Sladkokyselý nálev na houby míchanou zeleninu nebo okurky ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Sladkokyselý nálev na houby míchanou zeleninu nebo okurky ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Sladkokyselý nálev na houby míchanou zeleninu nebo okurky ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Sladkokyselý nálev na houby míchanou zeleninu nebo okurky ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Nálev na okurky
Uložit recept!
recepty
recepty

Nálev na okurky

...se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme ... obložené chlebíčky aj. Dnes si připravíme rychlý nálev na okurky...

Nálev na okurky
Uložit recept!
recepty
recepty

Nálev na okurky

...létu patří zavařování. Vyzkoušejte tento skvělý nálev na okurky...

Jak nakládat houby a zeleninu
Uložit recept!
článek
článek

Jak nakládat houby a zeleninu

...a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání ... h, jelikož v zimě přijdou vhod. Postup je snadný, a pokud se ho jednou naučíte, můžete zkoušet ... článku si popíšeme základní postup a několik rad na co nezapomenout. Základní recept Slaný nálev Na ... solí převaříme a necháme mírně zchladnout. Teplým nálevem pak přelíváme houby či zeleninu. Dobře uzavřeme ... a sterilujeme. Octový nálev Ten je též snadný. Na 750ml vody budete potřebovat 1 polévkovou lžíci ... ocet. Opět necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelíváme houby či zeleninu a sterilujeme. ... Tento nálev můžete ještě dokořenit kuličkami černého pepře, ... hořčičnými semínky či bobkovým listem. Kombinace koření je jen na vás a většinou jde o ... vyzkoušení, co vám bude nejvíce chutnat. Příprava a rady Houby i zelenina by měly být ... Některé druhy je potřeba oloupat. Krájíme na menší kousky, větší houby na kostičky. Pokud je ... zelenina příliš tvrdá, je lepší ji krátce povařit. Zeleninu do skleniček můžeme skládat tak, aby byla hezky ... barevná. Pozor! Zelenina i houby by měly být do nálevu úplně ponořeny, jinak hrozí, že se zkazí. Určitě ... najdete mnoho receptů na nálevy, kde budou poměry octa, vody a cukru jiné. Jde o ... 30 minut (při teplotě 85°-90°C). Skleničky, které na nakládání použijeme, by měly být vyvařené a ... opravdu čisté, jinak se nám naložená zelenina a houby můžou zkazit. Při sterilování by se sklenice...

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Uložit recept!
článek
článek

Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!

...zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci ... houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad bude konec léta příznivější a postará se o plné ... košíky. Z nasbíraných úlovků lze kromě tradiční smaženice či ... houbové omáčky připravit i pastu nebo koření. U nás v Evropě jsou houby i jejich sběr ... potraviny. V historii však byla období, kdy se houby popularitě příliš netěšily. Protože jsou ... a rychle rostou i zanikají, vyvolávaly v lidech značné podezření. Houbové klobouky vyrůstající v lese ... obloukem. Užitečné a krásné Době, kdy byly houby na seznamu toho, co je nežádoucí, už ale dávno ... Dnes máme k houbám vřelý vztah a kvůli lesní nadílce si mnozí neváhají pořádně přivstat. Na konci ... v lese objevují sametové klobouky hříbků, bedly na vysokých nohách i chutné lišky. Kdo se přejí ... z darů lesa také koření a pastu, které lze snadno zamrazit a uchovat tak pro pozdější použití. ... či listového těsta, výtečná je i jako nátěrka na topinky nebo jako příloha k masu či do těstovin. ... La Varenne, který pokrm pojmenoval po svém zaměstnavateli, markýzi d´Uxelles. Jak na světoznámou ... 400 g čerstvých hub (ideálně žampionů nebo lupenatých hub), 2 šalotky, 1 snítku čerstvého tymiánu, ... čerstvě umletý pepř, sůl, čerstvá petrželová nať Jak na to: Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. ... Šalotku najemno nakrájíme a necháme ji zesklovatět na pánvi v ... rozehřátém másle. Pak přidáme houby a za stálého míchání je 10 minut podusíme. Do ... přidáme byliny, pepř a směs vaříme pár minut na mírném plameni. Jakmile zhoustne, vypneme sporák ... který se hodí k vylepšení polévek a omáček. V našem receptu půjde o druhou variantu a potřebovat k ... tomu budeme nasušené houby, ideálně hříbky nebo ryzce. Potřebujete: 50 g sušených hub, 1 cibuli, ... lžičku soli, sušené listy celeru, pepř a máslo na smažení Postup: Houby namočíme na 20 minut do ... horké vody. Na másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Houby vyjmeme z vody a výluh ... nevyléváme! Doplníme ho vodou na 0,75 l a společně s houbami ho přidáme do pánve. ... Vložíme koření, byliny a vše pozvolna vaříme přibližně půl hodiny. Poté směs přecedíme ... přes jemné sítko. Houby nasypeme do plátýnka a ještě je vymačkáme, tekutinu ... zachytíme a přidáme k vývaru. Opět ji nalijeme do hrnce a svaříme na poloviční množství, ... konzistenci sirupu. Ten lze uchovávat v lahvích nebo ho nalít do tvořítka na led. Je to praktičtější a ... sirup zůstane déle použitelný.   Zdroj: Houby v přírodě a na...

Nakládané houby v octě
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby v octě

...Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na pozdější dobu, je sterilování. Vyzkoušejte recept ... na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a...

Americké okurky
Uložit recept!
recepty
recepty

Americké okurky

...okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurkové sezóně může připravit. Smícháním ... všech vedených ingrediencí si připravíme nálev. Neoloupané okurky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše zasypeme solí a necháme ... stát asi tak 3 hodiny. Pak vodu kterou okurky pustily slijeme a okurky i s cibulí plníme do ... sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavařujeme při 70 stupních 20...

Slaný nálev na zeleninu základní recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Slaný nálev na zeleninu základní recept

...zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako ... také do omáček, polévek, dá se dusit i zapékat. Nakládat lze různé druhy zeleniny, například cukety, ... mrkev, papriky, kukuřici, cibulky, zelí apod. Zeleninu také můžeme různě kombinovat, a když ji zajímavě nakrájíme a navrstvíme, bude sklenice vypadat jako ... hotové umělecké dílko. Zeleninu nakládáme do různých nálevů a mezi nejoblíbenější ... patří octový a slaný nálev. Když naložíme do slaného nálevu například celer, můžeme navíc přidat lžičku cukru....

Grilování na roštu, na rožni nebo v alobalu
Uložit recept!
článek
článek

Grilování na roštu, na rožni nebo v alobalu

...druhu grilu, vybere ten nejlepší. Grilování na rožni je jeden z nejčastějších způsobů. Na rožni ... ugrilujeme třeba celé selátko, nebo kuřátko. Pomocí grilovacích jehel či špízů dnes ... ugrilujeme nejen kousky šťavnatého masíčka, ale i zeleninu a ovoce. Na trhu je spousta druhů grilovacích ... jehel, takže si snadno vybereme. Důležité je pozvolné pravidelné ... Takové ražniči třeba! Skvělá pochoutka. Na roštu grilujme většinou tenké plátky masa, uzenin ... společně s grilovacími kleštěmi a teploměrem na maso by měly být součástí našeho základního ... vybavení. Na alobalu, který obvykle pokládáme na rošt, grilujeme menší kousky, které nechceme navléknout na jehlici. A také ty, které by mohly ... do ohniště. Rovněž tučnější masa raději položíme na alobal, než přímo na rošt, aby tuk nekapal do ... dietu. Folii bychom měli potřít trochu olejem, nebo do alobalové misky položit několik kousků másla, ... pokud grilujeme třeba zeleninu nebo netučná masa. Grilování není opravdu žádná velká...

Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Uložit recept!
článek
článek

Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…

...k další kuchyňské úpravě. Tato skvělá tradice našich babiček zpracování letního bohatství se vám v ... 1800 francouzský kuchař Nicolas Appert, když vynalezl sterilaci. Získal za ni cenu vypsanou ... se dají všechny druhy guláše, všechna masa s omáčkami, čína, španělské ptáčky, kuře na ... nemasováZeleninová rizota, špagety s omáčkou, nebo zeleninou, bezmasé lečo, jednodruhová zelenina, ... masa - mohou být již tepelně připravená vařením, nebo pečením, mohou být polovařená i syrová. V tom ... Zavařovat se dají i ryby a pokrmy z nich. ZeleninaZe zeleniny zavařujeme zcela určitě nejčastěji okurky. Nakládačky se zavařují v nepočítaně různých ... sladko-kyselých nálevech. Většina zavařujících má svůj "vyzkoušený a speciální" nálev. Další často zavařované zeleniny jsou - zelí, ... které u nás neroste, ale je možné ho koupit - ananas, mango, kiwi a další. Zavařujeme také upravené ... ovoce - např. strouhaná jablka na závin. Základem zavařování je cukr, případně ... Oblíbená specialita k zavařování jsou také houby. Zavařují se v kyselých a sladkokyselých nálevech ... Všechny houby nejsou pro zavařování vhodné. Zavařovat se dá i ... samotné koření a bylinky - např. kopr a zelený pepř. Způsoby zavařování ... zavařování je poměrně jednoduchý. Do sklenice nalijeme vařicí či velmi horký obsah, který při ... Mnohdy tento způsob stačí, aby zavařenina vydržela čerstvá do zimy i do další sezony. ... i v myčce. Zároveň je také potřeba k ovoci nebo zelenině přidat přírodní konzervant v podobě ... cukru, soli nebo octa. Velice důležité je hlídat při celém procesu ... opláchnout čistou vodou a nechat volně uschnout na utěrce. Víčka nejprve dobře umyjeme, poté chvíli ... je necháme pořádně uschnout. Sklenice můžeme před naplněním také sterilovat v troubě. Nejběžněji se ... zavařuje v hrnci. Buď v tom klasickém, nebo v hrnci přímo určeném k zavařování, ke kterému je ... přiložený teploměr. Do hrnce nalijeme vodu, zapneme plotýnku a vodu ohřejeme. ... Sklenice vložíme do vody, měla by sahat nad polovinu sklenic. Při teplotě okolo 80 °C ... zavařujeme 20 minut. Naplněné sklenice můžeme zavařit také v troubě. ... Připravíme si vyšší plech, do kterého nalijeme asi 2 cm vody. Do plechu vyskládáme ... teplotu uvnitř. Troubu nejprve předehřejeme na 120 °C, když je předehřátá, můžeme teplotu snížit ... tak je potřeba ji v průběhu zavařování dolévat. Na co si dát pozor Nejdůležitější při zavařování ... hlavice musí být nepoškozená a musí dobře na víčku sedět, i ho dobře přimáčknout. Nezapomeňte ... potraviny, a zavařujte jen ty kvalitní. Nálev nesmí být naplněný až k hrdlu lahve - víčko ... nemusí držet a potravina se zkazí. Doporučená mezera mezi víčkem a ... když se obrátí dnem vzhůru. Zavařené sklenice označte datem, případě napište, co je obsahem. Pokud ... milosti ho vyhoďte. Vyhnete se zkaženému žaludku, nebo podstatně horším potížím.   Velkou výhodou ... konzervace zavařováním například proti zamražení je i jednoduchá možnost ... konzumaci i dalšímu zpracování podle jejich druhu nebo třeba jen ohřátí.  ...

Rychlý nálev na okurky
Uložit recept!
recepty
recepty

Rychlý nálev na okurky

...se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed...

Nálev na zeleninu
Uložit recept!
recepty
recepty

Nálev na zeleninu

...nálev je základ při sterilování zeleniny. Např. červené řepy....

Nálev na utopence
Uložit recept!
recepty
recepty

Nálev na utopence

...na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak...

Okurky -  zdánlivě obyčejná zelenina
Uložit recept!
článek
článek

Okurky - zdánlivě obyčejná zelenina

...je známe, je to snad ta nejběžnější zelenina u nás. Okurkový salát nás provází celým životem. ... Je jednoduchý a není snad nikdo, kdo by ho neměl rád. Co ale vlastně víme, ... nebo spíš možná nevíme, o okurkách? Jsou dva základní ... polní a okurka salátová. Ta první se většinou nakládá do různých nálevů, tu druhou známe právě z ... a velmi dobře se u nás zabydlela. Pěstuje se snadno, je nenáročná a stačí jí správná zálivka a ... Je tedy málo kalorická a proto je často používána při odtučňovacích dietách. Má v sobě také ... nezanedbatelné množství vitamínu C. Navíc obsahuje mnoho prospěšných minerálů, především ... značné množství draslíku. Takže zcela přirozeně ... organizmu. Je vhodná pro ty, kdo trpí dnou nebo revmatismem. Dobře prospívá našemu krevnímu oběhu ... nepřehánějme. Oblíbené u široké veřejnosti jsou okurky naložené ve sladkokyselém nálevu. Někdo si je nakládá doma v osvědčeném a vyzkoušeném nálevu, ... někdo si snadno najde přesně ty, co mu chutnají, v obchodech. Všelijaké ty kvašáky a láčenky ... také nakoupíme na farmářských trzích ve větších městech i jinde. ... Zkrátka, většinou jíme okurky celý rok, mimo sezónu většinou ty konzervované. ... smaženým masům jako pikantní přílohu, používáme okurky také jako oblíbenou ingredienci u některých jídel ... ať už je to ten domácí bramborový, kde použijeme okurky naložené, nebo saláty z čerstvé zeleniny doplněné ... často přidáváme čerstvou okurku a rajče jednoduše nakrájené na plátky jako osvěžující doplněk ... klasických jídel. Podle mnoha receptů můžeme okurky i tepelně upravovat. V omáčkách, pečených ... maximálně využít tuhle zdravou a poměrně levnou zeleninu. A třeba si i pár kilo těch nakládaček sami doma naložit. A možná víc než míň. Je to jednoduché a ... rozhodně se budou hodit. Návod na jednoduchý nálev a pár receptů na jídla s okurkou najdete hned pod...

Okurky, jak pěstovat a co se z nich dá všechno připravit
Uložit recept!
článek
článek

Okurky, jak pěstovat a co se z nich dá všechno připravit

...Rozhodli jste se pěstovat okurky? V tom případě vás jistě potěší, že na jejich ... jen dodržet několik kroků, se kterými se můžete na následujících řádcích seznámit. Okurky se ... vysazují na záhonky od poloviny květnaVýsev okurek je realizovatelný již od poloviny dubna. Připravit si je třeba výživný substrát, jenž by ... 6-8 cm. Rozhodně byste neměli přelívat, protože nadbytek vody může způsobit až úhyn rostliny. V ... polovině května je vhodné přesadit rostliny na záhonek, protože jim už nehrozí ranní mrazíky. Na pohnojeném záhoně bude úroda vyššíPokud chcete ... být při pěstování nakládaček úspěšní, je nutné, aby se jejich záhon nacházel v závětří a současně byla půda dost ... vyhnojená. Neměly by přicházet na záhon, kde před nimi byly brambory nebo jahody. ... půda kyprá a čistá. Za pátým listem by měly být okurky zaštipovány, podobně by mělo být postupováno s ... postranními výhonky, to vše zrychlí sklizeň.  Okurky nevyžadují zalévání. Plísním se je možné bránit ... různými způsobyVětšina zahrádkářů vám potvrdí, že okurky jsou poměrně náchylné na plísně. Ty lze porazit ... Jedním z nich je včasný výsev, kdy budete mít okurky sklizeny ještě předtím, než je plísně stačí napadnout. Další možností je nákup odolných okurek, ... proti plísním imunní. Konečně je možné pěstovat okurky vertiko systémem. Ten je založen na tom, že ... rostliny neleží na zemi, ale jsou naváděny do ok v síti, díky čemuž po dešti osychají ... rychleji a riziko výskytu plísně klesá. Nakládání okurek je českým národním sportemRadit na ... tomto místě s tím, jak nakládat okurky, by bylo nošením dříví do lesa. Každý ... pravděpodobně má nějaký svůj prověřený recept, na který nedá dopustit, případně jej není nijak ... komplikované dohledat na internetu. Vždyť nakládačky jsou spojeny s Českou republikou de facto ... stejně jako třeba pivo nebo houby. Uvádí se, že běžná rodina u nás spotřebuje až 80 ... sklenic nakládaných okurek ročně! Okurky mají netušené zdravotní účinkyNe každý patrně ví, ... že podle moderních výzkumů fungují nakládačky jako přírodní antidepresiva! Nakládané okurky s koprem mají totiž schopnost zvýšit hladinu ... jenž má schopnost zlepšit náladu. Současně jsou označovány i jako zásobárna sodíku a nádorová past....

Plněné houby
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněné houby

...houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je ... podávat jako lehký oběd. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče vymazaného olejem položíme ... bylinky, utřený česnek a máslo. Touto směsí houby naplníme a navrch nasypeme nakrájenou cibuli a ... čtvrtky rajčat. Pekáč vrátíme zpět do trouby a houby pečeme asi 5 až 6 minut, až náplň zezlátne a ... probublávat. Pekáč vyjmeme z trouby, plněné houby ozdobíme pokrájenou olivou a hned podáváme...

Zapečené houby se sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby se sýrem

...rychlé a chutné jídlo. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do vymazané zapékací misky položíme houby pokrájené na menší kousky. Posypeme je ... rozdrobeným sýrem, máslem nakrájeným na kousky, nasekanými vlašskými ořechy a nadrobno nakrájeným ... Zapékáme asi 10 minut, až se sýr roztaví a houby změknou. Hotový pokrm podáváme teplý...

Houby zapečené se smetanou a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené se smetanou a sýrem

...se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo...

Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Uložit recept!
článek
článek

Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.

...ztrácejí svou původní chuť, mění se jejich barva nebo konzistence. Takže se ještě připravujeme o ... vitamínů a minerálních látek obsahuje zelenina čerstvá. Takže se nabízí, že ideální je ... konzumovat ji syrovou. Třeba v salátech nebo jako přílohu. Ale ne každá zelenina je dobře ... jeho přípravě. Za syrova je vhodné konzumovat zeleninu, která obsahuje větší množství vody. Tato zelenina obsahuje také množství vitamínů, hlavně vitamín C ... především všechny druhy zelených salátů, salátové okurky, rajčata apod. Můžeme z nich připravit různé ... saláty, nebo tuto syrovou zeleninu použít jako přílohu. Hlavně v teplém období roku ... polovině roku, protože nás zahřejí a podpoří naše trávení. Zeleninu, která obsahuje větší ... raději před jídlem tepelně upravujeme. Jedná se například o brambory, mrkev, petržel, celer. Také ... plody vaříme, dusíme, pečeme, krátce restujeme nebo vaříme v páře. Vaření v páře je k surovinám ... nejšetrnější, naopak nejvíce vitamínů a minerálů ztrácí zelenina ... Při přípravě zeleninových jídel, jak za syrova nebo s tepelnou úpravou, je důležité používat ... se začíná používat olej kokosový. Nesmíme zapomínat na zeleninu zpracovávanou kvašením, protože ta ... kvašení. K druhům nejčastěji používaným pro nakládání, patří například červená řepa, zelí, okurky nakládačky, cibule, papriky. Také si můžeme naložit zeleninové směsi, kde je pohromadě mrkev, ... papričky a mnoho dalších. Denně bychom měli mít na talíři zeleninu, a to jak syrovou, tak i tepelně ... Kvalitní, čerstvá a pokud možno sezónní zelenina nám obohatí jídelníček nejen o chutné pokrmy, ale ... prospěje našemu zdraví....

Pár tipů jak kreativně zařadit ovoce a zeleninu do jídelníčku
Uložit recept!
článek
článek

Pár tipů jak kreativně zařadit ovoce a zeleninu do jídelníčku

...která zveřejnil Státní zdravotní ústav. Jsou určena lidem, kteří ovoci a zelenině příliš nefandí, aby ... také za tím být nepříjemná zkušenost z dětství nebo mládí, kdy do vás ovoce a zeleninu tlačili horem ... dolem. Například v neblaze proslulých ozdravovnách. I ... takové případy existují. Leckdo je také na kyselinky obsažené v plodech alergický, ať už v ... syrovém nebo tepelně upraveném stavu. Někdo vyřazením zeleniny ... protože v těle chybí cukr. Dále vláknina, kterou ovoce a zelenina obsahují, reguluje chuť ... zdravý trávicí systém. Tím pádem se můžete například přejídat, protože vaše tělo si prostě o ... potřebné živiny řekne. A nakonec možná to nejdůležitější. Ovoce a zelenina ... širokou škálu vitaminů, které jsou pro život navýsost důležité, a věřte, že je nikde jinde než v ... ovoci a zelenině nenahradíte. Hraje se vlastně o triumvirát vláknina... Mikroživiny jsou minerální látky a vitaminy. A například ovocem do sebe přírodní cestou dostáváte ... všeho vyplývá, že rostlinné plody představují nenahraditelnou součást našeho jídelníčku a ve ... výsledku našeho zdravého těla a zdravé duše. Kombinace ... preferencí. Kdyby se vám nápad nelíbil, tak si nakrájejte plnokrevný ovocný salát, nebo se ... do nich přidat něco bílkovin – cizrnu, ořechy nebo kousek sýrce. Ovocný koktejl Během léta ... ho potom mít k dispozici. Velmi se doporučuje dát na mrazák třeba bobulovité ovoce, které vám potom ... dejte zmrazené ovoce do mixéru, přilijte smetanu nebo mléko a v mžiku máte skvělý ovocný koktejl, na ... který tak nemusíte chodit do obchodního centra, nebo na něj čekat do léta. Hrátky s domácím ovocným ... jogurtem Vezměte si obyčejný bílý jogurt nebo odtučněný tvaroh a do něj naházejte jahody, ... maliny či jakékoliv ovoce. A pusťte se do toho, nebo takto vyladěný jogurt dejte na mrazák a máte ... své kuchyně lehkost a fantazii. Restovaná zelenina Nakoukněte do svých zásob. Vyškrábněte, co tam ... máte ze zeleniny. Tu potom orestujte na olivovém oleji tak, aby částečně změkla, a ... dokořeňte kořením podle chuti. Zkuste dbát na to, aby koření neobsahovalo příliš soli, jako se ... dneska často děje. Perfektní by bylo, kdybyste sehnali pár čerstvých bylinek – libeček, oregano, ... jídla můžete přidat trochu chilli papriček. Nakonec vlastně do restované zeleniny dejte, co vám ... chutná – těstoviny, maso nebo třeba vajíčka. Ovoce a zelenina na grilu ... Grilovaná zelenina bývá během léta častým návštěvníkem na zahradách ... a v parcích. Zeleninu můžete na gril klást nakrájenou na plátky, nebo ji můžete před grilováním ... na chvíli naložit do marinády. Ovšem grilovat se dá také ovoce ... což málokdo ví. Výborně se na to hodí švestky, broskve, banány, ananas, jablka nebo jahody s mátou. Vždycky odstraňte pecky a ... grilujte pouze několik minut. Na talíři můžete grilovanou zeleninu servírovat s ... které se připravuje z rozmixovaných rajčat, okurky, zelené papriky, červené cibule, chlebové kůrky, ... chlazená polévka je také ta jahodová polévka nebo borůvková polévka (rozmixované borůvky s jogurtem ... něj doporučenou denní dávku rybího oleje, který najdete v tresčích játrech. Olej musí být zbavený ... rybího aroma. Ten můžete koupit například v lékárnách. Tímto vylepšeným rajčatovým ... Zeleninové pomazánky Pokud opravdu nemáte rádi zeleninu v syrovém nebo nějak tepelně upraveném stavu, ... A třeba i ochucené avokádo s trochou tvarohu. Nebo vařený špenát jako dip. Obrátit pozornost také...

Houby zapečené s pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby zapečené s pórkem

Houby zapečené s pórkem si můžeme připravit místo klasické smaženice. Nejlepší je směs čerstvých lesních hub ale v nouzi ...

Houby  plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Uložit recept!
recepty
recepty

Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami

...a čerstvými bylinkami. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Houby očistíme a odstraníme jim nožky ... Na pánvi na olivovém oleji pak krátce osmahneme na tenké plátky nakrájené nožičky ze všech čtyř hub. ... a ještě 3 minuty za stálého míchání vše smažíme. Nakonec přidáme nasekaný špenát, krátce ho společně ... vším podusíme a směs dochutíme solí a pepřem. Na vymazaný plech naskládáme vedle sebe hlavičky hub ... a na každou navrstvíme hotovou podušenou směs.Plech vložíme do ... předehřáté trouby a houby pečeme 6 až 8 minut do měkka. Pak plněné houby ... přeneseme na podnos a servírujeme je teplé...

Zapečené houby s rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s rýží

...použijete místo masového vývaru zeleninový, pochutnají si i vegetariáni...

Rady a triky jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou…
Uložit recept!
článek
článek

Rady a triky jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou…

...už máte zeleninu z vlastní zahrádky nebo tu kopovanou. Víte jak však jak ji správně ... lednice spíše škodí. Jak tedy nejlépe zaopatřit zeleninu aby vám co nejdéle vydržela v lednici se dozvíte ... skladováním neomývejte Je jasné, že chcete mít zeleninu krásně čistou než ji uskladníte do komory či do ... lednice. Voda však zelenině škodí, pokud najdete na vašich plodinách nějakou špínu, použijte raději ... trikem je umístit do krabičky mezi ovoce či zeleninu papírový ubrousek, který perfektně absorbuje ... Né každé zelenině chladnička svědčí. Papriky, okurky a rajčata uchovávejte mimo ledničku, při pokojové ... teplotě! Může se jinak stát, že zelenina bude nepříjemně slizká. Pokud umístíte ovoce do ... chladničky, mnohem rychleji se kazí. Krájenou zeleninu uchovávejte ve vodě Pokud vám zbyde nakrájená a ... oloupaná zelenina, máme pro vás skvělý trik. Do uzavíratelné nádoby ... trochu studené vody a vložte do lednice. Zelenina bude druhý den krásně čistá a můžete ji použít do ... cibuli a česneku Pokud je budete uchovávat na jednom místě společně, začnou se rozrůstat jejich...

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“
Uložit recept!
článek
článek

Houby – magické plodiny, které si lidé „ochočili“

...se kdysi přidělovaly nadpřirozené schopnosti. Podle dávných příběhů se ... určité houby zjevovaly o půlnoci, aby k ránu zase mizely pod ... zem. Už v těch dobách měl někdo raději houby jedovaté, někdo zase halucinogenní, ale my ... kouzlo vytratilo, chuť a konzistence však zůstaly naštěstí stejné. Nejběžnějším druhem hub jsou ... Pokud jsou žampiony zabalené v celofánu nebo igelitovém pytlíčku, přendejte je do pytlíku ... papírového, ať houby „dýchají“. V plastikových obalech se houby snadno ... pak budou oslizlé, kašovité a i zdraví škodlivé. Houby sladujte v lednici. Někdy můžete v obchodem narazit na žampiony hnědé, které mají daleko ... klobouků.Polní žampiony jsou k dostání zejména na podzim. Hlídejte si jejich čerstvost, protože ... křehké. Polní žampiony spotřebujte co nejdříve. Houby nemyjte pod tekoucí vodou, stačí je otřít vlhkým ... ztmavlý klobouk, není nutné jej loupat. Pamatujte na to, že houby obsahují spoustu vody, která se při ... tepelné úpravě dostává ven. Proto je smažte na středním plameni a odkryté, aby se voda z nich ... hned vypařila a houby se nedusily ve vlastní šťávě. Houby taktéž při ... smažení nasávají spoustu tuku. Proto na pánev používejte trochu másla nebo trochu dobrého ... hub, jejich nohy můžete použít do náplně, polévky nebo na vývary. Hlíva ústřičná Tyto houby rostou na ... tlejícím dřevě a po několik let se objevují na jednom místě. Když si místo zapamatujete, je ... velká pravděpodobnost, že tam najdete po nějakém času další várku hlívy ústřičné. ... houbu pěstovanou ve velkém. Hlívy ústřičné se vyznačují měkčí konzistencí než například žampiony, ale ... Přípravu hlívy ústřičné zbytečně neprotahujte, jinak budou gumové a ztratí svoji chuť. U větší kousků ... nohy, protože budou i po uvaření tuhé. Šitake Houby šitake se staly populárními i v našich končinách, ... proto zmiňme pár řádek o nich. Vzhledem připomínají hnědé žampiony, ale mají poněkud nakyslou chuť ... konzistenci. Vybírejte kousky, které jsou na omak pevné. Uchovávejte v papírovém sáčku a ... tepelné úpravě vyhoďte nohy, které bývají tuhé. Houby šitake jsou poměrně větší než ostatní houby, a ... tak na přípravu potřebují delší čas, který ovšem ... receptu. Jestliže jste se rozhodli přidat houby šitake do salátu, krátce je povařte ve vodě či ... Hřib pravý U nás vlastně synonymum pro ostatní houby, etalon a nejžádanější úlovek vycházek do lesa. ... chuť a rozmanité praktické využití. Malé kousky nakládejte do octa, větší potom můžete rychle ... osmahnout jenom na másle a podávat s bylinkami. Velmi populární je ... houba tím nejlepší, co nám les v podobě hub může nabídnout. Lišky jedlé vypadají na pohled moc hezky, ... konzumaci. Lišky také voní po sušených meruňkách nebo citrusových plodech. Pokud si chcete vychutnat ... jejich chuť, opečte je jen tak na pánvi na másle. Nicméně ani pomalým vařením neztrácejí nic...

Nakládané houby se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládané houby se zeleninou

...se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou? Zavařovací ... umyjeme. Připravíme si zavařovací hrnec, hlavu na zavíčkování, kleště na vyndavání sklenic. ... rozkrájíme. Odložíme stranou. Vezmeme si košík a houby zbavíme nečistot. Na prkénku si je rozkrájíme a ... přejít varem. Slijeme přebytečnou vodu z hub a nasypeme je do vyšší nádoby. Přisypeme rozkrájenou ... Osolíme. Přidáme trochu octa. Přilijeme olej. Nakonec dáme rajský protlak a osladíme. Všechny ... suroviny smícháme. Směs nandáme do zavařovacích sklenic. Zavíčkujeme. Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je ... 20 minut na 100 °C. Tuto českou dobrotu servírujeme s...

Zapečené houby s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Zapečené houby s vejci

...houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy...

Polévka z bažanta nebo koroptve
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z bažanta nebo koroptve

...z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li ... možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste tento báječný recept...

Polévka z kachních nebo husích drůbků
Uložit recept!
recepty
recepty

Polévka z kachních nebo husích drůbků

...recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích ... drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou , plnou chutí a vydatností...

Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Uložit recept!
recepty
recepty

Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží

...kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte ... Španělskou delikatesu. Rozpálíme si nepřilnavou hlubokou pánev. Osmahneme si nakrájené ... tak aby byli kousky osmahlé ze všech stran. Nakrájíme chorizo nebo klobásu na plátky nebo menší ... pepř a tymián. V přiklopené pánvi vaříme jídlo na nízkém plamenu minimálně 10 minut. Kuře by mělo...

Maková náplň do buchet nebo do závinu
Uložit recept!
recepty
recepty

Maková náplň do buchet nebo do závinu

...náplň do buchet nebo do závinu může vystřídat vaši oblíbenou...

Jablečná náplň do závinu nebo na koláče
Uložit recept!
recepty
recepty

Jablečná náplň do závinu nebo na koláče

...náplň do závinu nebo na koláče, taky ji můžeme použít když pečeme...

Kvašáky
Uložit recept!
recepty
recepty

Kvašáky

...neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l ... vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé. Okurky důkladně omyjeme. Stejně tak i vinné listy, ... snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka. Na naložení použijeme velkou skleněnou nebo kameninovou nádobu. Okurky propícháme na ... několika místech vidličkou a naskládáme je do nádoby, prokládáme je kolečky křenu ... Připravíme si silný solný roztok a zalijeme jím okurky tak, aby byly zcela ponořeny a ještě je zatížíme, ... aby se nedostaly na povrch. Pak ještě dolijeme nálev až k hrdlu nádoby. Necháme okurky v klidu kvasit. ... až 14 dnech by měly být hotové. Je třeba je ochutnat. Jsou-li hotové, dáme je do chladna. Nálev může ... být někdy trochu zakalený, ale to není na závadu. Fotografie: Wikimedia...

Pravé italské parmazánové rizoto
Uložit recept!
recepty
recepty

Pravé italské parmazánové rizoto

...nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský ... rýžový pokrm, narazil na problémy s konzistencí nebo chutí. V tomto receptu se pokusíme odhalit taje ... skvělého italského rizota, jaké nacházejí na jídlo nároční Italové na svých stolech. Známá ... vařením v bujónu. Jenže tak jednoduché to není. Najít můžete i rady, jak rizoto míchat a kdy ... přidávat naběračky teplého vývaru. A přesto vaše rizoto ... pro to, ověřit si oblíbené a zaběhnuté recepty našich oblíbených jídel, protože jsme byli skoro ... všichni doma. A tak se dalo narazit na poznání, že některé konvenční postupy nejsou ... kde co se zdálo být povinné, povinné není a naopak. Někdy je prostě dobré pravidla ignorovat. ... kolem horkého rizota a rovnou se pojďme podívat na čtyři mírně kontroverzní názory na rizoto. ... Nemusíte rizoto stále míchat a nemusíte to dělat na varné desce. Rizoto je krémové, protože použité ... odrůdy rýže jsou bohaté na škrob. Vzhledem k tomu, že rizoto vaříte v ... poměrně velkém objemu tekutiny, škrob se dřív nebo později v pokrmu objeví a vytvoří tu krásnou ... míchání se třeba věnujte dětem a radši nemyslete na to, kolik času u sporáku byste strávili. ... Zatímco v jídlech, která jsou složitější na ingredience, se chutě rozloží, v rizotu se chutě naopak koncentrují. A s přidáním trochy vody se tyto ... parmazánové. Neexistuje jediné a direktivně nařízené množství tekutiny, kterou v podobě vývaru a ... vody do rizota přidáváte. I ti nejlepší kuchaři na konci vaření množství a tím i konzistenci musí ... a omylů se doberte té správné míry. Nehledě na to, že vaříte lidem, jejichž soud vám bude vždy nakloněn. Když rizoto splňuje všechny atributy ... bohatou chuť. Vedle toho můžete do rizota přidat houby, luštěniny, chřest nebo zelenou zeleninu. Všechno ... přidané na hotové rizoto, kdy vynikne kontrast mezi krémovým ... rizotem a třeba orestovanými houbami nebo nasypaným mátovým hráškem...

Pečená zeleninová příloha
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečená zeleninová příloha

...zeleninová příloha je pikantní a šťavnatá. Třeba k přírodním řízkům nebo grilovanému masu ... Můžete si přidat i jinou zeleninu nebo bylinky, podle chuti...

Cuketová omeleta
Uložit recept!
recepty
recepty

Cuketová omeleta

...omeleta jako příloha, nebo jako rychlé a zdravé jídlo. Možná k snídani, nebo...

Pečený losos
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečený losos

...Můžete si ho vzít sebou do práce ke svačině nebo k obědu. Jako přílohu zvolte tmavé celozrnné ... pečivo, zeleninu nebo zeleninový salát...

Slaný pudink s pórkem a sýrem
Uložit recept!
recepty
recepty

Slaný pudink s pórkem a sýrem

...sami uvidíte, že nemyslitelné se stává chutným a navíc zdravým. A když si ještě počkáte, až bude sezona pórků, to znamená, že budou ještě šťavnatější a ... lahodnější, tak tento recept na slaný pudink si prostě zamilujete. Zkuste ... vyrazit na trh ve středu, jestli máte nějaký poblíž. Uvidíte ... že uprostřed týdne jsou pulty naprosto plné a nikde nic nechybí, jak se to stává ... slaný pudink s opečeným chlebem musíte pórek nakrájet na pěkná, stejně velká kolečka, a pomalu ... jej vařit na másle, dokud nezměkne a nezkaramelizuje, až vám ... a stačí vám k tomu pouze toto: toastový chleba nakrájený na kostičky, sýr, bylinky a směs mléka nebo smetany a vajec. Co se týká tvaru, velikosti a ... způsob, jak ho sníst, protože jej potom jednoduše nakrájíte na plátky. Když si ho dáte na snídani, ... můžete na něj dát opečenou slaninu. Nebo si na to usmažit vejce, i když už v samotném pudinku ... vejce je, ale to nemusíte nikomu říkat. Na oběd si můžete dát svůj plátek se zeleným salátem ... a kouskem proscuitta. Nebo kdykoliv s oblíbeným kouskem masa. Někdo se ... – a máte prostě skvělé a jednoduché jídlo ať už na večeři, oběd, svačinu nebo snídani. Originální ... má potenciál k vylepšení. Můžete přidat víc pórku nebo víc sýra. Můžete přidat další restovanou zeleninu ... Jedná se fakt o velice flexibilní recept. Na jeden pekáč budete potřebovat tyto suroviny....

Omáčka Alfredo na těstoviny
Uložit recept!
recepty
recepty

Omáčka Alfredo na těstoviny

...doplňkem k těstovinám, kuřecímu masu, bramborám nebo k jakémukoliv předkrmu, kterému chcete přidat ... o bchodě moc jste asi nepochodili, zkuste to na vlastní pěst! Budete překvapeni, jak ... neuvěřitelně snadné to je. Umístěte hrnec na mírný oheň, a přidejte olivovým olej. Přidejte ... nechte ho zpěnit česnek s bílým pepřem a smetanou na mírném ohni za občasného míchání. Nechte to ... dobu několika minut, dokud není česnek voňavý. Nasypte parmazán a nechte omáčku zahustit na 8 minut ... Nadále pravidelně míchejte, aby se zabránilo ... Jakmile jerozmícháno do hladka, je omáčka připravena na těstoviny, brambory, zeleninu nebo cokoliv...

Grilovaný marinovaný  steak
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaný marinovaný steak

...je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mnohé ... ve velké míse. Maso do mísy vložíme a dbáme na to, abychom potřeli marinádou celý kus. Necháme ... Po této době vložíme maso do grilu vyhřátého na vysokou teplotu a zprudka ho grilujeme 1 až 2 ... necháme 15 minut odležet. Pak maso ostrým nožem nakrájíme napříč na jednotlivé porce. Steaky ... můžeme podávat třeba s brambory nebo kaší, rozhodně bychom k nim ale měli přidat ... čerstvou zeleninu nebo salát...

Kuře s brambory a zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře s brambory a zeleninou

...a zeleninou připravíme v jednom hrnci. Je to snadno obměnitelné jídlo, podle toho jakou zeleninu nebo bylinky použijeme. Vykostěná kuřecí stehna ... osmažíme na pánvi na oleji ze všech stran. Ve velkém hrnci ... osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou jarní cibulku, zasypeme moukou a ... přidáme kostky kuřecího vývaru, brambory a mrkev nakrájené na kostky. Přivedeme k varu a zakryté ... přidáme hrášek a odkryté vaříme dalších 5 minut. Nakonec okořeníme hořčicí a směsí nadrobno...

Cuketový nákyp
Uložit recept!
recepty
recepty

Cuketový nákyp

...letní dny. Mladé cukety a mrkev omyjeme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku spolu s utřeným česnekem ... Do velké mísy nasypeme nastrouhanou mrkev s cuketou, přidáme cibuli s ... česnekem, vejce, dvě třetiny nastrouhaného čedaru, prášek do pečiva, krupičku, nasekané bylinky, důkladně promícháme a podle chuti ... máslem a vysypeme hrubou moukou. Cuketovou směs nalijeme do pekáčku, rozetřeme do výšky přibližně 3 ... asi půl hodiny dorůžova. K nákypu můžeme podávat naloženou zeleninu nebo čerstvý zeleninový salát...

Gyros z krůtího masa
Uložit recept!
recepty
recepty

Gyros z krůtího masa

...je jednoduché jídlo, které budete mít rádi. Je už na vás, jakou zvolíte přílohu, zda hranolky a ... čerstvou zeleninu, nebo jen kousek pečiva....

Staročeská houbová omáčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Staročeská houbová omáčka

...jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. ... Podávat se dá s masem, nebo samotná s čerstvým chlebem....

Utopenci podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Utopenci podle Pohlreicha

...podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit...

Vánoční bramborový salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Vánoční bramborový salát

...salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí ... uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Uvaříme natvrdo vejce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme vařit ... důkladně očištěnou kořenovou zeleninu společně s černým pepřem, bobkovým listem, novým ... kořením, trochou soli a cukru. Když je zelenina měkká, necháme ji vychladnout a pak nakrájíme na ... kostičky. Nakrájíme najemno i nakládané okurky a cibuli. Brambory oloupeme, narájíme na ... všechno dohromady smícháme ve velké míse. Přidáme nakládaný hrášek, majonézu, jogurt, ochutíme octem, nálevem z okurek, hořčicí a mletým pepřem podle vlastní ... chuti. Vejce opatrně přimícháme nakonec. Hotový salát pak necháme v chladnu uležet...

Velikonoční vaječná tlačenka
Uložit recept!
recepty
recepty

Velikonoční vaječná tlačenka

...po Velikonocích, protože většinou zbude spousta natvrdo vařených vajec. Co tedy potom s nimi? Kromě ... tlačenka spolehlivě splní funkci lehké svačiny nebo rychlé večeře, což jsou takováta jídla, která...

Nakládaný zelný salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Nakládaný zelný salát

...Zelí očistíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a nakrájíme ho na tenké nudličky. Stejně tak očistíme ... a nakrájíme i okurku, mrkev a papriku. Všechnu zeleninu nasypeme do velké skleněné nebo keramické nádoby ... a promícháme. Všechny přísady na nálev nalijeme do misky a promícháme je. Mícháme tak ... až se cukr a sůl úplně rozpustí. Pak zalijeme nálevem nakrájenou zeleninu, uzavřeme víkem a dáme ... chladit do ledničky nejméně na 1 hodinu...

Farmářské brambory
Uložit recept!
recepty
recepty

Farmářské brambory

...nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem
Uložit recept!
recepty
recepty

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

...pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ... ale výsledek stojí za to. Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s ... 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na ... list a hřebíček vložíme do sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v ... vše při pokojové teplotě. Z hrnce vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme ... protlak, promícháme a necháme stranou. Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na ... Do pánve dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). ... Pak přidáme zeleninu do hrnce s masem. Ma pánvi teď lehce osmahneme ... nakrájené houby. Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na ... vložíme znovu sáček s kořením a necháme zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl ... zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové...

Ragú z hovězích žeber
Uložit recept!
recepty
recepty

Ragú z hovězích žeber

...vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby namočíme do dvou hrnků horké vody. Hovězí žebra ... a opepříme. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a žebra na něm opečeme, asi 3 minuty po ... každé straně. Pak je odložíme stranou. Na zbylém tuku nyní zpěníme cibuli, mrkev a celer. ... Opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne, pak přidáme česnek a důkladně ... promícháme. Zeleninu vyjmeme a do rozpáleného hrnce přidáme sardelovou ... míchání to prudce osmahneme. Pak vrátíme zpět zeleninu a přilijeme červené víno. Vše přivedeme k varu ... a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Nyní přidáme naložená rajčata, ... worcestrovou omáčku, hořčici a namočené houby i s vodou. Nakonec přidáme nasekaný rozmarýn, ... toho všeho vložíme opečená žebra a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Žebra musí být potopená. ... maso a kosti vyjmeme a odstraníme bobkové listy. Zeleninu v hrnci částečně rozmixujeme ponorným mixérem, ... maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Pokrm...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Sladkokyselý nálev na houby míchanou zeleninu nebo okurky ... recepty

Kde najít informace



×