Šátečky z listového těsta s tvarohovou náplní
Domácí šátečky, kdo by odolal? Ke kávě, k čaji, na odpolední svačinu. Šátečky z listového těsta s tvarohovou náplní jsou ...
Cukrové šátečky
Cukrové šátečky jsou sladké potěšení ke kávě pro vaše hosty, nebo také sladká svačinka pro děti. Kromě švestkových můžeme...
Tipy na dětské svačinky
Co dnes vymyslím k svačině?To je jedna z nejčastějších otázek všech maminek. Samozřejmě, že možností je mnoho, ale časem ...
Přesňáky – chutné dědictví našich předků znovu na našich stolech
Pro spoustu lidí jsou přesňáky cizí pojem, který nikdy neslyšeli a pod kterým si stejně jako my v redakci představí leda ...
Mrkvové šátečky s tvarohovou náplní
Mrkvové šátečky s tvarohovou náplní si upečme rychle a jednoduše doma. Když použijeme bezlepkovou mouku jsou vhodné i pro...
Jablečné šátečky
Jablečné šátečky jsou tou pravou podzimní pochoutkou. Jablečný závin přece není jediným skvělým moučníkem z jablek. Pr...
Šišky s mákem
Tohle jídlo připomíná pokrm z dětství, ale taky zimní dovolenou v Alpách, kde se šišky s mákem servírují na horských chat...
Top 10 snídaně
Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, že je základ, že je nutná proto, abychom měli od rá...
Jáhly jsou prostě jedinečné
Co o nich vlastně víme? Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa. Jedná se o malé cca milimetrové, žluté kuličky, které se použ...
Zeleninové šátečky
Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny...
Tvarohové šátečky s marmeládou
Tvarohové šátečky s marmeládou upečeme za pár minut v troubě. Třeba dětem na svačinu. Nebo k odpolední kávě? Marmeládu si...
Šátečky z listového těsta
Šátečky z listového těsta jsou křehké a křupavé. A hlavně, nedají moc práce. Podle chuti je můžete naplnit i jinak, než j...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Dušičky - oslavte svátek zesnulých u dobrého jídla…
Svátky kdy vzpomínáme na své zesnulé nepatří v Evropě mezi bujaré oslavy, přesto jsou hluboce zakořeněné do naši historie...
Medové šátečky s hruškami
Medové šátečky s hruškami jsou rychlý moučník i díky tomu, že si koupíte listové těsto už hotové. Ale nic vám nebrání ani...
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní jsou lahodně navinulé kvůli rebarboře a smetanové jemné zároveň. Báječný moučník...
Listové šátečky plněné zeleninou
Listové šátečky plněné zeleninou jsou velmi snadné a také rychlé, a to díky hotovému listovému těstu. Výborná svačina ne...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Široké nudle s mákem a ořechy
Široké nudle s mákem a ořechy jsou jídlem našeho dětství. Sladká, dobrá a rychle připravená pochoutka vám bude určitě chu...
Třešňová zmrzlina s mákem
Recept na tuto báječnou zmrzlinu jsem objevila v knize Raw pro začátečníky, a i když nejsem úplným zastáncem tohoto typu ...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Svatomartinské posvícení: dobroty, které prověřil čas
Ke svatému Martinovi tradičně patří masová pečínka z opeřence, konkrétně z husy. V tento svátek se však podávaly pokrmy n...
Bagel: houska s dírou, kterou stojí za to vyzkoušet
Svačina na newyorský způsob, to je bagel! Bohatě obložené pečivo se dostalo do povědomí českých strávníků především díky ...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Maková náplň do koláčů a buchet
Maková náplň do koláčů a buchet je rychle a snadno připravená. Buchty s mákem jsou prostě buchty s mákem a tvarohem mák n...
Maková kynutá babka podle Josefa Maršálka
Populární cukrář Josef Maršálek se postavil po bok “kuchaře v akci” Ondřeje Slaniny a společně připravili skvělý dezert -...
Bramborové šišky s povidly
Bramborové šišky s povidly posypané mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme ...
Hrušková povidla na frgály
Pečená povidla jsou na koláče nejlepší, tvrdí Dana Vašková z Písecka, která se o recept své babičky podělila v rozhlasové...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Domácí houstičky
Situace, kdy zjistím, že doma došlo čerstvé pečivo, řeším docela často. Co s tím? Pátrala jsem v kuchařkách a našla recep...
Bramborové preclíky
Do tohoto oblíbeného pečiva se dají přidat i brambory, které jejich konzistenci krásně zjemní. Preclíky se pak doslova ro...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Těsto na nudle
Vyrobit si doma vlastní nudle není složité a výsledek stojí za to! Nudle jsou moučný pokrm, který můžeme podávat na sladk...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Tvarohové knedlíčky
Tvarohové knedlíčky třeba s drobným lesním ovocem a medem, nebo posypané mákem a polité rozpuštěným máslem. Sladká pochou...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Satecky s makem recepty