Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
Způsob pomalého vaření je šetrný k zachování živin v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí na...
Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
Vaření v páře má možná většina z nás spojené nanejvýš s ohříváním knedlíků, jak to dělaly už naše babičky, nebo s dietami...
Tipy na zdravé vaření...
Pojďte se společně trochu zamyslet nad tím co jíte a udělejte něco pro své tělo. Odrazí se to na vaši energii, dobré nála...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Babiččin vaječný koňak bez vaření
Babiččin vaječný koňak bez vaření si připravíme rychle a snadno doma. Pro milé návštěvy, pro savnostní okamžiky, nebo jen...
Dokonalé vaření s remoskou
Dnes máme na výběr z mnoha moderních elektrických a plynových spotřebičů, s kterými uvaříme a upečeme cokoliv si kdo z ná...
Které metody vaření ovládáte?
Uvařím a je to Samozřejmě, že klasické vaření není nic těžkého, ale možná chcete rozšířit své obzory a dozvědět se něco v...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Vytěžte z každého dne maximum - Perfect Canteen se o vaření postará za vás...
Kdo by neznal televizní show „Kluci v akci”. Toto kreativní duo rozšířilo své pole působnosti a otevřeli osmnáct kantýn p...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
Dává jídlu jedinečnou chuť, blahodárně působí na naše zdraví a je hluboce zapsáno v historii lidstva. Koření je jednou z ...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Šéfem za pár minut - nový pořad o vaření se Zdeňkem Pohlreichem…
Výrazná osobnost české gastronomie se vrací na televizní obrazovky s nový pořadem “Šéfem za pár minut”. Zdeněk Pohlreich ...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Chilli con carne
Chilli con carne je oficiálním pokrmem z Texasu. Název se správněji píše chili con carne, pochází ze španělštiny a znamen...
Pštrosí vejce
Pštrosí vejce je trochu zavádějící název pro jednu z variant na mleté maso. Zkuste a zjistíte, že je to varianta bezvadná...
Pizza Margherita
Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bud...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Mažeme je na pečivo, používáme při vaření, přikusujeme k vínu. Sýry.
Všeobecně se o nich ví, že jsou zdravé a že jsou potravinou bohatou na plnohodnotné bílkoviny, vitamíny a minerální látky...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Krém z nutely
Vznášet se na obláčku lehkého oříškového krému? Přesně tak se budete cítit, když ochutnáte dezerty plněné krémem z nutell...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
Vtip tohoto receptu na grilovaný sýrový chleba je možná ten, že jste používali špatnou stranu pečiva. Nebo jste zanedbali...
Rychlá zapražená polévka
Rychlá zapražená polévka představuje, jak už její název připomíná, rychlou a vydatnou polévku, která je velmi jednoduchá ...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Linecký koláč
Voňavé linecké těsto patří k mým nejoblíbenějším a je jedno, jestli jde o vánoční slepované cukroví nebo koláč pomazaný r...
Vejmrda
Název vejmrda možná znít trochu nezvykle, ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená pří...
Jahodové daiquiri
Alkoholický drink Daiquiri patří do skupiny koktejlů, jejichž základ tvoří bílý rum. Daiquiri vzniklo na Kubě a jak už to...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Mimosa
Alkoholický koktejl Mimosa je velmi oblíbený letní drink, jehož základ tvoří pomerančový džus, šampaňské či sekt nebo pro...
Vosí hnízda
Vosí hnízda neboli včelí úly, jak se jim také někdy říká, mají jednu obrovskou výhodu. Připravit je můžete klidně na Štěd...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou známé pod nejrůznějšími podobami i názvy. Znát je můžete také pod názvem Škaredé rohlíčky nebo Lan...
Bajane s cizrnou
Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika o...
Noky se šunkou v sýrové omáčce
Pokud patříte k těm, kdo bojují s časem a na vaření vám ho příliš nezbývá, jsou pro vás noky v sýrové omáčce ideálním pok...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Rychlá čokoládová poleva
Pojďme si udělat rychlou čokoládovou polevu na moučník, dezert nebo cukroví....
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Poleva z čokolády a kávy
Milovníci kávy a čokolády, zpozorněte! Vynikající poleva z čokolády a kávy dodá vašemu moučníku neodolatelnou chuť. ...
Salát s těstovinami a masem
Chutný těstovinový salát s masem, který přijde vhod, když nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete pochutnat. Do hrnce s...
Krémová cuketová polévka
Polévka z cukety osvěží váš jídelníček a moc si na ní pochutnáte. Krémová cuketová polévka je snadná na přípravu a nezabe...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nazev pomaleho vareni recepty