhý nespokojený se svou postavou. Bohužel přibývá lidí a hlavně...
Zdravý životní styl, není to nic složitého!
Jak na to?Máme pro vás několik rad a tipů, které vám se změnou pomohou.Co je možná to nejdůležitější, je být v psychické ...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Okurky - zdánlivě obyčejná zelenina
Všichni je známe, je to snad ta nejběžnější zelenina u nás. Okurkový salát nás provází celým životem. Je jednoduchý a nen...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka
Vepřová žebra s glazurou z granátového jablka je šťavnaté maso s báječnou chutí. Tuhle výtečnou večeři doplníme třeba če...
Salát z naložené zeleniny
Salát z naložené zeleniny je díky hotovým ingrediencím hotový během chvilky. Ještě lepší bude, když ho necháte uležet pár...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Silný hovězí vývar je všelék
...se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné...
Ragú z hovězích žeber
...houby namočíme do dvou hrnků horké vody. Hovězí žebra omyjeme, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci ... rozehřejeme sádlo nebo olej a žebra na něm opečeme, asi 3 minuty po každé straně. Pak ... a bobkové listy. Do toho všeho vložíme opečená žebra a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Žebra musí...
Kroupová polévka s uzeným masem
...novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto polévku osolte až na...
Pikantní salát s vejci
Pikantní salát s vejci je rychlé a jednoduché jídlo. Podávejte ho s čerstvým pečivem....
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
...vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti,...
Módní trendy v gastronomii
...z libového hovězího hrudí nebo pupečního žebra. Maso se nakládá, dlouho peče, vaří na páře a...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Žebírka BBQ
Delikátní žebírka v BBQ omáčce, lahodné potěšení pro všechny milovníky grilování. Domácí BBQ omáčku můžete skladovat v le...
Proč bychom vlastně měli dávat přednost biopotravinám?
Co jsou to biopotraviny? V poctivém ekologickém zemědělství, kde se při pěstování plodin nepoužívají pesticidy, umělá hno...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Ďábelské kuře
Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, ...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Špagety s masovými kuličkami
Špagety s masovými kuličkami v neapolské omáčce jsou jednou z mnoha variant pro jídla se špagetami. Skvělá chuť a je to s...
Salát s cherry rajčátky, kapustou a mandarinkami
...ze kterých jsme předtím odstranili silnější žebra. Zalijeme je zálivkou a dobře promícháme. Necháme...
Kuřecí sendvič s mozzarellou
Kuřecí sendvič s mozzarellou je lahodný sendvič, oblíbený po celém světě. Je to skvělé a rychlé pohoštění, které určitě ...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s hous...
Salát s hráškem a kukuřicí
Salát s hráškem a kukuřicí je bez majonézy, připravíte ho za pár okamžiků a rozhodně si na něm pochutnáte. Z čerstvých sý...
Karbanátky pro vegetariány
Karbanátky pro vegetariány jsou ze zeleniny a z luštěnin. A jsou zdravé a nemusíte-li maso, budou vám chutnat stejně dobř...
Kukuřičný pudink
Kukuřičný pudink je jednoduché jídlo s překvapivě skvělou chutí. Dobře se uplatní v našem jídelníčku jako snídaně, svačin...
Pečený kuřecí stehýnka s hranolkami
Opláchněte kuřecí nohy pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Chcete-li připravit marinádu, promíchejte r...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu je lehoučké letní jídlo, můžeme ho podávat s pečivem, nebo k němu přidáme jogurt...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hod...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Kvašáky
Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g sol...
Americké okurky
Americké okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurk...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Naložene dančí žebra recepty