Hovězí po burgundsku
...po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. ... na větší kousky a jednou nakrájenou cibulí. Je-li potřeba, přidáme trochu oleje. Když je zelenina již...
Pečená kachna
...Kachnu pečlivě omyjeme a osušíme. Do kůže na povrchu i zevnitř vetřeme sůl. Necháme chvíli ... těsnícím víkem. Ještě před tím ji z obou stran posypeme celým kmínem. Položíme ji prsíčky dolů a podlijeme 1 dcl vody. Přikryjeme ji a teplotu trouby ... ji obrátíme na záda a pečeme další 2 hodiny. Po této době sundáme víko, kachnu dobře polijeme ... na 200 stupňů a asi 20 minut dopékáme. Kachna na kmínu je nejlepší s houskovými či bramborovými...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
...z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy ... hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké gastronomie,...
Top 10 vánočních jídel
...čas na zamyšlení nad celým rokem, čas na vzpomínání na ty, kteří tu s námi kdysi byli a už tu ... k lidem. Všichni jsme tak nějak snášenlivější a pozornější nejen ke svým blízkým, ale i k docela...
Pečená kachna
...částech. Osolenou kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí) ... na 120°C. Pečeme 5 hodin bez otvírání víka. Po 5-ti hodinách máme kachnu, která svou chutí ... které jste dosud ochutnaly. Jako přílohu doporučujeme červené zelí s jablky. Dobrou chuť...
Kachna dušená s kořením
...s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory...
Kachna
Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druh...
Jak na zvěřinu?
...kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Ale co pak ... zvěřina? Jak často jí doma připravujete? Pokud se na to chystáte, máme tady několik...
Vánoční kuchařka ke stažení
...vás nový ebook s vybranými vánočními recepty a povídáním o vánoční tradici, české i světové vánoční ... na klasická sváteční jídla, takže je můžete porovnat s těmi svými nebo se nechat inspirovat....
Pečená kachna se zelím
...kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým ... V pekáči s máslem opečeme osolená kachní prsa položená kůží dolů na plotně dohněda. Pak maso...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
...výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo...
Jak se jedlo za první republiky
...mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši ... zato lidé nižších vrstev konzumovali to, co bylo po ruce a co se popřípadě dalo vypěstovat. V prvním...
Co a jak jíst na podzim a v zimě
...nastává čas trochu omezit potraviny které nás v létě krásně ochlazovaly. ... neupravované ovoce a zeleninu. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se dostává ke slovu...
Hovězí krk
...právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je ... kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept...
Dušené zelí
...základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. ... Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme ... když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí. Osolíme, přisypeme kmín a trochu podlijeme vodou. Vše přikryjeme pokličkou a ... a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti...
Zelí z cukety
...z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem ... pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějakou dobou si maso mohli dovolit ... každém stole. Přesto bychom si měli trochu dávat pozor na to, jaký druh masa, jaké množství a jak...
Speciální kuchařské techniky, které snadno a rychle ovládnete
...jde vývoj kupředu, tak i gastronomie nezůstává pozadu. Kuchařskými technikami se nazývají metody, ... a upravit suroviny na chutné, zdravé a hlavně poživatelné jídlo. Vedle vaření, pečení a grilování...
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kachna po burgundsku recepty