Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Citronová omáčka
Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
Chcete si zpestřit jídelníček? Vsaďte na neznámé druhy zeleniny, které se právem znovu vracejí na scénu. Jsou lahodné a p...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Letní kukuřičný salát
Tento svěží, lehký a zdravý salát je připraven vaše smysly zaujmout chutnou a vizuálně nesmírně líbivou kombinací kukuřic...
Česneková omáčka
Česneková omáčka a její recept se výborně hodí například ke kuřecímu masu, zelenině nebo k rybám....
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Bylinky a jejich využití v kuchyni
Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku -...
Sardelová omáčka
Sardelová omáčka se nejlépe hodí ke grilovaným a pečeným rybám. Když si tento recept upravíte a uděláte omáčku hustší, de...
Tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka a její recept je vlastně majonéza s kořením a zeleninou, a tak si tento recept může každý upravit ...
Citronová omáčka s vínem
Citronová omáčka a tento recept se výborně hodí k rybě, hlavně pak k čím dál víc populárnějšímu lososu. Zkuste tento jedn...
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Top 10 nej omáček
Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...
Citronová omáčka se žloutkem
Citronová omáčka se žloutkem perfektně pasuje s tuňákem nebo podobnou rybou. Citronová omáčka krásně neutralizuje tučnost...
Rozmarýnové brambory na grilu
Rozmarýnové brambory na grilu se hodí jako příloha především ke všem grilovaným rybám. Tak si k nim ugrilujte třeba pstru...
Vinná omáčka k rybě
Vinná omáčka k rybě se výborně hodí hlavně k pečeným nebo vařeným rybám. Doplňuje je svou jemností a lahodnou chutí....
Bylinky
Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, bez kterých by se ve své kuchyni neobešla. Bylinky ...
Asijská dieta
Asijská kuchyně je kuchyně bez rafinovaných cukrů a nasycených olejů. Hlavním pokrmem je rýže a zase rýže, bílá i hnědá. ...
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí je samostatné jídlo, nebo se hodí jako příloha třeba k rybám jako je losos, treska, mořská št...
Celerové pyré
Celerové pyré podáváme nejčastěji jako přílohu k rybám, je jemné a delikátní. Kdo nemá rád kopr, může použít jiné koření...
Restovaná brokolice se sýrem
Restovaná brokolice se sýrem je rychle připravené samostatné zeleninové jídlo. Také se ale hodí jako pikantní příloha k k...
Podle čeho správně vybírat víno?
...ovoce, středně plná chuť se pak výborně snoubí s rybami a grilovanými specialitami.Cena: 89 Kč K...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Zeleninový salát s jablky
Zeleninový salát s jablky je zdravá příloha třeba k pečeným rybám. Má v sobě spoustu vitamínů a málo kalorií....
Skordalia - bramborový dip z Řecka
Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento vel...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Hedvábná bramborová kaše
Hedvábná bramborová kaše se smetanou místo mléka je hebká a lahodná. Hodí se k dušeným nebo pečeným masům a k rybám....
Zimní salát
Zimní salát nám doplní vitamíny a tak nám velmi prospěje. Navíc je jeho příprava velmi snadná a rychlá. Vlašské oříšky...
Bylinkový dresink
Bylinkový dresink na saláty a přílohy jídel. Všechny bylinky opláchneme a zbavíme nečistot. Očištěné bylinky nakrájíme...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Pečené kuře a gnocchi se špenátem
Jednoduchá večeře pro celou rodinu. Neobvyklá, ale příjemná kombinace masa a přílohy....
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Květák na slanině s vejci naměkko
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude ...
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou fascinují svou chutí a jemností. Můžeme je servírovat klidně i bez přílohy. Proč n...
Pečené kuře s nádivkou z těstovin
Pečené kuře s nádivkou z těstovin můžete klidně podávat bez přílohy. Nebo přidejte dušenou zeleninu....
Čevabčiči
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvý...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažené kuře s bramborovou kaší
Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naloži...
Květáková rýže
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouha...
Salát s vejci a uzeným lososem
Zelený salát, rukola, rajčata, uzený losos, vejce a mozzarella tvoří základ tohoto salátu, který spolehlivě zastoupí hlav...
Marinovaná kuřecí prsa na grilu
Marinovaná kuřecí prsa na grilu jsou jemná a křehká. Přílohou mohou být třeba hranolky pečené nasucho v troubě a čerstvá ...
Pažitková omáčka
V Rakousku vám pažitkovou omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Česneková bramborová kaše
Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí naši...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Kuřecí špízy v pita chlebu
Kuřecí špízy v pita chlebu s jogurtovou omáčkou můžete připravit jako rychlé pohoštění. Jsou pikantní a lehké. Připrav...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Prilohy k rybam recepty