Hrnkové houskové knedlíky
Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby....
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Zpestřete si svůj jídelníček. A inspirujte se třeba italskou kuchyní.
Je všeobecně známé, že klasická česká kuchyně je velmi pestrá. Typické pro ni jsou husté polévky, smetanové omáčky zahušt...
Rajčata stokrát jinak
Sezóna jim pomalu končí, v obchodech jich ale pořád ještě dostaneme spoustu. Jak jste si je letos užili? Máte plnou spíž ...
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého vepřového masa je pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina. Jako příloha se...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Lišky na smetaně
Chcete-li si připravit v letní houbařské sezóně houbovou omáčku, zkuste třeba tento vyzkoušený recept. Lišky na smetaně...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Rajská omáčka
Rajskou omáčku milují děti i dospělí. S houskovým knedlíkem a měkoučkým vepřovým nebo hovězím masem tvoří nerozlučnou tro...
Hrnkové knedlíky s burisony
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskov...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Masové koule v mrkvové omáčce
Masové koule v mrkvové omáčce je trochu netradiční, ale velmi dobré pohoštění. Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, ...
Labužnická kuřecí stehna
Labužnická kuřecí stehna můžeme podávat s dušenou rýží. Kdo má rád houskové knedlíky může si je k nim dopřát také....
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se nejlépe hodí k vařenému hovězímu masu. A houskové knedlíky k tomu. Lahůdka ....
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Vepřová krkovice s rýží
Vepřová krkovice s rýží je šťavnaté jemné maso v dobré omáčce. Kromě vařené rýže mohou být přílohou také vařené brambory ...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Krkovice
Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš....
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je nezaměnitelná svou lehce nakyslou chutí, kterou jí dodávají naložené okurky. Tento recept je s vepřo...
Hříbková omáčka
Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub....
Pečené kuře se zelím
Pečené kuře se zelím připravíte v jednom pekáči. Přílohu si zvolte podle chuti, hodí se téměř cokoliv, od brambor až po h...
Smetanová omáčka s brokolicí
Smetanová omáčka s brokolicí se báječně hodí na těstoviny. Stejně tak ale k ní můžeme podávat vařené brambory nebo housko...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Houskove knedle 2 recepty