Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu l...
Šesté narozeniny Jam and Co.
V Krymské bude zase jednou veselo! Čtvrté a páté narozeniny se slavit nemohly, a tak je tady příležitost vzdát hold lidem...
Britské královně Alžbětě II. je 95 let! Narozeniny slaví tímto čokoládovým dortem
Je nejdéle vládnoucí panovnicí na světě. Její Výsost královna Alžběta II. usedla na britský trůn v roce 1953 a stále patř...
Smažené žampiony
Recept na smažené žampiony kdysi v nedávné minulosti:) byly spolu se smaženým sýrem jednou z mála možností, jak si dát v ...
Široké nudle s mákem a ořechy
Široké nudle s mákem a ořechy jsou jídlem našeho dětství. Sladká, dobrá a rychle připravená pochoutka vám bude určitě chu...
Bramborová polévka s pórkem
Začneme tím, že si oloupeme cibuli a najemno ji nakrájíme, pórek nakrájíme nadrobno. Dáme do rozpáleného hrnce s máslem a...
Radujme se, zase je tu čas burčáku !
Konec léta většina z nás rozhodně radostně nevítá. Spíš naopak, před námi je sychravý podzim, studený vítr a plískanice, ...
A je to zase tady! Chřestová sezóna je na spadnutí.
Chřestová sezóna je bohužel poměrně krátká. Trvá jen od konce dubna do konce června, a tak bychom měli této doby využít. ...
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek je spolu s barevnými vajíčky ozdobou našeho stolu o jarních svátcích. Řada z nás si bez této sladké ...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Špenátový koláč (quiche)
Špenátový quiche je pochoutka, kterou velmi rychle připravíte pro své hosty, nebo sami sobě jako lehkou večeři. V tom pří...
A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.
Burčáková sezóna je tady. Jako každý rok, od 1. srpna do konce listopadu dozrávají postupně různé odrůdy vinné révy, a ta...
Frutiko – dorty na objednávku on-line k narozeninám i na svatbu
Čas od času se člověk vymaní ze stereotypního pracovního tempa a je pozván na oslavu. Ať už se jedná o narozeniny, výročí...
Čokoládová hnízda
Čokoládová hnízda jsou zase trochu jiným velikonočním cukrovím. Můžete je zdobit sladkými cukrovými vajíčky, nebo vajíčky...
Dýňová marmeláda
Dýňová marmeláda je skvělou pochoutkou, která díky použitým přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme po...
Polévka s fenyklem a rybími nočky
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka ...
11 mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt...
Květen je měsícem hamburgerů. Vyzkoušejte jejich masovou i vegetariánskou variantu!
Grilované mleté hovězí maso v housce, obložené šťavnatými rajčaty, cibulkou, okurkou, salátem a zalité dresingem, je pova...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k tepl...
Stracciatellový dezert
Stracciatellový dezert osloví všechny milovníky sladkého. Mile překvapí návštěvy i oslavence. Dezert si můžeme před serví...
Tipy na dárky pro tatínky. Oslavte Den otců dobrým jídlem a pitím!
Druhou květnovou neděli se již tradičně slaví Den matek. Otcové však nepřijdou zkrátka, protože i oni mají svůj den, kter...
Proč si neužít únor?
Teď ale nemáme zrovna na mysli „suchý“ únor, i když nad tím bychom se mohli zamyslet taky. Myšlen je tím měsíc únor jako ...
Houbová polévka s kváskem a chilli
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně. ...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Pomazánka z cukety
Pomazánka z cukety ke rychlá a zdravá. Na opečeném toustovém chlebu může být lehkou večeří, s čerstvým pečivem bude chutn...
Čočkový salát s těstovinami
Vydatný čočkový salát je rychlý na přípravu a dobře vás zasytí. Pokud máte rádi klasickou tmavozelenou čočku, namočte ji ...
Kapr na másle
Kapr na másle zase trochu jinak. Vyzkoušený a moc dobrý recept. Bude chutnat třeba s pečenými brambory....
Jablečné lívance
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablk...
Citronovo limetková limonáda
Vyrobte si doma jednoduchou a chutnou letní limonádu ze zdravých, osvěžujících citrusů, na místo kupovaných ovocných siru...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Zapečené kulaté cukety s rajčaty
Vyzkoušejte kulaté cuketky, dají se jednoduše vydlabat a naplnit různými přísadami. Náš recept je čistě zeleninový a využ...
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce můžeme podávat s rýží, s brambory, s houskovými knedlíky. Je to rychlé, jednoduché a zd...
Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Zapečené kuřecí plátky s paštikou budou chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vy...
Linecké cukroví pro diabetiky
Linecké cukroví pro diabetiky je k nerozeznání od toho pravého. Stačí jen vyměnit pár ingrediencí....
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Velikonoční cukroví - boží milosti
Velikonoční cukroví - boží milosti připravovaly na jarní svátky už naše prababičky. Je to sladké a křehké cukroví, kteréh...
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Rýžový salát
Rýžový salát výborně chutná i studený. Co se týká použité zeleniny, nemusí tam být striktně právě tahle, klidně použijte ...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Mátový sirup
Mátový sirup použijete v létě k přípravě limonád, v zimě zase do čaje pro zahřátí. Máta je velmi prospěšná našemu trávení...
Cuketové lasagne
Chuť cuketových lasagní v tomto receptu dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek,...
Kari dip
Kari dip se hodí ke všem grilovaným, smaženým i pečeným masům. Obyčejnému řízku dodá zase trochu jinou chuť....
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Pikantní kapr
Pikantní kapr chutná zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na štědroveč...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Tento známý a oblíbený recept si oblíbili zejména lyžaři nebo další sportovci, jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou A zase narozeniny : ) 4 recepty