Klasický grilovaný steak
Klasický grilovaný steak je šťavnatý kousek masa, který podáváme se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kva...
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Tepelná úprava potravin
Tepelnou úpravou potravin, což je vaření v páře, vaření ve vodě, opékání, pečení, dušení, grilování, blanšírování, smažen...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Domácí hranolky
Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh k masu, ale skvěle chutnají i samotné, jen s kečupem či tatarskou omáčkou....
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Fazolky mungo, zdravé mlsání
Hojně se pěstuje i v Číně nebo Thajsku, ale lze ji vypěstovat i v České republice. Tato luštěnina má cca 5 mm zelené neb...
Smoothie všeho druhu
Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovoce. Zelenina a ovoce by měli být čer...
Jak na zvěřinu?
Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Al...
Vitariánství a raw strava
Vitariánství Vitariánství je životní styl, způsob stravovaní i myšlení člověka. Vitariáni se stravují jinak a pro většinu...
Ložnice snů
Klidová zóna Ložnice by měla sloužit ke spánku, odpočinku či relaxaci. Měla by to být klidová zóna, ve které se Vám snadn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sumeček africký uprava recepty