Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
V tomto článku se vám pokusíme objasnit tajemství, jež halí francouzskou cibulačku do oparu náročnější sestřičky, než na ...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory se sýrem budou chutnat i vegetariánům, protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně von...
Francouzské kuřecí řízky
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu po...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Bramborové těsto
Bramborové těsto můžeme použít na knedlíky slané i sladké, nebo na bramborové placky. Je jednoduché a zvládne ho úplně ka...
Bramborové šišky
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Přesňáky – chutné dědictví našich předků znovu na našich stolech
Pro spoustu lidí jsou přesňáky cizí pojem, který nikdy neslyšeli a pod kterým si stejně jako my v redakci představí leda ...
Bramborové knedlíky od babičky
Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě ...
Rychlé bramborové placky
Rychlé bramborové placky jsou vítanou přílohou ke všem pečeným masům. Pokud maso zrovna nemusíte, chutnají i samotné, zvl...
Bramborové šišky se sýrem
Bramborové šišky se sýrem můžeme podávat s čerstvými zeleninovými saláty. Také jsou výborné s dušenou zeleninou (napříkla...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Bramborové placky se zelím
Bramborové placky se zelím znaly už naše babičky. Receptů je na ně určitě spousta. Ten náš je vyzkoušený a chutnal nám....
Bramborové roládky se sýrem a šunkou
Bramborové roládky se sýrem a šunkou doplňte třeba čerstvým zeleninovým salátem. Šunku můžete nahradit i uzeným masem a s...
Bramborové karbanátky s tuňákem
Bramborové karbanátky s tuňákem můžeme podávat třeba s dušenou zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými saláty. Nebo jen s...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru
Palačinky a recepty na ně patří k základním pilířům každé běžné české domácnosti, jenže i přes mohutnou oblíbenost a rozš...
Česnekové bramborové lupínky
Česnekové bramborové lupínky pečené v troubě jsou křupavé a pikantní. A můžete si je připravit kdykoliv máte doma pár bra...
Bramborové šišky
Bramborové šišky posypané osmaženou slaninou chutnají výtečně. Jako výborný doplněk se osvědčil kefír nebo bylinkový čaj....
Bramborové palačinky se slaninou
Bramborové palačinky se slaninou doplňte třeba salátem z kysaného zelí. Jednoduchá a sytá večeře....
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem jsou pochoutkou nejen pro toho, kdo má rád sladká jídla. Doplníme-li je...
Bramborové placičky se sýrem
Bramborové placičky se sýrem mohou být samostatným jídlem. Nebo jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům, ale i k tepl...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Domácí bramborové lupínky
Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba ml...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Bramborové ovocné knedlíky
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Brambory v míse smícháme s moukou, vejcem a špetkou s...
Bramborové rolky na indický způsob
Výborné bramborové rolky s typickým indickým kořením kari a kurkumou jsou jednoduchým pokrmem bez masa. Mohou také poslou...
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušen...
Bramborové knedlíky s jablky
Bramborové knedlíky s jablky báječně chutnají když jsou polité máslem a posypaně skořicovým cukrem. A jablka dostanete ...
Bramborové knedlíky bez lepku
Bramborové knedlíky bez lepku nerozeznáte od těch s lepkem. Jen je mohou jíst i ti, co lepek nesnáší. Podáváme je nejčast...
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova ...
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Bramborové placky
Bramborové placky jsou jednoduché a poměrně levné jídlo. Můžete je podávat samotné, ale klidně i jako přílohu k jiným jí...
Bramborové hranolky pečené v troubě
Bramborové hranolky pečené v troubě si připravíte jednoduše sami doma. Jako přílohu k masu, nebo jen tak samotné, možná s...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Bramborové placky
Bramborové placky můžete připravit jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům. Také ale mohou být samostatným jídlem, t...
Pečené bramborové hrudky
Pečené bramborové hrudky jako příloha na slavnostním stole budou vypadat skvěle. A nejen to, budou všem určitě chutnat....
Bramborové placky pečené v troubě
Bramborové placky pečené v troubě můžete podávat se sladkým tvarohem, ale i s horkými škvarky. Záleží jen na tom, jestli...
Bramborové šišky s povidly
Bramborové šišky s povidly posypané mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme ...
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí je samostatné jídlo, nebo se hodí jako příloha třeba k rybám jako je losos, treska, mořská št...
Bramborové knedlíky plněné uzeným
Knedlíky jsou v české kuchyni oblíbené na mnoho způsobů. Populární jsou nejen klasické kynuté knedlíky, ale i ty plněné. ...
Bramborové karbanátky
Bramborové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jednoduché a rychle připravené jídlo. Můžete k nim přidat salát z čerstvé ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Francouzske bramborove soufle 3 recepty