Staročeská kachna pečená na česneku drůbeží maso ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Staročeská kachna pečená na česneku drůbeží maso ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Staročeská kachna pečená na česneku drůbeží maso ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Staročeská kachna pečená na česneku drůbeží maso ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí maso s omáčkou pro děti

Drůbeží maso dětem hodně chutná, a když k němu připravíte chutnou omáčku, budou se jim dělat boule za ušima. Oběd, který ...

Pečená kachna se zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kachna se zelím

...kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. ... možná i s bramborovým. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči s máslem opečeme osolená ... kachní prsa položená kůží dolů na plotně dohněda. Pak maso otočíme a v pekáči ho ... přendáme do předehřáté trouby. Maso v troubě pečeme 15 až 20 minut, nebo i déle, až ... úplně změkne. Zelí nakrájíme na nudličky. Ve vyšší pánvi zahřejeme trochu oleje, ... utřený česnek, chilli papričku bez semen a nakrájenou nadrobno a nakonec slaninu nakrájenou na ... tenčí proužky. Po 3 minutách do pánve nasypeme nakrájené zelí a smažíme ho za občasného zamíchání ... lžic vody, pánev zakryjeme poklicí a zelí dusíme na mírném ohni 5 až 7 minut. Hotové zelí by mělo být ... měkké. Podle chuti ho osolíme. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s pikantním křupavým...

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou ... dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... pravidelně objevuje téměř na každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat ... pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak upravené ... je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří snad jen některé ryby a tatrský biftek. A v těchto ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... pro růst vlasů, nehtů, pro stavbu kostí a svalů v našem těle. Také jsou velmi důležité pro naše ... krvinky. Protože všechny potřebné bílkoviny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, je nezbytné ... bychom měli přijmout nejméně 0,8 až 1 g bílkovin na každý kilogram naší tělesné hmotnosti. A alespoň ... polovina bílkovin přijímaných v potravě by měla být ... živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ... ale zapomínat také na to, že velmi záleží na kvalitě jednotlivého druhu masa, na jeho množství ... v naší stravě. A samozřejmě je třeba brát také v úvahu ... stav konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky, tlačenky apod., ... ceny, a rozhodně nejsou to, co bychom měli mít na stole každodenně. Při nákupu masa dbejme na to, ... zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, když si třeba dvakrát do ... Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných řek a moří. ... Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u jiných ... potravin to, že záleží především na kvalitě, a že bychom i u masa měli dbát pravidla...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

...masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit ... večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat dokonalý plátek masa chce trochu umu a podmínkou úspěchu ... je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ...naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe natáhlo vůně a chutě, které marináda nabízí. Kterou ... se do chuti strávníků? Přinášíme vám několik tipů na kořeněné zálivky pro naložení vepřového masa. ... krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem maso odblaníme, aby se dal pokrm po tepelné úpravě ... dobře a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso ... blan a tučných částí co nejméně poškodili. Pak ho nakrájíme na požadované tvary – ideálně plátky. ... Pokud jsou příliš vysoké, lze je lehce naklepat za pomoci kloubů na ruce nebo přes ... potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... zlehka. Co je třeba k nakládání Příprava je snadná. Stačí si nachystat uzavíratelnou plastovou ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... udržovat v chladu ledničky, aby nedošlo ke kontaminaci masa bakteriemi. Místo dózy lze použít také ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... minimálně 12 hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou ... šoku. Kterou marinádu vybrat? Záleží jen na vaší chuti, jako zálivku zvolíte. Klasické ... varianty jsou tvořeny ze směsi oleje, koření a česneku. Dají se připravit ale i v jiných než olejových ... variantách, kdy je tuk nahrazený například jogurtem, podmáslím, tahini pastou či ... octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... zkřehne. Zejména v asijských zemích jsou populární marinády s nasládlou chutí, i u nás jsou v oblibě, proto se do ... nich přidává například med nebo javorový sirup. Plátky masa či ... marinády nesolíme, protože by zbytečně ztrácely na šťavnatosti. Sůl si ale připravíme na stůl, ... abychom na ni nezapomněli. Tipy na marinády slané, sladké i pikantní Zálivka s ... z limetky. Hodí se pro špízy i vepřové plátky. Nasladko Mlsné jazýčky ocení nasládlou chuť masa, ... budete lžíci čerstvé pomerančové šťávy se dvěma najemno nakrájenými stroužky česneku, dvě lžíce ... Kdo to rád pálivé, ten ocení následující recept na kořeněnou zálivku. Je třeba 80 g najemno nakrájené cibule, dále 4 prolisované stroužky česneku, 2 nakrájené chilli papričky (lze použít i sušené ... chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...

Pečená kachna
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kachna

...kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na ... to. Kachnu pečlivě omyjeme a osušíme. Do kůže na povrchu i zevnitř vetřeme sůl. Necháme chvíli ... odležet. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Kachnu vložíme do pekáče s dobře ... dcl vody. Přikryjeme ji a teplotu trouby snížíme na 100 stupňů. Pečeme kachnu asi 2,5 hodiny, pak ji ... obrátíme na záda a pečeme další 2 hodiny. Po této době ... dobře polijeme vypečeným sádlem, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a asi 20 minut dopékáme. Kachna na...

Pečená kachna
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kachna

...kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo ... kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí). Pekáč s kachnou ... a vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 120°C. Pečeme 5 hodin bez otvírání víka. Po ... svou chutí překoná všechny, které jste dosud ochutnaly. Jako přílohu doporučujeme červené zelí s...

Staročeská husa s červeným zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Staročeská husa s červeným zelím

...jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podávat s knedlíky houskovými ... osolíme a okmínujeme. Vložíme do ní 3 oloupaná a na půlky pokrájená jablka. Troubu rozehřejeme na ... podlijeme ji vodou a v přikrytém pekáči zvolna pečeme asi 2,5 hodiny. Když je maso měkké, pekáč ... sádla slijeme do kastrolu, přidáme zelí nakrájené na nudličky, trochu podlijeme vodou a dusíme zelí ... Když je měkké, přidáme do něj oloupané mandle nasekané nadrobno a spařené rozinky. Na malé pánvi ... orestujeme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a přidáme ho k zelí. Nakonec...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. ... Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... Také je mnohem lépe stravitelné. Nevýhodou je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso ... zpracovat ho co nejdříve. Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, ... hovězí načervenalé. Mělo by mít viditelné znaky po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... být také jiné přísady, nebo třeba méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... a také vnitřnosti. Záleží jen na chuti a právě na tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na ... se úplně nevyhýbejte, mělo by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase na receptu, některá jídla vyžadují mleté maso ... tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso zahustit, můžeme použít strouhanku. Naopak na ... zjemnění přidáme pečivo namočené v mléce. Také často používáme vhodné koření ... a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě smažíme nebo pečeme zvolna, ... vodou nebo vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a ... kuchař začátečník si s ním podle dobrých receptů snadno poradí....

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních ... a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako poplašná zpráva. ... Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. ... Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí výrobky, jejímž ... základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a konečníku I když se už několik ... desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí názor, že ... omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ...na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ovlivňují vznik karciomu, je ... obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept

...žebra mají výhodu v tom, že jsou levná a dají se snadno připravit. Běžné je jejich nakládání do ... různých marinád.Recept na pečená vepřová žebra je ideální jídlo, které připravíte ... se živé zábavě u piva s přáteli. A to zejména v případě, že je budete chystat na grilu. Stejně ... hodinu marinovat a připočítáme-li další hodinu na upečení žeber, celková náročnost tohoto receptu ... činí 2 hodiny.Jinak vám ovšem samotná příprava jednotlivých surovin ... minut. Pokud si zvládnete pohlídat troubu, recept na pečená vepřová žebra zcela jistě k dokonalosti ... dotáhnou i kulinářští začátečníci. Další variace na marinády  Výhodou marinády na maso je, že vám ... průchod vlastní fantaziiZákladem mnoha marinád na žebra je především hořčice a kečup. Pokud tyto ... základní suroviny smícháte, můžete dále marinádu na maso už vylepšovat podle chuti.Jeden z ... nejjednodušších receptů například doporučuje přidat med, grilovací koření a ... ani přídavku chilli, případně dochutit marinádu na maso i tabascem.Kromě rajského protlaku a kečupu ... recepty také passatu. Někdy se také setkáte s označením rajčatové pyré. Tvořena je prolisovanými ... původní podobě není ani tepelně upravená.  Žebra na grilu  Tradičním receptem pro grilování jsou ... právě i Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Šéf na grilu.Omáčka je chuťově poměrně výrazná a hodí se ... i k jiným druhům mas, například ke kuřecímu. Základem je opět rajčatový ... a samozřejmě i chutí strávníků.Kdo chce, může například sáhnout chilli, o chuťové variace se ... jsou i přidávaná sladidla, v některých receptech najdete klasický cukr, jiné preferují melasu. V našich podmínkách vám může být blízké i použití medu ... Recept na pečená vepřová žebra podle Pohlreicha je právě zde. Jak...

Kachna dušená s kořením
Uložit recept!
recepty
recepty

Kachna dušená s kořením

...dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými...

Drůbeží játra na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží játra na víně

...játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může...

Pozor na původ česneku! Ne každý „český“ je skutečně český
Uložit recept!
článek
článek

Pozor na původ česneku! Ne každý „český“ je skutečně český

...se dějí záhady. Jako tomu je česnekem, který je označený jako český. Svízel spočívá v tom, že ... „českého“ česneku se za rok prodá násobně víc, než se na našich ... k nám měli lán světa. A týká se to samozřejmě i česneku. Čísla nesedí V maloobchodní síti můžete ... pořídit česnek označovaný jako český téměř po celý rok. Jenže na ... pultech je tak nabízeného česneku mnohonásobně více, než by ve skutečnosti být mělo ... Čísla hovoří jasnou řečí. Spotřeba česneku v České republice se pohybuje mezi 10 až 12 ... tisíci tunami, zatímco roční produkce této potraviny ... U nás tak vypěstujeme kolem jednoho tisíce tuny česneku. A jak jste si mohli sami v obchodech všimnout, ... jako český česnek není označený každý desátý produkt, ale každý třetí či ... čtvrtý. To znamená, že část česneku prodávaného jako český ve skutečnosti z ... Odkud tedy česnek je? Je logické, že česnek označovaný jako český musí být vypěstován v České ... republice. Jenže často jde o francouzské odrůdy česneku. Děje se tak proto, že francouzští zemědělci ... mohou přijímat dotace na pěstování česneku až ve výši 3 eura na kilo. Tím se jejich produkce ... a činí ji konkurenceschopnější. U pěstování česneku se navíc uplatňují triky, s kterými jsme se mohli ... setkat například u jahod. Trik spočívá v tom, že pěstitel ... vykáže původ česneku v ČR, protože jej na nějakém menším pozemku pěstuje. Problém je v ... tohoto pozemku. Jednoduše – takové množství česneku není možné na daném místě vypěstovat. Tyto ... zákazníkovi, tedy nám, zatajeny. Producenti česneku dokonce nemají povinnost uvádět odrůdu česneku, ... který si kupujeme. Odrůdy česneku Uvádění odrůd by nepochybně přispělo k lepší ... jestli česnek pochází, nebo nepochází z ČR. A zrovna naše republika patří k předním šlechtitelským ... a celých 15 je stále v prodeji, další odrůdy česneku jsou ve vývoji. Všechna tato čísla znamenají, že ... odrůd v Evropě. Mezi nejfrekventovanější odrůdy česneku s počítají Bjetin, Lukan a Slavin II. Na pultech ... Kdybyste měli zájem, tak víc informací zjistíte na webu cesnek.cz. Hanácký paličák I přes svůj ... název odrůda česneku Hanácký paličák nepochází z Moravy. Svůj původ má ... jediná nejasnost v původu odrůd. Vystopovat původ česneku, abyste měli jistotu, že jde o český česnek, ... vyžaduje detektivní vlohy. Podle zmíněného Jana Kozáka je neúčinnější cestou kupovat česnek přímo ... od drobných českých pěstitelů. Heslo „najdi si svého česnekáře“ může mít například podobu ... český člověk tak nějak očekává a zná ji. Většina českého česneku je chuťově výraznější, ale i u ... nás se najdou odrůdy, které tak palčivé nejsou – třeba ... II. Nutno podotknout, že smyslová hodnocení česneku jsou leckdy zavádějící, protože nejsou měřítkem ... samotné kvality této potraviny. Na český česnek si musíte počkat Důvodem, proč ... nejde nakupovat český česnek během celého roku, je ten, že ... lze do maloobchodní sítě dodávat pouze od dubna. V zimních měsících by v obchodech žádný český ... česnek být neměl. Je to proto, že skladování česneku není nic jednoduchého. Potřebujete jej uchovávat ... Pokud není česnek takto uchováván, hrozí mu napadení roztoči a dalšími škůdci. To znamená, že ... skutečný v Česku vypěstovaný česnek je do dubna vyprodaný a na pultech se objevují pod označením...

Je čas na sklizeň medvědího česneku!
Uložit recept!
článek
článek

Je čas na sklizeň medvědího česneku!

...česnek, latinsky Allium ursinum, je vytrvalá bylina s podzemní cibulkou, dorůstá 10-45 cm. Listy jsou ... volně v přírodě v lužních lesích s půdou bohatou na živiny, nejvíce se vyskytuje na Moravě. V Evropě ... ho najdeme od Skandinávie přes Španělsko, Itálii až po ... Balkán. Tato bylina se dá dobře pěstovat i na zahradě, klidně i mimo záhon v trávě. Výborně ... jemně česnekovou chuť. Je velice dobrý do salátů, na chleba s máslem či lučinou, do bylinkového másla, ... se dá do různých pokrmů jako vynikající koření – na těstoviny, do rizota, na ryby, sýry, apod. Pokud ... se vám ho podaří nasbírat hodně, můžete si ho připravit i jako špenát ... Fantazii se meze nekladou. Jedinečný pro naše zdraví!!Medvědí česnek je vynikající ... vysoké množství vitaminu C, čímž také upevňuje naší imunitu. Z minerálních látek hořčík, vápník a ... jód. Dále antibakteriální alicin, jenž najdeme i v kuchyňské cibuli a česneku. Ten je ... obzvláště dobrý při chřipce a nachlazení. Působí proti virům, bakteriím  -...

Pečená krůtí stehna
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená krůtí stehna

...krůtí stehna servírujte třeba s opečenými bramborami. ... bramborovou kaší a se zeleninovými saláty. Krůtí maso je dietní, jemné a je velmi oblíbené i u nás...

Pečená vepřová žebírka s pikantní omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená vepřová žebírka s pikantní omáčkou

...zeleninovými saláty. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.Sušené papričky spaříme vroucí vodou a ... lžičky soli, 6 lžic olivového oleje a 1 stroužek česneku. Všechny tyto přísady rozmixujeme na hladkou ... omáčku, kterou přendáme do malé misky. Na plechu vyloženém pečící folií pečeme chleba nakrájený na kostičky asi tak 12 minut a pak ho nasypeme do větší mísy. Na vyšší pánvi osmahneme na trošce oleje nakrájené jarní cibulky a nakrájené ... 4 stroužky česneku, až začnou lehce zlátnout. Pak vše nalijeme do ... pečící folií. Teplotu trouby nyní zvýšíme na 200 stupňů. Vepřové maso okořeníme ze všech ... pekáče vyloženého pečící folií. Připravené maso pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, až se ... zvnějšku zbarví. Pak maso potřeme několika lžícemi připravené pikantní ... omáčky z malé misky, snížíme teplotu trouby zpět na 180 stupňů a zvolna dopékáme asi 65 minut. Po ... této době maso vyndáme z trouby a necháme ho v pekáči 15 minut ... až začne zlátnout. Pak obsah pekáče vyndáme na servírovací talíř. Vepřové maso rozkrojíme...

Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem

...zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně ... a neuškodí, když si ho připravíme i my, co nám maso zase až tak nevadí. Troubu předehřejeme na 200 ... troubě vše pečeme asi 20 minut, až je všechna zelenina měkká a opečená. Mezitím uvaříme ... s pečenou zeleninou. být umístěn na velké misce. 11) Pro přípravu pesto, parmezánu, ... kešu, česneku, vody, citronu a bazalky je třeba přidat do misky ... můžete přidat lžíci vody) 12) Když se zelenina vaří, musí být přidána do misky obsahující quinoa...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech zdomácnělo, nicméně dnes ... i díky globalizaci můžeme ochutnat tato exotická, ale zcela výjimečnou chutí ... obdařená masa zkusit. Zásluhu na tom má moderní zemědělství, způsoby chovu, ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... atraktivní a v žádném případě nevyvolává nadšení, že budete jíst například krokodýla. Avšak ... odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože neobvyklá ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... USA, zejména pak v Louisianě. Centrem jejich výskytu lze označit deltu řeky Mississippi, ale na stolech ho ... můžete najít od Texasu po Jižní Karolínu. V obavě o ... volně žijících zvířat byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých ... aligátorů, které se vyznačuje bílou barvou a jemně šupinkovou strukturou, ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. Pštrosí maso... v Africe coby skvělé a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... figuruje na jídelníčku původních obyvatel Austrálie, nicméně ... koupit jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně ... chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v obchodech je ale můžete najít také vyuzené. Při přípravě klokana postupujeme ... podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít na grilování ... nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... žijících ve volné přírodě i na farmách. V zásadě jde o první zvěřinu chovanou v ... zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... a je mimořádně libové. Pro lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je ... bohaté na železo a chudé na cholesterol. I když nemá tak výraznou chuť, ... volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž ... docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se jejich maso ... pro zajímavost má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... slouží především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o ... opravdu exotický druh masa, ale když na něj náhodu narazíte, můžete ho ogrilovat a udělat...

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... dopadlo na výbornou, je potřeba znát pár fíglů. A my vám je ... prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud grilujete ... neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... totiž nebude vysušené, ale pěkně šťavnaté. Tloušťka masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud ... hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě ... až tři hodiny před grilováním. Nedávejte ho na rošt studené, aby nedostalo teplotní šok. Když ... bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny složky ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... Ty proto nechte rozžhavit dopředu tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso ... minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až 35 minut...

Kuře a la kachna
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře a la kachna

...a la kachna podáváme většinou z knedlíkem. Kdo má raději ... tomu s pečenými v troubě bude také výborně chutnat...

Drůbeží polévka s krupicovými nočky
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží polévka s krupicovými nočky

Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme...

Vepřová krkovice pečená v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová krkovice pečená v alobalu

...krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo ... připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu zůstane šťavnaté a brambory mají...

Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku
Uložit recept!
článek
článek

Maso, či nemaso? Odpovědi na hamletovskou otázku

...světě přibývá lidí, kteří mají chuť maso, a tak přibývá zvířat, které je potřeba nakrmit, ... a tak přibývá orné půdy, kterou je třeba získat na úkor lesa. Nepřibývá však světa, a tak musíme ... takzvané rostlinné náhražky masa. Čas grilování nastal a s ním i fláky masa, které je potřeba si ... pořádně vychutnat. Někteří z nás grilují i zeleninu nebo sýry, ale ... přichází nový trend v podobě rostlinných alternativ masa. Klasické maso je výborným a spolehlivým ... bílkovin a dobře využitelného železa. Na druhou stranu obsahuje látky, které při nadměrné ... chorobám. V dalším článku se podíváme na přínosy i rizika spojená s konzumací červeného ... masa, jak je zjistili na Jihočeské univerzitě. Zejména mladší ... podobajícím se masu, ale samotné živočišné maso neobsahují. Je to i proto, že na českém trhu v ... současnosti existuje celé řada těchto výrobků. Nabídka tedy je. Vyrobeny jsou například z vaječného ... které z výživového hlediska zastoupí normální maso? Co to je – maso? Nezáživná užší definice zní – ... kosterní svalovina savců a ptáků. Díky zastoupení esenciálních ... aminokyselin je maso plnohodnotný zdroj bílkovin, tedy základního ... stavebního kamene našich fyzických já. Jejich úkolem je růst a obnova ... a aminokyselin. Rovněž poskytují některé významné vitaminy a řadu minerálních látek, především ... originál. Nebude to trvat dlouho a český jazyk si najde ten správný výraz pro nemaso. Nyní lze místo ... náhražky používat slova jako varianta nebo alternativa, chcete-li.Náhražky ze sóji jsou asi ... variantou. Díky světlé barvě připomínají spíše kuřecí maso než červené. Textura je ale ... jako srazí mléko při výrobě sýra. Podobně jako maso obsahuje velké množství bílkovin, které mohou být ... se získává fermentací celých sójových bobů. Na rozdíl od tofu má pevnější konzistenci a vedle ... v uzené nebo smažené podobě. A konečně sójové maso, neboli pro chytré hlavy texturovaný sójový ... protein. Sójové maso neobsahuje skoro žádný tuk a velké množství ... ze sójového masa. Obilné varianty masa ROBI maso je postavené na pšeničné bílkovině, která se mísí ... s červenou řepou. Ve shodě s ostatními masovými alternativami obsahuje velké množství ... bílkovin, oproti ostatním alternativám však obsahuje i velké množství sacharidů. ... Pochutnáte si například na ROBI burgeru. Pšeniční maso alias seitan. Jedná ... Veggie, sójový, čočkový, u Turků falafel (cizrna, sójové boby), halloumi burger nebo jackfruit ... burger – to jsou různé možnosti, jak si vychutnat burger bez masa. Kdekoliv je uvidíte prodávat, ... zkuste je, protože nové věci se mají vyzkoušet. Na českém trhu už také existuje několik nadějných ... výrobců (bistro Mooi, NeMaso, Optimistic), kteří vám mohou nabídnout zajímavé ... věci pro to, abychom nemuseli naši Zemi nafukovat...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo ... přehánět. No, a pokud se rozhodnete z jídelníčku maso jako takové vynechat, je důležité si nastudovat, ... které suroviny našemu organismu dodají potřebné látky k jeho ... některých látek, vitamínu a minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, ... únavu, vyšší nemocnost, špatnou funkci srdce, ale i ... mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z nevýhod hovězího masa je ... tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na ... v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat zdraví nebezpečné bakterie. Dříve ... bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu rizikový. A poslední co můžeme ... je nezdravé tepelné zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso je zdrojem kvalitních ... kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném vývoji mozku, ... imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství minerálních látek a vitamínu ... jako je např. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také...

Drůbeží paprikáš
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží paprikáš

...paprikáš podáváme s knedlíky, s těstovinami, s rýží. Také vařené brambory se samozřejmě...

Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu

...prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když...

Vepřová panenka  pečená s rozmarýnem a slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou

...panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle ... vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pikantní, jemné maso, voňavé po...

Kuřecí stehýnka pečená v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí stehýnka pečená v troubě

...stehýnka pečená v troubě jsou lehce pikantní a přílohou může být...

Pomalu pečená jehněčí plec
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu pečená jehněčí plec

...pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příloha se nejčastěji vaří bramborová ... už je volba každého z nás. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Očištěnou plec osolíme a okořeníme ... olejem, vyskládáme do něj pokrájenou cibuli a navrch položíme připravenou jehněčí plec. Pekáč ... přibližně 20 minut.Po této době snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeni podlijeme vodou tak, aby ... vrstva vody byla asi 0,5 cm ode dna.Pekáč přikryjeme víkem a pečeme při snížené ... Po čtyřech hodinách do pekáče kolem masa navrstvíme pokrájená naložená rajčata.Nanasypeme ... ještě půl hodiny. Nyní se ujistíme, že je maso měkké a vyndáme ho z pekáče na talíř.Z pekáče z ... povrchu odstraníme přebytečný vypečený tuk a maso můžeme vrátit zpět. Přílohu si zvolíme, jak už ... jsme řekli na začátku, podle své chuti.Také bramborový knedlík...

Krůtí stehna na česneku
Uložit recept!
recepty
recepty

Krůtí stehna na česneku

...stehna na česneku pečená v troubě podáváme třeba s bramborovým knedlíkem....

Drůbeží játra na špejli
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží játra na špejli

...játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako...

Kachna
Uložit recept!
recepty
recepty

Kachna

Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druh...

Telecí roláda pečená v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Telecí roláda pečená v alobalu

...roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší....

Pečená vepřová panenka
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená vepřová panenka

...vepřová panenka je pikantní a křehké maso, které můžeme podávat třeba s bramborovou kaší, s ... bobkového listu a kuliček pepře, rozpustilo. Maso vložíme do uzavíratelného plastového sáčku, ... asi 4 hodiny. Mezitím si troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče nalijeme olej a máslo, a maso, které jsme vyjmuli z nálevu a důkladně osušili, ... Pak snížíme teplotu, odstraníme přebytečný tuk a maso zvolna pečeme přibližně 40 minut do měkka. ... Hotové maso přendáme z pekáče na servírovací tác a před rozkrájením na plátky ho ... odpočinout. Do pekáče s výpečky a zbylým tukem nalijeme kuřecí vývar a povaříme ho 3 minuty, až se...

Pečená krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená krkovice

...krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně...

Pečená vepřová krkovička vcelku
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená vepřová krkovička vcelku

...vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba...

Vepřová krkovice pečená na zelenině
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová krkovice pečená na zelenině

...krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme...

Králičí stehna pečená v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Králičí stehna pečená v troubě

...stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší...

Kachna na medu a víně s červeným zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Kachna na medu a víně s červeným zelím

...výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil...

Pečená krkovička se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená krkovička se sýrem

Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....

Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou

...prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou je lehké a dobré...

Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Uložit recept!
recepty
recepty

Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině

...stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým ... knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají...

Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty

...šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvyklou chuť ... a s pestem je výborná. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýně oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na pravidelné klíny. V míse smícháme ... Jednotlivé kousky dýně v této směsi obalíme. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme obalené ... a dýně se propeče. Nyní si připravíme pesto. Na malou pánev nalijeme trochu olivového oleje, nasypeme nasekanou šalvěj a stroužek česneku. Až ... do misky a rozmixovanou směs k ní přidáme. Nakonec ještě přidáme sýr ricotta a zbytek oleje a...

Pečená dýňová  polévka s jablky
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená dýňová polévka s jablky

...nápad jak si v sychravých podzimních dnech pochutnat na něčem hřejivém a voňavém. Jako vhodný ... doplněk mohou být i nasucho opečené chlebové krutony. Troubu ... předehřejeme na 180 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme kousky ... oloupané dýně bez semen, posypeme je nahrubo nakrájenou cibulí, posolíme a pokapeme olejem. ... a pak přidáme kousky oloupaného jablka a stroužky česneku. Dýni obrátíme a vše pečeme dalších 20 minut. ... Když je dýně měkká, všechno z plechu nasypeme do mixéru, přidáme kajenský pepř a ... krutonů můžeme polévku v misce ozdobit třeba nasekanou petrželí, dýňovými semínky, nebo kouskem...

Smažená drůbeží játra
Uložit recept!
recepty
recepty

Smažená drůbeží játra

Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...

Pečená husa
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená husa

...s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření ... a trpělivost. Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pečení. Omytou ... teplotě. Do pekáčku dáme sádlo z husy, na něj položíme prsíčky dolů husu, podlijeme trochou ... vody, přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po 30 minutách husu otočíme, snížíme ... teplotu na 170 stupňů a pečeme přikryté dalších 30 minut. ... vypečený tuk. Po uplynutí této doby husu naporcujeme a znovu přikryté pečeme ještě půl hodiny ... Nakonec pekáč odkryjeme a dopékáme za občasného...

Pečená kotleta v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená kotleta v troubě

Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...

Pečená treska s kořením
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená treska s kořením

Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...

Pečená treska s hořčicí
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená treska s hořčicí

...a třeba s čerstvě uvařenými bramborami bude chutnat výborně. Také třeba s dušenou zeleninou, nebo...

Pečená vepřová panenka se špenátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená vepřová panenka se špenátem

...vepřová panenka se špenátem je jemné maso s lahodnou přílohou. K tomu si uvařte ještě třeba...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Staročeská kachna pečená na česneku drůbeží maso ... recepty

Kde najít informace



×