Pečené jehněčí koleno na červeném víně jehněčí maso ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Pečené jehněčí koleno na červeném víně jehněčí maso ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Pečené jehněčí koleno na červeném víně jehněčí maso ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Pečené jehněčí koleno na červeném víně jehněčí maso ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou

Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...

Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké pečené jehněčí s novými brambory

...pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše ... připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkovin a nové brambůrky ... ho skvěle doplní. Troubu předehřejeme na 240 stupňů. V misce rozdrtíme pár snítek oregana, ... olivového oleje a umícháme bylinkovou pastu. Jehněčí pečení nařízneme na několika místech a do otvorů ... Do velkého pekáče vlijeme zbytek olivového oleje, na něj vložíme jehněčí kýtu a potřeme zbytkem pasty. ... pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme a zvolna pečeme asi 75 minut. Během pečení maso a brambory ... podléváme vypečenou šťávou. Nyní z pekáče vyjmeme jehněčí a brambory a obojí necháme v teple. Do pekáče ... přidáme zbytek nasekaného oregana a nadrobno pokrájené olivy a rajčata. Promícháme se ... a podusíme asi 2 minuty. Jednotlivé porce jehněčí pečeně a brambor přelijeme vypečenou šťávou...

Vše o víně, co by jste měli znát
Uložit recept!
článek
článek

Vše o víně, co by jste měli znát

...pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v ... restauraci objednáte kvalitní víno a číšník najednou začne mluvit cizím jazykem a jednotlivá vína představovat pomocí pojmů, ve kterých se ztrácíte ... A proč mi obsluha v případě objednávky bílého vína nabízí jakýsi claret Modrý Portugal? S vínem se ... termínů a cizích slov, které ho popisují. Jejich znalost vám pomůže s výběrem, navíc se již před ... BOHEMIA SEKT. AlkoholAlkohol vzniká ve víně fermentací vinných hroznů. Cukr v hroznech se ... přeměňuje na alkohol a oxid uhličitý a vytváří energii (teplo) ... . To, jak bude víno silné, závisí proto na cukernatosti, tedy obsahu cukru v hroznech. Čím později ... tím je možné vytvořit silnější víno. Jakostní vína mají běžně okolo 11 % alkoholu, zatímco například ... vytvářející alkohol umírají. Pokud chce vinař vytvořit sladší víno, může fermentaci uměle ... zastavit. Barva vínaZákladní rozdělení na bílé, červené nebo růžové víno je třeba dále ... rozvíjet odstínem a hloubkou barvy. Pro bílá vína platí, že výrazná či tmavá intenzivnější barva ... může znamenat starší vína. Naopak vodově bledé a zelenkavé odlesky jsou znakem ... mladých vín. Červená vína se vyznačují nejtmavší barvou, pokud jsou mladá, postupem ... zrání ztrácejí ze svých tónů fialové, purpuru a nachu a přecházejí do sytě červených, rubínových a ... granátových odstínů. Růžová vína se jako mladá projevují světle růžovou barvou, ... která se během vyzrávání postupně mění na lososovou a meruňkovou. BarriqueVína, která jsou ... označená jako barrique, zrají minimálně tři měsíce v ... o objemu 225 litrů. Tyto sudy se pro uložení vína mohou použít pouze třikrát. Podle původu ... použitého dřeva přecházejí do vína tóny oříšků nebo vanilky. Díky zrání v sudu se ... víno zakulacuje, třísloviny se zjemňují a barva nabírá na intenzitě. CuvéeOznačení cuvée naleznete ... z více odrůd, nejvíce však ze tří. Může se jednat jak o bílá, tak i červená vína. Míchání odrůd ... před zpracováním hroznů, nebo až po vyrobení vína. V České republice, na rozdíl od zahraničí, není ... zcela běžné pít vína z více odrůd. I u českých vinařů však můžete nalézt vynikající cuvée, za ... vyzkoušení stojí například bílé víno z Habánských sektů Cuvée Jacob ... roce 2013 a skládá se z Tramínu červeného, Chardonnay a Ryzlinku rýnského. ClaretClaret je bílé víno, ... se však vyrábí z modrých hroznů. Ty se po sběru namelou stejným způsobem jako u červeného vína, jen ... Ve vinných lístcích se můžeme také setkat s označením blanc de noirs. Od českých vinařů můžete ... vyzkoušet například Víno Mikulov Sommelier Club Selection ... depotu, a také se provzdušní, čímž se chuť vína rozvine. DepotDepot je přírodní usazenina ve víně, která je zcela nezávadná a vyskytuje se ... technolog zabývající se kvalitou vinné révy a vína, má ve vinařství svou nezastupitelnou roli. ... Provádí analýzy hroznů a vína, je zodpovědný za zpracování vinné révy a ... i uměle zastavit, díky čemuž vzniknou sladší vína, která nejsou tolik alkoholická. ... vodě a alkoholu je to nejzastoupenější látka ve víně. HrozenHrozen je plod vinné révy, ze kterého se ... víno. Od žádného profesionálního sommeliera ani vinaře neuslyšíte, že se víno pěstuje. To se pouze ... Z jednoho kilogramu hroznů se průměrně vyrobí jedna lahev vína. ChuťChuť vína neboli sapor je ... klíčová vlastnost pro jeho výběr. Je ovlivněna jak odrůdou hroznů, tak i půdou a klimatickými ... podmínkami, ve kterých byla vinná réva pěstována. Znamená to tedy, že např. Ryzlink rýnský chutná ... jinak z moravských strání, například ze Bzence, a jinak v Porýní, odkud tato ... odrůda pochází. Zároveň také jedna a ta samá odrůda z jednoho vinařství může chutnat ... každý rok jinak, což způsobují klimatické podmínky. Pro určení ... chuti je velice důležitá teplota podávaného vína. Pokud je moc vysoká, uvolňují se některé těkavé ... intenzita a charakter chuti, ale i to, co víno na jazyku zanechává po jeho spolknutí, tzv. ... či dochuť. IndividualitaKaždé víno je originál, na jeho chuť má vliv mnoho faktorů. Například z jaké ... Stejně tak i každý člověk má jiné chutě – někdo například preferuje sladká vína, jiný dává přednost ... sušším. Na to je tedy při výběru vína nutné myslet, protože ani nejlepší víno ověnčené ... mnoha oceněními nemusí chutnat všem. Jakostní vínoVína rozdělujeme na obyčejná ...na (dříve stolní), zemská a jakostní. Toto dělení ... cukru. Za jakostní se mohou považovat pouze ta vína, ve kterých bylo minimálně 15 kg cukru na 100 ... litrů moštu. Tato vína jsou vyráběna z kvalitních hroznů, musejí také pocházet pouze z ... jedné země a na lahvi musí být uveden původ hroznů, ročník a ... odrůda. Jakostní vína se dále dělí na odrůdové, známkové a s přívlastkem. ... – dotváří jeho charakter a chuť. Bez ní by vína byla fádní a mdlá. Nejčastějšími kyselinami ... zastoupenými ve víně jsou kyselina vinná a jablečná, nicméně můžeme nalézt, byť v ... Dlouhé zrání hroznů má za následek sladká těžší vína, která se nejčastěji používají jako digestiv, ... nejčastěji v lahvích o objemu 0,2 litru. Ledová vína obvykle patří mezi nejdražší vína z produkce ... daného vinařství, protože při sklizni je objem hroznů menší ... než například u pozdního sběru, a vyrobí se ho tedy méně ... Pro vinohradníky je navíc poměrně riskantní nechat hrozny na keřích ... a v posední době také zlodějů. MaceraceMacerace znamená proces louhování hroznů a slouží k extrakci ... moštu. Je důležitá hlavně pro výrobu červeného vína, protože právě díky tomu získává jedinečnou barvu ... a zároveň typickou chuť tříslovin. Naopak při přípravě bílých vín trvá macerace jen ... několik málo hodin, poté je již namletá směr hroznů lisována a zbavována pevných ... nožík je nástroj, který slouží k otevírání vína. Jedná se o menší otvírák, který má v sobě ... vývrtku, ale i krátký nožík na odstranění kapsle na lahvi (obal hrdla lahve). Slangově se tomuto ... vybraných restauracích setkat neměli. Oblast (vinařská)Na některých, často kvalitnějších vínech, nenajdete pouze stát, ze kterého víno pochází, ale ... také vinařskou oblast, podoblast či obec. Česká republika ... se například dělí na dvě oblasti – Čechy a Moravu – a šest podoblastí, ... cukru. Hrozny musejí pocházet z jedné podoblasti, například Mikulovska, a víno musí být vyrobeno ... odrůd vinné révy. Další dělení přívlastkového vína udává cukernatost (kilogramy cukru na 100 litrů ... moštu) či způsob výroby vína. Přívlastková vína rozdělujeme na kabinetní (min. 19 kg cukru na 100 ... litrů moštu), pozdní sběr (min. 21 kg cukru na 100 litrů moštu), výběr z hroznů (min. 24 kg ... cukru na 100 litrů moštu), výběr z bobulí (min. 27 kg ... cukru na 100 litrů moštu), výběr z cibéb (min. 32 kg cukru ... 100 litrů moštu), ledové víno (min. 27 kg cukru na 100 litrů moštu) a slámové víno (min. 27 kg cukru ... a poté se lisuje, díky čemuž oddělí pevnou, nadbytečnou část rmutu od tekuté, ze které se dále ... příprava. Zralé hrozny se nejdříve dají minimálně na tři měsíce usušit na slámu, odtud pochází název ...na. Během sušení se z hroznů odpařuje voda a plody ... získávají na cukernatosti. Každý hrozen i bobule je potřeba pravidelně ... kontrolovat a ty špatné ihned vyhazovat. Jinak by se mohla rozšířit hniloba a plísně a víno by ... mošt, který má v sobě minimálně 27 kg cukru na 100 litrů. TříslovinyTřísloviny, jinak řečeno ... taniny, jsou látky, které se nacházejí především ve slupce a peckách hroznů. Tyto ... terroir pochází ze slova terre – země – a značí souhrn vlivů na pěstování vinné révy – ... révy, stejně tak jako její zpracování a přeměnu na víno. Například Ryzlink rýnský je znám svou ... kořenitou vůní, chutí zelených jablek, ananasu či banánu. Pokud však ochutnáte Ryzlink rýnský například z viničních tratí ve Bzenci, ucítíte ve víně i lípu. Proto se tomuto vínu říká Bzenecká lipka, ... která je mezi vinaři právě pro svou jedinečnost velice oblíbená. ... Uchovávání vínaVíno by mělo být uchováno ve tmavém, chladném a ... vlhkém prostředí, pro tento účel se tedy hodí například sklepní prostory. Lahve by se měly ... skladovat ve vodorovné poloze. Na některých etiketách také najdete, jak dlouho by ... v lahvi, aby mělo část dostatečně uzrát. Vůně vínaVíno obsahuje až osm set rozličných vůní, které je ... oblastí, skupin a podskupin. Můžete cítit květnatou vůni, kořeněnou, ovocnou, rostlinnou, jako například rozkvetlou jarní louku nebo čerstvě ... Vonné složky by se měly projevit i v chuti vína. Po napití tedy hodnotíme aroma znovu v ústech, ... vlastností. Vedle barvy je důležitá i viskozita vína, což značí zjednodušeně to, jak se víno chová ve ... zbytkového cukru či obsahu extrahovaných látek. Naopak při rychlém stékání, které nezanechává žádné ... stopy na stěnách sklenice, se jedná o řídké víno, což je ... Zbytkový cukrCukry v hroznech se přeměňují na alkohol, zároveň je však možné, například díky ... umělému zastavení kvašení, nechat ve víně i tzv. zbytkový cukr, který poté dotváří chuť. Vína rozdělujeme na suchá (nejvýše 4 g zbytkového ... cukru na litr), polosuchá (4–12 g zbytkového cukru na litr ... , polosladká (12–45 g zbytkového cukru na litr) a sladká (minimálně 45 g zbytkového cukru na litr)...

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou ... dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... pravidelně objevuje téměř na každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat ... pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak upravené ... je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří snad jen některé ryby a tatrský biftek. A v těchto ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... pro růst vlasů, nehtů, pro stavbu kostí a svalů v našem těle. Také jsou velmi důležité pro naše ... krvinky. Protože všechny potřebné bílkoviny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, je nezbytné ... bychom měli přijmout nejméně 0,8 až 1 g bílkovin na každý kilogram naší tělesné hmotnosti. A alespoň ... polovina bílkovin přijímaných v potravě by měla být ... živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ... ale zapomínat také na to, že velmi záleží na kvalitě jednotlivého druhu masa, na jeho množství ... v naší stravě. A samozřejmě je třeba brát také v úvahu ... konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky, tlačenky apod., ... ceny, a rozhodně nejsou to, co bychom měli mít na stole každodenně. Při nákupu masa dbejme na to, ... zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, když si třeba dvakrát do ... Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných řek a moří. ... Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u jiných ... potravin to, že záleží především na kvalitě, a že bychom i u masa měli dbát pravidla...

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem

...pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, ... důkladně promícháme až vznikne hustá pasta. Maso po celé ploše propícháme jehlou. Velký pekáč ... vyložíme pečící folií, položíme na ni maso a celé ho potřeme marinádou. Pekáč zakryjeme ... víkem a uložíme ho s masem na 12 hodin do ledničky. Troubu předehřejeme na ... 180 stupňů. Maso po marinování vyndáme z ledničky a necháme ho ... stát tak dlouho, až dosáhne pokojové teploty. Pak maso zakryjeme "stanem" z pečící folie a pekáč vložíme ... do trouby. Snížíme teplotu na 140 stupňů a zvolna pečeme 5 až 6 hodin. Občas maso podlijeme trochou ... citronové šťávy. Když jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené. Můžeme k němu připravit dip smícháním bílého...

Pečené vepřové koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové koleno

...masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, ... kdy dodává sílu například vodákům. Do měkka upečené koleno, které se rozplývá na jazyku, chutná ... výtečně v kombinaci s čerstvě upečeným chlebem, s různými druhy ... hořčice a nastrouhaným křenem. K zapití nesmí samozřejmě ... chybět džbánek piva, v němž se vepřové koleno také marinuje...

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

...je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahřeje, a což teprve, když ho ... ochutnáme. Maso nařízneme hlubokými řezy po celé ploše a do každého ... vložíme kousek česneku a snítku rozmarýnu. Celé maso i uvnitř řezů potřeme olivovým olejem, zabalíme ... ho do potravinové folie a uložíme marinovat na několik hodin do ledničky. Troubu předehřejeme ... na 180 stupňů a maso vyndáme z lednice a necháme ho ještě ležet, aby ... potřeme kdoulovým želé,trochu osolíme a opepříme. Maso vložíme ho do pekáče a zbytek želé vetřeme i do ... řezů na mase. v předehřáté troubě zprudka pečeme jehněčí 30 minut. Mezitím brambory a celer oloupeme a ... nakrájíme na kostky. V hrnci svaříme mléko, smetanu a šlehačku ... Přidáme k němu tymián, česnek a na kostky nakrájenou zeleninu a povaříme 5 minut. Zapékací ... mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní kaštany nakrájené na plátky. Brambory a celer po 5 minutách ... ze smetanové omáčky, necháme okapat a rovnoměrně navrstvíme na vařené kaštany do zapékací misky ... smetanovou omáčkou. Teplotu trouby snížíme na 140 stupňů a k jehněčímu do pekáče přilijeme ... přidáme zapékací misku se zeleninou a umístíme ji na horní patro. Zapékáme tak dlouho, dokud zelenina ... vyjmeme z trouby a uložíme do tepla. Když je jehněčí měkké, vyndáme ho z pekáče a uložíme na horký ... Jednotlivé porce gratinovaných brambor a jehněčího masa pak lehce omáčkou přelijeme. Podáváme...

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních ... spoustu „zaručených a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako ... poplašná zpráva. Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. ... Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí ... výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí ... omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ...na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ovlivňují vznik karciomu, je ... obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Top 5 receptů na pečené čaje
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 receptů na pečené čaje

...pečené čaje?Pečené čaje jsou hitem posledních let. Většinou se ... se sypanými čaji, ve zdravých výživách a na různých trzích ve stáncích. Nejčastěji se ... od podzimu do jara a nejvíce před Vánocemi. Pečené čaje se vyrábí pečením ovoce – různé druhy ovoce ... se dají na pekáček, posypou cukrem a dost často se přidává ... ovoce. Tato směs se poté skladuje ve skleničkách. Na přípravu čaje si člověk dá do hrnečku tolik ... lžiček směsi, na kolik má chuť a zalije horkou vodou. Vznikne tak ... delikatesní čaj s kousky ovoce, které si nakonec můžeme lžičkou sníst. Obzvláště u dětí je ... tento čaj oblíbený. Domácí pečené čajeVýhodou doma vyrobeného pečeného čaje je, že ... Další plus je, že si můžete vymýšlet vlastní kombinace a kořenit či sladit dle vlastní chuti. Někdy se ... totiž stane, že kupované pečené čaje jsou příliš sladké nebo kořeněné. Zdravý ... hodnot ztratíme, ale není to zas tak hrozné. To znamená, že pečené čaje obsahují mnoho vitamínů, ... a minerálních látek. Samozřejmě v závislosti na zvoleném druhu ovoce a koření. Možná někdo může ... až až. Ale zde se dá zvolit zdravější varianta – např. třtinový cukr, sladěnka, agávový sirup, med, ... atd. Pečené čaje se dají osladit i rozinkami, datlemi, fíky, ... čaj jako dárekPokud rádi sami vyrábíte dárky k narozeninám, svátkům nebo k Vánocům, pečený čaj je ... volba. Sklenička s pečeným čajem se dá hezky nazdobit látkou, mašličkami či provázkem. Můžete...

Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené jehněčí kotlety se špenátem

...o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme. Pečené jehněčí kotlety se špenátem jsou jedním z nejjednodušších ... receptů. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jehněčí kotlety zbavíme tuku a potřeme je ve směsí pepře ... stranou. Ve vysoké pánvi opékáme kotlety na troše oleje prudce po obou stranách asi půl ... Necháme je v teplé troubě aby nevychladly. Na pánvi rozpustíme zbytek másla , přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. Přidáme ... čerstvý špenát, pepř, sůl, a krátce podusíme. Na nahřátý talíř servírujeme jehněčí kotletu a ... obložíme špenátem. Směs koření můžeme použít na dochucení jídla...

Hovězí líčka na červeném víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na červeném víně

...Tradiční jídlo francouzské kuchyně, které budete navěky zbožňovat...

Pečené vepřové koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové koleno

...koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, ... české specialitě jen málokdo. Nejlépe chutná s nastrouhaným křenem, hořčicí, chlebem, okurkou a ... předpisem ze stránek Czechspecial, kde jsou k nalezení recepty na jídla, která můžeme bez nadsázky...

Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?
Uložit recept!
článek
článek

Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?

...běžně v obchodech už od konce září. Také často narazíme na prodej horkých pečených kaštanů při ... protože nás v sychravém počasí krásně zahřejí. Pečené kaštany si ale velmi snadno připravíme i doma. ... vybrat přibližně stejně velké plody, každý křížem naříznout (to je důležité, jinak vám v troubě ... způsobí spoušť), a v troubě předehřáté na 200 stupňů je péci asi 15 minut. Když se kaštan ... chuť. Vařené kaštany si připravíme také velmi snadno. Ponoříme je do vody (můžeme je i tady křížem naříznout) a vodu přivedeme k varu. Zvolna kaštany ... jimi ozvláštnit i běžné připravovaná jídla. Například vařené a nasekané kaštany můžeme přidat do ... bábovky, vařené a na kousky nakrájené kaštany budou výborné i v rizotu. ... kaštanů. U nás se kaštanovníkům daří hlavně ve vinařských oblastech, daří se jim na prosluněných ... svazích. Hodně se pěstuji i na Slovensku, kde se v září pravidelně pořádají ... dobré, ale i zdravé. Obsahují látky, které jsou našim orgánům prospěšné. Tady je trochu inspirace...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech zdomácnělo, nicméně dnes ... i díky globalizaci můžeme ochutnat tato exotická, ale zcela výjimečnou chutí ... obdařená masa zkusit. Zásluhu na tom má moderní zemědělství, způsoby chovu, ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... atraktivní a v žádném případě nevyvolává nadšení, že budete jíst například krokodýla. Avšak ... odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože neobvyklá ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... USA, zejména pak v Louisianě. Centrem jejich výskytu lze označit deltu řeky Mississippi, ale na stolech ho ... můžete najít od Texasu po Jižní Karolínu. V obavě o ... volně žijících zvířat byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých ... aligátorů, které se vyznačuje bílou barvou a jemně šupinkovou strukturou, ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. Pštrosí maso... v Africe coby skvělé a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... figuruje na jídelníčku původních obyvatel Austrálie, nicméně ... koupit jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně ... chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v obchodech je ale můžete najít také vyuzené. Při přípravě klokana postupujeme ... podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít na grilování ... nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... vysuší, a tak jej podávejte krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat žijících ve volné přírodě i na farmách. V zásadě jde o první zvěřinu chovanou v ... zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... a je mimořádně libové. Pro lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je ... bohaté na železo a chudé na cholesterol. I když nemá tak výraznou chuť, ... volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž ... docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se jejich maso ... pro zajímavost má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... slouží především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o ... opravdu exotický druh masa, ale když na něj náhodu narazíte, můžete ho ogrilovat a udělat...

Pečené vepřové koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové koleno

...vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme...

Pečené vepřové koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové koleno

...vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen...

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu

...pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. ... Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... Také je mnohem lépe stravitelné. Nevýhodou je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso ... zpracovat ho co nejdříve. Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, ... hovězí načervenalé. Mělo by mít viditelné znaky po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... být také jiné přísady, nebo třeba méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... a také vnitřnosti. Záleží jen na chuti a právě na tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na ... se úplně nevyhýbejte, mělo by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase na receptu, některá jídla vyžadují mleté maso ... tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso zahustit, můžeme použít strouhanku. Naopak na ... zjemnění přidáme pečivo namočené v mléce. Také často používáme vhodné koření ... a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě smažíme nebo pečeme zvolna, ... vodou nebo vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a ... kuchař začátečník si s ním podle dobrých receptů snadno poradí....

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... dopadlo na výbornou, je potřeba znát pár fíglů. A my vám je ... prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud grilujete ... neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... totiž nebude vysušené, ale pěkně šťavnaté. Tloušťka masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud ... hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě ... až tři hodiny před grilováním. Nedávejte ho na rošt studené, aby nedostalo teplotní šok. Když ... bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny složky ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... Ty proto nechte rozžhavit dopředu tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso ... minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až 35 minut...

Pečené koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené koleno

...koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná...

Pečené koleno Pohlreich
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené koleno Pohlreich

...koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro...

Pečené koleno podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené koleno podle Pohlreicha

...oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě...

Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku
Uložit recept!
článek
článek

Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku

...světě přibývá lidí, kteří mají chuť maso, a tak přibývá zvířat, které je potřeba nakrmit, ... a tak přibývá orné půdy, kterou je třeba získat na úkor lesa. Nepřibývá však světa, a tak musíme ... takzvané rostlinné náhražky masa. Čas grilování nastal a s ním i fláky masa, které je potřeba si ... pořádně vychutnat. Někteří z nás grilují i zeleninu nebo sýry, ale ... přichází nový trend v podobě rostlinných alternativ masa. Klasické maso je výborným a spolehlivým ... bílkovin a dobře využitelného železa. Na druhou stranu obsahuje látky, které při nadměrné ... chorobám. V dalším článku se podíváme na přínosy i rizika spojená s konzumací červeného ... masa, jak je zjistili na Jihočeské univerzitě. Zejména mladší ... podobajícím se masu, ale samotné živočišné maso neobsahují. Je to i proto, že na českém trhu v ... současnosti existuje celé řada těchto výrobků. Nabídka tedy je. Vyrobeny jsou například z vaječného ... které z výživového hlediska zastoupí normální maso? Co to je – maso? Nezáživná užší definice zní – ... kosterní svalovina savců a ptáků. Díky zastoupení esenciálních ... aminokyselin je maso plnohodnotný zdroj bílkovin, tedy základního ... stavebního kamene našich fyzických já. Jejich úkolem je růst a obnova ... a aminokyselin. Rovněž poskytují některé významné vitaminy a řadu minerálních látek, především ... originál. Nebude to trvat dlouho a český jazyk si najde ten správný výraz pro nemaso. Nyní lze místo ... náhražky používat slova jako varianta nebo alternativa, chcete-li.Náhražky ze sóji jsou asi ... variantou. Díky světlé barvě připomínají spíše kuřecí maso než červené. Textura je ale ... jako srazí mléko při výrobě sýra. Podobně jako maso obsahuje velké množství bílkovin, které mohou být ... se získává fermentací celých sójových bobů. Na rozdíl od tofu má pevnější konzistenci a vedle ... v uzené nebo smažené podobě. A konečně sójové maso, neboli pro chytré hlavy texturovaný sójový ... protein. Sójové maso neobsahuje skoro žádný tuk a velké množství ... ze sójového masa. Obilné varianty masa ROBI maso je postavené na pšeničné bílkovině, která se mísí ... s červenou řepou. Ve shodě s ostatními masovými alternativami obsahuje velké množství ... bílkovin, oproti ostatním alternativám však obsahuje i velké množství sacharidů. ... Pochutnáte si například na ROBI burgeru. Pšeniční maso alias seitan. Jedná ... Veggie, sójový, čočkový, u Turků falafel (cizrna, sójové boby), halloumi burger nebo jackfruit ... burger – to jsou různé možnosti, jak si vychutnat burger bez masa. Kdekoliv je uvidíte prodávat, ... zkuste je, protože nové věci se mají vyzkoušet. Na českém trhu už také existuje několik nadějných ... výrobců (bistro Mooi, NeMaso, Optimistic), kteří vám mohou nabídnout zajímavé ... věci pro to, abychom nemuseli naši Zemi nafukovat...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

...masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit ... večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat dokonalý plátek masa chce trochu umu a podmínkou úspěchu ... je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ...naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe natáhlo vůně a chutě, které marináda nabízí. Kterou ... se do chuti strávníků? Přinášíme vám několik tipů na kořeněné zálivky pro naložení vepřového masa. ... krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem maso odblaníme, aby se dal pokrm po tepelné úpravě ... dobře a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso ... blan a tučných částí co nejméně poškodili. Pak ho nakrájíme na požadované tvary – ideálně plátky. ... Pokud jsou příliš vysoké, lze je lehce naklepat za pomoci kloubů na ruce nebo přes ... potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... zlehka. Co je třeba k nakládání Příprava je snadná. Stačí si nachystat uzavíratelnou plastovou ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... udržovat v chladu ledničky, aby nedošlo ke kontaminaci masa bakteriemi. Místo dózy lze použít také ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... minimálně 12 hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou ... šoku. Kterou marinádu vybrat? Záleží jen na vaší chuti, jako zálivku zvolíte. Klasické ... i v jiných než olejových variantách, kdy je tuk nahrazený například jogurtem, podmáslím, tahini ... pastou či octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... zkřehne. Zejména v asijských zemích jsou populární marinády s nasládlou chutí, i u nás jsou v oblibě, proto se do ... nich přidává například med nebo javorový sirup. Plátky masa či ... marinády nesolíme, protože by zbytečně ztrácely na šťavnatosti. Sůl si ale připravíme na stůl, ... abychom na ni nezapomněli. Tipy na marinády slané, sladké i pikantní Zálivka s ... z limetky. Hodí se pro špízy i vepřové plátky. Nasladko Mlsné jazýčky ocení nasládlou chuť masa, ... budete lžíci čerstvé pomerančové šťávy se dvěma najemno nakrájenými stroužky česneku, dvě lžíce ... Kdo to rád pálivé, ten ocení následující recept na kořeněnou zálivku. Je třeba 80 g najemno nakrájené cibule, dále 4 prolisované stroužky ... česneku, 2 nakrájené chilli papričky (lze použít i sušené ... chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...

Jehněčí na jehle
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí na jehle

...na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to ... opravdu pochoutka. Přílohou mohou být brambory. Pečené, smažené, vařené, nebo třeba bramborová kaše...

Pomalu pečená jehněčí plec
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu pečená jehněčí plec

...pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příloha se nejčastěji vaří bramborová ... už je volba každého z nás. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Očištěnou plec osolíme a okořeníme ... olejem, vyskládáme do něj pokrájenou cibuli a navrch položíme připravenou jehněčí plec. Pekáč ... přibližně 20 minut.Po této době snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeni podlijeme vodou tak, aby ... vrstva vody byla asi 0,5 cm ode dna.Pekáč přikryjeme víkem a pečeme při snížené ... Po čtyřech hodinách do pekáče kolem masa navrstvíme pokrájená naložená rajčata.Nanasypeme ... ještě půl hodiny. Nyní se ujistíme, že je maso měkké a vyndáme ho z pekáče na talíř.Z pekáče z ... povrchu odstraníme přebytečný vypečený tuk a maso můžeme vrátit zpět. Přílohu si zvolíme, jak už ... jsme řekli na začátku, podle své chuti.Také bramborový knedlík...

Jehněčí hamburgery s omáčkou  tzatziki
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki

...s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto ... svěží a chutné jídlo vaše hosty jistě nadchne. Okurku nakrájíme na plátky, osolíme ji a ... nejméně hodinu v chladnu aby pustila vodu. Pak ji nasekáme na drobné nudličky, smícháme v míse s ... připravíme tak omáčku tzatziki. Všechno koření na hamburgery smícháme v misce. Dvě lžičky této ... je okořeníme zbylou směsí a odložíme do chladna na půl hodiny. Předehřejeme gril na vysokou ... přibližně 3 až 4 minuty po každé straně. Hotové maso vyndáme a v grilu ještě krátce zahřejeme ... rozříznuté žemle. Jehněčí hamburgery podáváme na žemli, obložené cibulí, hlávkovým salátem, sýrem...

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

...vůbec není špatné. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, ... přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a ... Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme ... do pekáče. Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, ... asi hodinu a půl. Občas ji potřeme výpekem ze dna pekáče. Když je maso upečené, na prkénku ho nakrájíme na plátky 15 minut před podáváním. Můžeme...

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou

...a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety osmažíme na oleji z ... jedné a z druhé strany. Nakonec kotlety dáme dopéct na 10 min do trouby ... předehřáté na 180 °C. Švestkovou omáčku připravíme ze zbytku ... slaniny nakrájené na kostičky, kterou vypečeme dokřupava. Poté ... přidáme švestková povidla a nakonec sušené švestky. Osolíme dle chuti. Jehněčí kotlety podáváme s bramborovým knedlíkem....

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší ... výsledek za to rozhodně stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme osolená a opepřená ... hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do ... hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a dále za ... líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 130 stupňů asi tak ... 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes síto a ... okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle ... chutnají s bramborovou kaší. Zdroj fotografie:...

Pomalu dušené hovězí na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí na víně

...dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či ... s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí. ... Dobře omyté a osušené maso opepříme a osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Ve ... rozpálíme trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, ... k varu, snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do ... hrnce přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. ... Z omáčky odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce...

Kuřecí maso na víně s shiitake
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí maso na víně s shiitake

...maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského ...na s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem jde ... o výtečnou kombinaci, protože shiitake je perlou mezi houbami právě ... svou kořeněnou chuť a výrazné aroma. Kuřecí maso lehce naklepeme mezi dvěma plastovými foliemi, ... oslolíme a opepříme. Na velkou pánev s rozpáleným olejem pak jednotlivé ... Pak je vyndáme z pánve a uložíme do tepla. Na pánev nyní přidáme trochu oleje a houby shiitake nakrájené na kousky. Dusíme za stálého míchání asi 2 ... minuty. Pak do pánve přidáme část nakrájené zelené cibulky a víno. Přivedeme k varu, ... kuřecího masa a důkladně vše promícháme. Na servírovací mísu naskládáme kuřecí maso s houbami ... a posypeme zbylou nakrájenou zelenou cibulkou. Jednotlivé porce pak...

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

...panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu ... skvěle a jako příloha se hodí třeba salát nebo opečené brambory. To už je ale na vás. Troubu ... předehřejeme na 200 stupňů. V malé vyšší pánvičce přivedeme k ... varu portské víno. Vaříme ho zvolna asi 10 minut, až se trochu vyvaří a v pánvi ho ... odstraníme z plotny. K horkým třešním přidáme nasekaný tymián. Ve zvláštní misce smícháme pepř, ... panenku. Ve velké pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme asi 8 minut dohněda. Velký pekáč ... vystříkáme olejem ve spreji, položíme do něj maso a v předehřáté troubě ho pečeme asi 20 minut. Po ... této době maso potřeme polovinou třešňové marinády s portským a ... portským a necháme stát 10 minut. Nyní hotové maso nakrájíme na plátky a ozdobíme snítkami tymiánu...

Treska na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Treska na víně

...na víně je lehké a rychlé jídlo. Podáváme s brambory, ... nebo vařenými. Přílohou mohou být i hranolky nasucho opečené v troubě...

Hovězí ragú na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí ragú na víně

...ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k...

Dušený králík na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušený králík na víně

...králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou ... může být dušená zelenina nebo bramborové noky...

Grilované  jehněčí kotlety s provensálským kořením
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením

...jehněčí kotlety s provensálským kořením nabízí neuvěřitelnou chuť vytvořenou spojením ... česneku, hořčice a bylinek. Kromě jehněčího masa můžeme klidně použít i hovězí nebo kuřecí. ... Předehřejeme gril na střední až vysokou teplotu. Pečlivě smícháme v ... koření. Touto směsí potřeme po obou stranách jehněčí kotlety. Rošt na grilu postříkáme olejem ve ... spreji, naskládáme na něj okořeněné kotlety a grilujeme je přibližně 4...

Kuře na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na víně

...si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo ... olej a polovinu másla. Kuřecí stehýnka opékáme na rozpáleném tuku po každé straně asi 5 minut ... Do tuku přidáme zbylou polovinu másla a cibuli nakrájenou na kousky. Dusíme dalších 5 minut dokud ... Vložíme kuřecí stehýnka zpátky do omáčky a zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Pak maso vyjmeme ... a podle chuti dochutíme. Vložíme kuřecí stehna zpět do hotové omáčky a můžeme podávat...

Králík na víně s žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Králík na víně s žampiony

...na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný...

Drůbeží játra na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží játra na víně

...játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může...

Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu vařená krůtí prsa na víně

...vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom ... mohou být třeba vařené brambory. Krůtí maso upravíme do tvaru rolády a tu pevně svážeme ... všech stran osolíme, opepříme a obalíme v jemně nasekaném tymiánu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej ... přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní ze všech stran opečeme. Opečenou roládu ... přendáme na talíř a do pánve nasypeme mrkev nakrájenou na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno a ... zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu a pak zvolna při nižší teplotě vaříme 3 až 4 hodiny. ... Hotovou roládu opět přendáme na talíř a zeleninu se zbylým vývarem rozšleháme na ... a okořeníme pepřem. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme ji na plátky. Podáváme společně s omáčkou...

Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Uložit recept!
recepty
recepty

Jehněčí kapustové rolky - Low carb

...hubnout? Ano je to reálné, důležité je správné načasování. Co je to Low carb dieta se můžete dočíst ... v našem článku Low carb dieta - nízkosacharidový...

Vepřové se švestkami dušené na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové se švestkami dušené na víně

...Komu se to zdá příliš neobvyklé, může dušené maso doplnit šťouchaným bramborem nebo rýží. Výsledek...

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě

...pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou...

Vepřová pečeně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně

...knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ... jakoukoliv přílohou. Vepřové maso osolíme na povrchu a svážeme ho vláknem do úhledného válečku ... Ze všech stran potřeme sádlem a vložíme na velkou suchou a rozpálenou pánev. Zmírníme ... teplotu a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Pak ho uložíme ... bokem na talíř. Do prázdné pánve se zbytkem tuku nasypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlměsíčky ... a česnek nasekaný nahrubo. Za stálého míchání ode dna vše opékáme asi ... Je-li třeba zředíme trochou vody. Do pekáčku nasypeme osmaženou cibuli s česnekem a na ni ... položíme opečené maso. Tuk v pánvi ještě zředíme trochou vody a opatrně ... jím maso podlijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 5 minut, pak teplotu snížíme na 120 ... stupňů a pečeme přibližně 1 hodinu. Po upečení maso vyndáme z pekáčku a necháme ho na míse ve vypnuté ... teplé troubě. Na malé pánvičce si připravíme z másla a mouky jíšku ... z pekáčku a povaříme 10 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou z...

Hovězí pečeně se zelenými bylinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečeně se zelenými bylinkami

...Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo s nadýchanou bramborovou kaší. V misce rozdrtíme ... a opepříme. Hotovou kořenící směsí důkladně maso ze všech stran potřeme. Také ho ovážeme ... provázkem, aby získalo pěkný tvar rolády. Na rozpáleném oleji na pánvi připravené maso opečeme ... ze všech stran, aby se zatáhlo.Takto připravené maso položíme do pekáče, zalijeme výpekem, pekáč ... přiklopíme víkem a v troubě předehřáté na 180 stupňů zvolna maso pečeme asi hodinu. Po ... této době víko odklopíme a maso dopékáme asi tak půl hodiny, až získá hnědou...

Pečené paprikové kuře
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené paprikové kuře

...paprikové kuře je pikantní maso pečené v zeleninovém ragú. Použít můžete i kuřecí prsa...

Vepřová  pečeně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně

...Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi jednoduše. Troubu předehřejeme na 220 ... masa a položíme ji do vymazaného pekáče. Maso trochu podlijeme a pečeme přikryté 30 minut. Pak ... směsí potřeme vrchní část pečeně. 3 minuty pak maso pečeme zprudka, aby cukr zkaramelizoval. Před ... rozkrájením na jednotlivé porce necháme pečeni 10 minut ... odpočinout. Podávat můžeme maso také s jemnou bramborovou kaší politou vypečenou...

Pečené vepřové kotlety
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové kotlety

...vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je ... skvělý. Trouba by měla být předehřátá na 200 stupňů. Maso okořeníme solí a mletým černým ... pepřem. Polovinu nakrájeného česneku, šalotky, 6 bobkových listů, 10 ... a 10 tymiánových snítek rozložíme do pekáče, na ně položíme maso a zalijeme jedním hrnkem vody. ... trouby a pečeme 45 minut. Pak teplotu snížíme na 170 stupňů a dále pečeme 2 hodiny a 15 minut. ... potřeby doléváme zbylou vodou. Po upečení maso přendáme na velké prkénko a vypečený tuk z pekáče ... a zeleninu z tuku odstraníme. Dvě lžíce tuku nalijeme do pekáče, přidáme 10 tymiánových větviček, ... 10 větviček šalvěje, 2 bobkové listy, nakrájený česnek, pepř a cibuli a vše dusíme asi 8 ... lehce zezlátne přilijeme víno a důkladně ode dna promícháme. Nyní vše z pekáče nalijeme do ... minut a pak omáčku procedíme přes jemné síto. Pečené maso nakrájíme na jednotlivé kotlety a podáváme s ... Třeba vařené brambory, dušená rýže, dušená zelenina atd...

Vepřová pečeně s mrkví a paprikou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová pečeně s mrkví a paprikou

Vepřová pečeně s mrkví a paprikou je jednoduché jídlo, které se v podstatě dělá samo. ...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Pečené jehněčí koleno na červeném víně jehněčí maso ... recepty

Kde najít informace



×