Čočka s uzeninou a vejcem
Čočka s uzeninou a vejcem uvařeným natvrdo je moc dobré a snadno připravené jídlo. Kdo nemá v oblibě uzeniny, může je nah...
Indiánky
Indiánky jsou oblíbeným zákuskem hlavně u dětí. Doma si je připravíme velmi jednoduše. Nejprve připravíme těsto na piš...
Nejlepší fastfoody v Evropě
Když si ještě chvíli počkáme, určitě zanedlouho zase bude možné cestovat. To se zdá být nevyhnutelné, protože lidi jsou z...
Nosíme roušky a držíme při sobě v době pandemie ...
Reálně zažíváme situaci o které se budou učit naše vnoučata v hodinách dějepisu. Aktuální situace má negativní dopad na n...
Linecké košíčky
Linecké košíčky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Jako pohoštění ke kávě a čaji je můžeme ale upéci kdykoliv, je to snadn...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánoc...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Vyrobte si jednoduše doma dezinfekci na ruce !
V dnešní době sehnat dezinfekci je jako hledat jehlu v kupce sena. Nezoufejte, dezinfekci si zvládnete jednoduše vyrobit ...
10 nejlepších českých foodblogů, které by vám neměly uniknout
Trend psaní o jídle a sdílení gastronomických zážitků má pravděpodobně původ v ustáleném slovním spojení – jíš očima. Pop...
Kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou je u nás už dávno zdomácnělé jídlo. S houskovými knedlíky ho máme rádi skoro všichni. V ka...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Tvarohová buchta na plech
Tvarohová buchta na plech je velmi jednoduchá a rychlá. Je ale tak výborná, že ji určitě budete péct co nejčastěji. Tr...
Recepty na nepečené cukroví bez cukru aneb po těchto dobrotách prostě nepřiberete
Slyšeli jste, že je vánoční nepečené cukroví zdravější a dietnější? Zjistěte, jak je to s “nepřítelem” cukrem a jaké dobr...
Kouzelné bylinky
Asi každý má svůj oblíbený bylinkový čaj, který si vaří při nachlazení, když nemůže usnout nebo pro uklidnění. Ale málokd...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Polopatě
Pořadů o zahradách, bydlení, vaření, pěstování ovoce, zeleniny a rostlin všeho druhu vůbec, je na televizní obrazovce nes...
Jak šmakuje Moravskoslezsko
Nemusí být na škodu na chvíli zapomenout na hamburgery, čínské nudle, pizzy, špagety, krevety a hranolky a poohlédnout se...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Vdolky z kynutého těsta
Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, tř...
Cukrové šátečky
Cukrové šátečky jsou sladké potěšení ke kávě pro vaše hosty, nebo také sladká svačinka pro děti. Kromě švestkových můžeme...
Vyrobte si domácí roušky!
Noste roušky pro vaši bezpečnosti a bezpečnost vašeho okolí! Pokud jste se nestihli rouškami předzásobit nezoufejte! Máme...
Filip Sajler – prognóza vývoje restauračního byznysu neboli vařte doma
Filip Sajler, špičkový kuchař a spolumajitel restaurační sítě Perfect Canteen, na konferenci pro gastro a hotelové profes...
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo je výborná pomazánka na chlebíčky. Nebo ji v misce obložíme čerstvou zeleninou, přidáme kousek celozrnného p...
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Katův šleh
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš. Zdroj fotografie: Faceboo...
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Holandský řízek
Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou ...
Pavézky
Pavézky mohou být výbornou přílohou například k dušené zelenině. Také se výborně hodí jako příloha k pečeným masům. F...
Králík na paprice
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře ...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařen...
Makovec
Makovec je ideální moučník k nedělní snídani, hodí se i na svačinu dětem do školy. Nedá moc práce a je rychle hotový....
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme sezónní ...
Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně bude chutnat s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží....
Kuře a la bažant
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: F...
Makovec
Makovec je oblíbený moučník který pekly už naše maminky a babičky. Je jednoduchý a moc dobrý. Foto: Facebook.com...
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s hous...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Krůtí guláš
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte ...
Houbová smaženice s vejci
Houbová smaženice s vejci je nejoblíbenější jídlo z čerstvých hub, když zrovna rostou. Připravené za pár okamžiků, voňavé...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Yotube.com recepty