Zeleninová příloha k masu
Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně....
Omáčky ke kuřecímu masu
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilova...
Jaký salát ke grilovanému masu?
...Tento salát se zvlášť dobře hodí ke grilovanému vepřovému masu. Ohlásí-li se nečekaná návštěva, koupíte...
Křen jako příloha k masu i účinný lék proti nachlazení
Silný kořen vytrvalé byliny křenu selského se tradičně používá jako příloha k těžkým masitým pokrmům a klobásám. Také v l...
Zeleninová příloha k pečenému masu
Zeleninová příloha k pečenému, nebo třeba grilovanému masu, může být samozřejmě i samostatným jídlem. Přidat můžete ko...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
...že se výborně hodí masu, zejména ke zvěřině a vepřovému, nebo k huse či kachně. Jablka se také místo...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...či roční období. Červené víno se dokonale hodí k vepřovému, hovězímu, jehněčímu, ale i zvěřině či kachně....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
...přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo...
Vepřová plec se žampionovou omáčkou
...Maso upečeme v troubě. A žampionová omáčka dodá vepřovému masu ten správný šmrnc...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Jak na voňavé grilování
Také se vám už jen při představě grilování vybavují lákavé chutě krásně propečeného masa? Nezaměnitelná chuť pikantní zel...
Omáčka na grilování je nejlepší domácí – 4 recepty
Bylo léto v plném proudu – máj už v čudu –večerní párty – byl grilování čas.Scéna je připravená. Vše na svém místě. Maso ...
Kysané zelí jako příloha
...zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní...
Dušené bílé zelí se slaninou
...bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k...
Křenová omáčka
...se skvěle hodí zejména k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. Štiplavý křen dodá pokrmu říz a navíc pěkně...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Grilování stylově
S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejména kvůli tomu, že ...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
...bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a...
Bramborové placky
...se skvěle hodí jako příloha k masu, například k vepřovému nebo kachně. Když k nim upražíte kousek slaniny...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Podle čeho správně vybírat víno?
Tisíc lidí, tisíc chutí – to platí i u vína. Ale jak najít tu správnou? Každá lahev skrývá specifické vlastnosti, které s...
Jak zdravé jsou burgery z alternativního masa?
Zdá se, že produkty z „alternativního masa“, tj. náhražek rostlinného původu, které se skutečnému masu přibližují jak vzh...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Šunková rýže
...i dospělým. Výborná je například k přírodnímu vepřovému nebo drůběžímu plátku, podávat se ale dá i jen...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
...Milují ho dospělí i děti. Vzhledem k použitému vepřovému bůčku a k úpravě masa smažením, nepatří holandský...
Angreštová omáčka
Angreštová omáčka pochází z polské kuchyně a výborně pasuje hlavně k drůbežímu masu a vařenému masu. Tady je recept....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Dýňový salát
Dýňový salát je výborná příloha k masu. Ke steaku, k masu pečenému nebo grilovanému....
Jablková omáčka
Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Rece...
Polenta
Tato kukuřičná kaše se připravuje z kukuřičné krupice a je skvělou přílohou například k masu. Velmi chutná je i samotná n...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Švestková omáčka
Její chuť by měla být sladkokyselá. Omáčka ze švestek se výborně hodí jako doplněk ke zvěřině, ale i drůbežímu masu....
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Omáčka Alfredo na těstoviny
Alfredo omáčka je perfektním doplňkem k těstovinám, kuřecímu masu, bramborám nebo k jakémukoliv předkrmu, kterému chcete...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Chilli omáčka na grilování
Chilli omáčka na grilování je důležitou součástí grilovací sezóny. Připravíme ji během chvilky a skvěle se hodí napříkla...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sosík k vepřovému masu¨ recepty