Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Čína
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborov...
Vyznejte se v různých druzích octa a v kuchyni je používejte odvážně
Víte, že ocet je jedna z nejstarších dochucovacích přísad? Ocet se vyrábí kvašeným octovým procesem, při kterém se mění a...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Kuřecí čína
Kuřecí čína je pikantní směs kuřecího masa, zeleniny a hub. Klasicky ji podáváme nejlépe s dušenou rýží....
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...
Sladkokyselá dýně
Sladkokyselá dýně v nálevu je recept našich prababiček. Zkuste tuto netradiční pochoutku....
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Její chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue omáčka je klasika, kterou znám...
Tajemství zázvoru – jak z něj dostat to nejlepší?
Zázvor, nenápadný oddenek, jehož výjimečné účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dodnes, jak v kuchyni, ...
Kluci v akci čína
Jak uvařit dobrou čínu? Inspiraci jsem hledala u Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci a pozitivní ohlas...
Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Čína tentokrát připravená podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Kuře kung pao je skvělý asijský pokrm, který si urč...
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka se hodí pokaždé, když máte nečekanou návštěvu. Třeba k tomu pivu či vínu, co jí nabídnete....
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Pikantní hlebová smaženka
Pikantní chlebová smaženka potřená hořčicí a obložená nakládanou kapií, cibulí nebo kyselou okurkou. Pikantní chuťovka k ...
Quinoa kuřecí nugety
Místo strouhanky použije na obalování quinoa. Chutné a zdravé kuřecí nugety dostanou dietnější kabátek. Toto jídlo je zdr...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Koprová omáčka podle Pohlreicha je voňavá letní polévka. Má spoustu příznivců, ale i těch kteří ji odmítají. Tenhle recep...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Jak vařit rýži
Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tím, jak ji správně vařit, by se mohlo zdát naprosto...
Švestková omáčka
Její chuť by měla být sladkokyselá. Omáčka ze švestek se výborně hodí jako doplněk ke zvěřině, ale i drůbežímu masu....
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem mají skvělou chuť a báječně voní pečeným masem a zeleninou. Tenhle tip na letní gr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sladkokysela cina recepty