Slaná pohanková kaše
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít...
Pohanková kaše se slaninou
Pohanková kaše se slaninou je jen jeden z mnoha receptů na jídla z pohanky. Výhodou pohanky je to, že je bezlepková a má ...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
...pšenice, ta, ze které se dodnes vyrábí bílá mouka. Díky dvojitému obalu a také díky tomu, že nikdy ... pšenice, kukuřice a ostatní obiloviny. Špaldová mouka se vyrábí z celého zrna včetně obalu. Její ... další výhodou je i krátká doba vaření. Špaldová mouka tedy prospívá našim kostem, kloubům, vlasům i ... trpí syndromem dráždivého trakčníku není špaldová mouka vhodná. Ze špaldové mouky můžeme péci slané i...
Uplynulo 150 let od doby, kdy byla vyrobena první žvýkačka
...neolitu, to znamená mladší doby kamenné – 8000 až 5000 let př. n. l. Otisk zubů byl nalezen na březové...
Bezlepkové lívanečky s jablky
...chuti, výběr je poměrně velký (Jizerka, rýžová mouka, cizrnová, pohanková nebo kukuřičná apod....
Kuře v ovocné omáčce
Kuře v ovocné omáčce, a jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborové noky. Zkuste kuřecí maso zase jinak....
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Nahraďte pšeničnou mouku jinými, chutnějšími a zdravějšími alternativami
...dřív, se nedá srovnávat. V tomto momentu současná mouka zaujímá neutrální místo v pohledu na lidské ... vitaminů, minerálů, bílkovin a výživných látek. Mouka pod mikroskopem Když se podíváme blíž na obilné...
Pohanka – nadčasová potravina s neocenitelnou přidanou hodnotou
...množství než běžná průmyslově vyráběná bílá mouka. Rutin – přičinlivý antioxidant Výjimečnost ... Na rozdíl od rýžové nebo kukuřičné mouky totiž pohanková mouka obsahuje o dost vyšší množství vlákniny, ... vařením rozmělní, ale jídlo bude o řád zdravější.Pohanková mouka je nedílnou součástí asijských soba nudlí, ... – stálice ruské kuchyně V Ruské federaci tvoří pohanková mouka až 20 % celkové spotřeby cereálií. Samotná...
Smažené kuřecí nugety
Smažené kuřecí nugety s pikantní omáčkou, k tomu třeba hranolky, nebo jen salát z čerstvé zeleniny. ...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
...nasládlé chuti. Potom na trhu figurují ještě pohanková krupice, která má zemitější chuť, po oříšcích...
Vánoční medové perníčky
...moučkového cukru, citronové šťávy, bílků a solamylu připravíme hladkou polevu, nalijeme do zdobícího...
Jak se peče pro celiaky, alergiky a ty, co prostě “jen“ nesnáší lepek? Musíte znát pár základních pravidel.
...druhy bezlepkové mouky a jejich použití: Rýžová mouka: Je jemná, obsahuje hodnotné bílkoviny, hodí se ... palačinek, k zahušťování omáček apod. Mandlová mouka: Lehce nasládlá, bohatá na minerály,...
Top 6 nejjedovatějších potravin
...důležité omezit celkové používané množství. Bílá moukaPři výrobě bílé mouky je ze zrna odstraněna slupka ... vitamíny, vlákninu a stopové prvky. Samotná mouka tedy neobsahuje žádné nutričně potřebné látky. ... variantami, kterými jsou žitná či špaldová mouka nebo čistě bezlepkovými moukami (například rýžová ... mouka, pohanková mouka, atd). Mléko a mléčné výrobkyMléko v přírodě...
Vánoční pomerančové hřebínky
Vánoční pomerančové hřebínky jsou slepované cukroví, které při pečení provoní celý byt. A chutná báječně....
Plněné banánky
Plněné banánky na vánočním stole nesmí chybět. Nejlepší jsou když se trochu rozleží....
Koláč z rebarbory
Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si....
Bliny – bohatě plněné a tak trochu jiné palačinky
...kvasnic. Dřív se používala téměř výhradně pohanková mouka, dnes se míchá s hladkou pšeničnou moukou....
Hladká, polohrubá, hrubá nebo snad krupice?
...toho se používá k zahušťování polévek a omáček. Mouka se vyrábí rozmělněním části obilného zrna. Podle ... polohrubou, hrubou a krupici. Je jasné, že každá mouka se používá jinak a k přípravě jiných jídel....
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Kynutá vánočka s tvarohem
Kynutá vánočka, která se jen rozplývá na jazyku. Recept na toto těsto můžete využít hned dvakrát v roce, dá se z něj přip...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Obilniny bez lepku
...Mezi přirozeně bezlepkové mouky patří mandlová mouka, chia, kokosová, cizrnová, lískooříšková,...
Kluci v akci – poslední díl
...zbývající omáčkou servírujete vedle v omáčníku. Pohanková kaše s karamelizovanými hruškami, kokosem, ořechy ... výrobě kaše použijeme pohanku lámanku. Nejprve si 150 gramů lámanky propláchneme vařící vodou. Dáme si...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Ořechový koláč
...v rozehřáté troubě na 180°C po dobu zhruba 45-50 minut. Ideální je péct koláč na nejnižší...
Noky se slaninou a parmezánem
Noky se slaninou a parmezánem je trochu netradiční jídlo, ale zkuste ho a uvidíte sami. Je to moc dobré....
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule na...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Sladkokyselé kuře
Sladkoyselé kuře je recept na rychlý lehký oběd nebo večeři. Dokonalá souhra chutí nás příjemně překvapí. Kuřecí prsa ...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevy...
Pikantní kuře v marinádě
Pikantní kuře v marinádě je bleskově připravená minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hrano...
Florentýnky
Florentýnky jsou málo známým vánočním cukrovím. Jsou ořechové a voní meruňkami. Rozhodně je vyzkoušejte a uvidíte, že je ...
Kotlety v marinádě
Kotlety v marinádě jsou pikantní a nejlépe chutnají s bramborovými hranolky. Naložíme si je den předem a pak už máme hot...
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Smetanové lívance
Smetanové lívance ve finále ozdobíme šlehačkou a kompotovým ovocem. Nebo čerstvým, je-li vhodné roční období. Úplně také ...
Marinované kuře
Marinované kuře je minutka, ke které se hodí pečené brambory, vařené brambory, hranolky i bramborová kaše. Také s čerstvý...
Kuře na čínský způsob
Kuře na čínský způsob je jednoduchá a pikantní příprava kuřecího masa. Podávejte s rýží. A nebo s bramborovými hranolky, ...
Kuřecí pochoutka
Kuřecí pochoutka je jednoduchý recept na pikantní kuřecí směs. Přílohou může být třeba dušená rýže....
Houbové ragú
Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně p...
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Čína
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborov...
Kuřecí čína
Kuřecí čína je pikantní směs kuřecího masa, zeleniny a hub. Klasicky ji podáváme nejlépe s dušenou rýží....
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami....
Plněné čokoládové sušenky
Plněné čokoládové sušenky jsou skvělým doplněním odpolední kávy. Pro děti to bude sladká svačinka, samozřejmě raději s č...
Krůtí karbanátky pečené v troubě
Krůtí karbanátky pečené v troubě jsou jemné a zároveň pikantní. Podávejte je s bramborovou kaší politou rozpuštěným másle...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou 150 g pohanková mouka 50 g solamylu recepty