Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
...chuť na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
...se do polévek, do omáček, salátů i pomazánek – mrkev patří mezi základní suroviny v kuchyni, proto vás ... vitamínu A, který důležitý pro kvalitní zrak. Mrkev navíc obsahuje vitamín B6, K, C, E, železo,...
Podzim v našem jídelníčku
...dále pak zelenina na pekáčku (červená řepa, dýně, mrkev, celer, petržel pečená na olivovém oleji), dušená ... je dobrý coleslaw – nastrouhané hlávkové zelí, mrkev, majolka, bílý jogurt, ocet, cukr, sůl. Nebo také...
Dušená mrkev s bramborem
...na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme ... lžíci másla, rozpustíme ho a osmahneme na něm mrkev. Přidáme k ní muškátový oříšek, trochu soli a ... snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a zvolna mrkev dusíme do měkka. Když je hotová, zahustíme ji...
Dušená mrkev
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická....
Dušená mrkev s kuřecím masem
Dušená mrkev s kuřecím masem a s vařenými bramborami nebo s rýží. Jednoduché a rychlé jídlo, které vám bude chutnat....
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
...zeleninové varianty. Skvělá bude například pečená mrkev, batáty, papriky či cuketa. Zapečené cukety ... budete nabírat zkuste na vedlejší talíř nakrájet mrkev, celer nebo okurku a uvidíte, že bude vše brzy ... drceného hřebíčku a necháte zapéct v troubě či mikrovlnce. Takovouto zdravou formu dezertu můžete...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
...upravujeme. Jedná se například o brambory, mrkev, petržel, celer. Také květák, brokolici, kapustu, ... naložit zeleninové směsi, kde je pohromadě mrkev, celer, hrášek, kukuřice, chilli papričky a mnoho...
Dušená mrkev se slaninou a šunkou
Dušená mrkev se slaninou a šunkou je hotové celé jídlo, ale i skvělá příloha k masu. Jednoduché a rychlé....
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Dušená mrkev
...jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka, které stojí za...
DASH dieta
...chléb s lučinou, šťáva z čerstvé zeleniny (mrkev, celer, červená řepa..) svačina : ovocný salát...
Paleolitická dieta neboli paleo dieta
...z hovězího masa, divoká rýže svačina : strouhaná mrkev s jablkem večeře : salát ze zeleniny a vařeného...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Dušená zelenina se sýrem Grana Padano
Dušená zelenina může chutnat. S neodolatelným sýrem tvoří skvělou kombinaci....
Naše strava a vysoký cholesterol
...meruňky a jablka. Ze zeleniny si dopřejte třeba mrkev, cibuli, zelí. Dobré jsou také luštěniny jako...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
...vydatnější. Maso, brambory a dušená zelenina. Mrkev, hrášek, chřest, květák, zelí apod. Nebo klasické...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Dušená kuřecí prsa se zelím
Dušená kuřecí prsa se zelím podáváme jen s čerstvým pečivem jako lehkou, ale přitom sytou večeři. Výhodou tohoto receptu ...
Dušená cuketa po maďarském způsobu
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...
Jak správně skladovat pečivo?
...chvilinku. Rohlíky zase můžete rozpéci v troubě, mikrovlnce i zmíněném toustovači a vrátit jim tak jejich...
Zásady správného sezení, aby vás neproměnilo sedavé zaměstnání...
...umělým světlem, zavřenými okny a jídlo ohříváme v mikrovlnce. Až celý tento kolotoč skočí sedneme si opět do...
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou je báječná příloha k pečeným, vařeným nebo grilovaným masům, ale klidně i samostatné jídlo. ...
Dušená cizrna s chorizo
Dušená cizrna s chorizo je výborný recept na přípravu této zdravé luštěniny. Chorizo je pikantní španělská či portugalská...
Krémová zapečená mrkev
...zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pečící ... stupňů. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a mrkev v ní povaříme asi 7 až 10 minut. Pak vodu ... vymazané máslem pak na dno naskládáme povařenou mrkev nakrájenou na tenká kolečka. V menší misce ... a cibuli. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřeme na mrkev. Nyní vše posypeme sýrem a strouhankou. V...
Smažené mrkvové krokety
Smažené mrkvové krokety a bramborová kaše politá máslem, to je opravdu pochoutka. Nicméně, přílohou mohou být třeba i vař...
Krůtí prsa na zelenině
Dušená krůtí prsa na zelenině podáváme s vařenými brambory. Je to jídlo jak pro diabetiky, tak i pro celiaky....
Kuřecí kostky dušené se zeleninou
Kuřecí kostky dušené se zeleninou v jemné smetanové omáčce , to je jídlo na kterém si určitě pochutnáte. Přílohou mohou b...
Jalapeňo pomazánka s tortilla chipsy
...Nalijeme do misky, kterou můžeme používat v mikrovlnce. Posypeme strouhankou a nahrubo nastrouhaným...
Brusinkové chuťovky se sýrem feta
...vše důkladně rozmícháme. Tortilly nahřejeme v mikrovlnce , nebo opečeme v troubě. Na každou z nich...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Hovězí ořech
Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Pečené vepřové kotlety
Pečené vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je skvělý. Trouba by měla být...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Marinované vepřové řízky pečené v troubě
Marinované vepřové řízky pečené v troubě jsou pikantní a podáváme je třeba jen se zeleninovými saláty. Smažené hranolky n...
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Kuře pečené se šlehačkou
Kuře pečené se šlehačkou servírujeme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou může být i dušená zel...
Nadívaná vepřová žebírka
Nadívaná vepřová žebírka nám budou chutnat s brambory upečenými v troubě. Jako příloha může být i zelenina. Buď jako čer...
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Kuřecí pochoutka
Kuřecí pochoutka je jednoduchý recept na pikantní kuřecí směs. Přílohou může být třeba dušená rýže....
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Mandala z ratatouille
Francouzsko-provensálská dušená zeleninová mísa pocházející z Nice a někdy označovaná jako ratatouille niçoise. ...
Řízek z hovězího roštěnce
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, duš...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Dušena mrkev v mikrovlnce 3 recepty