Cibulové placičky s petrželí recept
Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubo, cibuli nakrájíme na jemno. Přidáme vejce, sýr, koření a zbytek surovin. Těsto by mělo být podobné bramborákům. Rozehřejeme olej a lžíci upravíme těsto na malé placičky. Smažíme z obou stran.
Podobné recepty jako Cibulové placičky s petrželí
Petrželka na způsob kosmatice recept
Na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonku, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje, trochu přimáčkněte, aby se jednotlivé snítky rozjely.
Podobné recepty jako Petrželka na způsob kosmatice
Česnekové kuře
kůra z jednoho citronu sůl a pepř 6 lžic olivového oleje Kuře kuře o váze zhruba 1 kg 500 g malých brambor 150 ml bílého vína 200 ml drůbežího vývaru 8 cibulí šalotek 2 mladé česneky 1 svazek petržele půl svazku máty
Podobné recepty jako Česnekové kuře
Hovězí po burgundsku
snítka petržele 1 bobkový list 1 cibule 2 mrkve 4 stroužky česneku 4 hrnky hovězího vývaru 750 ml červeného vína 1/4 hrnku polohrubé mouky 450 g žampionů 5 malých cibulek mletý černý pepř 6 plátků slaniny; Způsob přípravy. Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dv
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku
Polévka z pečené petržele s čerstvým pestem
Troubu rozhřejte na 220 °C na pečení ze shora i zespoda. Petržel oškrábejte a nakrájejte na menší kousky. Nemusíte se nijak zvlášť zamýšlet, jak velké kousky uděláte, stejně se všechno nakonec bude mixovat. Dejte na plech, osolte a zakápněte olivovým olejem a dejte péct do zezlátnutí.
Podobné recepty jako Polévka z pečené petržele s čerstvým pestem
Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky
Kořenovou zeleninu oloupejte a omyjte. Vše pokrájejte na větší kusy a vložte do hrnce. Přidejte droby, křídla a kosti z kuřete, snítku petržele a koření. Zalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vařte na mírném ohni pod poklicí 15 minut. Z vývaru vyndejte několik kusů mrkve a petržele
Podobné recepty jako Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky
Krémová zelená polévka z hladkolisté petržele
Give Krémová zelená polévka z hladkolisté petržele 3/4. Give Krémová zelená polévka z hladkolisté petržele 4/4. Hodnoceno: 0x. Pikantní, zářivě zelená polévka plná chutí je reminiscencí na staročeské jarní bylinkové polévky, ale vyznívá, také díky citronu, velice současně.
Podobné recepty jako Krémová zelená polévka z hladkolisté petržele
Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem
Give Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem 1/4. Give Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem 2/4. Give Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem 3/4. Give Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem 4/4. Hodnoceno: 3x. Čočka je ideální jídlo, pokud potřebujete nakrmit partu lidí.
Podobné recepty jako Čočka se slaninou, zeleninou a ajvarem
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut
Podobné recepty jako Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší recept
Postup přípravy receptu. První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo, ale aby zároveň nebyl moc velký. Jinak by se mohlo začít nedostatečnou teplotou začít dusit a vytekla by
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Vydatný krém z kořene Topinambur
Vydatný krém z kořene Topinambur. Tento recept na rychlý zimní polévkový krém plný vitaminů ocení každý. Polévku můžete podávat jako večeři, anebo jako vydatný předkrm. Podzemní plody jedinečného druhu slunečnice, které si na talíři zamilujete na jaře i v zimě. Chutné hlízy proslulé zejména vysokým
Podobné recepty jako Vydatný krém z kořene Topinambur
Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky
Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky. Foto: Thinkfood.cz. Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky. Foto: Thinkfood.cz. Když jídlo, tak ThinkFood.cz. ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.
Podobné recepty jako Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky
Glazované kuře s parmezánovými brambory
Glazované kuře s parmezánovými brambory je zdravé, lehké a přitom syté jídlo. Rozhodně to bude skvělá a dobrá večeře pro celou rodinu. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme oloupané a nakrájené brambory.
Podobné recepty jako Glazované kuře s parmezánovými brambory
Pečené plněné papriky
Pečené plněné papriky. Odlehčete si jídelníček po vydatné zimě jednoduchým zeleninový, jídlem. Jeho základem jsou kapiové papriky, které plníme rýží v kombinaci například s houbami, zeleným kořením a různými sýry, nebo mletým masem.
Podobné recepty jako Pečené plněné papriky
Zapečený lilek s cuketou a rajčaty
Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte česnek, sůl, pepř a 1/3 hrnku parmazánu a nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.
Podobné recepty jako Zapečený lilek s cuketou a rajčaty
Svíčková z pomalého hrnce recept
cca 500 g očištěné zeleniny (250 g mrkve, 125 g petržele, 125 g celeru) 2 lžíce octa (používám rýžový) 1 lžíce hořčice 500 ml hovězího vývaru 4 ks bobkového listu 1/4 lžičky mletého nového koření (nebo 5 kuliček) 1/4 lžičky pepře (nebo 5 kuliček) 200 g smetany na vaření (10-12%)
Podobné recepty jako Svíčková z pomalého hrnce
Domácí vepřový prejt
70 g kořenové petržele 70 g celeru 70 g mrkve 1 cibule 1 kg různého vepřového masa (libový bůček, plecko, koleno apod.) 4 lžíce krupice 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 10 kuliček nového koření 10 kuliček pepře sůl mletý černý pepř; Způsob přípravy. Do hrnce vložíme kousky masa, kořenovou zeleni
Podobné recepty jako Domácí vepřový prejt
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Hustá krémová polévka z pečené mrkve, petržele, celeru a červené řepy, ochucená citronovou šťávou, se servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy. Suroviny. 4 porce. 1 ks červená cibule 2 stroužek česnek 2 ks mrkev 2 ks petržel kořenová. 1 ks celer 1 ks červená řepa olivový olej 3
Podobné recepty jako Polévka z pečené kořenové zeleniny
Cuketové špagety s krevetami
Příprava je velmi jednoduchá a určitě si je zamilujete. Tento recept je ideální zejména pro lidi, kteří se snaží omezovat sacharidy či mají alergii na lepek. Pokud milujete špagety, ale nejste zrovna příznivcem pšenice, vyzkoušejte cuketové špagety. Příprava je velmi jednoduchá a určitě si je zamilu
Podobné recepty jako Cuketové špagety s krevetami
Salát z pečené zeleniny
Způsob přípravy. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky a rozložíme jí na plech, zakápneme olejem a posypeme sušeným kořením. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, zhruba v polovině pečení plech vyndáme a zeleninu promícháme.
Podobné recepty jako Salát z pečené zeleniny
Polévka z holuba
Polévku přecedíme, zavaříme libovolnou těstovinu, přidáme nadrobno rozsekanou zelenou petržel a kousky masa z vařeného holuba.
Podobné recepty jako Polévka z holuba
Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo
Tuk na povrchu odstraňte, ozdobte lístky petržele a podávejte. PRIMA TIP: Na fazolovou kaši namočte bílé fazole přes noc do vody, slijte je a uvařte v nové vodě hodně doměkka. Rozmixujte je, přilijte několik lžic olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte.
Podobné recepty jako Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo
Krůtí kebab s petrželovou salsou
Krůtí maso je sušší, ale pokud ho necháte pěkně namarinovat, odmění se vám křehkou strukturou a výtečnou chutí. Masové špízy s voňavým kořením doplnil Zdeněk Pohlreich ve své nové show Rozpal to, šéfe! fantastickou salsou z petržele a rajčat.
Podobné recepty jako Krůtí kebab s petrželovou salsou
Smetanová omáčka s petrželí recept
Bezmasá jídla Doba přípravy: 45 minut 0 názorů Mag_gie Přidat fotku . Přidat další fotografii . Bezmasá jídla Doba přípravy: 45 minut 0 názorů Suroviny 2 porce 1 cibule 3 petržele 100 g žampionů smetana ke šlehání mražený hrášek pár snítek tymiánu sůl, pepř. Postup přípravy receptu. Na pánev dáme ze
Podobné recepty jako Smetanová omáčka s petrželí
Kuřecí kuskus
Jídla z jednoho hrnce jsou vděčná na přípravu. Jejich výhodou je ale i to, že všechny suroviny se vzájemně propojí a jídlo pak chutná báječně...
Podobné recepty jako Kuřecí kuskus
Pečené kuře s rýží z jedné pánve ve španělském stylu ...
Lákají vás jídla z jedné pánve a taková, která jsou plná chutí a vůní ze slunného jihu? Vyzkoušejte pečené kuře s rýží, které se z části podobá známé paelle. Důležité je, abyste před vařením vybrali pánev vhodnou do trouby – kromě restování na slabším plameni budete totiž jídlo dopékat v troubě, aby
Podobné recepty jako Pečené kuře s rýží z jedné pánve ve španělském stylu ...
Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Ve větší míse mleté maso smícháme s jablky, jednou lžící nadrobno nasekané petržele a vaječnými žloutky. Směs okořeníme solí a pepřem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z masové směsi vytvoříme středně velké karbanátky a narovnáme je na p
Podobné recepty jako Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Pečené plněné papriky
hrst petržele, pepř a sůl, Způsob přípravy. Předehřejeme troubu na 180°C. V hrnci s vodou uvaříme rýži do měkka. Připravíme si hlubší pánev. Nakrájíme na drobno cibuli, hlívu a petržel. Na oleji osmahneme cibuli do zlatova a pak přidáme houby a petrželku. Krátce restujeme, osolíme a opepříme. Uvařen
Podobné recepty jako Pečené plněné papriky
Tapiokové perličky s kokosovým mlékem z restaurace Sia ...
Tapiokové perličky jsou extraktem z kořene manioku a dá se s nimi vykouzlit řada skvělých dezertů. Třeba tento lahodný od Jiřího Štifta z restaurace Sia. :) Třeba tento lahodný od Jiřího Štifta z restaurace Sia.
Podobné recepty jako Tapiokové perličky s kokosovým mlékem z restaurace Sia ...
Pohankové placičky Dagmar recept
Bezmasá jídla Doba přípravy: 4-5 hodin 0 názorů Suroviny 4 porce 140 g loupané pohanky 70 g celozrnné pšeničné mouky 2 vejce 2 lžíce oleje 320 ml vody sůl Náplň: 500 g žampionů 1/2 červené papriky 2 lžíce oleje 1 masox 1 lžička vegety mletý kmín 1 lžička hladké mouky sůl pepř 1 lžíce nasekané petrže
Podobné recepty jako Pohankové placičky Dagmar
Celerová pomazánka
Bobulovité ovoce jako drobný, sladký a krásný dar z přírody. Jedlé květiny, které vám rozzáří talíř a vykouzlí úsměv na tváři . Zdobení vajíček podle receptů prababiček a barevná symbolika. Ingredience receptu. 1 mrkev 60 g eidamu 1/2 středního celeru 80 ml majonézy 70 ml zakysané smetany 1 limetka
Podobné recepty jako Celerová pomazánka
Divočák s rozmarýnem recept
Maso (Kýta z divočáka) 50 g slaniny 6 stroužků česneku 2 lžíce sádla 2 lžíce oleje 1 velkou cibuli 1 malou mrkev kousek celeru kousek kořenové petržele 3 větvičky rozmarýnu 1 Masox špetka muškátového oříšku špetka drceného kmínu (trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané) koření na vepřové m
Podobné recepty jako Divočák s rozmarýnem
Pikantní grilovaná kuřecí prsa
Z této marinády si odlijeme stranou 1/3 hrnku. Do zbytku naložíme kuřecí maso a marinujeme ho nejméně hodinu na chladném místě.Nejlépe je ale nechat maso v marinádě do druhého dne. Nyní maso přendáme na folii, do které jsme udělali několik otvorů na odkapání marinády,vložíme do předehřátého grilu a
Podobné recepty jako Pikantní grilovaná kuřecí prsa
S Klárou v kuchyni: Bílý chřest s křupavou ochucenou ...
Nastrouhejte najemno kůru z citronu, nasekejte lístky hladkolisté petržele a obojí smíchejte se strouhankou, kterou ještě ochuťte solí a pepřem. Vemte svazek bílého chřestu, odkrojte tuhé konce (cca 2 cm) a stonky důkladně oškrábejte škrabkou. Vařte v osolené vodě 7 minut, poté sceďte. Mezitím rozpu
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Bílý chřest s křupavou ochucenou ...
Zapečené kuře s čedarem
1 lžička sušené petržele 2 hrnky kuřecího vývaru 1/4 hrnku olivového oleje 1/2 hrnku kysané smetany 1/4 hrnku sladké smetany 2 hrnky strouhaného čedaru sůl sušený česnek 1/4 lžičky sušeného šalvěje kopr - nemusí být; Způsob přípravy . Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami.
Podobné recepty jako Zapečené kuře s čedarem
Hovězí tajine s medem a švestkami a petrželový kuskus
Pak vše ještě krátce prohřejte, než stáhnete tajine z ohně. Nakonec nasekejte listy koriandru a petržele a polovinu jich vmíchejte do tajine. Podávejte s kuskusem ozdobené zbývajícím koriandrem a petrželí. Petrželový kuskus: Přiveďte k varu vývar nebo dejte vařit vodu. Kuskus ve větší a širší míse p
Podobné recepty jako Hovězí tajine s medem a švestkami a petrželový kuskus