Parmezánové žemličky
Parmezánové žemličky čerstvě vytažené z vaší trouby budou pryč než napočítáte do deseti. Tohle voňavé pečivo bude chutnat...
Žemličky
Žemličky z těsta bez dlouhého kynutí jsou nadýchané a lehké. A taky jsou připravené hned. Posypat je můžete pode své ch...
Mezinárodní den kuchařů – slavnostní jídlo trochu jinak. Fakt jinak
Čtvrtek 20. 10. bude ve znamení vaření! Proběhne Mezinárodní den kuchařů, který patří všem profíkům, poloprofíkům i nám v...
Rýže trochu jinak. Tipy jak ji vařit a recept na arabskou variantu
Je třetí nejčastěji pěstovanou plodinou na světě - rýže! Kolébkou této skvělé potraviny je Asie, kde ji dokázali pěstovat...
Babiččiny dalamánky
Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte....
Babiččiny máslové sušenky
Babiččiny máslové sušenky jsou nejen velmi snadné i pro začátečníky v pečení, ale podle naší fantazie a chuti si z nich p...
Bezlepkové sladké žemličky
...sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme...
Omezte sůl ve stravě, jinak se zdravotním problémům nevyhnete!
Náš organismus potřebuje minerální látky, aby mohl správně fungovat. Sůl kuchyňská, neboli NaCl, je zásobárnou sodíku a c...
Využijme perníkové koření i jinak než k pečení perníčků
Pokud se řekne - perníkové koření, spoustu z nás tento pojem v myšlenkách přenese zejména do období vánočních svátků. Vůn...
Sýrovo bramborové žemličky se slaninou
...bramborové žemličky se slaninou mohou být chutnou a vítanou svačinkou...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Domácí housky bez kynutí
Domácí housky bez kynutí se u vás doma ani neohřejí, to mi věřte. Navíc podle tohoto receptu je upečete snadno a rychle....
Rajčata stokrát jinak
Sezóna jim pomalu končí, v obchodech jich ale pořád ještě dostaneme spoustu. Jak jste si je letos užili? Máte plnou spíž ...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Domácí housky
Domácí housky jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak vychladnou...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukr...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Smažený kapr trochu jinak
Smažený kapr trochu jinak je víc dietní recept, než ten náš notoricky známý. Přesto výborně chutná, rozhodně ho vyzkouše...
Bramborový salát stokrát jinak
Tradiční štědrovečerní menu se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou...
Rettigová není retro! Její dílo a život inspirují i dnes
...to, dej dvě celé vejce, dva žloutky a strouhané žemličky tolik, co bysi mohla se lžičkou knedlíčky ... aby se nerozplynuly, aneb kdyby bylo mnoho žemličky, aby nebyly tvrdé. Zavař je do hovězí dobré...
Kuřecí řízky trochu jinak
Kuřecí řízky trochu jinak jsou křehké a pikantní. Můžete použít kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou mouku a můžete jimi poh...
Kuře pečené trochu jinak
Toto kuře pečené trochu jinak je připravené s jogurtovou směsí. Je krásně křupavé a pikantní, a můžeme ho podávat třeba ...
Babiččiny vanilkové rohlíčky
Originální recept na lahodné vanilkové rohlíčky. Necháme si povolit máslo a mezitím si nastrouháme oříšky. V míse si sm...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Vajíčková pomazánka trochu jinak
Naše vajíčková pomazánka má říz. Ideální na čerstvé pečivo....
Bramborová kaše trochu jinak
Jak málo stačí a můžeme si jednoduché jídlo připravit zajímavější. Letní zahrada nám nabízí čerstvou zeleninu, ovoce a by...
Perník trochu jinak
Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvem...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Toast se ztraceným vejcem
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně. Připravíme si housky...
Hovězí burgery
Když sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se může velmi významně li...
Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Karbanátek z lososa
Česká klasika, to je mleté maso vytvarované do placičky, tedy karbanátek. Tradičně se připravuje z hovězího a vepřového m...
Žemlové knedlíčky do polévky
Žemlové knedlíčky do polévky se hodí do všech masových vývarů. Z obyčejné polévky rychle udělají polévku sváteční....
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Vepřový perkelt
Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těsto...
Hamburger
Hamburger je oblíbená pochoutka, kterou si můžete v létě připravit na grilu i na zahradě. K plátku masa si přidejte gril...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Rybí karbanátky
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější....
Houbové knedlíčky
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo z...
Špekové knedlíky
Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slanin...
Pečené kuře se sváteční nádivkou
Ideální recept pro nedělní rodinný oběd, který se hodí také jako velikonoční sváteční pokrm. Nádivku lze péct zvlášť, neb...
Špenátová polévka s opečenými krutony
Špenátová polévka s opečenými krutony je zdravá, sytá a vaření vám nezabere příliš času. Třeba jako teplá svačinka v chla...
Tuňákový salát s černými olivami
Tuňákový salát s černými olivami je neuvěřitelně chutný. Doplněný strouhaným čedarem a zapečený krátce v briošce bude skv...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
Vtip tohoto receptu na grilovaný sýrový chleba je možná ten, že jste používali špatnou stranu pečiva. Nebo jste zanedbali...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Babiččiny startovací žemličky (jinak housky) recepty