Vepřové na žampionech podle jirky vepřové maso ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Vepřové na žampionech podle jirky vepřové maso ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Vepřové na žampionech podle jirky vepřové maso ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Vepřové na žampionech podle jirky vepřové maso ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Vepřové maso v žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v žampionech

...maso v žampionech můžeme podávat s dušenou rýží. Stejně dobrou...

Dušené sladké vepřové maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené sladké vepřové maso

...ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo ... jako od babičky, nebo to může být pečeně, kterou na Vánoce připravuje vaše sestra. Když nad tím tak ... přemýšlíte, tak je to vlastně sbírka nadčasových a flexibilních receptů, které jsou po ... vždycky, když potřebujete. Existují recepty na parmazánové kuřecí kotlety, masové kuličky, ... kuřecí polévku nebo na kukuřičné lívance. Existuje však recept, který podle našeho názoru také patří do této skupiny. Sladké, ... lehce pálivé dušené vepřové rovněž patří do základu každé kuchyně, protože se ... ve své hlavě máte kolem tisícovky, tak to znamená, že svoji základní kostru receptů mít ... nebudete, na to už je pozdě. Zároveň to však znamená, že i když si nemůžete vybrat na vaření jenom ... práce. Tento recept je tak trochu variací na oblíbenou asijskou kombinaci chilli, zázvoru, ... sladší, ale je stále krásně lesklá a tmavá. Seznam ingrediencí je krátký co do počtu položek, ale ... složitý a bohatý co se týká chutí. Recept na toto sladké vepřové maso se připravuje rychleji ... než vepřové ramínko. A čas, po který se sladké vepřové dusí, můžete využít k přípravě rýže nebo zeleniny ... Zbytky z tohoto receptu, které můžete sníst na druhý den, jsou vlastně jeho nejlepší částí a to ... znamená, že jídlo je přátelské ke skutečnému životu. ... A nakonec: nenechte se zastrašit slovem karamel...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

...masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit ... večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat dokonalý plátek masa chce trochu umu a podmínkou úspěchu ... je správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ...naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe natáhlo vůně a chutě, které marináda nabízí. Kterou ... se do chuti strávníků? Přinášíme vám několik tipů na kořeněné zálivky pro naložení vepřového masa. ... očistit. Dobré je sáhnout po kousku čerstvého vepřové krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem ... aby se dal pokrm po tepelné úpravě dobře a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso ... blan a tučných částí co nejméně poškodili. Pak ho nakrájíme na požadované tvary – ideálně plátky. ... Pokud jsou příliš vysoké, lze je lehce naklepat za pomoci kloubů na ruce nebo přes ... potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... zlehka. Co je třeba k nakládání Příprava je snadná. Stačí si nachystat uzavíratelnou plastovou ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... udržovat v chladu ledničky, aby nedošlo ke kontaminaci masa bakteriemi. Místo dózy lze použít také ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... minimálně 12 hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou ... šoku. Kterou marinádu vybrat? Záleží jen na vaší chuti, jako zálivku zvolíte. Klasické ... i v jiných než olejových variantách, kdy je tuk nahrazený například jogurtem, podmáslím, tahini ... pastou či octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... zkřehne. Zejména v asijských zemích jsou populární marinády s nasládlou chutí, i u nás jsou v oblibě, proto se do ... nich přidává například med nebo javorový sirup. Plátky masa či ... marinády nesolíme, protože by zbytečně ztrácely na šťavnatosti. Sůl si ale připravíme na stůl, ... abychom na ni nezapomněli. Tipy na marinády slané, sladké i pikantní Zálivka s ... omáčky a šťávou z limetky. Hodí se pro špízy i vepřové plátky. Nasladko Mlsné jazýčky ocení nasládlou ... budete lžíci čerstvé pomerančové šťávy se dvěma najemno nakrájenými stroužky česneku, dvě lžíce ... Kdo to rád pálivé, ten ocení následující recept na kořeněnou zálivku. Je třeba 80 g najemno nakrájené cibule, dále 4 prolisované stroužky ... česneku, 2 nakrájené chilli papričky (lze použít i sušené ... chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...Sekaná, karbanátky čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... pomazánky na topinky, mleté řízky nebo chilli con carne. ... Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... Také je mnohem lépe stravitelné. Nevýhodou je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso ... zpracovat ho co nejdříve. Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, ... hovězí načervenalé. Mělo by mít viditelné znaky po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... být také jiné přísady, nebo třeba méně kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... a také vnitřnosti. Záleží jen na chuti a právě na tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na ... sekanou, je podle mnoha zkušených kuchařů asi tento : 35% ... hovězího masa, kousek slaniny a zbytek doplní vepřové. Dobrá volba je i 50% hovězího a 50% prorostlého vepřového. Tuku v mletém mase se úplně nevyhýbejte, mělo ... by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase na receptu, ... některá jídla vyžadují mleté maso tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso zahustit, můžeme ... použít strouhanku. Naopak na zjemnění přidáme pečivo namočené v mléce. Také ... často používáme vhodné koření a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě ... smažíme nebo pečeme zvolna, při nižších teplotách, aby se důkladně propeklo. ... vodou nebo vývarem, aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové ... . Můžeme z něho připravit spoustu dobrých jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a ... i kuchař začátečník si s ním podle dobrých receptů snadno poradí....

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha

...vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si ... vybereme nějakou přílohu podle naší chuti....

Vepřové maso na pivu se zelím
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na pivu se zelím

...maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový...

Vepřové maso na houbách
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na houbách

...maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme ... můžeme použít sušené, nebo také žampiony. Nakrájíme vepřové maso na jednotlivé porce, osolíme, ... asi půl hodiny. Ve vysoké pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli na oleji, přidáme maso a ... li sušené je dobré je nechat předem chvíli namočené ve vodě. Posypeme kmínem a zalijeme ... trochou vody. Pod pokličkou pak dusíme dokud maso nezměkne. Nakonec podle chuti dosolíme, přisypeme...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...místě obvyklého výskytu velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech ... nicméně dnes i díky globalizaci můžeme ochutnat tato exotická, ale zcela výjimečnou chutí ... obdařená masa zkusit. Zásluhu na tom má moderní zemědělství, způsoby chovu, ... dále upravovat. Oproti tomu živočichové, jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... atraktivní a v žádném případě nevyvolává nadšení, že budete jíst například krokodýla. Avšak ... odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože neobvyklá ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... USA, zejména pak v Louisianě. Centrem jejich výskytu lze označit deltu řeky Mississippi, ale na stolech ho ... můžete najít od Texasu po Jižní Karolínu. V obavě o ... volně žijících zvířat byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých ... aligátorů, které se vyznačuje bílou barvou a jemně šupinkovou strukturou, ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak ... se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v Austrálii. V ... oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. Pštrosí maso... v Africe coby skvělé a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... figuruje na jídelníčku původních obyvatel Austrálie, nicméně ... koupit jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně ... chutí. Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v obchodech je ale můžete najít také vyuzené. Při přípravě klokana postupujeme ... podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít na grilování ... nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... žijících ve volné přírodě i na farmách. V zásadě jde o první zvěřinu chovanou v ... zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... a je mimořádně libové. Pro lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je ... bohaté na železo a chudé na cholesterol. I když nemá tak výraznou chuť, ... volíme jako u jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž ... docela tmavé, ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se jejich maso ... pro zajímavost má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... slouží především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o ... opravdu exotický druh masa, ale když na něj náhodu narazíte, můžete ho ogrilovat a udělat...

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou ... dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... pravidelně objevuje téměř na každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat ... pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak upravené ... je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří snad jen některé ryby a tatrský biftek. A v těchto ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... pro růst vlasů, nehtů, pro stavbu kostí a svalů v našem těle. Také jsou velmi důležité pro naše ... krvinky. Protože všechny potřebné bílkoviny si naše tělo nedokáže samo vyrobit, je nezbytné ... přijímat je i v potravě. Podle nutričních poradců bychom měli přijmout nejméně 0 ... 8 až 1 g bílkovin na každý kilogram naší tělesné hmotnosti. A alespoň polovina bílkovin ... měla být živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ... ale zapomínat také na to, že velmi záleží na kvalitě jednotlivého druhu masa, na jeho množství ... v naší stravě. A samozřejmě je třeba brát také v úvahu ... konzumenta. Velmi tučná masa, jako je husa, kachna, prejt, jitrnice, ovary, paštiky, tlačenky apod., ... bychom měli podle odborníků konzumovat spíše jen při vyjímečných ... A uzeniny bychom si měli vybírat také spíše podle kvality než podle ceny, a rozhodně nejsou to, co ... bychom měli mít na stole každodenně. Při nákupu masa dbejme na to, ... zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, když si třeba dvakrát do ... Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných řek a moří. ... Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u jiných ... potravin to, že záleží především na kvalitě, a že bychom i u masa měli dbát pravidla...

Vepřové maso s těstovinami
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso s těstovinami

...maso s těstovinami můžeme doplnit čerstvým zeleninovým salátem. ... Nebo miskou nakládané zeleniny...

Vepřové maso ve smetanové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso ve smetanové omáčce

Vepřové maso ve smetanové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme ale jako přílohu připravit i dušenou rýži....

Vepřové maso v hořčičné omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Vepřové maso v hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem, s rýží nebo s bramborovými noky....

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků na ... lidské zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na ... kardiovaskulárních srdečních chorob nelze jednoznačně určit. Nicméně delší čas při přípravě masa za ... vysokých teplot podle těchto studií může vést ke vzniku souborů ... karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... masa pramení rovněž z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních ... a hodnověrných“ rad a tipů k červenému masu. Většina z nich by dala kvalifikovat jako poplašná zpráva. ... Na celém světě v současnosti probíhá mnoho výzkumů a ... analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce ... respondentů. Pojďme se tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou ... používat termíny červené maso, čímž se míní maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. ... Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí ... výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na rakovinu do souvislosti s výživou, sílí ... omezit přísun červeného masa a výrobků z něj na 71 gramů denně, to znamená přibližně 500 g týdně ... masa, kterého zkonzumujeme ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také ... zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a konečníku jsou dvě odlišné ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ...na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se ... návyků než samotného červeného masa. Jedním z významných faktorů, které ovlivňují vznik karciomu, je ... obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho zjevného tuku.Nedokonalým ... karcinogenních sloučenin, které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa ... při vysokých teplotách nad 200 stupňů. Jde zejména o smažení, pečení a grilování. Dalším typickým ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... mozkové mrtvice a srdečně cévní onemocnění. Podle mnoha celosvětových studií je velmi problematické ... tělesná aktivita, kouření a konzumace alkoholu. Na vznik problémů s oběhovým systémem má tedy vliv ... nejrůznější tvrzení a zaručené pravdy, kterých na internetu najdete spousty, nelze toto jednoznačně...

Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Uložit recept!
článek
článek

Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera

...chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue ... chybět a britský šéfkuchař Jamie Oliver dal návod na to, jak si vyrobit dokonalou domácí BBQ omáčku. ... Barbecue, tedy pomalý způsob grilování na nepřímém ohni lze považovat za jednu z ... masa. Její kořeny sahají do pravěku, kdy se maso pomalu opékalo na ohni. Bylo to velmi praktické, ... protože maso se díky tomu zakonzervovalo a navíc dobře chutnalo. Pomalý způsob grilování je ... populární dodnes, a to zejména u větších kusů masa. Lidé ho časem začali ... grilování se pustili do experimentování. Barbecue maso je připravované za přítomnosti kouře a ... volba dřeviny, ale také marináda, v níž je pokrm naložen. V marinování masa pro grilování hraje prim ... i bez cukru a tuku. Domorodci věděli, jak na to Hustou, tmavou omáčku, která se dá použít ... jako marináda na maso nebo jako dip, zná snad celý svět. Pomalý způsob grilování odkoukali ... barbecue omáčky. Časem recepturu vylepšoval a nakonec na trh dodával produkt bez cukru a tuku. Že ... Všestranné využití Do barbecue omáčky lze namočit maso hovězí, vepřové, kuřecí, ale také ryby. ... celá škála tohoto produktu, avšak kdo raději sází na vlastní produkci, může se bez obav pustit do ... BBQ omáčky. Šéfkuchař Jamie Oliver poradil jak na to a prozradil svou tajnou přísadu, která omáčce ... dodá úžasnou chuť.   Recept na domácí BBQ omáčku podle Jamieho Olivera Budete potřebovat: 200 g...

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq

...sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené ... stojí i další recepty, třeba ten z Ameriky na trhané maso s vlastním barbecue omáčkou. Je tak ... skvělý, že si určitě zaslouží místo na vašem grilovacího repertoáru....

Vepřové maso na pivě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na pivě

...maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým...

Vepřové maso na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na paprice

...maso na paprice podávejte s knedlíkem nebo s dušenou rýží...

Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
Uložit recept!
článek
článek

Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.

...je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před vařením. ... mýt před vařením všechny suroviny není podle mnohých odborníků dobré. Existuje několik druhů ... potravin, u kterých je to naopak naprosto nevhodné. V první řadě jsou to ryby. ... bude chutnější a méně slizká. Ale je to jinak. Pokud je ryba příliš cítit, měli bychom se jí ... Pokud rybu myjeme, bakterie které jsou na jejím povrchu nám ulpí na rukou, na dřezu a jeho ... Tepelnou úpravou se všechny škodlivé bakterie na rybě zničí, ale ty, které jsme si přenesli jejím ... ostatní potraviny a kuchyňské pomůcky. Vepřové, hovězí, telecí, jehněčí, vlastně raději všechno ... červené maso, také před tepelnou úpravou nemyjeme. Kromě toho, ... totéž, bakterie, které se při mytí kuřete zachytí na vašich rukách nebo v okolí kuchyňského dřezu nám ... mohou způsobit zdravotní potíže, například se snadno můžeme nakazit salmonelózou. Při dostatečném ... se všechny bakterie spolehlivě zničí. Většina z nás to asi nedělá, ale jsou tací, keří omývají ... před vaření či nakládáním i houby. Tady opravdu stačí houby za ... Bakterie tu nejspíš nehrozí, ale houby vodu nasáknou a změní svou typickou chuť. A to určitě ... ochrannou vrstvou, která má zabránit kontaminaci jiných potravin. Pokud před rozklepnutím vejce ... děláme už tak dlouho a automaticky, že nás ani nenapadne, že by to mohlo být špatně. Většinou to tak ... není, ale v některých případech je lepší dát na radu odborníků a ve vlastním zájmu svoje návyky...

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... dopadlo na výbornou, je potřeba znát pár fíglů. A my vám je ... prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by úplně změnilo chuť. Marinujte Bez marinády ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud grilujete ... neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, jelikož sůl vytahuje z masa vodu ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... totiž nebude vysušené, ale pěkně šťavnaté. Tloušťka masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud ... hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě ... až tři hodiny před grilováním. Nedávejte ho na rošt studené, aby nedostalo teplotní šok. Když ... bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny složky ... ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte nikoliv na přímém ohni, ale na teplu, ... Ty proto nechte rozžhavit dopředu tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso ... minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až 35 minut...

Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso se zeleninovou omáčkou

...maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd....

Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Uložit recept!
recepty
recepty

Trhané vepřové maso z pomalého hrnce

...i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí naskládat jednotlivé ingredience, přístroj zapnout a ... pár hodinách se vrátit k hotovému pokrmu. Trhané vepřové maso se \"pomalí\" velmi snadno a naplnit ho lze například do hamburgerových bulek nebo ho zarolovat...

Vepřové maso na hruškách
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso na hruškách

...vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným ... trochu sušší, ale ovoce jí dodá potřebnou šťavnatost....

Jak smažíme maso
Uložit recept!
článek
článek

Jak smažíme maso

...si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré ... recept – řízky v trojobalu Čtyři rovnoměrně naklepané plátky vepřové nebo telecí kýty posolíme ... (při naklepávání můžeme naříznout po okrajích), obalíme nejdříve v hladké ... mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme ... rostlinný olej a smažíme pozvolna dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat nebo ... položíme na chvíli na papírový ubrousek, čímž se též zbavíme ... ještě dle chuti pokapat citronem. Rady a tipy Maso nejčastěji obalujeme v klasickém trojobalu, což znamená hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. ... přidat drcený pepř, sladkou papriku nebo čerstvé nasekané bylinky aj. Mnoho lidí přidává do ... mouku a třeba sýr důkladně rozmícháme a poté maso obalujeme. Do těstíčka můžeme použít různé koření ... čerstvé bylinky, nakrájenou šunku, sojovou omáčku, apod. Dobrá rada ... zní, maso obalujeme až těsně před smažením, jinak nám trojobal navlhne. Smažíme na rostlinném ... oleji, který si předehřejeme na cca 180°C. Pokud se z oleje kouří, je moc ... rozpálený. Smažíme zvolna, při prudkém smažení se spálí obal a uvnitř je maso syrové. Během smažení do masa nepícháme, jinak ... stará, pohlcuje mnoho tuku. A poslední tip, maso na plátky krájíme přes vlákna a odkrojíme přebytečný...

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?
Uložit recept!
článek
článek

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?

...máte krevní skupinu? Ne? V tom případě zajděte na nejbližší transfuzní stanici nebo požádejte o ... letech americký lékař Dr. Peter D’Adamo, který navázal na práci svého otce Jamese. Dr. James D ... Adamo byl lázeňský lékař, který při své praxi narazil na to, že přísná vegetariánská strava ... se jejich stav zhoršuje. Proto se doktor D’Adamo snažil pátrat dál a dopátral se k příčině v podobě ... vytváří protilátky (antigeny), z nichž většina ke své tvorbě potřebuje stimulaci v podobě ... infekce, případně očkování, a podobně. Naproti tomu protilátky proti krevním skupinám jsou ... že tuto stimulaci nepotřebují. Tvoří se v těle od narození a liší se v závislosti na krevní skupině. V ... momentě vstupu cizího antigenu do organismu ho na sebe naváží krevní antigeny a tím ho zničí. Této ... reakci se říká aglutinace neboli shlukování. Stravování podle krevních ... skupin je založeno na jednoduchém předpokladu, že některé potraviny ... být škodlivé pro krvinky jedné krevní skupiny, naopak krvinkám jiné skupiny prospívají. Zdroj: P.J. ... vhodné pro jednotlivé krevní skupiny Krevní skupina 0: -pravděpodobně nejstarší krevní skupina na ... světě, vznikla v Africe,-její označení je „lovec“,-organismus s nulkou zvládá ... skupin,-může si v neomezeném množství dopřát maso,-je pro ni vhodné intenzivní cvičení,-má ... přibírat. Vhodné potraviny: -veškeré červené maso: hovězí, telecí, skopové, jehněčí, zvěřina, ale i ... -vnitřnosti: játra, srdce, plíce,-listová zelenina a rajčata,-mléko a sýry pouze kozí,-rýže a ... výrobky,-obiloviny,-vejce,-ořechy. Krevní skupina A: -druhá nejstarší krevní skupina na světě, ... vznikla v Asii a na Středním Východě,-její označení je „pěstitel“,-její organismus přetěžují ... potraviny živočišného původu,-naopak trávení je přizpůsobeno potravinám původu ... cvičení jako jóga.   Vhodné potraviny: -drůbeží maso a ryby kromě mořských plodů,-kysané mléčné ... výrobky,-zelenina a ovoce v hojné míře,-luštěniny, sója, tofu, ... víno a káva. Nevhodné potraviny: -červené maso a uzeniny,-klasické mléčné výrobky,-obiloviny ... (pšenice). Krevní skupina B: -krevní skupina původem z himálajských velehor,-její označení je ... -potřebují mírnou aktivitu, vhodná je jízda na kole, chůze, a podobně.-Jejich organismus špatně ... tráví lepek. Vhodné potraviny: -maso a masné výrobky, skopové, jehněčí, drůbeží, ryby, ... zvěřina,-mléko a mléčné výrobky, vejce,-obiloviny: oves, ... zelí, houby, křen, zázvor,-ovoce a listová zelenina. Nevhodné potraviny: -mořské plody,-sója, ... -pšenice, obecně obiloviny s lepkem,-kuřecí maso. Krevní skupina AB: -nejmladší krevní skupina, ... vznikla promícháním skupin A a B,-její označení je „vzácná“,-má vysoce odolný imunitní systém ... a B,-citlivý trávicí trakt. Vhodné potraviny: -maso: skopové, jehněčí, králičí, drůbeží,-tofu, mořské ... a mléčné výrobky, nejlépe zakysané,-listová zelenina, ovoce, ananas,-luštěniny, oves, proso, sója, ... rýže,-káva, čaj. Nevhodné potraviny: -červené maso,-pohanka, kukuřice,-kyselé potraviny. Stravování ... jak zhubnout a udržet si stálé zdraví. Je to jedna z alternativ, která se nabízí a rozhodně je dobré ... brát ji s nadhledem a dogmaticky se nevyhýbat potravinám, ... Rozhodnutí zda této teorii uvěřit či ne, nechám na vás. Každopádně za vyzkoušení to stojí, co říkáte...

Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso v omáčce s petrželkou

...přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného...

Pulled pork – trhané vepřové maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Pulled pork – trhané vepřové maso

...šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork ... je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po ... upečení ho můžete podávat například jako hamburger nebo s jakoukoliv kaší, ... kusu masa tak můžete připravit i několik jídel najednou...

Vepřové maso s těstovinami
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové maso s těstovinami

...miluji na všechny možné způsoby - ať už jde o zeleninové ... nebo masové varianty. Tento recept je velmi snadný, zvládnou ho i teenageři při online výuce nebo ... protože tohle jídlo nejen skvěle chutná, ale navíc zasytí....

Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Holandský řízek podle Pohlreicha recept

...Od přípravy holandského řízku vás může odradit snad jen trojobal, který nadělá v kuchyni hodně ... Kvůli vynikající chuti se však k receptu na holandský řízek budete vracet opakovaně. ... původ má recept ryze český. Holandský řízek podle Pohlreicha nebo zkrátka váš holandský řízek je ... Milují ho dospělí i děti. Vzhledem k použitému vepřovému bůčku a k úpravě masa smažením, nepatří ... holandský řízek podle Pohlreicha k dietním jídlům. Ovšem byl by hřích ... Proč tedy holandský? Možná při obědě, kdy na talíř rodince naservírujete holandský řízek, ... padne právě tato otázka. Když recept na holandský řízek nemá původ v Holandsku, proč ho ... označujeme jako holandský? Je pravdou, že jediná ... podobnost s Holandskem se váže na sýry eidam a goudu, které se vyrábějí právě v ... Další souvislosti však nehledejte, protože je nenajdete. Je potřeba si zvyknout na to, že v české ... společného. Zářným příkladem toho je recept na španělské ptáčky, kteří nepocházejí ze Španělska ... nebo například recept na frankfurtskou polévku, kterou s Frankfurtem pojí ... snad jen typické tenké frankfurtské párky, které se ... do ní jednu dobu používaly.Recept na holandský řízek je zkrátka náš, vylepšit si ho ... můžete na tisíc způsobů, třeba můžete vyzkoušet holandský ... řízek podle Pohlreicha, který v sobě kombinuje hned několik ... druhů sýra. Tipy na vylepšení:- Maso si můžete sami namlít, v tomto případě použijte ... třeba bůček, popřípadě část bůčku a vepřové plece. Počítejte však s tím, že příprava ... nebude tak rychlá.- V případě holandských řízků podle Polreicha můžete do masa použít ne jeden druh ... sýra, nýbrž klidně i čtyřkombinaci sýrů, které milujete.- Aby byl holandský řízek podle Pohlreicha co nejšťavnatější, do masové směsi už ... strouhanku.- Pokud si budete moci vybrat tuk, na kterém budete holandské řízky smažit, sáhněte po ... pokličkou.- Hotové holandské řízky pokládejte na papírovou utěrku, která z nich odsaje přebytečný ... holandských řízků zabere? Pokud si koupíte už namleté maso, zabere vám příprava holandských řízků ... vypadá příprava tohoto pokrmu složitě, nic na ní není. S čím si nejlépe vychutnat holandský ... řízek? Recept na holandský řízek podle Pohlreicha podávejte s bramborem či bramborovou...

Vepřové na paprice
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové na paprice

...k nim přesně to pravé. V kastrole osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. ... Pak k ní přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a osmahneme ho prudce po všech stranách. ... vývaru. Okořeníme mletým pepřem a přikryté dusíme maso v omáčce do měkka. Podle potřeby občas zamícháme ... a podléváme vývarem. Když je maso měkké, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v ... trošce vody a ještě krátce povaříme. Nakonec do už hotové omáčky přidáme smetanu, ... promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Fotografie:...

Guláš z vepřové krkovice
Uložit recept!
recepty
recepty

Guláš z vepřové krkovice

...vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z ... ale při přípravě dušením se nevypeče a “tlusté” maso nechutná hlavně dětem. Tento recept je navíc ... o luštěniny, a proto se od klasického předpisu na guláš trochu liší. Třeba vám zachutná tak jako...

Dušené vepřové s kapustou
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené vepřové s kapustou

Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...

Rizoto z vepřové kýty se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Rizoto z vepřové kýty se žampiony

...z vepřové kýty se žampiony je syté a velmi jednoduché jídlo ... Pokud jste milovníci rýže, je to jedna z nespočetných variant rýžových jídel....

Vepřové nudličky v křenové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky v křenové omáčce

Vepřové nudličky v křenové omáčce můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s brambo...

Vepřové chilli
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové chilli

...práškem, solí, cukrem a pepřem okořeníme vepřové maso. Vložíme ho do velké nádoby a zalijeme pivem. V ... ní při nízké teplotě zvolna maso vaříme 8 až 10 hodin. Jakmile je maso měkké, ... oddělíme ho od kostí a natrháme vidličkami nadrobno. Přidáme k němu rajčatový protlak, fazole, ... rozmačkaná rajčata, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, utřený česnek ... promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna znovu vaříme nejméně 4 hodiny (můžeme ho vařit až ... . Po dvou hodinách vaření chilli ochutnáme a podle své chuti případně ještě okořeníme. Hotové ... přizdobíme třeba kysanou smetanou, cibulkou nebo nastrouhaným sýrem...

Výpečky podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Výpečky podle Pohlreicha

Výpečky podle Pohlreicha můžeme podávat, kromě klasického zelí s knedlíkem, také s pečenými bramborami nebo s dušenou ze...

Pikantní maso s česnekem
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní maso s česnekem

...připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho s rýží nebo hranolky...

Katův šleh podle Kluci v akci
Uložit recept!
recepty
recepty

Katův šleh podle Kluci v akci

...má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je...

Pečené vepřové koleno
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené vepřové koleno

...masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v ... létě, kdy dodává sílu například vodákům. Do měkka upečené koleno, které se ... rozplývá na jazyku, chutná výtečně v kombinaci s čerstvě upečeným chlebem, s různými druhy ... hořčice a nastrouhaným křenem. K zapití nesmí samozřejmě ... chybět džbánek piva, v němž se vepřové koleno také marinuje...

Vepřové nudličky se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové nudličky se žampiony

Vepřové nudličky se žampiony můžeme podávat s rýží. Hodí se k nim ale i hranolky nebo čerstvý zeleninový salát....

Vepřové ražniči
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové ražniči

...troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem...

Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Uložit recept!
recepty
recepty

Segedínský guláš podle Romana Vaňka

...segedínský guláš. Základ tohoto pokrmu tvoří vepřové maso a v naší kuchyni tak oblíbené kysané zelí....

Vepřové ražniči
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové ražniči

...je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme...

Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Pepřová omáčka na steaky podle Pohlreicha

...omáčka na steaky podle Pohlreicha je pikantní. Podávejte ji v misce a ... každý si podle chuti může maso na talíři touto omáčkou přelít...

Vepřové kotlety na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové kotlety na žampionech

...kotlety na žampionech a bramborová kaše nebo šťouchané brambory....

Hovězí na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na žampionech

...na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani...

Krůtí prsa na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Krůtí prsa na žampionech

...prsa na žampionech, k tomu hranolky nebo brambory pečené v troubě....

Kuře na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na žampionech

...na žampionech bude nejlepší podávané s dušenou rýží. Stejně tak...

Kuře na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na žampionech

...na žampionech je lehké a dietní. Podáváme ho nejlépe s čerstvě...

Kuře na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na žampionech

...na žampionech podáváme s dušenou rýží. vařené nebo pečené...

Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové kostky v zeleninové omáčce

...omáčce budou skvělé s rýží nebo s brambory. Maso vyberte podle chuti, my jsme použili krkovičku...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Vepřové na žampionech podle jirky vepřové maso ... recepty

Kde najít informace



×