Hovězí plátek se zelenými fazolkami hovězí maso y ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Hovězí plátek se zelenými fazolkami hovězí maso y ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Hovězí plátek se zelenými fazolkami hovězí maso y ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Hovězí plátek se zelenými fazolkami hovězí maso y ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Hovězí pečeně se zelenými bylinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečeně se zelenými bylinkami

...pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a ... a opepříme. Hotovou kořenící směsí důkladně maso ze všech stran potřeme. Také ho ovážeme ... Na rozpáleném oleji na pánvi připravené maso opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo ... Takto připravené maso položíme do pekáče, zalijeme výpekem, pekáč ... víkem a v troubě předehřáté na 180 stupňů zvolna maso pečeme asi hodinu. Po této době víko odklopíme ... a maso dopékáme asi tak půl hodiny, až získá hnědou...

Hovězí maso ve smetanové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí maso ve smetanové omáčce

...jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu, je jemnější a...

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo před pěti lety, se dnes ... dokola. Zde prostě a jednoduše platí zásada – nic se nesmí přehánět. No, a pokud se rozhodnete z ... jídelníčku maso jako takové vynechat, je důležité si nastudovat, ... špatnou funkci srdce, ale i mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z ... nevýhod hovězího masa je, že většinou kupujeme levnější, ... tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na stěny tepen a tím může způsobit ... jejich neprůchodnost. Proto s sebou nese vyšší riziko srdečních onemocnění. Všeobecně je ... cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat zdraví nebezpečné bakterie. ... zmínit je nezdravé tepelné zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso je zdrojem ... kvalitních bílkovin, bez kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu,...

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu
Uložit recept!
článek
článek

Zkuste exotické maso – krokodýlí, pštrosí, klokaní, buvolí nebo emu

...jsou v místě obvyklého výskytu velmi populární. Hovězí, vepřové nebo kuřecí maso dávno na našich stolech ... výhodu, že vypadá atraktivně, krásně voní a téměř se nemusí dále upravovat. Oproti tomu živočichové, ... jejichž maso vám představíme, nejsou pro tuzemce nijak ... Avšak odhodíte-li předsudky stranou, může se jednat o skvělý kulinářský zážitek, protože ... masa jsou často jemná a libová. Aligátoří maso Aligátoří maso se konzumuje v jižních státech ... byl zaveden jejich chov na farmách. K jídlu se využívá maso mladých aligátorů, které se ... ovšem strukturou připomíná spíše vepřové maso. Specifickou, velmi jemnou chuť lze zařadit někam ... mezi rybí a kuřecí maso. Frankofonní Američané nejraději aligátoří maso ... v pikantní omáčce z rajčat a chilli. Krokodýlí maso Krokodýli jsou celosvětově rozšířenější, a tak se jejich maso jí v Americe, Africe, Asii a v ... Austrálii. V oblastech severní Austrálie se na farmách chovají jak sladkovodní, tak mořští ... krokodýli. Jejich maso je velice podobné tomu aligátořímu, takže má ... jemnou chuť, je libové a připomíná kuřecí maso. Koupit jej můžete v podobě steaků. Ideální pro ... krokodýlí maso je smažení na pánvi, grilování nebo dušení. ... Pštrosí maso Už od prastarých dob slouží v Africe coby skvělé ... a výživné jídlo. Pštrosí maso je v současné době populární i v Severní Americe ... a pštrosi se chovají i v západní Evropě. Jejich maso má tmavější barvu než hovězí maso, ale jeho chuť ... Ne však o tolik jako je tomu u zvěřiny. Pštrosí maso se prodává naporcované na plátky, ale koupit lze ... i mleté pštrosí. Klokaní maso Klokaní maso může pocházet z mnoha druhů klokanů a už dlouho ... jej dnes lze v mnoha zemích světa. Vyznačuje se tmavou barvou, jemnou strukturou a výrazně chutí. ... Klokaní maso je občas přirovnáváno k masu zaječímu. Záleží na ... způsobu přípravy. Nejvíce se prodává naporcované na plátky jako steaky, v ... postupujeme velmi podobně jako při přípravě hovězího masa. To znamená, že lepší kousky můžete použít ... na grilování nebo na pánev. Ostatní maso lze dusit. Ale pozor, klokaní maso se snadno ... krvavé až středně propečené v případě steaků. Maso z emu Pták emu a jeho maso se získává ze zvířat ... o první zvěřinu chovanou v zajetí. Chování emu na maso se provozuje hlavně ve Francii. Maso emu má tmavě ... lidi, kteří dbají na zdravou výživu jde o ideální maso, protože je bohaté na železo a chudé na ... I když nemá tak výraznou chuť, podobá se zvěřině, ale postupy při přípravě volíme jako u ... jemného hovězího masa. Buvolí maso Buvolí, v Severní Americe bizoní maso, je rovněž docela tmavé, ... ale není tak jemné jako hovězí maso, a proto je dobré jej marinovat. Nicméně z ... pokrmy, jako jsou třeba steaky. Buvoli se chovají na farmách i České republice, a tak se ... jejich maso dá docela dobře koupit. A jen tak pro zajímavost ... má o 776 % více vitaminu B12 než maso kuřecí. Lamí maso Lamí maso se odpradávna ... především jako dopravní prostředek, takže na maso se používají hlavně mladší kusy. Jde o opravdu...

Hovězí polévka s fazolkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí polévka s fazolkami

...polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě...

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 ... křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské trouby je delikátní zimní jídlo. ... Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, křehké a velmi chutné ... abyste si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... základ. Prozradíme vám několik tajemství. Maso opečte: To je nutnost! Zhnědnutí masa dodá masu ... něm zůstanou, jsou navíc plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní a pokrm se tak ještě více ... masa je základem chuti tohoto vydatného dušeného hovězího masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, ... listy. Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při teplotě 325 °C po ... všech chutí a poskytne dostatek času, aby maso bylo křehké a chutné! Existuje mnoho způsobů ... přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. ... Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit na sporáku (v holandské troubě ... vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití holandské trouby vytváří ... nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské troubě je dokonalá - od ... po dobu asi 2 hodin opravdu pomáhá spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik ... skvělých tipů na přípravu: Maso opékejte po částech na prudkém ohni. Klíčem ke ... krásnému propečení je nechat maso v klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho příliš brzy ... přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ingrediencemi ... brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku ... marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně smícháme sušená rajčata bez nálevu ... která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, natrhané listy ... vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v ... Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso a při střední teplotě opékáme po každé straně 4 ... minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme ... a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, ... rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí ... přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ... ještě vaříme odkryté 10 minut, pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. ... Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší kousky a ... přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Uložit recept!
článek
článek

Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…

...můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše ... A my vám je prozradíme! Pozvolné rozmražení Maso vždy nechte přirozeně rozmrznout nejlépe přes noc ... při pokojové teplotě. Vyvarujte se použití mikrovlnky či jiných urychlovačů, maso by ... chuť masa a přitom ji nepřebila. Nechejte maso odpočinout Maso marinujte ideálně 24 hodin, aby ... do sebe natáhlo vůni a chuťčerstvých bylin. Pokud ... grilujete neplánovaně, nechte maso marinovat alespoň tři hodiny. Otřete marinádu ... stékající marináda, vám bude prskat a připalovat se. Právě v připáleninách vznikají rakovinotvorné ... látky. Solte při servírování Solte vždy až při servírování. Posolené syrové maso bývá často tuhé, ... si připravit marinádu vlastní. Volte prorostlé maso Vepřová krkovička je ideální na grilování. Maso ... masa je ideální kolem 1,5 cm. Pokud grilujete hovězí, steak by měl mít 2-3 cm. Pozor, na teplotní šok ... Maso vyndejte z ledničky zhruba dvě až tři hodiny před ... šok. Když bude mít pokojovou teplotu, lépe se propeče a navíc se v něm stihnou rozvonět všechny ... Toto pravidlo neplatí pro ryby, které by se rozpadly. Ne oheň, ale uhlíky Maso grilujte ... tak, aby na nich byla bílá vrstva. Vepřové a hovězí maso grilujte zhruba 5 až 10 minut, ryby a kuřecí ... prsa 10 minut, pstruh o dvě minuty více a nejdéle se připravují kuřecí stehna s kostí. Ty potřebují až...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...zůstat zdraví. Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. ... pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není nic tak složitého ... zní. Jistě jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o silný hovězí vývar, a možná máte obavy, ... abyste to zvládli také. S trochou péče se vám to jistě podaří.Vydatný, voňavý a co ... nejsilnější vývar uvaříme především z hovězího masa, které může být i tužší a méně ... dlouhým vařením spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí ... žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium ... které vedle čerstvosti na maso klaďte, je skutečnost, že maso by nemělo být moc ... ve vývaru, nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného hovězího vývaru ... přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na hladině objeví bublinka a budoucí ... vývar se nepatrně chvěje. Pokud se nám vývar již zakalil, vyšleháme z jednoho bílku ... do vývaru a za stálého míchání zahřejeme, aby se bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe ... a vy tak budete mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar ... zchladit, sebrat přebytečný tuk a dát vývar znovu ohřát. ... přejít varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé ... netradičních rad nakonec Chcete-li chuť vašeho hovězího vývaru ještě více zvýraznit, přidejte do něj ... Neotřelé, ale perfektně to funguje. Pokud jste se zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle ... slabší povahy a který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... slepičí nebo krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to pro váš ... s bohatou vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na podlévání masa. Ten ... vařte rýži nebo brambory, nebo jím podlévejte maso.Zcela a úplně čistého vývaru dosáhneme ještě ... skvělou vychytávkou. Ve vývaru povařte menší kousek jater nebo dvě malá rajčátka. Obě dvě suroviny ... průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

...méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí pro ... rolády nebo závitky. Vyzkoušejte recept na hovězí na divoko...

Hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš

...guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší ... zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš je nejlepší kližka) nakrájené ... přisypeme všechno koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit. Maso necháme vydusit a v případě ... potřeby ho podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, ... prolisovaný česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s...

Grilovaná hovězí pečínka
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná hovězí pečínka

...velkého uzavíratelného plastového sáčku, přidáme hovězí maso, sáček uzavřeme a maso v marinádě důkladně ... obalíme.Sáček s masem a také zbylou marinádu v misce necháme přes noc ... Papriku rozkrojenou na polovinu a zbavenou semen a červenou cibuli nakrájenou na plátky ... předehřátém na střední teplotu. Marinované hovězí maso položíme na grilovací rošt, odstraníme ... při střední teplotě. Během posledních minut maso znovu potřeme zbývající marinádou. Hotové maso...

Top marinády pro grilované vepřové maso
Uložit recept!
článek
článek

Top marinády pro grilované vepřové maso

...nebo pohostit společnost. Ugrilovat dokonalý plátek masa chce trochu umu a podmínkou úspěchu je ... správná marináda. Marinované maso lze koupit zavakuované v obchodě, snadno se však ... dá naložit i doma. Ve směsi oleje a koření by si maso mělo poležet ideálně přes noc, aby do sebe ... chutě, které marináda nabízí. Kterou zvolit, aby se hodila k druhu masa a trefila se do chuti ... vepřového masa. Příprava je důležitá Než se pustíme do marinování masa, je třeba ho důkladně ... krkovice či panenky přímo u řezníka. Ostrým nožem maso odblaníme, aby se dal pokrm po tepelné úpravě ... a snadno kousat. Dáváme přitom pozor, abychom maso zbavené blan a tučných částí co nejméně poškodili ... na ruce nebo přes potravinovou fólii paličkou na maso. Pozor! Netlučeme příliš silně, stačí to jen ... dózu, v níž marinádu smícháme a později do ní maso naložíme. Potravinu je během doby nakládání ... "zipovací" sáček vhodný do mrazničky. Nakrájené maso naložíme do marinády, uložíme do dózy, kterou ... hodin v ledničce. Během doby nakládání je dobré maso ve směsi alespoň jednou otočit. Před tepelnou ... tvořeny ze směsi oleje, koření a česneku. Dají se připravit ale i v jiných než olejových variantách ... tahini pastou či octem nebo citronovou šťávou. Maso díky tomu získá mírně nakyslou chuť a krásně ... s nasládlou chutí, i u nás jsou v oblibě, proto se do nich přidává například med nebo javorový sirup ... Worcesterské omáčky a šťávou z limetky. Hodí se pro špízy i vepřové plátky. Nasladko Mlsné ... jazýčky ocení nasládlou chuť masa, která se získá z medové marinády. Potřebovat budete lžíci ... čerstvé pomerančové šťávy se dvěma najemno nakrájenými stroužky česneku, dvě ... lžíce opražených sezamových semínek, dvě lžíce sojové omáčky a dvě lžíce medu. ... Vše je třeba pečlivě rozmíchat, aby se ingredience spojily, a je hotovo. Pikantní ... chilli pasty a lžící uzené papriky. Vše smíchat a maso naložit...

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Mleté maso má důležité místo v naší kuchyni

...z nás nemá rád dobrou domácí sekanou. A co teprve karbanátky! Sekaná, karbanátky ... čevabčiči, plněné papriky, masové kuličky, nákypy, paštiky, knedlíčky do polévek, ... con carne. Jídel, ve kterých používáme mleté maso je opravdu nespočet. A recepty na ně jsou ... je snad jen to, že rychleji podléhá zkáze. Mleté maso koupené v obchodě bychom měli skladovat v ... Při koupi dávejte pozor na barvu masa. Vepřové maso by mělo být sytě růžové, hovězí načervenalé. Mělo ... po mletí, mělo by mít příjemnou vůni. Pokud je maso příliš tmavé nebo našedlé, je nejspíš starší a ... raději se mu vyhněte. V baleném mletém mase mohou být také jiné přísady, nebo třeba méně ... kvalitní maso než chceme. Je určitě lepší si v dobrém řeznictví ... nechat umlít maso, které si sami vybereme. Úplně nejlepší je umlít ... si maso na masovém mlýnku doma. Nejlépe až těsně před vařením. ... u některých receptů zvlášť důležité. Mlít můžeme maso hovězí, vepřové, drůbeží, králičí, zvěřinu, ryby ... tom receptu. Ideální poměr masa, a to nejen na sekanou, je podle mnoha zkušených kuchařů asi tento ... : 35% hovězího masa, kousek slaniny a zbytek doplní vepřové. Dobrá volba je ... i 50% hovězího a 50% prorostlého vepřového. Tuku v mletém mase ... se úplně nevyhýbejte, mělo by ho mít asi 30%, maso je pak šťavnatější a chutnější. Záleží ale zase ... na receptu, některá jídla vyžadují mleté maso tučnější, jiné naopak. Pokud chceme umleté maso ... a zelené bylinky na zvýraznění chuti. Mleté maso při tepelné úpravě smažíme nebo pečeme zvolna, ... při nižších teplotách, aby se důkladně propeklo. A nezapomínejme při pečení sekané v troubě šišku masa občas polévat vodou nebo ... aby nepraskla a byla šťavnatější. Mleté maso můžeme vařit (polévkové knedlíčky, paštiky, ... , smažit (karbanátky, mleté řízky), péci (sekaná). Můžeme z něho připravit spoustu dobrých ... jídel. Maso může být pokaždé jiné, můžeme ho různě kořenit a...

Řecké dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Řecké dušené hovězí

...dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to ... dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a ... čas stojí. Podáváme většinou s pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína. Nejprve ... nakrájené hovězí maso smícháme v míse se solí a černým mletým pepřem. V hrnci smícháme ... vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené maso a postupně opékáme ze všech stran dohněda. ... protlak, promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka ... nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky vody, sůl, tymián, bobkový ... Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody. Když hovězí maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí ... Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už nevaříme...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

...maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť ... právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po ... burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro ... vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se zelím....

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. ... a s máslovými nudlemi opravdu moc dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, ... půl hodiny odležet. V kastrole rozpálíme olej, maso do něj postupně vhodíme a důkladně ho opečeme ze ... zesklovatí. Nyní přidáme koňak a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. V dalším kroku odstraníme z ... přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna maso vaříme, částečně přikryté, jednu až dvě hodiny, ... propečené. Pak odložíme pánev stranou. Když je maso měkké, sundáme je z plotny a přidáme k němu ... Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme. Hovězí Stroganoff podáváme s máslovými nudlemi a zdobíme...

Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
Uložit recept!
článek
článek

Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!

...v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali grilovanou zeleninu ... většinou překrojíme na polovinu, papriky zbavíme semen a rozdělíme na čtvrtiny. Papriky můžeme ale ... grilovat i celé, a po grilování semínka vydlabat. Cukety, lilky, celer, cibuli apod ... hlídat. Budeme potřebovat kvalitní olej. Hodí se olivový, řepkový nebo třeba sezamový. Koupené ... klidně si připravme svoji vlastní směs. Nebojme se tedy experimentovat a zkoušet nové kombinace ... nepotíráme zeleninu před grilováním, mohla by se připálit a olej by odkapával do ohně, což ... česnek, pepř a sůl. A když ho ochutíte třeba zelenými bylinkami nebo hořčicí, máte zase úplně jiný. I...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i ... žebra s masem. Do správného vývaru ale patří i kosti, výborná ... je třeba oháňka. Maso a kosti vkládejte do studené vody. Kosti ještě ... hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je do studené vody ... společně s masem. Přidejte bobkový list, nové koření a pár ... var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což jsou ... tomu bude polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se ... polovině vaření do polévky přidejte zeleninu. Co se týká kořenové zeleniny, tak ta tam rozhodně ... nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se slupkou, kvůli zlatavé barvě polévky. Dále ... až zelenina změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, že se voda příliš vyvařila, klidně ji ... dolijte. Pozor, zase studenou. Zhruba po čtyřech hodinách od začátku ... Do hotového vývaru můžete přidat trochu nasekané zelené petrželky, kousky uvařeného masa, ... minerálů, kolagen a jen málo kalorií. A pokud se povede, je hlavně velmi dobrý...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou ... sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce ... hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě. Z hrnce ... Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce ... opékáme. Pak maso vložíme do hrnce s protlakem. Do pánve dáme ... (asi 5 minut). Pak přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby ... Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu, vložíme ... tři a půl hodiny. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

...se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou...

Hovězí přední
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí přední

...přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle...

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Uložit recept!
článek
článek

Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě

...máme většinou rádi a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich ... základních potravin. Před nějakou dobou si maso mohli dovolit jen ti bohatší, dnes už se ale ... jaké množství a jak upravené je jíme. Rozhodně maso konzumujeme až po tepelné úpravě. Výjimku tvoří ... bychom rozhodně měli mít jistotu, že jde o maso nezávadné a kvalitní. Přesto se doporučuje syrové ... maso konzumovat spíš jen velmi výjimečně. Maso je především významným zdrojem bílkovin. Obsahuje ... měla být živočišného původu. A i proto je pro nás maso důležitou součástí jídelníčku. Za nejlepší ... bílkovin jsou považovány ryby, krůtí a kuřecí maso bez kůže, králičí maso. Obsahují méně tuku než ... například maso vepřové, hovězí a jehněčí. Nesmíme ale zapomínat také na to, že ... Při nákupu masa dbejme na to, zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. ... Na baleném mase na etiketách najdeme nejen dobu trvanlivosti, ale ... je ta přírodní. A rozhodně bychom neměli jíst maso připečené nebo spálené. Dejme na to pozor hlavně ... Pro správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři i dostatečné množství vlákniny. Proto ... konzumujme maso například se zeleninou. Rozhodně našemu organizmu prospěje, ... dopřejeme ryby. Mořské či sladkovodní, i tady se ale musíme snažit vyhnout rybám ze znečištěných ... řek a moří. Takže je jasné, že ačkoliv je maso v naší stravě důležité, platí stejně jako u...

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
Uložit recept!
článek
článek

Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?

...zdraví. Účinek červeného masa na lidské zdraví se jeví stále nejasný. Vliv na vznik kolorektální ... souborů karcinogenních látek. Stále však červené maso zůstává cenným zdrojem hlavně bílkovin, železa, ... z faktu, že valná část naší populace považuje maso za jednu ze základních součástí jídelníčku. Zájem ... hodně pomáhají jak masmédia, tak internet, kde se můžete dočíst spoustu „zaručených a hodnověrných“ ... probíhá mnoho výzkumů a analýz, kterých účastní deseti tisíce až sta tisíce respondentů. Pojďme se ... tedy podívat na výsledky těchto výzkumů. V textu se budou používat termíny červené maso, čímž se míní ... maso hovězí, vepřové, telecí, skopové a jehněčí. Nepatří sem maso rybí a drůbeží. A masné výrobky, čímž se myslí ... výrobky, jejímž základem je červené maso. Červené maso a rakovina tlustého střeva a ... konečníku I když se už několik desítek let dává až třetina úmrtí na ... či téměř 26 kilo ročně. Tato doporučená dávka se stále snižuje, neboť ta souvislost prostě stále ... ke 30 kilům za rok, na úkor červeného, kterého se dříve jedlo také zhruba 30 kilo, nyní je to však ... příčiny a následku Proti této zmiňované studii se zvedlo pár připomínek. Rakovina tlustého střeva a ... příliš hodnověrné údaje od respondentů o tom, jak maso tepelně připravovali, a o dalších úpravách, což ... na vznik karcinogenních látek zásadní vliv. Spíše se tak přikláníme k tomu, že vznik těchto onemocnění ... příčinou může být vysoký obsah tuku obsažený v mase. Před vařením by tedy maso mělo být zbaveno všeho ... tuku.Nedokonalým spalováním organických látek se objevují takzvané polycyklické aromatické ... které vznikají z jinak prospěšných aminokyselin uvolňujících se z masa při vysokých teplotách ... a vyloučit, tak v domácích udírnách přichází maso do přímého styku s těmito látkami. Červené maso ... případě jde o souběh více faktorů, mezi které se řadí nízká spotřeba ovoce a zeleniny, nízká...

Italské dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Italské dušené hovězí

...dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se ... vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou všechny chutě čerstvých bylin a koření. ... mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se kostky ... a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní ... přilijeme šálek hovězího vývaru a červené víno. Povaříme za stálého ... nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na ... hodiny. Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku...

Tuniský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Tuniský hovězí guláš

...s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady ... minut. Do pánve s rozpáleným olejem vložíme hovězí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a ... zvolna po všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel. ... dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, důkladně promícháme a dusíme ... ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové...

Indický hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Indický hovězí guláš

...jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprve hovězí maso ... v rozpáleném oleji po všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby olej okapal. ... a sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí maso a nahrubo nakrájené rajče. Zalijeme dvěma...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme ... a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho ... směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a povaříme ... by měla dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít středně ... hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na...

Thajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Thajský hovězí guláš

...Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na větší kostky. Jakmile zhnědne, ... citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně nerozvoní. Pak přidáme ... a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2...

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole

...mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché ... jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Místo mletého hovězího masa můžete ... o lehký salátek pro doplnění vitamínů. Inspirujte se z některých našich receptů na saláty. Recept na...

Hovězí s houbovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí s houbovou omáčkou

Hovězí s houbovou omáčkou je vhodné pro každého, kdo musí držet dietu kvůli cukrovce. . Jako přílohu volíme rýži. Nemáme...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento ... recept je jen jeden z mnoha způsobů jak hovězí váleček použít...

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

...rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu s pečenými rajčaty, brambory a mrkví ... je nezapomenutelně exotická. Hovězí maso nakrájíme na kostky a odkrojíme všechen tuk. Ve ... velké míse kostky masa promícháme s moukou a solí tak, aby ... důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme olej a maso obalené v mouce a soli důkladně opečeme dohněda ... do hrnce s rajčaty. Na pánvi, kde jsme opekli maso, nyní zpěníme cibuli a celer. Jakmile změknou,...

Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná podle Pohlreicha

...hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou ... v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je inspirovaný švédskou kuchyní, a díky...

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem

...kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s...

Dušené maso s brambory po španělsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené maso s brambory po španělsku

...dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí se pro každou příležitost. Hovězí maso nakrájíme ... z plotny. Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso a prudce ho opečeme po všech stranách. Když ... rajčatový kečup a trochu vody, jen tak, aby bylo maso zakryté. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Pak ... teplotu a pod pokličkou pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové jídlo posypeme sekanou...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních ... Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme nakrájené hovězí maso a po všech ... rajče a všechno koření. Důkladně promícháme, aby se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a zalijeme vodou. ... snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s...

Hovězí na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na žampionech

Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná ...

Hovězí po burgundsku
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí po burgundsku

...vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho. Hovězí maso nakrájené na kostky ... kde jsme opékali zeleninu, přidáme olej a maso obalené v mouce na něm opečeme ze všech stran. ... zalijeme vínem, přidáme opečenou zeleninovou směs se slaninou, tymián, petržel a bobkový list a ... vše vaříme nejméně 2 hodiny. Dle potřeby doléváme hovězím vývarem. Ke dvěma malým cibulkám přidáme celé...

Pomalu dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí

...dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice ... vymazaného olejem vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a oloupané a nakrájené brambory. Na to ... omáčku, zbytek olivového oleje, trochu nasekané zelené petržele, sušený česnek a oregano. ... promícháme a dusíme velmi zvolna 4 až 5 hodin, až maso úplně změkne. Podle chuti můžeme osolit....

Hovězí Stroganoff
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff

...svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprvé ... rozehřejeme 3 lžíce másla. Přihodíme kousky hovězího a zároveň přidáme na teplotě. Osolíme, opepříme ... a jakmile nám maso na všech stranách zhnědne, tak maso vyjmeme a dáváme stranou. Ve stejné pánvičce, s ... opět staženou teplotou, dáme smažit nasekanou šalotku. Děláme asi 2 minutky tak, aby se ... nám obalila ve výpeku z hovězího. Poté dáváme také stranou. A opět v té samé ... smetanu. Opatrně promícháme. Přidejte připravené maso a šalotku. Dochuťte solí a pepřem. Necháváme ... brambory, nakrájené na kolečka v zapékací míse, ještě spolu s bobkovým listem, novým kořením a...

Bujón čili hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Bujón čili hovězí vývar

...čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, ... vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, na hovězí vývar...

Hovězí pupek podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pupek podle Pohlreicha

...pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba...

Kluci v akci hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci hovězí guláš

...ingrediencí, které do této verze guláše patří, se začínají sbíhat sliny. K jeho přípravě se trochu ... netradičně nepoužije maso čerstvé, ale zavařené....

Hovězí vývar
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí vývar

...velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma ... ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou...

Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Uložit recept!
recepty
recepty

Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.

...žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd...

Hovězí hamburger
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí hamburger

...hamburger připravený doma z kvalitního hovězího masa a se spoustou čerstvé zeleniny je dobré a ... a rychlé a rozhodně bude všem chutnat. Mleté maso smícháme v míse s vejcem, nastrouhanou cibulí, ... na nízkou teplotu a uložíme do ní žemle, aby se prohřály. Na pánvi na oleji opečeme slaninu a ... odstraníme z plotny, na každou placku položíme plátek čedaru, přikryjeme pokličkou a necháme prohřát, ... aby se sýr roztavil. Nyní ohřáté žemle rozkrojíme, ... potřeme kečupem a navrstvíme plátek masa se sýrem, zelený salát, plátek slaniny, kroužky...

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...

Hovězí roštěná
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná

...oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový knedlík nebo...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Hovězí plátek se zelenými fazolkami hovězí maso y ... recepty

Kde najít informace



×