Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Nadívaný vepřový bok
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě....
Tempeh – indonéská odpověď na vegetariánství
Až z daleké Indonésie, konkrétně z jejího největšího ostrova Jáva, k nám dorazil tradiční pokrm Jávanců – tempeh. A pro n...
Online výuka není žádná věda
...nedostatek. Co s tím? Informatika je také jazyk Informatika by měla být součástí základního ... na stejnou úroveň naší pozornosti, jako je český jazyk, matematika nebo cizí jazyk. Takové návrhy padají...
Vepřový řízek po italsku
Vepřový řízek po italsku podávejte s pečenými nebo smaženými brambory. Také se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny....
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Dejte jednou provždy sbohem plísním a přemnoženým kvasinkám...
...lžičky medu. Kapky však můžete kápnout přímo na jazyk a dlouho na něm olej nechat tak, abychom ... byste si měli dávat větší pozor. Kapání přímo na jazyk či do vody se v žádném případě nedoporučuje,...
O jídle s Katem z Prago Union
S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropo...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou
Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na ně...
Vepřový perkelt
Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těsto...
Celiakie a citlivost na lepek, aneb jak se žije zdravě bez lepku
Poslední výzkumy ukazují, že celiakie a nesnášenlivost lepku nejsou žádné dětské choroby a mohou se rozvinout v kterémkol...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Vepřový prejt
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org...
Vepřový ořech
Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba...
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo....
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Kapr smažený nebo načerno?
Plné sádky vánočních kaprů a promrzlí prodavači s podběráky snažící se vylovit právě toho co jste si vybrali, i to patří ...
Pikantní vepřový řízek
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi. ...
Vepřový guláš s jarní cibulkou
Vepřový guláš s jarní cibulkou bude chutnat s rýží, houskovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami. Je jen na vás, jakou...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Nové menu v Jam and Co.
Restaurace Jam and Co., kterou najdete v Krymské ulici v Praze Vršovicích, pro vás připravila nové menu. To jako obvykle ...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek se hodně podobá klasickému cordon blue, ale ten má být z telecího masa. I tato varianta je ale skvě...
Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory
Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory je rychlé, voňavé a chutné jídlo. Můžeme ho doplnit třeba čerstvými rajčat...
Klasický vepřový řízek
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Celerový krém s uzeným tempehem a pečenou bramborou
Velice vydatný krém doplněný o restovaný tempeh je výborným, levným jídlem, které můžete podávat také jako hlavní chod. C...
Toustové rolky s uzeným lososem
Překvapte svou rodinu a udělejte rolky z toustového chleba, plněné lososem a pomazánkovým máslem. ...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Lososová pomazánka se sýrem
Je velmi chutná, a když ji namažete hostům na jednohubky nebo chlebíčky, určitě sklidíte pochvalu. Pro přípravu pomazánku...
Salát s vejci a uzeným lososem
Zelený salát, rukola, rajčata, uzený losos, vejce a mozzarella tvoří základ tohoto salátu, který spolehlivě zastoupí hlav...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Krkovice
Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš....
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uzeny veprovy jazyk 3 recepty