Houbové ragú
Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně p...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Ragú z hovězích žeber
Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby na...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Ragú z červené řepy
Vegetariánské ragú, které vás příjemně zahřeje a zasytí. Vaříme ze sezónních surovin a naše tělo nám za to poděkuje poděk...
Houbové hody na podzim
Někteří houbaři tvrdí, že se houby najdou v kterémkoliv ročním období. Je pravda, že na podzim asi už nenajdete tolik kře...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Hovězí ragú na víně
Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky. ...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Ragú z cizrny a brambor
Tohle ragú obsahuje samé zdravé ingredience a ještě navíc skořici a kurkumu, které dodají pokrmu orientální nádech. ...
Perfektní lasagne? Vyzkoušejte tajnou přísadu Jamieho Olivera!
Britského šéfkuchaře a hvězdu kuchařských show Jamieho Olivera, není třeba fanouškům vaření příliš představovat. Jeho poř...
Top 5 vegetariánské recepty na měsíc duben…
Přinášíme top 5 výběr těch nejlepších odlehčených receptů na měsíc duben. Zařaďte do svého jídelníčku více zeleniny a luš...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Hovězí ragú
Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky. ...
Houbové smetanové rizoto
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, kt...
Top 5 houbových receptů
Není houba jako houbaV Čechách je houbaření velice oblíbené. Každý druhý rád vyrazí do lesa s košíkem a přinese si domů ř...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Cuketové ragú
Směs dušených cuket, paprik a rajčat je velmi svěží. Podávat se dá jako příloha k masu nebo ho lze servírovat jako hlavní...
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou skvělé. V houbařské sezóně bychom na ně rozhodně neměli zapomenout. Výborně se hodí třeba k bramb...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
5 tipů jak zpracovat velikonoční vajíčka
Velikonoční svátky jsou u konce a v ošatce zbyla kopa vajec? Vyhodit je by byla škoda a mrhání peněz, protože vejce jsou ...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Houbové risotto
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jem...
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Party houbové koláčky
Přinesli jste si z lesa košík hub a přemýšlíte co s nimi? Party houbvé koláčky jsou výborná volba. Můžete jimi pohostit n...
Houbové knedlíčky
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...
Houbové placky
Placky se jedly už od pravěku a musím říct, že byť je to jídlo hodně prosté, u nás doma je mezi pokrmy v top desítce! U p...
Cuketové lasagne
Chuť cuketových lasagní v tomto receptu dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek,...
Pečené paprikové kuře
Pečené paprikové kuře je pikantní maso pečené v zeleninovém ragú. Použít můžete i kuřecí prsa....
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Rajský protlak domácí
Protlak z rajčat se hodí k dohušťování omáček, polévek i masových ragú. V české kuchyni není rajský protlak nic nového, n...
Omáčka z hlívy ústřičné
Máte rádi houbové omáčky? Určitě vás potěší smetanová omáčka z hlívy ústřičné....
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách je báječná omáčka, doplňte ji houskovými knedlíky, těstovinymi nebo dušenou rýží. Houby můžeme použít č...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Houbový špíz
Houbový špíz je skvělé jídlo v houbové sezóně. Protože k němu potřebujete především čerstvé houby. Ale nakonec i z kupov...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Lišky ve smetanové omáčce
Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanov...
Smažené žampiony
Recept na smažené žampiony kdysi v nedávné minulosti:) byly spolu se smaženým sýrem jednou z mála možností, jak si dát v ...
Toasty s houbami
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud ...
Houbová omáčka
Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná če...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Zapečené houby se sýrem
Zapečené houby se sýrem můžeme podávat jako předkrm, ale také třeba s pečivem jako lehkou večeři. V houbové sezóně je to...
Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pán...
Plněné houby
Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také ...
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mez...
Kuřecí prsa s brambory a mrkví
Kuřecí prsa s brambory a mrkví pečené v troubě s houbovou polévkou jsou vydatným a skvělým jídlem.Příprava zabere jen min...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kapustovo houbove ragu recept 3 recepty