Jednoduchá kuřecí polévka
Jednoduše a chutně, tak lze udělat polévku ze dvou kuřecích stehen....
5 praktických surovin, které jste možná dosud neobjevili
...jak na nervovou, tak i trávicí soustavu. 3. Kus-KusTato drobná těstovina je bez debat královnou...
Snídaně, oběd, večeře, svačiny – nevíte, co si dát zdravého?
Začínáte řešit svůj jídelníček a nevíte, co za potraviny zařadit? Jíte pořád to samé dokola a hledáte inspiraci pro vaše ...
Grilované papriky s feta
Lahodný pokrm pro návštěvy nebo jako lehká večeře. Grilované papriky plněné feta sýrem můžete udělat buď v troubě nebo...
Jablečný závin s mandlemi
Jablečný závin s mandlemi je rychlý moučník ke kávě a čaji. Všem chutná a když ho ozdobíme třeba ještě šlehačkou a čokolá...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
O jídle Mike Trafik z PSH
Tentokrát jsme se na rozhovor sešli s DJem, producentem a nově také restauratérem Mikem Trafikem ze skupiny PSH. Jak je n...
Kouzelné bylinky
Asi každý má svůj oblíbený bylinkový čaj, který si vaří při nachlazení, když nemůže usnout nebo pro uklidnění. Ale málokd...
Stracciatellový dezert
Stracciatellový dezert osloví všechny milovníky sladkého. Mile překvapí návštěvy i oslavence. Dezert si můžeme před serví...
Linecký koláč bez lepku
Tento linecký koláč bez lepku si můžeme upéct kdykoliv máme chuť na něco sladkého ke kávě. A navíc, těsto podle tohoto r...
Párky v listovém těstíčku
I obyčejné párky můžeme podávat jinak. Stačí k tomu listové těsto a drobné ingredience. ...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Kupujete chlazené maso?
Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčkované chlazené maso do zásoby do mrazničky? Možná n...
Dýňová polévka s bylinkovými krutónky
Dýňová polívka je velmi jemná a přesto sytá. Můžeme na ni použít typické podzimní hokaido dýně, anebo méně časté máslové ...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Tagliatelle s panenskou svíčkovou
Neděle je poslední den v týdnu a měla by probíhat ve znamení klidu a pohody. Čerpáme sílu na příští týden. Jídlo, které s...
Jak na masové závitky
Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...
Tvarohové obklady a zábaly
Tvaroh je nejen skvělá potravina, která dobře chutná, ale i výborným pomocníkem s léčebnými účinky. Vzniká sražením mléčn...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu jsou šťavnaté a podáváme je třeba s hranolky. V grilovací sezóně maso místo doma v troub...
Steak, steak, steak!
Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odva...
Víte jak na blanšírování nebo pošírování?
Vaříte rádi? Většina žen musí vařit pro své drahé polovičky nebo pro děti. Jelikož připravují jídlo skoro denně, stane se...
Tajemství červené řepy
Když jsem za šerého úsvitu přijížděl na příjezdovou cestu jednoho z těch lépe udržovaných venkovských pozemků, ani ve snu...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu můžete připravit v troubě doma, ale také venku na zahradním grilu. A k nim hranolky nebo...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Způsob pomalého vaření je šetrný k zachování živin v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí na...
Houbová pizza
Tradiční italský pokrm obložený houbami chutná skvěle nejen na podzim, kdy je sezona hub. Pro ozdobu pizzy jsou vhodné hř...
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když k nim přidáte vařené brambory nebo kaši, určitě si po...
Pečená hrušková povidla
Podzim a hrušky jsou parťáci a uchovat si alespoň trochu úrody ovoce pro pozdější potřebu, je příjemné. Z hrušek lze přip...
Hovězí krk
Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Grilovaný marinovaný steak
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mn...
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství p...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kus-kus recepty