Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
...Nejen květy, i plody léčí Top výrobkem z černého bezu je sirup, který se vyrábí z květenství. Kdo ... rosol vhodný i pro diabetiky Džem i rosol z černého bezu má lehce projímavé účinky, hodí se proto při...
Květen - čas černého bezu
...každém kroku můžeme vidět velká bílá květenství černého bezu. Tenhle zdánlivě obyčejný keř patří mezi ... a infekcí. Dnes si můžeme koupit výtažky z černého bezu jako doplněk stravy, zejména pro mírnění...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Svařené víno s pomerančem
Svařené víno s pomerančem je jeden z mnoha receptů na tento klasický horký nápoj, který my dospělí oceníme hlavně v tom ...
Pečený čaj černý rybíz
...už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často ... tady máme jednu možnost, jak si vyrobit dobrotu z černého rybízu - pečený čaj. Pokud skleničky s čajem...
Květy černého bezu – lék, který je zdarma
...června je období, kdy mnozí z nás sbírají květy černého bezu, který je také hojně lidově nazýván jako ... zimní mrazy. Sběr a skladování Celá květenství černého bezu ulamujeme či stříháme z větviček a následně ... kosmatice. Nicméně nejzdravější způsob konzumace černého bezu je čaj, který připravujeme ze sušených květů...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
...Doporučená cena: 189 Kč K dispozici na www.osobnivinoteka...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Domácí ostružinový likér
...ale urodilo se vám přebytečné množství malin nebo černého rybízu, klidně použijte i toto ovoce...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Linecké cukroví
...Linecké cukroví se spojovalo zavařeninou z černého rybízu. Pár tipů na linecké cukroví: •...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Muffiny s červeným rybízem
...jsou ideální letní dezert, protože čerstvého rybízu je všude dostatek. Když ovoce dobře zamrazíte,...
Víte, jak pít správně víno?
...a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Pokud si chcete víno pořádně vychutnat, je...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...Více produktů najdete na stránkách vinoadestilaty.cz...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Rybízový likér
...uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přichystat...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Rybízový džem
...nebo palačinky. Omyté kuličky červeného rybízu bez stopek nasypeme do kastrolu a zalijeme malým...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. ...
Kuřecí tetrazzini
...a lahodným pokrmem. Jedno z vynikajících těstovinových jídel, ke kterému se určitě budete stále...
Zelené chřestové rizoto
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho p...
Pečené vepřové kotlety
Pečené vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je skvělý. Trouba by měla být...
Vepřové kotlety s brambory a hráškem
Vepřové kotlety s brambory a hráškem jsou klasickým a velmi oblíbeným jídlem. Hrášek použijeme mražený, ale máme-li čers...
Rizoto s krevetami
Rizoto s krevetami je jednoduchý pokrm s vynikající chutí.Vůně a chuť parmazánu mu dodá ten správný říz. Troubu přede...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Irské dušené hovězí
...je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť....
Kuřecí maso na víně s shiitake
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem j...
Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Tatarák
Tatarák neboli Tatarský biftek připravíme samozřejmě z kvalitního hovězího masa. Opečeme si topinky a důkladně je potřeme...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Kukuřičná polenta s lilkovou omáčkou
Kukuřičná polenta s lilkovou omáčkou je úžasné a trochu exotické jídlo. Polenta je tradiční italská kukuřičná kaše a ve s...
Steaky s třešňovou omáčkou
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky může...
Citronové krevety se žampiony
Citronové krevety se žampiony a s těstovinami linquine jsou jídlem pro opravdové labužníky. Jejich příprava není složitá ...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Rybízový koláč s tvarohem
...Tvaroh posypeme omytými kuličkami červeného rybízu a úplně navrch rovnoměrně nasypeme drobenku....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vino z černého rybízu recepty