Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Bylinkové máslo
Máslo je základ tradiční české kuchyně, a s tímto receptem lze tento mlékárenský výrobek povýšit na další level. Stačí k ...
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři tý...
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
Tuky jsou pro lidské tělo nezbytné. Někdy jsou proklínané, jindy velebené. V naší kuchyni se ale bez tuků většinou neobej...
Dýňové máslo
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu ne...
Ořechové máslo
Máslo vyrobené z ořechů a mandlí má bohaté využití. Dá se natřít na pečivo a doplnit například ovocem. Je však i chutným...
Bylinkové máslo
Hodí k vařeným či pečeným bramborám, k masovým minutkám a samozřejmě na pečivo. Skvěle vám poslouží i jako základ při pří...
Bambucké máslo - kvalitní přírodní kosmetika
Běžné kosmetické přípravky jsou dnes plné chemie, která zbytečně zanáší naše tělo nežádoucími látkami. Ty nejenže tělu šk...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
Připravuje se v Indii již po staletí, ale stále větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho po...
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo s hranolky pečenými v troubě a oblíbeným dipem. ...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Masové koule v mrkvové omáčce
Masové koule v mrkvové omáčce je trochu netradiční, ale velmi dobré pohoštění. Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, ...
Top recepty pro teenagery
O tom, že mladí lidé, kteří stojí před branami dospělosti, potřebují zvýšený příjem potravy, nelze pochybovat. Jejich nár...
Jak zhubnout nebo alespoň nepřibrat, když jste pořád doma.
Ten, kdo byl za normálních okolností neustále v pohybu způsobem, ráno brzy do práce či do školy, odpoledne na kolo, na hř...
Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s b...
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Hrnkové houskové knedlíky
Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby....
Co jste o burákovém másle možná nevěděli a pár tipů do kuchyně i koupelny
Plody podzemnice olejné, které známe pod názvem arašídy nebo lidově buráky, byly v našich končinách dlouho známé pouze ja...
Zažeňte nemoci vhodným jídlem
Na podzim a v zimním období se nejvíce daří různým virům a bakteriím. Někteří lidé mají dobrou imunitu a vůbec neonemocní...
Žemlovka s rozinkami
Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme k...
Letní bramborová polévka s pórkem
Letní bramborová polévka s pórkem je velmi jednoduchá a uvařit ji dokáže i kuchař začátečník. A když vynecháte housku neb...
Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Rohlíky z bezlepkové mouky
Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je pr...
Zelné závitky s mletým masem
Plněné listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do závitků se hodí vepřové i h...
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Ořechový koláč
Skvělý ořechový koláč. Pokud máte rádi ořechy moc si pochutnáte! Vypracujeme hladké těsto z mouky, másla, cukru, 1 vej...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Čokoládový fondant
Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za ma...
Pražma na citrónovej omáčke s olivami
...obalíme zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mechan...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Maslo y rohlik recepty