Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Hovězí krk
...pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení,...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
...i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i žebra s masem. Do správného...
Silný hovězí vývar je všelék
...hovězí žebra, hovězí hrudí nebo masa k kližky a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na...
Hovězí přední
...na guláš. Je o něco méně prorostlá než hovězí krk, z něhož se dají připravit například skvělé...
Hovězí na hořčici
...vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso vhodné na dušení...
Biftek pečený v alobalu
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....
Jíst či nejíst hovězí maso?
To je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se t...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vaření...
Pečený česnek s topinkou
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
...může to být i jakékoliv jiné hovězí maso, třeba krk, žebro, apod. Pokud byste si chtěli kopr...
Druhy skopového a jehněčího masa
...Nyní si představíme druhy tohoto masa. Druhy Krk Maso na krku je celkem prorostlé tukem, proto je ... nebo k dušení. Šrůtka Najdeme ji přímo za krkem, na začátku hřbetu. Je také prorostlejší. Je...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Pečený čaj
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
...si z květů bezu černého vytvořit zábal na krk. Květy bezu černého zabalte do šátku, pokapejte ... vroucí vodou a alkoholem. Krk si namažte jakýmkoliv krémem (třeba krémem na ... abyste ho nespálili alkoholem. Potom už stačí jen krk tímto naplněným šátkem obvázat a nechat působit...
České vánoční hody
Vánoce jsou tím nejoblíbenějším svátkem roku pro většinu lidí. Samozřejmě předcházejí tomu veliké přípravy a pro mnoho li...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Bezinkový pečený čaj
Tento pečený čaj má zajímavou chuť, která vás buď nadchne nebo odradí. Vězte však, že je opravdu zdravý. Plody černého be...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Tři nové restaurace, které stojí za návštěvu v Praze
Obětí koronaviru se stala celá řada restaurací a hospod po celé České republice. Praha nebyla výjimkou, a dokonce dopadla...
Voňavý švestkový pečený čaj
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tent...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Pečený bůček
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat....
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečený banánový moučník
Pečený banánový moučník podáváme hned po upečení, tedy teplý. Třeba k odpolednímu čaji....
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Celer pečený v troubě s grilem
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svů...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Pečený losos s bramborovým salátem
Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa m...
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi je vláčný a jedinečný zákusek k odpolední kávě. Krájejte ho až po úplném vychladnut...
Pečený losos s ořechy
Pečený losos s ořechy je rychlý recept a ryba se marinuje jen krátce. Ale chuť masa je výborná a oříšky křupavé. Podávejt...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Peceny hovezi krk recepty