Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
...kastrolů a pánviček. Potřebovat můžete pomalý hrnec, multifunkční hrnec nebo tlakový hrnec, to je ... Zeptejte se svých rodičů nebo prarodičů, kvalitní hrnec vám bude sloužit klidně celý život. Nostalgicky...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...dokonalého vývaru? Nespěchat! Kdo má pomalý hrnec, ten bude téměř bez práce. Příprava vývaru je...
Sekaná s rajčatovou omáčkou
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můž...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Sekaná
Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramb...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...Pro přípravu sulcu se skvěle hodí pomalý hrnec. Kdo ho nemá, použije běžné nádobí. Když voda...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...
Sekaná z cukety
Sekaná z cukety je lehká, vláčná a voňavá zelenými bylinkami. Uvítáme ji jako příjemnou obměnu naší oblíbené sekané z mle...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
V hlavní roli cukety: vyzkoušejte recept na netradiční přílohu!
...ji k varu, směs dochutíme solí. Teplotu snížíme, hrnec zakryjeme poklicí a rýži dusíme tak dlouho, dokud...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Její chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue omáčka je klasika, kterou znám...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Sekaná z masa a zeleniny
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Lehká sekaná se zeleninou
Lehká sekaná se zeleninou je jednou z verzí tohoto oblíbeného jídla. Kořenová zelenina jí dodá na lehkosti a vláčnosti....
Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Kdo z nás nemá rád dobrou domácí sekanou. A co teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové ku...
Jak vařit špagety
...omáčka krásně přilne. Další důležitá věc je velký hrnec. Těstoviny potřebují prostor a také 1 l vody na ... chceme-li dobře uvařit špagety, vezmeme velký hrnec a naplníme ho vodou podle toho, kolik špaget ... A navíc ještě jeden tip. Můžeme si pořídit i hrnec na špagety a vaření pro nás bude velice snadné....
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem je šťavnatá a s bramborovou kaší skvěle chutná. Můžete přidat i salát z čerstvé zel...
Přesnídávky - jak na ně?
...Ale může být i kupované. Poté si připravíte hrnec s vodou a ovoce povaříte. Vyndáte ovoce a zbavíte ... Můžete zavařovat v hrnci, ale i v troubě. Hrnec Naskládáte do obyčejného hrnce víčkem dolu, tak ... bývá to hodně těžké na vytáhnutí ven. Zavařovací hrnec Dáte skleničky do hrnce, podlejete trochou vody...
Nejlepší domácí hranolky? Prozradíme vám, jak na ně
...i finální smažení klíčová. Pokud nemáte fritovací hrnec, vezměte si k ruce alespoň kuchyňský teploměr. 1 ... se hranolky pozvolna usmaží v oleji. Fritovací hrnec rozehřejte na 120 stupňů Celsia a hranolky smažte ... přinese nehynoucí slávu u stolu. Fritovací hrnec tentokrát rozehřejte na 180 stupňů Celsia....
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Domácí sekaná
Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy st...
Dobrá sekaná
Dobrá sekaná připravená ve vlastní kuchyni je jídlo, které všichni milujeme. Každá dobrá kuchařka má svůj recept, tenhle ...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
...zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Sekaná s medovou krustou
Mleté maso je pro svou snadnou zpracovatelnost u hospodyněk velmi oblíbené a dá se říct, že upečené v podobě šišky je kla...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. Ze zkušenosti je...
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje dal...
Sýrová polévka po italsku
Sýrová polévka po italsku je lahodná, sytá a voňavá. Můžeme k ní podávat osmažené chlebové krutony....
Salát z těstovin a zeleniny
Salát z těstovin a zeleniny se jí studený. Může být samostatným jídlem, ale i skvělou přílohou třeba k pečenému masu. Pou...
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché j...
Osso Buco
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě de...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...doby dvakrát promícháme. Druhý den vyjmeme hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. ... Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu,...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Levandulový sirup
Levandulový sirup si udělejte z levandule vypěstované na čistém místě kde nejsou psi a kočky, protože se neomývá. Sirup ...
Krémové rizoto s červenou řepou
Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí....
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Krémy do trubiček
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají ...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sekana pomaly hrnec recepty