Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Vepřová panenka s medovou omáčkou
Panenku mám jako maso velmi ráda, protože skvěle chutná a hotová je opravdu za chviličku. Jen je třeba mít “vychytaný” ča...
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
Cukr je pro lidské tělo velmi důležitý a naše tělo se bez cukrů zkrátka neobejde. Avšak cukr ve velmi vysokém množství šk...
Litina má tradici a patří do moderní kuchyně
To, co skuteční profesionálové vědí už dávno, se konečně vrátilo i do podvědomí amatérských kuchařů - litina si znovu dob...
Hovězí Stroganoff
Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprv...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Top banánové recepty pro celý den
Za minulého režimu byly banány luxusním zbožím, na které se stály fronty. Dnes už je toto exotické sladké ovoce běžně k d...
Brusinková dieta
Malé červené plody brusinky známe všichni. Někdo možná jen jako nezbytný malý doplněk k milované svíčkové omáčce. To ale ...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Pečený králík se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a choleste...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Čím vším lze sladit a cukr to není – pár alternativ k obyčejnému cukru
Dnes už je známo, že průmyslově vyráběný rafinovaný cukr není vhodným doplňkem stravy. A že cukru je v kupovaných potravi...
Grilované kuře video recept
Grilované kuře je skvělé jídlo, které se dá snadno připravit i v jednoduchých podmínkách. Na našem receptu jak připra...
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha
Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha je pikantní. Podávejte ji v misce a každý si podle chuti může maso na talíři ...
Katův šleh podle Kluci v akci
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je ten...
Hořčík proti podrážděnosti a únavě
Proč mám zase blbou náladu?Často se stává, že člověk připisuje svou podrážděnost, nervozitu, deprese, únavu a nespavost p...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
Chcete si zpestřit jídelníček? Vsaďte na neznámé druhy zeleniny, které se právem znovu vracejí na scénu. Jsou lahodné a p...
Husí stehna na medu
Nejen na svatého Martina může husa chutnat. Maso této drůbeže je u nás hodně opomíjené a to je škoda. Sice má vyšší obsah...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Top 5 receptů na poslední grilování
Poslední grilovačka?Prázdniny již skončily a všichni nastoupili do práce a děti do školky či školy. Naštěstí poměrně tepl...
Tipy na zavařeniny a šťávy z malin podle Anuše Kejřové...
Doba sklizně nastala a dnes se dozvíte pár stradičních tipů od guru prvorepublikové kuchyně Anuše Kejřové. Jak zpracovat ...
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Vepřové kotlety na pivě
Vepřové kotlety na pivě se zázvorem jsou šťavnaté a pikantní. K nim se hodí třeba brambory vařené nebo bramborová kaše. A...
Vepřová panenka v omáčce
Vepřová panenka v omáčce je pochoutka pro labužníky. Hodí se k ní vařené brambory, ale například i rýže, knedlíky, těsto...
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Vepřové maso v hořčičné omáčce
Vepřové maso v hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem, s rýží nebo s bramborovými noky....
Vepřové kotlety na žampionech
Vepřové kotlety na žampionech a bramborová kaše nebo šťouchané brambory. Jednoduchý recept a výsledkem je vynikající chu...
Pomerančová limonáda
Pomerančová limonáda je přesně ten pravý osvěžující nápoj pro horké léto. Když si ho doma připravíte z čerstvých citrusů,...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Citronový koláč na plech
Tenhle koláč je velmi snadný na přípravu. Citronový koláč zvládnou i začátečníci a moučník není žádná dusivá hmota, ktero...
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Kuřecí gyros
Kuřecí gyros je trochu exotické ale už i u nás velmi známé jídlo. Doma si ho můžeme připravit přesně podle své chuti. ...
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Zázvorový čaj
Tento čaj je vynikající, když jste nachlazení, nebo pokud by jste chtěli vyčistit vaše tělo. Uřízněte 5cm kořene zázvo...
Pečený losos ve špenátovém krému
Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájej...
Bezinkový likér
Bezinková šťáva je plná zdraví prospěšných látek. Naše babička říkala, že jedna sklenička bezinkového likéru denně před s...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Zapečené filé se špenátem
Zapečené filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle připravíme voňavé...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Stava z vypeku recepty