Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou . recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou . . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou ., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou . zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Houby zapečené se smetanou a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené se smetanou a sýrem

...zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub....

Houby zapečené s pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené s pórkem

...si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v...

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“
Uložit recept!
článek
článek

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“

...se kdysi přidělovaly nadpřirozené schopnosti. Podle dávných příběhů se určité houby zjevovaly o ... půlnoci, aby k ránu zase mizely pod zem. Už v těch dobách měl někdo raději houby jedovaté, ... ale my stručně popíšeme základní druhy hub jedlých. Sice se jejich magické kouzlo vytratilo, chuť a ... konzistence však zůstaly naštěstí stejné. Nejběžnějším druhem hub jsou žampiony. Pěstované ... jsou nejpopulárnější ze všech pěstovaných hub. Je to asi pro jejich příjemnou a nevtíravou chuť ... a vůni. I ty větší žampiony mají zavřené kloboučky, které ... bývají tmavě bílé. Velké žampiony koupíte s otevřenými kloboučky. ... obchodě v regálu, kloboučky tmavnou a poškozují se. Kupujte tedy co nejsvětlejší. Pokud jsou žampiony ... pytlíčku, přendejte je do pytlíku papírového, ať houby „dýchají“. V plastikových obalech se houby snadno ... pak budou oslizlé, kašovité a i zdraví škodlivé. Houby sladujte v lednici. Někdy můžete v obchodem ... výraznější houbovitou chuť a vůni a jsou masitější. Polní žampiony se velmi podobají těm pěstovaným ... a mají po uvaření výbornou chuť. Poznáte je podle širokých, plochých otevřených ... klobouků.Polní žampiony jsou k dostání zejména na podzim. ... jejich čerstvost, protože rychle podléhají zkáze. Pokud jsou polní žampiony někde poškozené, nevadí ... jsou čerstvě sklizené a zároveň jsou křehké. Polní žampiony spotřebujte co nejdříve. Houby ... pod tekoucí vodou, stačí je otřít vlhkým hadříčkem. Pokud žampiony nemají příliš ztmavlý klobouk, ... není nutné jej loupat. Pamatujte na to, že houby obsahují spoustu vody, která se při tepelné ... úpravě dostává ven. Proto je smažte na středním plameni a odkryté, ... aby se voda z nich hned vypařila a houby se nedusily ve vlastní šťávě. Houby taktéž při ... smažení nasávají spoustu tuku. Proto na pánev používejte trochu másla nebo ... trochu dobrého olivového oleje. Polévka se použitím polních žampionů zabarví ... dohněda, ale bude stále těšit fantastickou chutí. Pokud používáte pouze klobouky hub, jejich nohy ... můžete použít do náplně, polévky nebo na vývary. Hlíva ústřičná Tyto houby rostou na tlejícím ... dřevě a po několik let se objevují na jednom místě. Když si místo zapamatujete, je velká ... najdete po nějakém času další várku hlívy ústřičné. Nicméně koupit hlívu ústřičnou dnes přestavuje ... rohlíky, protože jde houbu pěstovanou ve velkém. Hlívy ústřičné se vyznačují měkčí konzistencí než ... ale zároveň mají plnější chuť a jsou velmi vydatné. Hlívy by měly být pevné a svěží. Stejně jako u ... kde zůstanou déle čerstvé a kde se nezapaří. Přípravu hlívy ústřičné zbytečně neprotahujte, ... jinak budou gumové a ztratí svoji chuť. U větší kousků vyhoďte nohy, protože budou i po ... uvaření tuhé. Šitake Houby šitake se staly populárními i v našich končinách, ... proto zmiňme pár řádek o nich. Vzhledem připomínají hnědé žampiony, ale mají ... poněkud nakyslou chuť a frivolní konzistenci. Vybírejte kousky, které jsou na omak pevné. ... Uchovávejte v papírovém sáčku a nejdéle tři dny. Při tepelné úpravě vyhoďte nohy, které bývají ... tuhé. Houby šitake jsou poměrně větší než ostatní houby, a tak na přípravu potřebují delší čas, který ... a držte striktně podle příslušného receptu. Jestliže jste se rozhodli přidat houby šitake do ... a potom je promíchejte s francouzskou zálivkou. Hřib pravý U nás vlastně synonymum pro ostatní houby, etalon a nejžádanější úlovek vycházek do lesa. ... oříškovou chuť a rozmanité praktické využití. Malé kousky nakládejte do octa, větší potom ... osmahnout jenom na másle a podávat s bylinkami. Velmi populární je také sušení hříbků, které ... potom uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. Liška jedlá Pro leckoho je právě tato houba tím ... nejlepší, co nám les v podobě hub může nabídnout. Lišky jedlé vypadají na pohled moc hezky, ... překrásná žlutooranžová barva láká ke konzumaci. Lišky také voní po sušených meruňkách nebo ... citrusových plodech. Pokud si chcete vychutnat jejich chuť, opečte je ... jen tak na pánvi na másle. Nicméně ani pomalým vařením neztrácejí nic na své...

Pravdy a mýty o houbách: smí se houby znovu ohřívat?
Uložit recept!
článek
článek

Pravdy a mýty o houbách: smí se houby znovu ohřívat?

...na své „úlovky“ déle počkat, hub roste požehnaně. Ve spojitosti s touto potravinou je spjato mnoho ... pravidel, ne všechny jsou však pravdivá a užitečná. Pojďme si posvítit na některé z nich. Houby ... a ideální je, když předtím 10 až 14 dnů prší. Vyrazit do lesa na houby v nás vzbuzuje velká ... a naplnit košík s sebou přináší pocity štětí. Dobrý houbař ví, kam se za úlovkem vydat a svá ... "místečka" si často úzkostlivě střeží. Když se zadaří a hub je dostatek, přichází na ... řadu další kroky – čištění, vaření a skladování.   1. Smí se houby umývat? Ještě v lese je ... dobré houby nahrubo očistit a po přinesení domů je znovu ... vytřídit a zpracovat. Příliš měkké nebo příliš červivé kusy patří do ... koše. Během procesu selekce je dobré houby znovu určit, a tím se ujistit, zda nám do úlovku ... neproklouzla prašivka. Při čištění a třídění je výhodné houby rozřadit ... zkonzumovat od těch, které budeme konzervovat. Plodnice by se neměly omývat vodou, ale jen ... důkladně očistit nožem a kartáčkem. Při styku s vodou houby nasáknou, což se projeví ... nejen na jejich textuře, ale také na chuti. Výjimku však tvoří druhy jako jsou smrže a kotrče ... jejichž plodnice bývají znečištěné pískem a půdou. Ty je třeba před úpravou opláchnout. 2. Ohřívané ... uvařené jídlo z hub už se nesmí znovu ohřívat. Toto tvrzení však není nijak opodstatněné a o ... že je lze znovu ohřát během jednoho až dvou dnů. Je to tedy podobné jako u masa. Důležitější než ... tepelná úprava hub a jejich následné skladování.  Houby tepelně upravujeme nakrájené na menší ... které je dobré při konzumaci pořádně rozžvýkat. Jde totiž o potravinu pro zažívání těžkou a hůře ... stravitelnou. Když uvařené houby nespotřebujeme, uchováváme je v plastových ... v lednici, a to ne déle než jeden či dva dny. 3. Houby se nesmí konzumovat společně s alkoholem Další z ... mýtů, který není zcela pravdivý. I když houby a alkohol nejsou pro zažívání zrovna super ... pití piva či vína se k houbám přímo nezakazuje. Výjimku tvoří pouze hřib koloděj či hnojník ... inkoustový, u nichž platí zákaz. Při pojídání těchto druhů může vzniknout tzv. ... efekt, který vyvolává nevolnost a zvracení. U většiny hub však platí, že je při tepelné ... či sherry, nebo je zapít malým množstvím alkoholu. Přehánět se to ale nesmí. Je třeba mít na mysli, ... že jde o pokrmy hodně těžké. V kombinaci s alkoholickými nápoji představují ... přeci nestojí o to, aby mu po jídle bylo špatně. Houby rozhodně nekonzumujeme každý den, ale tuto...

Losos s bylinkovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Losos s bylinkovou omáčkou

...s bylinkovou omáčkou je zdravé, lehké a voňavé jídlo, které ... rychle připravíme. Můžeme ho podávat s vařenýmmi brambory. ... Připravíme si základ pro bylinkovou omáčku. Petrželku a bazalku nasekáme nadrobno. Do ... promícháme a dolijeme smetanu a zbytek mléka. Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, ... osolíme, opepříme a posypeme kmínem a moukou. Na rozpuštěném másle je dozlatova opečeme po ... obou stranách. Pak filety vyndáme z pánve a místo nich osmahneme ... na másle bylinky, pak přilijeme mléko se smetanou a krátce povaříme. Na talíři osmažené filety ... přelijeme bylinkovou omáčkou...

Zapečené houby se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby se sýrem

...ale také třeba s pečivem jako lehkou večeři. V houbové sezóně je to rychlé a chutné jídlo. ... Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do vymazané zapékací misky položíme houby ... pokrájené na menší kousky. Posypeme je rozdrobeným sýrem, máslem nakrájeným ... vlašskými ořechy a nadrobno nakrájeným tymiánem. Zapékáme asi 10 minut, až se sýr roztaví a houby změknou. Hotový pokrm podáváme teplý...

Rybí filé zapečené s houbami
Uložit recept!
recepty
recepty

Rybí filé zapečené s houbami

...filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. ... Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatnou volbou. Je to jen...

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni
Uložit recept!
článek
článek

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni

...na grilu velmi příjemným zpestřením jídelníčku. Co si v září a říjnu ugrilovat? Kromě masa se ... nabízí použít také houby, jejichž sběrem se Češi na podzim velmi rádi baví. Poradíme vám, jak připravit houby na grilu.  ... z této potraviny připravují nejrůznější laskominy. Houby dušené, smažené, nakládané, sušené… A co je ... zkusit hodit na gril? Houby neobsahují téměř žádný tuk a kalorie, zato jsou ... bohaté na vlákninu, proteiny a vitamíny. Upravené na grilu si zachovávají, oproti jiným ... úpravy, spoustu z těchto prospěšných látek a živin.  Které druhy se hodí pro grilování?  V podstatě ... neplatí žádná omezení, které houby použít, ale lepší je volit větší exempláře, s ... nimiž se bude manipulovat na roštu snadněji. Grilovat se však dají i menší druhy, a to ... děrované grilovací pánvi nebo zabalené v alobalu.  Na grilu chutnají velmi dobře například ... který má velký klobouk, který se dá i naplnit. Pochutnat si můžeme také na grilovaných hříbcích, ... liškách, hlívě ústřičné nebo královské.   Mýt či nemýt?  Často se uvádí, že se houby ... čistit pod vodou, protože by ztratily chuť i aroma. Neplatí to však zcela. Houby tvoří z 90% voda, a ... lázně tekutinou příliš nenasáknou a aroma neztratí. Pevné hříbky i lišky proto můžeme bez problémů ... pod tekoucí vodou nebo je otřít vlhkým hadříkem. Pokud by na kloboucích či nohách ulpělo jehličí ... hlína, dají se odstranit také za pomoci pinzety.  Jak houby grilovat Větší exempláře pokládáme ... misku či používáme děrovanou grilovací pánev. Zabalené houby se grilují přibližně 20 - 25 minut. Bez alobalu je to asi o 10 minut méně. Houby před ... potíráme olivovým olejem smíchaným s kořením. Houby budou mít lepší chuť a nepřilepí se k roštu. ... otočíme, aby se rovnoměrně opekly z obou stran. ...

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat
Uložit recept!
článek
článek

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat

...měsíci září startuje ta pravá houbařská sezóna. Deštivé, ale stále ještě teplé počasí, růstu ... a proto nastává ideální čas, kdy vyrazit do lesa. Které druhy hub rostou v září a jaké dobroty z ... Houbaření má v naší republice dlouholetou tradici. Vždyť první houbařská poradna byla u nás otevřena ... rostlinách šíří také Česká mykologická společnost. Ta nabízí i službu houbařům, kteří si nejsou ... jistí tím, co si z lesa vlastně přinesli. Odborníci mykologové jejich "úlovky" ochotně určí ... a navíc poradí, co z nich uvařit. K určování hub lze využít také atlasy nebo ... aplikace do mobilu. Kde hledat a co sbírat v září Houbaři zpravidla ... neprozrazují, kam na houby chodí, aby jim úlovky někdo nevyfouknul. Obecně ... slunných místech, která jsou chráněná před větrem. Některé houby rády rostou ve společnosti určitých ... – například klouzky lze často nalézt pod borovicí. Než plodnice dorostou do správné velikosti, může ... jim to trvat dva až deset dní. Prázdniny jsou minulostí a doba, kdy začíná ... bílé krasavice na vysoké nožce – tedy bedly vysoké. Houbaře lákají nejen vzhledem, ale také nasládlou ... chutí. Z bedlových klobouků se smaží řízky, dají se ale ... nakrájet i do smaženice nebo zamrazit. Až do zimního období můžeme v lese sbírat také ... čirůvky fialové, které se skvěle hodí k nakládání. Za perly lesa lze považovat oranžové lišky obecné ... oblíbenou potravinou i v luxusních restauracích. Kromě lošáků, václavek, kotrčů, ryzců a hnojníků, ... zdobí lesní porosty také hřiby. Ten, s označením smrkový, platí za krále hub.... výtečnou chuť a hodí se pro všechny typy úprav.    Pokrmy z hub Kromě tradiční smaženice, ... houbové omáčky či řízků, lze houby přidat i do polévek, připravit z nich salát, ... rizoto, řízky nebo je třeba naplnit do těstovin. Kdo si chce tuto vděčnou potravinu uchovat i na ... pozdější období, může houby zamrazit. Před uložení do mrazáku je však třeba houby ... minimálně 20 minut povařit. Tím se v houbě zničí choroboplodné mikroorganismy ... způsobují její rozklad a následné znehodnocení. Houby lze také nasušit a část z nich rozemlít na prášek ... jako koření do pokrmů. Sušené houby či prášek se dají také naložit do oleje, čímž ... dochucovadla, která se hodí například do salátů. Oblíbené jsou i nakládané houby, ale ne všechny ... se hodí k tomuto typu zpracování. Do láku ukládáme jen houby s pevnější strukturou, ... hlívu, kotrče nebo třeba mladé pýchavky. Tip na závěr Houbová pasta Pasta z hub se hodí ... omáček, na topinky či jako náplň do těstovin. Pro její výrobu potřebujeme: 400 g žampionů nebo ... na másle necháme zesklovatět nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno pokrájené, očištěné houby a ... dusíme asi 10 minut. Poté přilijeme sherry, přidáme bylinky, koření, ... další tři minuty, dokud nevznikne hustá kaše. Tu necháme chvilku vychladnout, a poté ji ... napěchujeme do tvořítka na led. V mrazáku vydrží čerstvá až 8 týdnů.  ...

Zapečené batáty
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené batáty

...batáty s houbami a slaninou chutnají báječně. Druh strouhaného sýra si můžete vybrat podle své...

Zapečené houby s rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s rýží

Zapečené houby s rýží voní krásně po houbách a když použijete místo masového vývaru zeleninový, pochutnají si i vegetariá...

Zapečené houby s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s vejci

...houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chválu....

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Uložit recept!
článek
článek

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!

...zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své ... konec léta příznivější a postará se o plné košíky. Z nasbíraných úlovků lze kromě tradiční smaženice ... či houbové omáčky připravit i pastu nebo koření. U nás v Evropě jsou houby i jejich sběr velmi ... za jedny z největších milovníků této potraviny. V historii však byla období, kdy se houby ... popularitě příliš netěšily. Protože jsou jedinečné, v přírodě se jim nic ... i zanikají, vyvolávaly v lidech značné podezření. Houbové klobouky vyrůstající v lese či u krajů ... strach, a ti se jim proto raději vyhýbali obloukem. Užitečné a krásné Době, kdy byly houby na ... toho, co je nežádoucí, už ale dávno odzvonilo. Dnes máme k houbám vřelý vztah a kvůli lesní ... nadílce si mnozí neváhají pořádně přivstat. Na konci léta se v lese objevují sametové ... hříbků, bedly na vysokých nohách i chutné lišky. Kdo se přejí smaženic, řízků a houbových omáček, ... snadno zamrazit a uchovat tak pro pozdější použití. Pasta z hub Hodí se k dochucení omáček, jako ... na topinky nebo jako příloha k masu či do těstovin. Houbový Duxelles, jak se pastě přezdívá, pochází ... z Francie. Původní recept vznikl v 17. století a vytvořil ho francouzský kuchař Francois ... po svém zaměstnavateli, markýzi d´Uxelles. Jak na světoznámou pastu, která se hodí jako ... pepř, sůl, čerstvá petrželová nať Jak na to: Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Šalotku najemno ... necháme ji zesklovatět na pánvi v rozehřátém másle. Pak přidáme houby a za stálého míchání je 10 ... minut podusíme. Do pánve přilijeme sherry, přidáme byliny, pepř a ... směs vaříme pár minut na mírném plameni. Jakmile zhoustne, vypneme sporák a pastu necháme ... vychladnout. V dobře uzavřené nádobě vydrží v lednici až 12 ... dní, v mrazáku až osm týdnů. Houbové koření Dochucovadlo z hub může mít ... mnoho podob. Od klasického sypkého koření až po houbový sirup, ... který se hodí k vylepšení polévek a omáček. V našem receptu půjde o druhou variantu a ... potřebovat k tomu budeme nasušené houby, ideálně hříbky nebo ryzce. Potřebujete: 50 g ... listy celeru, pepř a máslo na smažení Postup: Houby namočíme na 20 minut do horké vody. Na másle ... necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Houby vyjmeme z vody a výluh nevyléváme! Doplníme ho ... na 0,75 l a společně s houbami ho přidáme do pánve. Vložíme koření, byliny a vše pozvolna vaříme ... přibližně půl hodiny. Poté směs přecedíme přes jemné sítko. Houby ... vymačkáme, tekutinu zachytíme a přidáme k vývaru. Opět ji nalijeme do hrnce a svaříme na poloviční ... množství, dokud nezíská konzistenci sirupu. Ten lze uchovávat v lahvích nebo ho nalít do ... tvořítka na led. Je to praktičtější a sirup zůstane déle ... použitelný.   Zdroj: Houby v přírodě a na...

Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?
Uložit recept!
článek
článek

Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?

...jsou plné sběračů, protože houby konečně rostou! Po suchém červenci a o něco ... lesní porosty konečně potřebnou dávku vlhkosti a houby rostou jako o život. Za houbařskými zážitky se ... přičemž nejvíce úlovků slibují příhraniční oblasti. A co z darů lesa připravit? Inspiraci lze hledat ... i u zahraničních sousedů! Houby v průběhu času Vztah k houbám se v průběhu věků ... proměňoval. V pravěku houby představovaly zdroj obživy i užitečný nástroj, o ... historický nález z pravěkého sídliště v Dánsku. Ukázalo se, že pravěký člověk používal části ... jako primitivní "zapalovač" pro rozdělávání ohně. Středověk se na houby nedíval příliš laskavě. ... potomstvo, které vyrůstá ze slin čarodějnic. U nás v Čechách se však na houby tak dramaticky ... spíše jako dar od Pánaboha než od pána pekel. A kladný vztah k houbám nám vydržel dodnes, vždyť ... Nejen u nás, ale také u našich sousedů jsou houby populární. Například v Polsku jsou součástí i ... v zemi zpopularizoval dvůr krále Vladislava II. Jagelonského. Bigos se tehdy podával na lovech a ... dnes se připravuje v mnoha variacích. Chybět v něm nesmí několik druhů masa a hlavně ... zelí. Ideální pokrm pro nadcházející podzimní dny! ... vložíme ho do cedníku a spaříme horkou vodou. Okapané zelí dáme do hrnce, zalijeme ho vodou, ... osolíme a uvaříme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a víno. Na ... a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Když začne tmavnout, přidáme najemno nakrájenou ... cibuli a osmahneme ji. Maso nakrájíme na menší kostičky a osmahneme ho ... na směsi cibule a slaniny. Přidáme zelí, nakrájený salám nebo klobásu, ... koření, předem namočené a vymačkané houby, nadrobno nakrájené švestky, protlak a cukr. ... dokud maso nezměkne (trvá to přibližně 40 minut). Hotový bigos podáváme s čerstvým pečivem.  ...

Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí

...je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a ... chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí se můžou stát jedním z nich....

Kedlubny zapečené se smetanou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kedlubny zapečené se smetanou

...zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou...

Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami

...kuřecí maso se smetanou a bramborami je jednoduchý oběd připravený v ... jednom pekáči. Můžete recept obměnit použitím zelených bylinek...

Jak nakládat houby a zeleninu
Uložit recept!
článek
článek

Jak nakládat houby a zeleninu

...způsob uchování h, jelikož v zimě přijdou vhod. Postup je snadný, a pokud se ho jednou naučíte, ... různé varianty, které pak zpestří váš jídelníček. V tomto článku si popíšeme základní postup a ... několik rad na co nezapomenout. Základní recept Slaný nálev Na 1 litr vody ... potřebujeme 2-3 lžičky soli. Vodu se solí převaříme a necháme mírně zchladnout. Teplým nálevem pak přelíváme houby či zeleninu. ... Dobře uzavřeme a sterilujeme. Octový nálev Ten je též snadný. Na 750ml vody ... lžíci soli a 3-5 lžic pískového cukru, 250ml octa. Vodu se solí a cukrem převaříme, krátce ještě ... povaříme a přidáme ocet. Opět necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelíváme houby či zeleninu ... a sterilujeme. Tento nálev můžete ještě dokořenit kuličkami ... kořením, hořčičnými semínky či bobkovým listem. Kombinace koření je jen na vás a většinou jde o ... vyzkoušení, co vám bude nejvíce chutnat. Příprava a rady Houby i zelenina by měly být ... dobře očištěny, aby se nekazily. Některé druhy je potřeba oloupat. Krájíme na ... menší kousky, větší houby na kostičky. Pokud je zelenina příliš tvrdá, je lepší ji ... krátce povařit. Zeleninu do skleniček můžeme skládat tak, aby ... byla hezky barevná. Pozor! Zelenina i houby by měly být do nálevu úplně ponořeny, jinak hrozí ... že se zkazí. Určitě najdete mnoho receptů na nálevy, kde budou ... poměry octa, vody a cukru jiné. Jde o to, vyzkoušet si, co vám nejvíce zachutná a ... podle toho se řídit. Sterilování je různé podle druhu zeleniny, ale ... počítejme tak 20-30 minut (při teplotě 85°-90°C). Skleničky, které na nakládání použijeme, by měly ... a opravdu čisté, jinak se nám naložená zelenina a houby můžou zkazit. Při sterilování by se sklenice ... neměly dotýkat, aby nepopraskaly....

Bylinkovou zahrádku můžete mít i doma. Je to snadné, stačí vědět jak na to.
Uložit recept!
článek
článek

Bylinkovou zahrádku můžete mít i doma. Je to snadné, stačí vědět jak na to.

...zelené bylinky stále po ruce? Není nic snazšího. Stačí pár jednoduchých rad, kousek místa v bytě, ... a můžete si sami doma vypěstovat spoustu bylinek. Vaše kuchyně to jistě uvítá. A nejen že budete ... díky atraktivnímu vzhledu zelených rostlinek. Bylinky můžete pěstovat téměř v čemkoliv. ... po babičce bez ucha, který jste nedokázali vyhodit. Základem je správný substrát. Kupte si obyčejný ... zahradnický substrát obohacený o rašelinu. Do nádoby dejte na dno drenážní vrstvu z kamínků ... nebo rozbitých starých květináčů. Tuto vrstvu pak zasypte substrátem a zasaďte ... sazeničku bylinky. Sazeničky kupujte raději v zahradnictví, kde je ... vypěstují odborníci, než v supermarketech. Také můžete pěstovat bylinky ze semen, ale daleko ... je použít kvalitní a správně ošetřené sazenice. Nemáte-li okno na jih, což je pro bylinky ... nejlepší, nezoufejte. Najděte jim jiné světlé místo kde nehrozí průvan, ... zalévejte a občas je pohnojte přírodním hnojivem. A sami uvidíte, že se vám za chvíli odmění tak ... bohatými trsy, že je ani nestačíte použít. Vůbec to nevadí, spíš naopak. Přebytečné bylinky ... můžete zamrazit nebo usušit. Z rozdrcených sušených bylin a soli si pak můžete ... doma připravit vlastní bylinkové soli podle chuti. A co takové bylinkové máslo připravené třeba ve ... led z nasekaných čerstvých bylinek zalitých máslem. Některé bylinky jsou choulostivější na pěstování ... než jiné. Třeba taková petržel a bazalka potřebují ... ostatním bylinkám stačí zálivka jednou týdně. Kupodivu kuchyňské výpary bylinkám neškodí, spíš ... jako třeba právě bazalka, citlivé na průvan. Je-li v bytě suchý vzduch, určitě všem bylinkám ... občas prospěje trocha vodní mlhy z rozprašovače. Některé bylinky potřebují občas zaštipovat, budou ... pak silnější a bohatší. A jaké bylinky jsou pro pěstování v bytě ... nejvhodnější? Je jich spousta. Bazalka, tymián, petržel, kopr, máta, pažitka, ... oregano, estragon, rozmarýn a mnohé a mnohé další. Čerstvé zeleninové saláty, jídla z vajec, polévky ... všude jsou čerstvé zelené bylinky vítaným kořením. Zkuste najít recept na polévku, omáčku, salát ... jídlo, kam by se tyhle voňavé vitamíny nehodily. Takže si připravte třeba osvěžující mojito se...

Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kuřecí plátky s paštikou

...chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vyzkoušení...

Zapečené těstoviny s houbami
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené těstoviny s houbami

...s houbami jsou zajímavé a velmi chutné jídlo. Pro milovníky těstovin je tu zase jedna z méně ... obvyklých variant. Máslo rozpustíme na vyšší pánvi, přisypeme ... mouku a připravíme světlou jíšku. Pánev sundáme z plotny a pomalu přiléváme za ... neustálého míchání část mléka. Po rozmíchání jíšky v mléce pánev vrátíme na ... přidáme bobkový list, hřebíček a čtvrtku cibule.Při střední teplotě za stálého míchání vaříme asi ... 10 minut.Postupně přidáváme mléko dle potřeby. Omáčka by neměla být příliš hustá Troubu ... předehřejeme na 180 stupňů. Ve velkém hrnci uvaříme ve slané vodě těstoviny ... téměř do měkka a vodu z nich slijeme. Z omáčky odstraníme bobkový list, hřebíček a ... ji muškátovým květem, pepřem a podle chuti osolíme.Nakonec do ní přidáme 1 lžíci hořčice a polovinu ... strouhaného parmezánu. Do vymazaného pekáčku naskládáme vzpřímeně ... omáčkou tak, aby se dostala i dovnitř těstovin. Jednotlivé houby naskládáme na otvory v ... a posypeme vše zbytkem strouhaného sýra. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme ... přibližně 20 minut, až sýr začne zlátnout. Před podáním jídlo ozdobíme nasekanou...

Zapečené brambory s mletým masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory s mletým masem

...jsou oblíbené jídlo,vhodné k obědu nebo k večeři. Můžeme doplnit nakládanou okurkou, nebo třeba ... paprik, salátové okurky, podle chuti, nebo sezóny. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mleté ... tvrdým sýrem, masovou směs osolíme a opepříme. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu ... vrstvou pórku nakrájeného na tenká kolečka. Posypeme nakrájenou slaninou a nakonec ... naskládáme zbytek brambor. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby (180 stupňů) a ... pečeme asi 25 minut.Pak zalijeme smetanou a znovu pečeme asi 15 minut dorůžova. Vyndáme...

Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Uložit recept!
článek
článek

Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami

...růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky ... z lesa bohaté. V posledních dnech sice bylo teplých dní jako ... hodně pršelo a předpověď slibuje mírné oteplení. Houby pořád rostou, především v západních, jižních a ... východních Čechách, a tak není třeba si zoufat. Ať už preferujete houby čerstvé nebo ty sušené, k ... podzimu houbové pokrmy prostě patří. Omáčka, řízky, omeleta nebo smaženice. Tuhle ... okusí nadšení houbaři minimálně jednou za rok. Co ale vyzkoušet recept trochu netradiční, ... kuchyní?! Houbová klasika Jako surovina jsou houby v kuchyni velmi vděčné. Dají se přidat skoro do ... všech pokrmů, jen v moučnících jim to nesluší. Houby lze osmažit a podávat jako předkrm, vyrobit se z ... nebo pomazánka, dají se zapékat, dusit i fritovat. Malé kousky hub mohou ozdobit třeba huspeninu, ... větší houby jako žampiony se dají plnit a zapékat. K snídani houbová omeleta, k obědu houbový guláš ... a k večeři houby zapečené v listovém těstě? Milovníci hub si mohou plody ... lesa užít na mnoho způsobů. Jak se jí houby u vzdálených sousedů? Houbaření souvisí s ... a některé národy o tyto plody lesa příliš nestojí. Tam, kde jsou houby populární, se infiltrovaly i ... do místních receptů. Řecká musaka s houbami Vrstvený zapékaný pokrm ... proto se skvěle hodí i pro chladnější podzimní dny. I toto tradiční středomořské jídlo lze vylepšit ... i sami Řekové, kteří se sběru hub hojně věnují. Jak na houbovou musaku? Ingredience: 250 g ... 3 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl   Postup: 1. Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme je a necháme ... pár minut vykapat. Cibuli nakrájíme najemno, brambory oloupeme a ... pokrájíme na tenké plátky. 2. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, vsypeme ... cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme ho a do pánve dáme ... nakrájené čerstvé houby nebo namočené a vymačkané sušené houby. 3. Houby ... minutách směs podlijeme vodou z hub nebo vývarem. Necháme vydusit a zredukovat. Na druhé pánvi ... zbylý olej a osmahneme na něm vykapané lilky. 4. Zapékací nádobu vytřeme stroužkem česneku a ... vymažeme ji tukem. Dno nádoby vyložíme plátky brambor, na ně ... lilku, a takto vrstvíme až do vyčerpání surovin. Poslední vrstvu musí tvořit osolené brambory. 5. ... na 200°C a musaku pečeme přibližně 40 minut. 6. V mezičase prošleháme suroviny pro polevu a po ... uplynutí doby pečení musaku směsí polijeme. Pokrm zapékáme dalších 10 minut, dokud se ... nevytvoří krusta....

Top 10 těstovinových jídel
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 těstovinových jídel

...politik, si podle dochovaných záznamů již v 1. století n. l. zřejmě pochutnával na rybách a mase ... obloženém těstovinami „lasagne“. I dnes si těstoviny spojujeme většinou s italskou ... jednoduše nejspíš proto, že z Itálie pocházejí. Je to potravinový produkt, vyrobený z nekynutého ... pitné vody a přísad k ochucení či obarvení. Máme těstoviny vaječné a bezvaječné, těstoviny ... pšeničné, špaldové, pohankové, rýžové či kukuřičné. Těstoviny jsou v kuchyni velmi oblíbenou ... pro svou variabilitu, snadnost a rychlost přípravy. Můžeme mít těstoviny plněné, se smetanovými ... těstovinové saláty plné zeleniny, sýrů a bylinek. A nesmíme zapomínat na těstoviny polévkové. Jako ... zavářka jsou v kuchyni nepostradatelné. Existují určitě nejméně stovky receptů, jak ... připravit chutné jídlo z těstovin. Pár jich tu máme i my. 1. ŠunkoflekyKlasické a ... prověřené jídlo z těstovin a uzeného masa. Patří k nejmilovanějším a nesnadnějším jídlům z ... těstovin u nás. Kromě uzeného masa, což je klasika, můžeme použít ... také třeba nakrájenou cuketu nebo houby. Zapečené těstoviny jsou prostě jednoznačná jednička. 2. ... každý zná recept na toto skvělé jídlo trochu jinak. Dokonce i Italové se přou o to, co tam patří a co ... neměly původně s touto omáčkou nic společného. Ale ve finále záleží asi tedy především na tom, ... co komu chutná. Tady je jedna z možností. 3. LasagněŠiroké italské těstoviny, které zapékáme ... se sýry, mletým masem a spoustou voňavého koření. Rajčata a česnek nesmějí chybět. Těstoviny si ... koupit plátky těstovin už jako polotovar v obchodě. Hotové jídlo uskladněné v chladnu chutná i druhý ... den, možná i lépe. 4. Těstovinový salát s kuřecím masemTěstovinové ... jsou lehká jídla, která vaříme hlavně v létě. Zasytí nás, ale náš trávicí systém příliš ... nezatíží. Jejich příprava je i časově nenáročná a snadná i ... pro začátečníky. Pár ingrediencí orestujeme na oleji, smícháme s ... těstovinami, můžeme přidat zálivku a vše je hotovo. Toto jídlo navíc můžeme jíst i zastudena.  5. Zapečené těstoviny s brokolicí a lososemDalší z receptů na ... zapékané těstoviny, tentokrát s rybou. Asi není třeba nic dodávat. Losos je prostě ... skvělá ryba vždy. A spolu s brokolicí a čedarem si můžeme být jisti ... že jíme nejen velmi chutné, ale také zdravé jídlo. 6. Těstovinový salát s tuňákemDalší salát z ... suroviny většinou všichni najdeme ve spíži. Lehká, chutná a rychle připravená večeře. 7. ... spousty smetanových omáček vhodných k těstovinám. Tato lahodná omáčka ze dvou druhů sýra a smetany ... jak svou snadnou přípravou, tak báječnou chutí. Z těstovin se hodí třeba široké nudle, ale v ... podstatě můžeme použít jakékoliv. 8. Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a ... je svěží a oprávněně slibuje lehké a chutné jídlo. Tagliatelle jsou tradiční italské těstoviny, ... dlouhé ploché nudle s výtečnou chutí. Podávají se hlavně s různými omáčkami, třeba s ... boloňskou a nebo právě s touto jarní zeleninovou. 9. Těstoviny s chřestem, lososem a ... lososa, to vše slibuje chuťově výjimečný pokrm. Je to další z mnoha a mnoha těstovinových salátů ... a je opravdu skvělý. Omáčka ze smetany, cibulek a vína ho skvěle ... doplní. 10. Vydatná polévka s těstovinamiTady záleží na tom, ... jaké těstoviny použijeme. Máme nepřeberné množství možností. Mohou být ... plněné nebo neplněné, drobné či větší. Vydatná polévka, která obsahuje i spoustu ... může být skvělou večeří nebo vydatnou přesnídávkou.  Těstoviny jsou skvělý vynález. Snadno ... skladovatelné, vždy po ruce. V každém obchodě s potravinami jsou k mání. Nebo ... si je můžeme připravit i sami doma. Stačí vědět pár pravidel při jejich přípravě...

Zapečené filé se špenátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené filé se špenátem

...filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle ... voňavé a velmi chutné jídlo v jedné zapékací misce. Spaříme špenátové listy horkou vodou. Brambory ... vody, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pak slijeme vodu a brambory rozmačkáme. Ze ... spařeného špenátu slijeme přebytečnou vodu. Do zapékací misky rozprostřeme špenát, zalijeme ... ho rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Pak na špenát naskládáme filé nakrájené na kousky. Zalijeme smetanou, pokapeme citronovou šťávou a ... rovnoměrně navrch rozprostřeme rozmačkané brambory. Vše pokapeme olivovým olejem. Misku vložíme...

Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřové kotlety zapečené se sýrem

...kotlety zapečené se sýrem podáváme s vařenými brambory nebo ... hranolky. Místo smetany můžeme použít plnotučné mléko...

Zapečené zelí s klobásou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené zelí s klobásou

...klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané...

Zapečené kotlety se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kotlety se sýrem

...sýrem podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Nebo také s dušenou zeleninou...

Zapečené zelí se šunkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené zelí se šunkou

...zeleninou, je jídlo připravené v jednom pekáči. Všechny chutě se při pečení krásně promíchají a...

Zapečené palačinky se žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené palačinky se žampiony

Zapečené palačinky se žampiony budu výborné s krátce dušenou zeleninou, nebo třeba salátem z čerstvé zeleniny. ...

Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci

...se spousta báječných chutí spojí v jednu božskou. Rozhodně ten recept vyzkoušejte...

Brambory zapečené se sýrovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Brambory zapečené se sýrovou omáčkou

...se sýrovou omáčkou jsou smetanově jemné a pikantní. Rychlé jídlo v jednom pekáči pro celou rodinu...

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou

...jsou jednou z variant na \"francouzské\" brambory. Je to příjemná změna...

Zapečené těstoviny s uzeným masem a jarní cibulkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené těstoviny s uzeným masem a jarní cibulkou

...připravíme snadno a rychle v troubě nebo v remosce. Výběr těstovin je na vás, měly by být drobnější...

Zapečené kuřecí maso s brambory a brokolicí
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kuřecí maso s brambory a brokolicí

Zapečené kuřecí maso s brambory a brokolicí voní bylinkami a může to být skvělá večeře pro celou rodinu....

Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry
Uložit recept!
recepty
recepty

Penne s rajčaty, smetanou a pěti sýry

...s rajčaty, smetanou a pěti sýry jsou zapečené těstoviny, které připravíme velmi rychle aniž ... bychom jakkoliv slevili z kvality pokrmu. Chuť a vůně všech sýrů je totiž skvělá. Ve ... těstoviny ve slané vodě asi 4 minuty a scedíme je. V jiné míse důkladně smícháme všechny sýry, ... smetanu, rajčatový protlak a bazalku. Do vymazaného pekáčku nasypeme předvařené ... těstoviny a zalijeme sýrovou směsí. Povrch poklademe tenkými plátky másla. V ... na 250 stupňů pak vše zapékáme 7 až 10 minut. Zapékat můžeme buď v jednom větším pekáčku nebo...

Zapečené brambory se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory se sýrem

...brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo ... uzeninu. Kvalita se, jako ostatně vždycky, vyplatí...

Kuře zapečené s rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře zapečené s rýží

...s rýží vás překvapí hlavně báječnou chutí rýže. Je totiž mnohem lepší než vařená...

Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené kuřecí řízky se zeleninou

...můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou...

Zapečené těstoviny s tvarohem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené těstoviny s tvarohem

...vaše zapečené těstoviny s tvarohem uvítají nejen děti, ale...

Houby  plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami

...chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troubu ... předehřejeme na 180 stupňů. Houby očistíme a odstraníme jim nožky. Na pánvi na ... tenké plátky nakrájené nožičky ze všech čtyř hub. Přidáme k nim petrželku, utřený česnek a ... a ještě 3 minuty za stálého míchání vše smažíme. Nakonec přidáme nasekaný špenát, krátce ho ... se vším podusíme a směs dochutíme solí a pepřem. Na vymazaný plech naskládáme vedle sebe ... hub a na každou navrstvíme hotovou podušenou směs.Plech vložíme do předehřáté trouby a houby pečeme ... 6 až 8 minut do měkka. Pak plněné houby přeneseme na podnos a servírujeme je teplé...

Plněné houby
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné houby

...jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství ... také podávat jako lehký oběd. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče ... hlavičky hub a opečeme je krátce po obou stranách. Mezitím v misce smícháme sýr, bylinky, utřený ... česnek a máslo. Touto směsí houby naplníme a navrch nasypeme nakrájenou cibuli a ... také čtvrtky rajčat. Pekáč vrátíme zpět do trouby a houby pečeme asi 5 ... až 6 minut, až náplň zezlátne a začne probublávat. Pekáč vyjmeme z trouby, plněné houby ozdobíme...

Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
Uložit recept!
recepty
recepty

Žampionová omáčka se zakysanou smetanou

...ale také s vejcem natvrdo a vařeným bramborem. Omáčka ze žampionů se ale však hodí i k ... těstovinám....

Nakládané houby v octě
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby v octě

...houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i ... na pozdější dobu, je sterilování. Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro ... zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub....

Nakládané houby se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby se zeleninou

...se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou? Zavařovací ... sklenice a víčka umyjeme. Připravíme si zavařovací hrnec, hlavu na ... zavíčkování, kleště na vyndavání sklenic. Papriky umyjeme, zbavíme pecek. Vezmeme si ... cibuli a spolu s paprikou rozkrájíme. Odložíme stranou. Vezmeme si košík a houby ... zbavíme nečistot. Na prkénku si je rozkrájíme a vysypeme do hrnce. ... Osolíme. Přidáme vodu a dáme přejít varem. Slijeme přebytečnou vodu z hub a nasypeme je do ... vyšší nádoby. Přisypeme rozkrájenou papriku a cibuli. Osolíme. ... Přidáme trochu octa. Přilijeme olej. Nakonec dáme rajský protlak a osladíme. Všechny ... suroviny smícháme. Směs nandáme do zavařovacích sklenic. ... Zavíčkujeme. Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto...

Zapečené rizoto s parmezánem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené rizoto s parmezánem

...pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť ... vám učaruje. Na vysoké pánvi smažíme na kousky nakrájenou ... slaninu, až se vypeče dozlatova. Přidáme máslo, nakrájenou cibuli, promícháme a ... smažíme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.Pak přidáme pokrájená cherry rajčátka , bílé víno ... a vše krátce podusíme. Přidáme rýži uvařenou téměř doměkka v kuřecím ... vývaru a vše promícháme. Do vymazané zapékací misky vyklopíme ... připravenou směs a lehce posypeme parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů) ... přibližně 20 minut. Pak do rizota vmícháme zbytek parmezánu....

Zapečené nové brambory s  čedarem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené nové brambory s čedarem

...připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezóně nových brambor je jejich chuť s čedarem ... neodolatelná. Nejprve připravíme těsto uhnětením mouky, ... trochy vody, špetky soli a moučkového cukru. Těsto necháme Ve folii 20 minut odležet v lednici. Potom zapékací misku vytřeme máslem a vyložíme ... tenkou vrstvou těsta. V troubě zahřáté na 200 stupňů pečeme těsto asi 5 ... minut. Pak misku s těstem naplníme brambory ... na menší kousky a nasekanou zelenou jarní cibulkou. Podle chuti osolíme. Mléko, vejce a smetanu ... rozšleháme a směsí zalijeme brambory se sýrem. V troubě zahřáté na 160 stupňů pak zapékáme ... asi 45 minut. Jídlo nakonec posypeme zbytkem pokrájených...

Zapečené brambory v troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené brambory v troubě

...v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim říkají francouzské brambory, ale ... všechny recepty se většinou liší jen velmi málo. Často a s oblibou k nim servírujeme nakládanou ... okurku. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. ... pak je oloupáme a nakrájíme na menší plátky. Cibuli a šunku nakrájíme na tenké proužky. V míse ... sladkou smetanu s trochou mletého pepře a s vejci. Do velké zapékací mísy, kterou jsme vymazali ... položíme vrstvu brambor a zlehka je osolíme. Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli a šunku. ... strouhaným sýrem a nakonec zalijeme vaječnou směsí. V troubě předehřáté na 190 stupňů zapékáme ... směs ztuhne a brambory na povrchu začnou hnědnout....

Zapečené těstoviny s uzeným masem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené těstoviny s uzeným masem

...kyselou okurkou nebo salátem z nakládané zeleniny. Těstoviny zvolíme střední velikosti, třeba mušle...

Zapečené rybí závitky
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené rybí závitky

...rybí závitky můžeme podávat s vařenými bramborami. Použít můžeme například rybí filé z tresky...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou . recepty

Kde najít informace



×