Domácí kečup bez zavařování
...kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme...
Salsa z avokáda a okurek
Studená omáčka salsa se podává v italské a španělské kuchyni. Salsu mají také v Mexiku, ale tam jde o omáčku pikantní, do...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
...je letošní úroda poměrně bohatá, přichází na řadu zavařování. Metoda, která umí prodloužit ovoci a zelenině ... metoda opět velký boom a důvodů je hned několik. Zavařování je konzervační metoda, která je určená pro...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... zajásá, někdo zatne zuby, ale dáme se do toho. Zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... našich babiček všichni stále a rádi využíváme. Zavařování je základní způsob, jak nejlépe konzervovat...
Vánoční bramborový salát
...majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem z okurek, hořčicí a mletým pepřem podle vlastní chuti....
Rychlý nálev na okurky
...se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování dojde...
Nálev na okurky
...se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit....
Několik rad pro zavařování
...výživách.Zavařovat nutně nemusíte. Jelikož zavařováním se ovoce opět zahřívá a může přijít o další...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
Letní měsíce jsou bohaté na sklizeň nejrůznějších druhů ovoce. Velké popularitě se těší například peckoviny, konkrétně t...
Kvašáky
...jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky...
Vajíčkový salát jako od babičky
Salát z vajíček by neměl chybět na jídelní tabuli hlavně na jaře, ale dobře chutná i během zbytku roku. Tento recept může...
Pozor na výběr octa
...použít octy ovocné. Lihové octy především pro zavařování a nakládání Nejznámějšími druhy octů jsou lihové ... Spousta hospodyň jej používají pro nakládání, zavařování i jako dochucovadlo do omáček, salátů, vyvařují s...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...s bramborovým salátem. Vídeňský salát 600 g salátových brambor1 červená cibule1 lžíce plnotučné hořčice1 ... na 1/4 (neoloupaných)200 gramů nakládaných okurek, rozpůlených10 gramů citronové šťávy240 gramů...
Americké okurky
...řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurkové sezóně může...
Okurková omáčka 2
...netradiční či méně známá omáčka z okurek je fantastickou volbou pro letní horké dny...
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je výhodná hlavně v tom, že si ji kořením a bylinkami můžete upravit přesně podle své chuti a víte...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...v zimě bude hodit. Možná se budete divit, ale zavařování nemá zase tak hluboké kořeny. Ve světě začal se zavařováním okolo roku 1800 francouzský kuchař Nicolas...
Okurková sezóna
...nakládají, mají už svůj oblíbený způsob zavařování a většinou i oblíbený nálev. A pro ty ostatní je ... začátečníci. Komě sterilizace se při zpracování okurek používají i jiné způsoby. Dobře omyté okurky...
Pikantní domácí jogurtový dip
Pikantní domácí jogurtový dip se hodí všude tam, kde potřebujete něco lehkého a přitom pikantního jako doplněk k masu, ne...
Kuřecí nugety se speciální omáčkou
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o...
Lehký bramborový salát
Tento lehký bramborový salát je bez majonézy. Tudíž je zdravější a dietnější než ten, který všichni známe. Chutná přesto ...
Letní úvahy nad zavařováním
...a tím nejspíš položil základy k dnešnímu zavařování. Plechovky byly časem nahrazeny skleněnými ... mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě. Zavařování je velmi jednoduché a zvládne to rozhodně každý....
Okurky, jak pěstovat a co se z nich dá všechno připravit
...se vysazují na záhonky od poloviny květnaVýsev okurek je realizovatelný již od poloviny dubna. ... až tři týdny slehnout. Pravidelné zaštipování okurek urychlí sklizeňKolem vzešlých rostlin by měla být...
Vídeňský salát
Vídeňský salát je trochu jiný bramborový salát než ten náš klasický. Je lehčí a dietnější....
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy můžeme podávat jako přílohu k pečeným a grilovaným masům, nebo ho doplníme pečivem a máme lehký a zd...
Pečený losos s bramborovým salátem
Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa m...
Bylinkový bramborový salát
Bylinkový bramborový salát je odlehčená verze klasického bramborového salátu. Báječně voňavá a pikantní verze. Do velk...
Nakládané houby se zeleninou
...Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto českou dobrotu...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Nakládané houby v octě
...Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub....
Balkánská salátová zálivka
Balkánská salátová zálivka se použije při přípravě šopského salátu. Lze ji také podávat s jinými saláty z čerstvé zeleni...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba...
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo je výborná pomazánka na chlebíčky. Nebo ji v misce obložíme čerstvou zeleninou, přidáme kousek celozrnného p...
Gazpacho
Tato studená polévka se tradičně připravuje ve Španělsku, používá se na ni vždy čerstvá zelenina a každá rodina má svůj z...
Okurková omáčka
Okurková omáčka a její recept patří ke klasickým českým omáčkám, které jako spolehlivá příloha fungují například ke knedl...
Remuládová omáčka
Remuládová omáčka a její recept najdete o kousek níže. Remuládovou omáčku můžete trochu ozvláštnit kurkumou nebo nabrousi...
Domácí majonéza
Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složité...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je nezaměnitelná svou lehce nakyslou chutí, kterou jí dodávají naložené okurky. Tento recept je s vepřo...
Okurková polévka
Okurková polévka a její recept je v Polsku tradičním pokrmem, vaří se totiž skoro v každé rodině. Obvykle se do okurkové ...
Škvarková pomazánka na chleba
Škvarková pomazánka namazaná na kvalitním pečivu je báječná. Můžete si i ten chléb upéct podle našich receptů jednoduše...
Vegetariánská zelňačka
V některých kulturách se zelňačka tradičně podává na Štědrý den. U nás je oblíbená během celého zimního období, protože k...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažené žampiony
Recept na smažené žampiony kdysi v nedávné minulosti:) byly spolu se smaženým sýrem jednou z mála možností, jak si dát v ...
Syrečková pomazánka
Někdo je miluje, druhý je nemůže ani cítit. Je pravda, že tvarůžky jsou značně aromatický pokrm, který nemusí každému von...
Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je vždy čerstvá a ochutíte si ji svým oblíbeným kořením. Jednoduchá příprava....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zavařování salátových okurek recepty