Rizoto se zeleným chřestem
...má sezónu na jaře, a protože je tahle křehká zelenina ... krvetvorbu a dobře dělá i cévám. Přípravy chřestu se není třeba bát, stačí jen dodržet pár pravidel. V...
Hovězí falešná svíčková recept
...a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. ... úplně každý. Jedinou nevýhodou je v případě pravé svíčkové její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje ... svíčkovou falešnou. Není to na škodu. Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný vzhled, ale i ... z přední plece, široké využití. Falešná svíčková se může dusit, péct, vařit i grilovat. Nejčastěji se ... dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát složitější, ale uvidíte, ... že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově sice ... pokrm náročnější, protože maso se musí dlouho péct, aby změklo, ale čas strávený v ... kuchyni se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci ... si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...
Perfektní steak? Důležitý je výběr pánve i péče o ni!
...dokonalý steak sice vyžaduje alespoň malé kuchařské zkušenosti, ... to ale neznamená, že se do tohoto úkolu nemůže pustit i laik. Důležité je ... vybrat kvalitní maso, ale také pánev, na níž se bude pokrm opékat. Asi každý tuší, že takovou ... delikatesu jako je steak nelze připravit z masa, které se k tomu nehodí. ... Kdo se v mase příliš nevyzná, tomu mohou pomoci následující ... nápovědy: pro přípravu steaků se hodí hovězí s označením rib eye, které pochází ze střední ... části hovězího roštěnce. Sáhnout však lze také po rump steaku, ... tedy masu z květové špičky, flank steaku - pupku nebo hanger steaku čili veverce. ... hraje zásadní roli výběr pánve. K úpravě steaků je třeba používat takové kuchyňské nádobí, které ... snese vysokou teplotu a dokáže ji rovnoměrně uvolňovat, ... je nutné litinovou pánev tzv. vypálit. Tímto procesem se na jejím povrchu vytvoří olejový film - ... patina, díky němuž se zlepší užitné vlastnosti nádobí a pokrmy se ... Vychladlou pánev otřít papírovou utěrkou a pak se pustit do přípravy steaků. V péči o pánev je ... třeba zapamatovat si nejdůležitější pravidlo: na steakovou pánev nepatří mycí přípravek, jen voda! Jasné ... prostředky by litinu zbavily patiny a mohlo by se začít opět od začátku… Mistři šéfkuchaři nemyjí ... jen je vytírají papírovou utěrkou. Ne nadarmo se totiž říká, že čím je pánev starší, tím lépe se s ... to platí na sto procent! Návod na přípravu steaku Než maso přistane na pánvi, je třeba, aby mělo ... a osušte papírovou utěrkou. I výběr tuku, na němž se bude steak opékat, je důležitý. Díky vysoké ... ideální. Pánev tedy zahřejeme, přidáme tuk a steak zprudka opečeme z obou stran. Jak dlouho maso ... masa platí následující: Rare - velmi krvavý steak opékáme 2 - 3 minuty z každé strany. Při ... tmavě červená šťáva. Medium rare - i tento kousek bude krvavý, ale méně než jeho kolega výše. Pro ... a zde jsou údaje pro milovníky dobře propečeného steaku, který je rovnoměrně do hněda. Takový kousek ... masa pečeme 4 - 8 minut z každé strany. A kdy steak dochutit? Názory se různí. Jedni ho solí a pepří ... tepelnou úpravou, druzí až po. Jisté však je, že steak je třeba nechat po pečení pár minut odpočinout, ... aby se šťáva v mase rovnoměrně rozdělila. ...
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové
...divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to ... do mořidla platí několik pravidel, která by se měla dodržovat - k nakládání používáme ... ale až před tepelnou úpravou. Doba nakládání se různí podle počasí - v létě nakládáme zvěřinu na ... o cenné zdraví prospěšné látky obsažené jak v mase, tak v zelenině a koření. Mořidlo můžeme použít ... Je jen na vás, co vyzkoušíte. Každé má něco do sebe. Nejlépe oboje a pak se rozhodnete, co vám lépe ... dáváme pozor s dávkováním, ať nepřelijeme. Může se totiž snadno stát, že maso bude kyselé. Obzvláště ... náš český 8% ocet je velice kyselý. Proto můžeme použít vinný nebo balsamikový. U ... pokrm. Proto volíme ty kavlitní. Z červených se doporučují aromatické, hutné druhy jako například...
Minutka ze svíčkové
...ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté....
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své c...
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi
...Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. ... a s máslovými nudlemi opravdu moc dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, ... zesklovatí. Nyní přidáme koňak a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. V dalším kroku odstraníme z ... Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme. Hovězí Stroganoff podáváme s máslovými nudlemi a zdobíme...
Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
...být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když se uvaří správně, abychom všechny vitamíny a ... nezničili, jsou pro náš organizmus jasným přínosem. Dodají tělu spoustu tekutin, v létě nás ochladí ... žádná věda. Samozřejmě dodržovat pár pravidel se určitě vyplatí. Především není ani dobré ani ... všeho si můžeme zeleninovou polévku uvařit? To se dá snad z každého druhu zeleniny, polévka může ... nebo máme raději vývar, ve kterém vidíme každý kousek zeleniny? Polévku můžeme uvařit z jednoho ... z čerstvé zeleniny, ale špatné nejsou ani mražené zeleninové směsi, které si koupíme v obchodě. Někdo rád do ... nebo přidáme rozšlehané vejce. A pokud se vám zdá, že jen zelenina není pro vás to pravé, ... můžete místo vody použít vývar, třeba kuřecí nebo hovězí. A ke krémovým polévkám můžete přidat opečené ... opečené kousky slaniny, nebo lžičku opražených semínek. Zeleninové polévky oceníme hlavně v...
Silný hovězí vývar je všelék
...zůstat zdraví. Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. ... pár rad a tipů, které možná neznáte. Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není nic tak složitého ... zní. Jistě jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o silný hovězí vývar, a možná máte obavy, ... abyste to zvládli také. S trochou péče se vám to jistě podaří.Vydatný, voňavý a co ... nejsilnější vývar uvaříme především z hovězího masa, které může být i tužší a méně ... dlouhým vařením spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí ... žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium ... ve vývaru, nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného hovězího vývaru ... přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na hladině objeví bublinka a budoucí ... vývar se nepatrně chvěje. Pokud se nám vývar již zakalil, vyšleháme z jednoho bílku ... do vývaru a za stálého míchání zahřejeme, aby se bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe ... a vy tak budete mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar ... zchladit, sebrat přebytečný tuk a dát vývar znovu ohřát. ... přejít varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé ... netradičních rad nakonec Chcete-li chuť vašeho hovězího vývaru ještě více zvýraznit, přidejte do něj ... Neotřelé, ale perfektně to funguje. Pokud jste se zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle ... slabší povahy a který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... slepičí nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to pro váš ... s bohatou vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na podlévání masa. Ten ... skvělou vychytávkou. Ve vývaru povařte menší kousek jater nebo dvě malá rajčátka. Obě dvě suroviny ... průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...
Hovězí Wellington
...s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme ... směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a povaříme ... by měla dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít středně...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Pečené hovězí plátky na česneku
...česneku podávejte s pečenými brambory, s dušenou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými...
Jíst či nejíst hovězí maso?
...je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo před pěti lety, se dnes ... dokola. Zde prostě a jednoduše platí zásada – nic se nesmí přehánět. No, a pokud se rozhodnete z ... špatnou funkci srdce, ale i mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z ... nevýhod hovězího masa je, že většinou kupujeme levnější, ... tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na stěny tepen a tím může způsobit ... jejich neprůchodnost. Proto s sebou nese vyšší riziko srdečních onemocnění. Všeobecně je ... cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat zdraví nebezpečné bakterie. ... zmínit je nezdravé tepelné zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso je zdrojem ... kvalitních bílkovin, bez kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu,...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
...je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i ... žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti, výborná ... hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je do studené vody ... společně s masem. Přidejte bobkový list, nové koření a pár ... var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což jsou ... tomu bude polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se ... polovině vaření do polévky přidejte zeleninu. Co se týká kořenové zeleniny, tak ta tam rozhodně ... nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se slupkou, kvůli zlatavé barvě polévky. Dále ... až zelenina změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, že se voda příliš vyvařila, klidně ji ... dolijte. Pozor, zase studenou. Zhruba po čtyřech hodinách od začátku ... Do hotového vývaru můžete přidat trochu nasekané zelené petrželky, kousky uvařeného masa, ... minerálů, kolagen a jen málo kalorií. A pokud se povede, je hlavně velmi dobrý...
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri zvládnou i začátečníci v grilování. Snadno a rychle připravené jednoduché jídlo s pika...
Steak, steak, steak!
...bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj ... první domácí steak je jako první milování – chce to odvahu! Rozhodně ... to zvládnete, pokud se budete řídit základními zásadami: 1) Steak ... kleštěmi. 2) Chcete si připravit lahodný steak, ne podrážku, takže nezapomeňte na časomíru. ... ale nepřekračujte daný čas. Pro málo propečený steak, „rare“, budete maso opékat 3 minuty na každé ... Přejete si středně propečený kus masa? „Medium“ se opéká 4 minuty. Dáváte přednost propečenému masu? ... „Well done“ steak můžete nechat na ohni i 6 minut z každé strany. ... 3) Na steak používejte pouze kvalitní maso, které zrálo za...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
...jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna...
Zeleninové a ovocné šťávy či smoothie
...ale zároveň i rychlých cukrů. Cukry z ovoce se uvolňují oproti jiným velice rychle a tím zvyšují ... pro zdravé lidi. Proto je dobré ovoce kombinovat se zeleninou. Proč ovo-zeleninové šťávy?Šťávy z ... enzymy tzv. proteinové biokatalyzátory, které se podílejí na základních životních funkcích, jako ... vyměšování, syntéza, rozklad, apod.Čerstvé ovo-zeleninové šťávy jsou tím nejlepším zdrojem zdraví ... z čeho šťávy připravíme. Nejlepší je využívat sezónní ovoce a zeleninu. A z místních zdrojů, např. ... od farmáře. Tím by se měl snížit obsah dusičnanů.Myslete také na to, že ... Tak například karotka s pomerančem a ananasem, což je vápníková bomba. Vyzkoušet také můžete ... také jablka, řapíkatý celer a limetka. Fantazii se meze nekladou, kombinací je opravdu nespočet...
Ovocné a zeleninové šťávy v létě
...hory nebo mořské pláže. Na tohle všechno jsme se netrpělivě těšili, a je to tu. Vybavíme se ... Ale příliš vysoké, až extrémní teploty nám zase tolik nesvědčí a ochrana kůže před slunečními ... a přesto tolik nezatíží naše trávení. Hlavně sezónní produkty, které nejsou znehodnocovány ... organizmu. Takže čerstvá ovocná šťáva podaná se snídaní je ideální začátek dne. Nejčastější ... rybíz, ananas, grapefruit a mnohé další. Zeleninové šťávy můžeme konzumovat kdykoliv během dne. A ... jaký poměr surovin vám bude vyhovovat. Ovocné a zeleninové šťávy můžeme také ředit vodou. Jako vždy, i u...
Grilovaný steak (Carne Asada)
...Všechny přísady na marinádu důkladně ušleháme v míse. Osolené a opepřené hovězí maso v marinádě ... noc. Gril si předehřejeme na vysokou teplotu. Steak vyndáme ze sáčku a přebytečnou marinádu...
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou
...použít různé druhy jarní zeleniny, moc dobré je s chřestem. Těstoviny uvaříme podle návodu. Pět minut ... kůru. Za stálého míchání prohřejeme, až se všechno spojí dohromady. Pak přidáme pár lžic...
Hovězí Stroganoff
...svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprvé ... rozehřejeme 3 lžíce másla. Přihodíme kousky hovězího a zároveň přidáme na teplotě. Osolíme, opepříme ... pánvičce, s opět staženou teplotou, dáme smažit nasekanou šalotku. Děláme asi 2 minutky tak, aby se ... nám obalila ve výpeku z hovězího. Poté dáváme také stranou. A opět v té samé ... brambory, nakrájené na kolečka v zapékací míse, ještě spolu s bobkovým listem, novým kořením a...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
...po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké ... A podzim a zima jsou ideálním obdobím, kdy se pustit do hovězího masa, které se pomalu vaří ve ... pokrm proslavila především Julia Child, která se stala jednou z ikon americké gastronomie. ... a zároveň zužitkovat dostupné suroviny. Recepty se v průběhu staletí vylepšovaly a my si dnes můžeme ... na lahůdce jako je Boef Bourguignon, která se ze selských usedlostí propracovala až na menu ... pokrmu napovídá, za historií Boef Bourguignon se budeme muset vydat do Francie, konkrétně na ... východ země do regionu, kterému se historicky přezdívá Burgundsko. Oblast nese název ... slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit do vaření hovězího po burgundsku, ... stojí: "Pokrm lehce podlijte vínem". Tady se totiž nebude jen podlévat, ale maso se ve víně ... pochází z roku 1903. Předpis na delikátní pokrm sepsal ve své kuchařce šéfkuchař a popularizátor ... August Escoffier. O světovou proslulost jídla se však postarala o pár desítek let později urostlá ... Američanka Julia Child. K francouzské kuchyni se Childová dostala během šestiletého pobytu v ... svého manželka, amerického diplomata. Julie se v cizině dost nudila, až její zájem vzbudila ... a přístup místních obyvatel k jídlu. Rozhodla se proniknout do tajů francouzské gastronomie, a byť ... téměř laik se zapsala do kurzů pro profesionály na věhlasné ... kuchařské škole Le Cordon Bleu. Postarala se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo se. Julia ... a o svou vášeň pro vaření francouzských pokrmů se později podělila v dnes již nadčasovém díle Umění ... francouzské recepty Američanům. Julia se ve své rodné zemi stala celebritou, televizní ... vůbec. Kdo tuto slavnou dámu ještě nezná, může se o jejím životě i cestě k vaření dozvědět více v...
Detoxikujte svůj organismus a nabijte se energií díky zeleným potravinám…
...výborným přírodním zdrojem mnoha vitamínů, aminokyselin, enzymů, vlákniny a antioxidantů v jejich ... a tolik bílkovin, jako najdete v kvalitním steaku. Obsahuje také esenciální aminokyseliny, více ... zaznamenané účinky. Právě zásluhou těchto účinků se v posledních letech stal nápoj z mladého ječmene ... 45 stupňů celsia, důležité enzymy a vitamíny by se zničily. Zároveň je třeba si vybrat kvalitní ... a stopových prvků. Dále mimo jiné obsahuje aminokyseliny a chlorellin, což je přírodní antibiotikum. ... obsahuje miliony chlorellových buněk, které se podílejí na ozdravení našeho těla. Má minimálně ... které mají řadu potenciálních benefitů. Spirulina se stala slavnou, když ji NASA začala používat pro ... vesmírných misí. Existuje řada výzkumů, které se týkají spiruliny a řady jejích prospěšných ... vysokému obsahu bílkovin, vitamínů a minerálů se ukázala že vám dodá potřebnou energii, má...
Havajský marinovaný steak
...marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso ... Přidáme nastrouhaný zázvor, ananasový džus a nasekaný rozmarýn. Pak do marinády vložíme maso. Mělo...
Grilovaný marinovaný steak
...marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře ... naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mnohé z nás velmi lákavá. ... Všechny přísady do marinády ušleháme ve velké míse. Maso do mísy vložíme a dbáme na to, abychom ... potřeli marinádou celý kus. Necháme steak ležet v marinádě v chladnu nejméně 2 hodiny. Ale ... nožem nakrájíme napříč na jednotlivé porce. Steaky můžeme podávat třeba s brambory nebo kaší,...
Steak s pikantním máslem
...chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené brambory, nebo úplně něco ... Po ztuhnutí máslo nakrájíme na plátky. Steaky potřeme z jedné strany olivovým olejem a ... a před podáváním necháme ležet 5 minut. Pak každý steak poklademe plátky pikantního másla a znovu vložíme ... na pár okamžiků do grilu, až se máslo rozehřeje. K hotovému masu můžeme přidat...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
...s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu ... a povaříme 3 minuty do zhoustnutí. Nyní přidáme nasekaný kopr a citronovou šťávu a omáčka je hotová. ... přidat i trochu vody, je-li třeba. Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami a připravenou omáčku můžeme servírovat...
Quiche s chřestem a slaninou
...s chřestem a slaninou nabízí vyjímečnou chuť a způsob jeho ... dlouho dokud cibule nezesklovatí. Ve velké míse ušleháme vejce, jogurt, sýr a mouku do hladkého ... a pečeme asi 40 minut. Hotový quiche s chřestem a slaninou necháme vychladnout. Pokud ho...
Pizza s houbami, chřestem a čtyřmi druhy sýra
...s houbami, chřestem a čtyřmi druhy sýra je skvělá. Čerstvě vytažená z ... Droždí, med a teplou vodu smícháme v míse a necháme vzejít kvásek. Potom postupně přidáváme ... pizzu naskládáme plátky mozzarelly a vrstvu hub s chřestem.Na to přijde sýr Burrata a nadrobený sýr feta....
Klasický grilovaný steak
...grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami ... masa nám připraví gurmánský zážitek. Steaky osolíme a opepříme po obou stranách a necháme je ... gril a potřeme ho trochou oleje. Jednotlivé steaky grilujeme 2 minuty po jedné straně, pak maso ... tak dlouho, až dosáhneme požadovaného propečení steaku. Pak maso odebereme z grilu a před podáváním...
Chimichurri - bylinková omáčka na steak
...bylinková omáčka na steak či grilované maso. Rozpalte gril a připravte si ... omáčku jednou ochutnáte, žádné další grilování se bez ní neobejde...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Steak s pečenými brambory
...brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním hovězím masem tento recept nelze pokazit. Maso ... 180 stupňů.Brambory nakrájíme na čtvrtiny a v míse je osolíme, opepříme a zalijeme rozpuštěným...
Steak s pečenými sladkými bramborami
...sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu. ... V předehřáté troubě brambory pečeme 15 minut, až se zbarví dohněda. Necháme je ještě 5 minut ... Hořčici, balzamikový ocet a zbývající pepř se solí smícháme v misce. Do mísy naskládáme směs...
Těstoviny Fregola se zeleným hráškem a Ricottou
...se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace ... Nyní do pánve přilijeme bílé víno a vaříme dokud se nevyvaří.Přidáme trochu kuřecího vývaru a znovu...
Pečený losos s chřestem
...s chřestem je zdravé a výživné jídlo a s brambory a rajčátky ... vytvoří skvělou harmonii chutí. Sezóna chřestu začíná v dubnu a končí v červnu, ... zbytkem oleje. Pečeme asi 10 až 15 minut, pak se přesvědčíme že je ryba měkká a vyjmeme z trouby....
Olivový chléb se sušenými rajčaty a chřestem
...chléb se sušenými rajčaty a chřestem si upečeme doma a je to opravdu pochoutka. Jako ... tekutou studenou vodou a osušíme. Ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem a pokrájeným ... sýra, sušených rajčat,nakrájený chřest a nasekané olivy. Pekáč vyložíme pečícím papírem a...
Flambované kuře s chřestem
...kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na ... dozlatova po obou stranách. Pak přidáme nasekanou šalotku a restujeme ještě 2 minuty. Na maso...
Jarní salát s chřestem
...sýr rozdrobený v salátu. V kombinaci s čerstvými zelenými listy a křupavými oříšky tvoří lahodný a rychlý...
Špagety al limone s chřestem
...omáčka špagety krásně doplní a spolu s čerstvým chřestem rozehraje sonátu chutí ve vašich ústech...
Slaný koláč s chřestem a houbami
...koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka ... až chřest téměř změkne. Ve zvláštní větší míse rozšleháme vejce, přidáme sýr mozzarella,...
Zelené rizoto s chřestem
...rizoto s chřestem je varianta, kdy do rýže použijeme jen zelenou ... přidáme sůl, pepř a bílé víno a zvolna vaříme až se tekutina vstřebá. Teprve teď přidáváme postupně ... přidáme do horké rýže chřest, hrášek a nadrobno nasekaný špenát a už jen krátce podusíme aby se...
Kuřecí prsa s chřestem
...prsa s chřestem, to je takové jarní svěží jídlo. Lehké a voňavé. ... nakrájené na kousky. Důkladně protřepeme, aby se kuře pěkně v této směsi obalilo. Sáček uzavřeme a ... pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní chřest a sezamový olej a vše důkladně promícháme. ... Jednotlivé porce můžeme posypat opraženými sezamovými semínky...
Těstoviny s chřestem
...s chřestem jsou jednoduché a přitom velmi chutné a zdravé ... Víno přivedeme k varu a po 5 minutách vaření, kdy se jeho množství sníží na polovinu přidáme do pánve ... chřest a 1/4 hrnku parmezánu. Promícháme aby se vše pěkně spojilo a můžeme jídlo podávat. Hotový...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 ... křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské trouby je delikátní zimní jídlo. ... Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, křehké a velmi ... abyste si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... něm zůstanou, jsou navíc plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ještě více ... masa je základem chuti tohoto vydatného dušeného hovězího masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, ... listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při teplotě 325 °C po ... Existuje mnoho způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. ... vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití holandské trouby vytváří ... nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské troubě je dokonalá - od ... po dobu asi 2 hodin opravdu pomáhá spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik ... krásnému propečení je nechat maso v klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho příliš brzy ... přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ingrediencemi ... brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským bramborám, protože se snadno rozmačkají....
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Zeleninové šátečky
Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny...
Plněné zeleninové kroužky
...zrovna sýr, stejně tak můžete doprostřed každého zeleninového kroužku vyklepnout celé vejce a posypat ho...
Zapečený květák v zeleninové omáčce
...květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Steak z hovězí svíčkové se zeleným chřestem zeleninové ... recepty