České palačinky z kynutého těsta
České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení ...
Nejlepší čokoládový dort
Ať už potřebujete dort na oslavu narozenin, nebo jen tak ke kávě, není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, ...
Omáčka na grilování je nejlepší domácí – 4 recepty
Bylo léto v plném proudu – máj už v čudu –večerní párty – byl grilování čas.Scéna je připravená. Vše na svém místě. Maso ...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Nejlepší domácí kečup
Nejlepší domácí kečup ze zralých rajčat můžeme v chladnu uchovávat až 3 týdny. Je pikantní a na rozdíl od kupovaného keču...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Nejlepší těstoviny
Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodně...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Omáčky ke kuřecímu masu
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilova...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Nejlepší fastfoody v ČR
Leckdo se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým gurmánským zážitkem. Jak...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Tvarohová vánočka nejlepší
Jemně se rozplývá na jazyku a její chuť vás provede pohodovými vánoci. Nejlépe chutná namazaná s máslem a teplým kakaem....
Bylinková majonéza
Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštni...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
Bylinky jsou multifunkční přísadou v kuchyni, podporující naši chuť i zdraví. Čerstvé i sušené obohatí naši stravu o zdra...
Top omáčky k chřestu. Vyzkoušejte teplé i studené varianty!
Chřest odjakživa platí za tak trochu luxusní potravinu. Jeho pěstování je velmi náročné, vyžaduje písčité půdy a ruční pé...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
České vánoční tradice
Na úvod by se dle mého slušelo říci, co vlastně taková tradice je. Přesně vymezené definice si zde uvádět nebudeme, ve zk...
Soutěž o nejlepší fotku vánočního cukroví
Také si myslíte, že pečete to nejlepší cukroví?! :-D Potom je tato soutěž určena přímo Vám. Zúčastnit se soutěže může opr...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Houbová omáčka
Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná če...
Kuřecí nudličky
Když se kuřecí nudličky správně připraví, jsou křehké a šťavnaté. Velmi záleží na mase, mladé maso z kuřecích prsou je pr...
Zeleninový aspik s vejci
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninov...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Kuře v kari omáčce
Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou....
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomá...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Katův šleh podle Pohlreicha
Tahle “specialita” českých restaurací většinou zvedá známému šéfkuchaři tlak, ale když přijde na lámání chleba, tak si na...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Masová rýže s paprikou
Masová rýže s paprikou je chutné, jednoduché a rychle připravené jídlo. Nejlepší bude z mletého vepřového masa....
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nejlepsi ceske omacky recepty