Dresink pro všestranné použití
...Určitě přijde vhod dresink pro všestranné použití. Rychle, jednoduše a mnoho možnosti využití....
Segedínský guláš
...menší kousky. Štávu si schováme na případné další použití. V hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme...
Koření a jeho použití v kuchyni
...střídmě. Seznam nejznámějšího koření a jeho použití Anýz – Používáme ho hlavně při nakládání červené ... kachen, hus i vepřového masa. Bobkový list – Použití je velmi rozmanité, do marinád, omáček, rosolů, ... celé koření a mlít a drtit ho doma těsně před použitím - koření skladujeme v tmavých nádobkách, nemá...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Kuřecí maso v pikantní omáčce
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí...
Staročeský vánoční kuba
...nejprve spaříme horkou vodou. Ve vodě s trochou sádla je pak uvaříme do měkka a scedíme. Když jsou...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...v různých kombinacích. Nakládat se dá i do sádla nebo do oleje. Do oleje nakládáme třeba sýry nebo ... česneku dostaneme lehce pikantní chuť. Do sádla můžeme nakládat husí játra, vepřové maso nebo ... třeba škvarky. Při naložení do sádla sklenice ještě zavaříme v zavařovacím hrnci . Při...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
...přípravě budete potřebovat: 1 cibuli, 1 lžíci sádla, 250 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 4 stroužky ... ve slupce, 2 krajíce staršího chleba,1 lžíci sádla, petrželku Postup: Uzené maso uvaříme a vývar ... petržele, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, lžíci sádla, 1 jarní cibulku, sůl, pepř, ocet Na brambory...
Staročeská husa s červeným zelím
...a husu dopečeme dozlatova. Trochu vypečeného sádla slijeme do kastrolu, přidáme zelí nakrájené na...
Lečo s klobásou
...s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu...
Lečo s kvalitní uzeninou
Rychlá večeře plná zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší....
Silný hovězí vývar je všelék
...mají schopnost absorbovat různé nečistoty. U slepičího vývaru lze dosáhnout výraznější chuti přidáním...
Křepelčí vejce na talíři. Proč je zařadit do jídelníčku?
...obsah je však o něco hodnotnější. Na rozdíl od slepičího vejce nalezneme v tom křepelčím větší porci...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Vepřové plátky s pohankou
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečen...
Heřmánek léčí nejen děti
...si sami připravit z 250 g vazelíny nebo vepřového sádla a dvou hrstí heřmánku. Vazelínu nebo sádlo ... a podle potřeby používáme. Pokud ji vyrábíte ze sádla, je důležité ji uchovávat v chladničce. Tato mast...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...v dostatečném množství přepuštěného másla či sádla. Když si tento pokrm objednáte v rakouské ... dostatečné množství přepuštěného másla nebo sádla a řízek smažíme dozlatova z obou stran, každou...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Gulášová polévka
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo....
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...omáčce najdete kombinaci mléčných výrobků a sádla – smetana, mléko, šlehačka, špek –, které z ní ... – hovězí zadní150 g voňavého uzeného špeku3 lžíce sádla3 lžíce másla800 g mrkve400 g celeru200 g...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
...1,5 kg bůčku, čerstvý tymián, 1,6 kg sádla, 4 bobkové listy, 2 celé skořice, 6 kuliček ... koření a zahřejte na 85 °C. Do takto připraveného sádla vložte bůček a pečte pomalu v troubě 3,5 hodiny....
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Rychlá zapražená polévka
Rychlá zapražená polévka představuje, jak už její název připomíná, rychlou a vydatnou polévku, která je velmi jednoduchá ...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Karamel
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo j...
Jablečný závin
...závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
...a 1 šálek vody z těstovin si uchováme pro další použití. Na pánvi na horkém oleji opečeme kuřecí párky...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Sváteční Pedrocotta pro nevšední chvíle s blízkými
...které jsou bez umělých konzervantů, barviv a bez použití palmového oleje...
Piškotový korpus
...korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou,...
Kokosky
Kokosky jsou rychlé cukroví kterým pohostíte i celiaky. Můžeme je jíst hned, nebo je necháme nějaký den uležet....
Pikantní cuketová pomazánka
Pikantní cuketová pomazánka se báječně hodí na opečené topinky. Třeba k příjemnému posezení s přáteli....
Sirup ze zázvoru
Sirup ze zázvoru se hodí do čaje, v zimním chladné počasí se vám rozhodně bude hodit. Nebo lžičku sirupu zřeďte vodou a ...
Medový sirup s cibulí
Medový sirup s cibulí je výborný při nachlazení, kašli, rýmě. Jeho příprava je jednoduchá a v ledničce vám vydrží i pár ...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
...profiterolek potřebujete zvládnout. To znamená použití teploměru s okamžitým ukázáním teploty v momentě,...
Cold Brew
...Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mletých kávových...
Dušené sladké vepřové maso
...o velmi univerzální recept, určený k širokému použití. Pokud zjistíte, že receptů ve své hlavě máte...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Krém z mascarpone a salka
Krém z mascarpone a salka se hodí na promazávání dortů, jako náplň do košíčků a tak podobně. Je opravdu velmi jednoduchý ...
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Pomerančový korpus na dort
Pomerančový korpus na dort se hodí hlavně pro dorty zdobené ovocem. Je to v podstatě klasický piškot s pomerančovou přích...
Kynutá vánočka
Tradiční recept na sváteční pečivo, které je staré jako tato krásná tradice. Vyzkoušejte si letos tento osvědčený recept ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Použití slepičího sádla recepty