Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my, prvořadý úkol. Platí ... horkým. Na chuti ryby se také podepíše, jakým dřevem se udírna vytápí. Mnoho lidí například neví, že...
Koření a jeho použití v kuchyni
...zlepšení chuti téměř všech pokrmů připravovaných ve studené i teplé kuchyni a k přípravě cukrářských ... vůni a chuť. Jak koření používat? Kořeníme velmi opatrně. S velkou pečlivostí by se měly...
Radujme se, zase je tu čas burčáku !
...podzim, studený vítr a plískanice, dlouhé večery a vstávání za tmy. Ale jednu radost nám konec ... čas burčáku je krátký, neměli bychom ho propást. Ve vinárnách, hospodách, vinných sklípcích a někdy i...
Tipy na zavařeniny a šťávy z malin podle Anuše Kejřové...
...tlučeného cukru na prudký oheň svařiti na velkou bublinu, pak tam vlijeme 1 kg malinové šťávy ... káply na talíř, neroztéká, je dosti. Při úpravě rosolu, zavařenin a šťáv, musíme dbáti následujících...
Jak se jedlo za první republiky
...Na druhé straně objevíme každodenní realitu vesničanů, dělníků a městských středních vrstev. ... Stravování na venkově Začněme na venkově. I když by se mohlo zdát, že tehdejší lidé...
Vánoční tradice: proč se jí na Štědrý den kapr s bramborovým salátem?
...tradic a zvyků. Proč se například na štědrovečerním stole servírují kapr a salát? Legendu o ... Betlémy jsou populární dodnes a mnohdy jde u vystavených exponátů o nádherná umělecká díla, která...
Nic nenalezeno
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Krab ve vinném rosolu recepty