Perníčky
...týdnu. Nestíháte? Nevadí. Máme pro vás recept na perníčky, které jsou měkké hned. Navíc jsou tak dobré, že...
Perníčky
...na Valentýna, Čert a Mikuláš, nebo velikonoční perníčky pro malé koledníky. To vše si doma snadno upečeme ... rozválíme těsto asi na 0,5 cm a vykrájíme tvary které potřebujeme. Přeneseme na plech pokrytý pečícím ... Tento druh perníčků nemusíme dávat uležet, jsou měkké hned po upečení...
Potraviny a nápoje, které jsou strašákem pro vaši pleť
...vám seznam potravin, které mohou výt problematické pro vaši pleť. Mléčné ... navíc obsahuje antibiotika a růstové hormony, které zapříčiňují mastnou pleť. Není náhodou, že až 75...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
...nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, která nyní hýbou mnoha domácnostmi. Mezi ... vánoční cukroví dozajista patří kořeněné perníčky a zázvorky. S těmito sladkostmi je však třeba...
Vánoční perníčky bez lepku
...perníčky bez lepku jsou důkazem toho, že i ti co nesnáší lepek si mohou...
Vánoční perníčky podle Kluci v akci
...na perníčky z oblíbeného kuchařského pořadu jsem vyzkoušela ... pár lety, a od té doby ho používám každý rok. Perníčky vonící medem a kořením totiž u nás nesmějí chybět...
Voňavé perníčky
...čaji a kávě. Můžeme je servírovat okamžitě. Jsou vláčné, měkkoučké, skvělé. Hezky vypadají...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
...pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávno pryč. Ojedinělou vůní uzeného ... masa jsou v podzimních měsících zaplaveny spíše menší obce...
Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“
...zůstaly naštěstí stejné. Nejběžnějším druhem hub jsou žampiony. Pěstované žampiony Pěstované žampiony ... vůni. I ty větší žampiony mají zavřené kloboučky, které bývají tmavě bílé. Velké žampiony koupíte s...
Perníčky s medem
Perníčky s medem si upečte třeba jako chutné ozdoby na vánoční stromeček. Potřebují se trochu rozležet, tak si pospěšte....
Vánoční medové perníčky
...200 stupňů) pečeme 3-5 minut dorůžova. Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Utřením moučkového ... polevu, nalijeme do zdobícího sáčku a vychladlé perníčky ozdobíme. Je vhodné nechat perníčky několik...
Lesklé vláčné perníčky
...své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na...
10 nejlepších českých foodblogů, které by vám neměly uniknout
...vaši pozornost, což platí i o těch ostatních, které se do našeho výběru nevešly, protože na českém ... P&G foodies o páry. Všichni o sobě tvrdí, že nejsou profesionály v oboru, nejsou kuchaři v pravém...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
...Schwarzenberg, který vyzdvihl, že v kuchařce jsou recepty založené na levných surovinách. Bývalému ... typické. V duchu hesla v jednoduchosti je krása, které prostupuje celou knihou, recepty zeštíhlily. A to...
Medové perníčky
U tohoto vánočního cukroví bývá problém v tom, že by se mělo nechat odležet určitou dobu před tím, než se do něj pustíme....
Perníčky
Perníčky patří mezi oblíbené cukroví. Po upečení se dají zdobit bílou nebo barevnou polevou. ...
Smetanové brambory se špenátem
Smetanové brambory se špenátem připravíte velmi snadno a je to vážně pochoutka. Vyzkoušejte je....
Jedlé květiny, které vám rozzáří talíř a vykouzlí úsměv na tváři
...nejenže zkrášlí váš talíř, ale dokonce i dodají některé vitaminy. Je však potřeba dávat si pozor na to co ... do doma vyrobených olejů, octů nebo marinád. Které druhy jedlých květin vám udělají radost Jsou to...
Svatomartinské posvícení: dobroty, které prověřil čas
...chybět na stole? K datu 11. listopadu se váže hned několik tradic, které jsou spojené s oblíbeným ... právě svátek svatého Martina, jak dokládají i některé pranostiky. Na svatého Martina pláče husí rodina ... dávno minulých. A proč se jí zrovna husy? S tím jsou spojeny legendy o Martinovi a jeho jmenování...
Dušené sladké vepřové maso
...by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži ... sbírka nadčasových a flexibilních receptů, které jsou po ruce vždycky, když potřebujete. Existují ... rýže nebo zeleniny. Zbytky z tohoto receptu, které můžete sníst na druhý den, jsou vlastně jeho...
Houby zapečené s pórkem
Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi ...
Svařené víno
...tisíc let zpět. Pochází z červených hroznů, které se macerují ve slupkách. Ty vypouští antokyany, které víno zabarví do červena. Vinné hrozny jsou...
Těstoviny – jejich dělení a nejznámější druhy, jako jsou špagety, fusilli a lasagne
...nebo drobné do polévky. A mezi těmito druhy jsou ještě různé regionální varianty. Češi ovšem podle ... těstoviny v podobě notoricky známých špaget jsou jeden z prvních druhů, které byly z Itálie...
Top 5 podzimnich potravin, které mohou pomoci posílit vaši imunitu v období nachlazení a chřipky…
...ukazují jasně, že chladnější podzimní teploty jsou spojeny také s nárůstem dalších infekcí, jako je ... přečkáte ve zdraví, ale existují potraviny, které jsou nabité živinami a pomáhají udržovat váš imunitní...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
...zveřejnily i slavné noviny The New York Times, které upozorňovaly na to, že jsme zahlceni různými ... a postupů se vytrácí obratnost a rychlost, které bychom v každodenním používání požadovali. V ... tomto receptu jsou použity 3 malé klasy kukuřice, které po oloupání daly 2 šálky, což je hraniční...
Noky v rajčatovém vývaru
...v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i ... sýrem a dalšími nejrůznějšími přísadami, jako jsou lanýže nebo modrý sýr. Možná že takové ... bývá často velmi složitý, plný ultimátních rad, které v případě porušení zničí celé jídlo. A tak ... vám z vaření vylezou těžké lepkavé kuličky noků, které se nikdy neuvaří rovnoměrně. Jakmile si však...
Smažený kapr
...způsobů. Můžete jej obalit ve strouhance, do které přidáte rozdrcené chipsy nebo semínka. Maso ... se hodí brambory nazvané keřovské rohlíčky, které jsou tvrdé i po uvaření a dobře se krájí na kousky....
Marokánky
...Marokánky neboli marokánské placičky jsou arabského původu (nejsou však původně z Arabského ... klidně můžete i pokud bydlíte v České republice. Jsou totiž neodmyslitelně spjaty s českými Vánoci. ... Jedná se vlastně o tvrdé sladké placičky, které krásně doplní váš talíř s vánočním cukrovím. ... sušené ovoce jako rozinky, datle apod. Zdravé jsou i ořechy, které jsou součástí tohoto cukroví....
Domácí hruškový pudink
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...
Pečené česnekové brambory
...česnekové brambory jsou pro období studeného sychravého počasí tím pravým...
Pikantní cibulové kroužky
...cibulové kroužky jsou křupavé a nejlepší jsou hned po osmažení. Jednoduchá chuťovka třeba k pivu....
Losos
...také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos ... bílkovin, tedy energie a vitamínů skupiny B, které udržují náš mozek v kondici. Díky tomu, že jsou...
Kukuřičné lívance
...lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale ... lívance s menším množstvím vajíčka a mouky, které jsou potřebné k jejich vzájemnému spojení. Chuť by...
Bramborová polévka s vejci
...kostku zeleninového vývaru a kmín a vaříme až jsou barmbory měkké. Asi 5 minut předtím než...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
...vývar, kokosové mléko a pod pokličkou dusíme až jsou brambory měkké. Pak přidáme nasekaný koriandr,...
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem
...Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 4 minuty, až jsou těstoviny měkké. Osolíme podle chuti a na...
Staročeský vánoční kuba
...sádla je pak uvaříme do měkka a scedíme. Když jsou krupky měkké, smícháme je s houbami, orestovanou...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařen...
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché j...
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Polévka ze slepičích drůbků
Polévka ze slepičích drůbků patří mezi klasiky české kuchyně. Patří k tomu základnímu, co by měl každý kuchař umět. Recep...
Špenát
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale ten...
Bílé fazole na kyselo
Bílé fazole na kyselo třeba s domácím houskovým knedlíkem, to je lahůdka. Můžete přidat natvrdo uvařené vejce a obejdete ...
Pórková polévka
Tento recept na pórkovou polévku je klasikou v mnoha kuchyních a domácnostech. Pórková polévka, a jak ji připravit a uvař...
Pyré z jedlých kaštanů
Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů apod. Také ho můžeme přidáv...
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude skvělá třeba se šťouchanými bramborami. Nebo s dušenou rýží....
Bramborová polévka s pórkem
Bramborová polévka s pórkem je jemný a lahodný krém. Když k ní přidáte opečenou topinku, může to být výborná večeře nebo ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Perníčky které jsou hned měkké recepty