Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
...Doporučená cena: 189 Kč K dispozici na www.osobnivinoteka...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Svařené víno s pomerančem
Svařené víno s pomerančem je jeden z mnoha receptů na tento klasický horký nápoj, který my dospělí oceníme hlavně v tom ...
Steaky s třešňovou omáčkou
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky může...
Víte, jak pít správně víno?
...a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Pokud si chcete víno pořádně vychutnat, je...
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
...asi 20 minut. Po této době maso potřeme polovinou třešňové marinády s portským a pečeme ještě 5...
Třešňová polévka
Tuto letní a velmi snadnou polévku ocení všichni fanoušci drobného ovoce s peckou. Když je úroda třešní bohatá a kuchařky...
Třešňový nákyp
Skvělý oběd nebo svačina pro milovníky sladkých pokrmů a třešní. I když toto peckovité ovoce neobsahuje velké množství vi...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
...Více produktů najdete na stránkách vinoadestilaty.cz...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Malinovo - třešňová sněhová roláda
Malinovo - třešňová sněhová roláda je lehoučký moučník, který se rozplývá na jazyku. Příprava je jednoduchá, chuť skvělá....
Fenyklový salát s kozím sýrem a třešněmi
Neobvyklý lehký salát, který snoubí chuť slaného kozího sýry se sladkou chutí třešní. Podtržen fenyklem a čočkou je prost...
Studená třešňová limonáda
Studená třešňová limonáda z čerstvě natrhaných třešní je opravdu velmi osvěžující a lahodná. Navíc je i plná vitamínů....
Svatý Martin a tradice: pečínka, víno i sladké rohlíčky
Tradice svatomartinských hodů je stará několik století a pečené husy se podávají ve svátek oblíbeného světce dodnes. Přin...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Piškotový koláč s višněmi
Piškotový koláč s višněmi je lehoučký koláč ke kávě nebo čaji. Kromě višní můžeme použít klidně jiné sezónní ovoce, třeba...
Čerstvá růžová limonáda
Čerstvá růžová limonáda z cironové a hroznové šťávy je v létě osvěžující a krásně nám zažene žízeň. Podávaná s ledem a př...
Netřeba po příbuzných střílet. Šumivé víno odšpuntujte pomalu
Tři, dva, jedna, šťastný Nový… A nic! Máloco dokáže překazit silvestrovské půlnoční veselí tak, jako zaseknutý špunt láhv...
Svatomartinské tradice: proč se jí husy a pije mladé víno?
Nejen sníh je spojený s postavou Martina. Se svátkem tohoto světce souvisí i konzumace dobrého jídla a pití. Vždyť sama p...
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina se šlehačkou je oblíbený a jednoduchý moučník. a to hlavně začátkem léta. Je to totiž čas zralých tře...
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívan...
Třešňová omáčka
Třešňová omáčka si výborně notuje se zmrzlinou a lívanci. Recept někdo používá i na maso, nicméně třešňová omáčka se podá...
Třešňový trhanec
Ideální snídaně nebo svačina pro letní dny, kdy jsou třešně běžně dostupné v obchodech, na trzích nebo v zahradách. Sladk...
Třešňová zmrzlina s mákem
Recept na tuto báječnou zmrzlinu jsem objevila v knize Raw pro začátečníky, a i když nejsem úplným zastáncem tohoto typu ...
Ovocný nanuk s jogurtem
Ovocný nanuk s jogurtem je jednoduchá zdravá doma připravená zmrzlina. Stačí mít doma čerstvé ovoce a formičky na nanuky....
Nepečené cukroví ze sušeného ovoce
Nepečené cukroví ze sušeného ovoce dokáže připravit i úplně nezkušený kuchař. Doplní nám energii,je velmi zdravé a připra...
Třešňový koláč
Na třešňový koláč použijeme sladké třešně, nejlépe chrupky. Můžeme ho podávat posypaný moučkovým cukrem ke kávě nebo k ča...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Cibulačka
Máte rádi cibulačku? Je to výborná polévka. Zvláště v chladnějším ročním období zahřeje....
Tvarohová pomazánka s česnekem a sýrem
Pomazánka s tvarohem, česnekem a sýrem je výborný tip na odpolední svačinku. Můžeme si ji vzít i na první jarní výlet. ...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Řezy z hroznového vína
Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , a...
Špagety s pikantní omáčkou
Špagety s pikantní omáčkou je jídlo vonící česnekem a rajčaty. Skoro jako v Itálii....
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Vegetariánské Arancini - Italské rizoto kuličky
Veganské arancini (italské rýžové kuličky) se připravují ze studeného rizota stočeného do kuliček, namočeného do strouhan...
Tatarák
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může mali...
Rizoto
Rizoto známe asi každý. Tenhle tradiční italský pokrm vyžaduje speciální druh rýže. U nás dostanete třeba Arborio a Carna...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Vaječný likér
Když se řekne vaječný likér, mnoho z nás si vzpomene na své dětství, kdy se mohl na malou chvilku povznést mezi dospělé a...
Lehké zeleninové rizoto
Lehké zeleninové rizoto voní čerstvými bylinkami a jarem. Pokud chcete vegetariánský pokrm, klidně vynechte kuřecí maso. ...
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je hustá polévka, která vám rozjasní den. A nepotřebujete kromě cibule a koření téměř nic jiného. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vino z tresni recepty